Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Taxa auto

nr1_gogon_1979
post 9 Sep 2008, 16:46
Post #61

MEMBRUL

Group: Members
From: Bucuresti: Floreasca & Muncii

ba da,o sa treaca de Camera Deputatilor.este prea aberanta taxa asta si da:eu vreau banii inapoi!toti banii.si normal ca a fost pt protejarea dacia,renault,etc etc
sa-i vad ce mai fac cand or sa desfiinteze taxa. radmasa.gif

This post has been edited by nr1_gogon_1979: 9 Sep 2008, 16:47

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2007
Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994
Chrysler 300c /2010
Mercedes E280 CDI 4Matic /2009
Mercedes C200 diesel /1994
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
giany911
post 9 Sep 2008, 16:50
Post #62

Aproape util

From: Bucuresti

Eu nu inteleg in primul rand ce rost are taxa asta, practic ce ar trebui sa se faca cu banii astia de se cheama taxa de mediu ?

--------------------
Dacia Berlina 2000
Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna.
+
madkat
post 9 Sep 2008, 17:12
Post #63

™™™™™™™™™

o sa imi ziceti paranoic... dar daca se va elimina acum, in maxim 6 luni dupa alegeri va aparea din nou intr-o forma un pic diferita si cu alt nume... pentru ca la romani merge...

--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
+
Alfred
post 9 Sep 2008, 17:45
Post #64

Membru autentic

Iar daca nu va aparea o noua taxa din initiativa alor nostri, atunci va veni pe filiera UE si atunci sa vezi ce durere de cap.
Este nevoie de o taxa de poluare, dar de una aplicata corect (deja mintea mea dantuieste pe Vesnicele Plaiuri ale Vanatorii). Cine nu vrea taxe de poluare sa traga in piept fumul unui camion Roman de 8 tone, productie dacica (cca. 101-102 era noastra, conform cartilor de istorie de demult), apoi mangaie pe crestet un proprietar de rabla (nu dau nume) 1970, 71, 72 si urmatorii, fericit ca a trecut de ITP cu mita, pentru ca altfel se ardea sonda de noxe.

--------------------
Dacia Logan 1.5 70 CP 2007 Laureate
There is no spoon.
+
radu_vasile59
post 9 Sep 2008, 18:13
Post #65

Membru incepator

Si eu am platit taxa de prima inmatriculare, desi mi-am luat masina noua. Si nu sper sa o mai vad inapoi, pentru ca nu va fi cazul. O sa umblu cu limba scoasa si nu o sa merite osteneala.

Totusi, sunt "semi-incantat" de scoaterea taxei. Este bine. Si se pare ca va incepe drumul spre normalitate.
Nu cred ca se va umple tara de cazane/damigene cu roti, si iata de ce: VOR CRESTE ASIGURARILE SI IMPOZITELE. icon_mrgreen.gif . Si cine nu are bani sa-si plateasca asigurarea de unde va avea sa isi cumpere masina? Ok, isi ia o vechitura, se screme sa isi plateasca asigurare & impozit, dar incepe sa cada cate ceva pe ea (plastice, cauciuc vechi, care crapa/cedeaza, uzura pieselor de metal) si ce face? O da la casat, ca e mai rentabil.
Plus:
Deja s-a dat startul la o noua etapa de scumpire a RCA cu 40% parca (undeva la 140-160 E), si va numai inceputul. Vom ajunge in 3-4 ani la RCA de 300-400 E, asta pentru ceva Logan (motoare 1.4-1.6). Mai sus ... ph34r.gif
CASCO va fi tot mai riscant sa nu iti faci, la cata inghesuiala va fi pe drum, si la butelii nu face nimeni de ala. Plus ca, presimt eu in _urina_ ca o sa umble la varsta maxima a masinii care va putea beneficia de CASCO. Si cred ca va scadea usurel, sau va creste serios asigurarea pentru alea vechi.

Get the point?

Una peste alta, e de bine pentru cei cu masini mai noi (care deja le au, sau planuiesc sa le cumpere).

--------------------
Renault x 2/Nissan Kadjar/Captur/Patrol 2021 - 1.3 TCe / 2015 - 0.9 TCe / 2003 - 3.0 d
Stupidity is not a handicap. It's a privilege.
+
Jack Daniel's
post 9 Sep 2008, 19:41
Post #66

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(Bliss @ 9 Sep 2008, 14:29)
Ar trebui sa-ti pese, tot din buzunarul tau o sa fie banii aia.
*

Pe buneee ? radmasa.gif radmasa.gif Jos taxa si banii inapoi ! mad.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
adrianne
post 10 Sep 2008, 05:42
Post #67

Membru autentic

QUOTE(EdyB @ 9 Sep 2008, 14:47)
Un lucru este clar: taxa TREBUIE scoasa! Din motivele enumerate si de noi aici. Eu unul n-am acceptat-o de la inceput, pentru ca stiam c-a fost ceruta de Renault-Dacia...magarie mai mare nu se putea.

Banii nu trebuie dati inapoi...blak2008 are foarte mare dreptate. Acei bani s-au dus in programul Rabla (majoritatea) si in programe de reimpaduriri (n-am habar cat s-a facut in aceasta privinta)...dar macar ca un nene si-a schimbat ligheanul si nu-mi pare rau c-am dat cei 720 de lei...nu-i vreau inapoi.

Trebuie sa fie o modalitate de a stopa invazia harburilor interbelice...si zicea cineva mai devreme ca vrea pere in loc de mere...tovarase, e o vorba: libertatea ta se termina unde incepe a mea...nu este etic sa vii cu o fumigena pe 4 roti sa ne trimiti pe toti la sanatoriul de tebecisti...asta e singura problema.

In rest sunt perfect de acord cu adusul masinilor din restul Europei...sunt masini bune, mai ieftine si in stare mai buna deocamdata decat se poate gasi la noi. DAR sa fie masini!
*

Tovarase, sunt de acord cu tine, pere de buna calitate; cu fumigenele - problema e la RAR+ITP, sa respecte normele, nu sa fie pline de viermi!

--------------------
Dacia 1310 L - B44UCJ 1996
parerea unui amator...
+
EdyB
post 10 Sep 2008, 08:29
Post #68

Reno-watt!

radu_vasile59 - deja generali si allianz (de astea stiu eu) nu incheie polite casco pentru masini mai vechi de 6 ani! A mea are 8 ani si trebuie sa umblu numai pe la coate-goale cum sunt asirom, omniasig, astra etc. care se cacaie sa-ti dea acceptul pentru un parbriz schimbat.

--------------------
Renault Clio Symbol 2 2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
+
madkat
post 10 Sep 2008, 08:43
Post #69

™™™™™™™™™

QUOTE(Alfred @ 9 Sep 2008, 18:45)
Este nevoie de o taxa de poluare, dar de una aplicata corect (deja mintea mea dantuieste pe Vesnicele Plaiuri ale Vanatorii). Cine nu vrea taxe de poluare sa traga in piept fumul unui camion Roman de 8 tone, productie dacica (cca. 101-102 era noastra, conform cartilor de istorie de demult), apoi mangaie pe crestet un proprietar de rabla (nu dau nume) 1970, 71, 72 si urmatorii, fericit ca a trecut de ITP cu mita, pentru ca altfel se ardea sonda de noxe.
*

my point exactly

as fi fost de acord cu taxa fara sa cracnesc - daca de la introducerea ei s-ar fi diminuat numarul de "Rabe" sau "Roman" sau chiar "Bucegi"...
sau dacii (no offense) cu nori de fum gri-albastriu in spate...

dar nu s-o intamplat...

--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
+
OAP
post 10 Sep 2008, 09:43
Post #70

Membru autentic

Eu sper sa fie inlocuita cu taxe substantiale la asigurari pentru masinile vechi si poluante. cumva trebuie stopata infestarea tarii cu fiare vechi, ca deja pet-uri sunt peste tot. Va bucurati degeaba de scoaterea taxei, nu se va intampla nimic bun huh.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
emil_t
post 10 Sep 2008, 10:21
Post #71

Membru autentic

păcat ca o sa se desființez, o sa se umple romania de rable de 500 euro care se vor vinde la 2000 de euo, nah asta e, in loc sa influenteze oamenii sa-si cumpere masini SIGURE, mai putin poluante si mai confortabile, uniunea europeana obliga romania (care teoretic e corect) sa elimine taxa si sa-i lase pe "jmecheri" sa aduc un harb sa dea un strat de polish si sa o vanda la un fraier care vrea si el masina cu de 4 ori pretul inital. Oricum parca vad ca o sa creasca impozitul la masini vechi wacko.gif, pacat ca probabil o sa-i afecteze pe cei cu dacii

--------------------
Dacia Supernova '03
+
nr1_gogon_1979
post 10 Sep 2008, 12:08
Post #72

MEMBRUL

"fraier",cum zici tu, dupa mine, este acela care nu este in stare sa se duca sa-si cumpere el masina de afara.daca o masina de afara are HU si AU (asta in Germania) valabile crezi ca la noi nu pot circula?sau si la ei se practica spaga si "vino dupa ora 20.00,sa nu o opreasca aia de la RAR" cand te duci cu ea la aberatia noastra de itp???

--------------------
Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994
Chrysler 300c /2010
+
RoboCoop
post 10 Sep 2008, 13:08
Post #73

ren`

From: Deva

cum zicea un coleg forumist o sa ne transformam intr-o tara de fier vechi cum este in bulgaria si o sa luam gunoaiele nemtilor pe bani

--------------------
Ex. Renault Megane 2 1.6 16V 113 CP - HD 09 PCM 2003 , Privilege
Peugeot 307 SW 1.6 HDI
It's nice to be important
But is more important to be nice
+
radu_vasile59
post 11 Sep 2008, 18:45
Post #74

Membru incepator

QUOTE(EdyB @ 10 Sep 2008, 08:29)
radu_vasile59 - deja generali si allianz (de astea stiu eu) nu incheie polite casco pentru masini mai vechi de 6 ani! A mea are 8 ani si trebuie sa umblu numai pe la coate-goale cum sunt asirom, omniasig, astra etc. care se cacaie sa-ti dea acceptul pentru un parbriz schimbat.
*

ioi ohmy.gif huh.gif naughty.gif

--------------------
Renault x 2/Nissan Kadjar/Captur/Patrol 2021 - 1.3 TCe / 2015 - 0.9 TCe / 2003 - 3.0 d
Stupidity is not a handicap. It's a privilege.
+
cbr-ica
post 11 Sep 2008, 21:55
Post #75

"Aut vincere aut mori"

eu vreau banii inapoi!!!! mi-au luat 3260 lei si nu mi-au dat nimic.
eu reciclez hartie si plastic ca sa platesc pt poluarea de pe sosea. si optimizez consumul de apa si de curent.

--------------------
2008, Jaguar X-Type 2.2d, 155CP, 400NM
2005, Honda CBR600RR, 117CP
+
daciafan
post 11 Sep 2008, 22:00
Post #76

/

daca se va scoate taxa, ... se va umbla rapid la impozitele auto...

--------------------
/ / /
+
adip
post 12 Sep 2008, 00:32
Post #77

Banned

From: Melbourne, Victoria

@daciafan: si nu numai la ele, o sa creasca fiscalitatea vreti nu vreti. Nu uitati ca vin alegerile si e timpul pomenilor electorale (taxa asta, pensiile, etc.)

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
KTC
post 15 Sep 2008, 12:01
Post #78

Membru autentic

From: BUC -IF

Inca mai vad o groaza de lume care e impotriva taxei. In loc sa va bucurati ca scapa lumea de daciile alea din 1900toamna. Poate in bucuresti s-a mai saltat lumea dar tara e plina de harburi vechi care fumega la greu.

Si nu mai dati exemple harburi cumparate din Germania ca sunt doar cateva. Majoritatea oamenilor isi cumpara masini din 2000. VW, BMW si Opel. Tot ce se cumpara acum sunt minim euro2 ... fata de non-euro ce circula pe strazile noastre.
Eu am trecut de la 1310('86) la Bmw('93) - pt ca e FIABIL si la 2500 de euro e full, am tot ce vreau pe masina aia
Un prieten a trecut de la nova la Opel Bertone (2001)
Altcineva de la break 1410 '96 - la Audi diesel din 98-99
Altcineva 1410 '94 - la un opel astra Nou
Un coleg de munca 1310 '89 - la Fiat Stylo si lista poate continua.

Si adevarat ca este aglomeratie dar fiecare are dreptul lui sa circule cu masina, Agloeratie este din cauza celor care nu sunt in stare sa faca o sosea noua, o autostrada un trotuar, dar in schimb ni se incaseaza taxe enorme cam cateva salarii. Eu sincer n-am vazut sa se faca absolut nimic in plus de banii astia incasati pt poluare. Suntem de rasul lumii ca tara. Pana si Ungaria sau Bulgaria incep sa se mai miste.

Si de ce tot protejesati marca Dacia, ganditi cumva in stil comunist? E doar o marca, si daca e made in romania ce? daca nu e un produs competitiv si nu e in stare sa sa reziste pe piata e problema ei, asta inseamna de fapt libera concurenta.
Atata timp ca sunt in europa e dreptul meu sa-mi cumpar ce vreau, nu sa mi se bage pe gat citroen sau logan pt ca e "freetaxes".

Sa vezi ce-o sa-l aleg yo pe Tariceanu` cand vine alegerile.

--------------------
Dacia 1310 - IF 75 KTC `85 (54cp)
BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
+
M i h a i
post 15 Sep 2008, 12:14
Post #79

QUOTE(KTC @ 15 Sep 2008, 12:01)
In loc sa va bucurati ca scapa lumea de daciile alea din 1900 toamna.

Si nu mai dati exemple harburi cumparate din Germania.Tot ce se cumpara acum sunt minim euro2 ... fata de non-euro ce circula pe strazile noastre.
Eu am trecut de la 1310('86) la Bmw('93)
*

Bmw-ul tau ce E este? blink.gif

--------------------
------ ------ ------
+
ZTV
post 15 Sep 2008, 13:39
Post #80

fost membru activ pe Daciaclub

cred ca are EURO 2.

--------------------
------- xxx - xxx xxx xxx
+
EdyB
post 15 Sep 2008, 13:46
Post #81

Reno-watt!

QUOTE(cbr-ica @ 11 Sep 2008, 22:55)
eu vreau banii inapoi!!!! mi-au luat 3260 lei si nu mi-au dat nimic.
eu reciclez hartie si plastic ca sa platesc pt poluarea de pe sosea. si optimizez consumul de apa si de curent.
*

Mda...ti-ai luat jaguar x-type si vrei banii de taxa inapoi ?!

--------------------
Renault Clio Symbol 2 2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
+
ssilviu
post 15 Sep 2008, 13:59
Post #82

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(KTC @ 15 Sep 2008, 13:01)
Un prieten a trecut de la nova la Opel Bertone (2001)
Altcineva de la break 1410 '96 - la Audi diesel din 98-99
Altcineva 1410 '94 - la un opel astra Nou
Un coleg de munca 1310 '89 - la Fiat Stylo si lista poate continua.

Si ce s-a intamplat cu toate Daciile alea? Le-ati dus ca niste baieti constiinciosi si le-ati lasat in curte la Remat?

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Bacu
post 15 Sep 2008, 14:03
Post #83

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

QUOTE(RoboCoop @ 10 Sep 2008, 13:08)
cum zicea un coleg forumist o sa ne transformam intr-o tara de fier vechi cum este in bulgaria si o sa luam gunoaiele nemtilor pe bani
*

corect. si in plus se aglomereaza si mai mult drumurile din romania, si asa super inghesuite si proaste, de toate harburile...

eu sunt mai de dreapta de felul meu, daca ar fi dupa mine as fi dublat taxa, nu as fi eliminat nimic! la o masina noua nu e mult sa platesti 1-2000 taxa de inmatriculare la 15-18000 euro pretul masinii. cine isi permite, sa plateasca si sa mearga, iar cu banii lor sa se faca strazi. cine nu, sa ia autobuzu si trenu. blush.gif

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
hornedfiend
post 15 Sep 2008, 14:13
Post #84

nimeni

Este si asta un fel de a vedea lucrurile, doar sa ajunga banii de taxa undeva si nu in burtile lor. Cat despre cazane tot raman la ideea ca un bmw din 80 polueaza de n ori mai mult decat o dacie tocmai din cauza ca multi isi iau cilindree mare "sa aibe cai frate" si aia daca e diesel scoate toate culorile de fum si daca e benzina tusesti si explodezi daca indraznesti sa-ti aprinzi bricheta dupa ce a trecut o astfel de "racheta" pe langa tine. Si chiar, noi am inceput sa luam si gunoaiele bulgarilor asa ca ce sa mai zice de cele ale germanilor (ex. in Giurgiu sunt o caciula de masini luate din Bulgaria).

This post has been edited by hornedfiend: 15 Sep 2008, 14:15

--------------------
Renault Clio 3 1.6 16V 2007 Exception
+
Ionescu
post 15 Sep 2008, 14:27
Post #85

Membru autentic

From: Romania

Clar sunt imptriva taxei! Au spus bine colegii mai sus: RAR-ul ar putea face selectia caror masini intra in tara. Eu vreau sa aduc un Hyunday Excell din Olanda, foarte bun, care are inspectia tehnica la zi si tot ce trebuie. De ce sa platesc taxe? Ce, e un lux?
Apropos: daca va disparea taxa de poluare, precis va aparea taxa de lux, care este practicata in vest si pe care nu o inteleg sub nici un fel de forma!

--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
+
emil_t
post 15 Sep 2008, 14:35
Post #86

Membru autentic

daca ma gandesc de 2 ori, romania o sa se umple de rable de 1000 de euro polishate si vandute la 3000 de euro.

cum zicea cineva mai sus, o sa luam gunoaiele nemtilor pe bani.
uitati-va ce harburi de masini straine sunt in ro

--------------------
Dacia Supernova '03
+
nr1_gogon_1979
post 15 Sep 2008, 14:39
Post #87

MEMBRUL

nu inteleg de ce va luati de cei care nu-si permit sa dea "15-18 000 euro" pe o masina si sa mai plateasca si "1-2 000 euro" pe taxa.asta este o gandire pur romaneasca:nu ai bani de o masina mai de doamne-ajuta ia-ti dacie.cu gandirea asta nu o sa avansam niciodata.hai sa va mai intreb ceva:daca un cetatean al UE se duce si-si ia o masina din alta tara membra UE,plateste cumva vreo taxa similara cu cea de la noi???de ex. un slovac se duce si-si ia o masina din germania,plateste ceva similar ca noi???sau aceeasi intrebare pt orice alt cetatean din orice alta tara membra UE.dar de ce vorbim de UE cand noi avem mentalitatea din anii comunismului?

--------------------
Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994
Chrysler 300c /2010
+
sorin1983
post 15 Sep 2008, 15:09
Post #88

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(nr1_gogon_1979 @ 15 Sep 2008, 14:39)
....cand noi avem mentalitatea din anii comunismului?
*

aici te contrazic! e mentalitate de roman! daca eu mi-am luat noua sa isi ia toti! daca eu mananc un c**at sa il manance toti! cam asa sta treaba...

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
KTC
post 16 Sep 2008, 08:47
Post #89

Membru autentic

From: BUC -IF

Apropo locuitori ai Europei ... pe cati dintre cei care si-au luat "harburi" din Germania i-ati vazut sa impinga la ele?

Voi si tata "I-ati mah dacie din 99 ca e 'eftina, sau lasa ca-ti platesc eu ratele (6000-700E) la un logan chel" ca deh, la masinile din UE cu aer conditionat, servo si alte dotari superioare la bani putini doar ajungi sa visezi ca taxa e 3.000E si te rupe`n doua. Unii trebuie sa munceasca un an de zile ca sa plateasca 3.000 de euro taxa. Si pt ce ... ?

Si-a facut treaba dacia 2 ani de zile, dar sa mergi pe strada si sa-ti cada etrierul din mers, indicatoare care niciodata nu sunt in stare sa indice ceva si doamne fereste un accident la 80Km/h nu scapi cu viata.
Si toate aste pt ca unii dintre voi au o gandire comunista.

This post has been edited by KTC: 16 Sep 2008, 08:51

--------------------
Dacia 1310 - IF 75 KTC `85 (54cp)
BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
+
Buyaka
post 16 Sep 2008, 09:05
Post #90

Membru pasionat

QUOTE(EdyB @ 15 Sep 2008, 13:46)
Mda...ti-ai luat jaguar x-type si vrei banii de taxa inapoi ?!
*

Si care ar fi problema? Daca e o lege sa fie pentru toti, nu? Poa' sa ceara banii inapoi si nea' Jiji ... de la maibah... sau fratii "Rin" de la Hummeru' ala lung cat hotelu'... suna a discriminare asta nu crezi?

Despre taxe, sa le scoata si stati fara griji ca daca se umple tara de harburi le dam la fier vechi si vindem fierul si tot suntem mai castigati. smile.gif
Ca idee daca n-ar fi fost taxele lu' peste de cativa ani aveam si eu o masina macar euro 2 si n-as mai fi poluat cu dacia din 96... cam asta e ideea... nu-i nimeni tampit sa dea dacie din 70 sa-si cumpere trabant sau moskvici din 65.

Numai bine!

--------------------
Dacia Berlina '96 Opel Frontera '97 - B '96; 4x4 '97
+
39 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 15:28
Dacia