Taxa auto
![]() ![]() ![]() |
Taxa auto
dispeceru |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|||
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Zicea in dupamasa asta la radio ca taxa de prima-inmatriculare va creste de la anu' cu 15% (ca si alte taxe, datorita cursului € la 1 octombrie)
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Pai no, pomenile electorale cum sa se sustina altfel?
|
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
borkanel |
![]()
|
![]() XXX Group: Members Posts: 404 Joined: 11 January 07 ![]() |
mi-e sila
![]() |
--------------------
BMW
E36 compact
1995 - in use BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold Mercedes W123 200D 1978 - sold Mercedes W115 200D 1971 - sold Lada 1200 & 1500 1980 - sold |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Azi spuneau la radio ca TVA-ul trebuie platit pentru toate masinile aduse de afara (vechi sau noi). Acum nu verifica nimeni chestia asta, dar de la anu' vor sa conditioneze inmatricularea de plata acestei taxe (TVA).
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
probabil ca se gandesc la practicile curente ale samsarilor. cumpara masini acolo fara TVA(pe firma), le vand aici iar TVA-ul nu-l mai platesc statului.
nu de alta, dar in mod normal TVA-ul se plateste, fie in tara de origine fie in romania. si eu stiam ca in UE exista o conventie care reglementeaza treaba cu TVA-ul (nu poti sa taxezi de mai multe ori). This post has been edited by Smiley: 8 Oct 2008, 08:44 |
-------------------- |
|
Amedeus |
![]()
|
Bun, dar daca tu cumperi masina de la om de acasa, sa nu-mi spui ca-i lasi la ala 19% mai mult ,ca taxă pe valoarea adaugată
![]() Concret, la inmatriculare va trebuii sa prezinte dovada de plata a TVA toata lumea. This post has been edited by Amedeus: 8 Oct 2008, 08:53 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
daniel28 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 9 May 06 ![]() |
Pentru masinile noi (asa cum le considera Codul Fiscal, adica nu mai vechi de 6 luni si cu mai putin de 10.000 km) aduse din alta tara a UE, vanzatorul strain face factura fara TVA cumparatorului romana (chiar daca e persoana fizica).
Legea actuala obliga persoana fizica sau persoana juridica neplatitoate de TVA din Romania sa se prezinte la finante si sa achite de buna voie TVA-ul aferent achizitiei de masina noua (asa cum am definit-o mai sus). Problema e ca, in acest moment, nici o institutie a statului nu verifica acea persoana fizica daca a platit TVA-ul si nici nu conditioneaza inmatricularea de prezentarea unei dovezi de plata a TVA, asa cum e obligatoriu in cazul taxei de poluare. De exemplu: in Bacau finantele cauta acum o persoana fizica care a adus masini de afara in 2007-2008 (si le-a vandut in Romania, logic) si care nu a platit TVA in suma de peste 1 milion de euro !!!!! De aia vor sa schimbe legea. |
--------------------
Audi A4
A4 2.0 TDI
- BC 33 ---
2009
|
|
cbr-ica |
![]()
|
![]() "Aut vincere aut mori" Group: Members Posts: 275 Joined: 13 April 05 ![]() |
s-a votat ceva la camera derutatilor?
daca nu? cand? |
--------------------
2008, Jaguar
X-Type
2.2d, 155CP, 400NM 2005, Honda CBR600RR, 117CP
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
e vacanta parlamentara.
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
http://www.zf.ro/eveniment/auto-importuril...plodat-3490215/
asa e cand guvernezi la presiunea maselor (de imbecili): elimini taxa de inmatriculare, cresti salariilor bugetarilor... 40000 de rable intrate intr-o luna... |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Dincolo de faptul ca din "masa" facem si noi parte, desi imi place sa cred ca nu sunt imbecil
![]() Maine-poimaine vom cere noi sa se introduca "OUG pare/impare" ! S-au redus taxele, s-au importat jdemii de cazane iar acum ne lamentam ca n-avem drumuri si RAR-ul nu mai pridideste (dar guvernul se bucura la firfireii incasati) iar romanu' smecher a gasit solutia sa conteste amenzile pentru vigneta. ![]() Ca veni vorba, parca nu politia verifica vigneta ci ADN!?! Cine sa mai priceapa ceva!? Halal sa ne fie! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Doamne cata dreptate am putut sa am :
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1521747 PS: am ajuns sa ma citez singur... |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu sunt de acord cu un nivel de fiscalitate ridicat. Si in primul rand gandit gresit. Nu inteleg iar pentru ce s-a facut programul rabla. Iar incepem cu pomeni sociale? De ce sa suporte populatia taxe pentru ca o mana de indivizi sa primeasca pomana 3000 RON prin predarea unei rable? Sa isi vanda epava la cat valoreaza si cu banii pe care ii iau sa se duca sa isi cumpere masina. Si pentru ce acest ajutor? Ca sa isi ia masini? Daca le dadea niste ajutoare ca nu aveau bani sa isi plateasca intretinerea, mai intelegeam dar sa dai ajutoare ca sa isi cumpere masini mie se pare mai mult decat ciudat. Eu unul m-am saturat de pomenile astea sociale care incurajeaza la puturosenie.
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai se dau si ajutoare pentru intretinere, tot din banii tuturor.
Asta te bucura cumva? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ca sa stimuleze lumea sa renunte la rable, care pe langa ca polueaza enorm, sunt si mari pericole pe strazi, deci pana la urma si noi cei care nu am beneficiat de program avem de castigat
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E frectie la picior de lemn cata vreme de camioane nu se ia nimeni.
In ce tara europeana se mai ridica gunoiul menajer dintre blocuri cu tractorul ala model '60? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Hai lasati-o ca macane cu rablele, multe sunt foarte bune, si merg mai bine decat un Logan desi costa 2000 de euro, cum la fel sunt destule mai neingrijite, dar asta e problema RAROM, nu a altcuiva. Desfintarea taxei auto e o idee foarte buna. din partea mea sa dea uzina Dacia faliment daca nu e in stare sa faca un produs competitiv, si e amenintata de chestii de genul asta.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
Asa cum problema poluarii e a RAR-ului, asa problema taxelor sa fie a celor in drept sa decida. Ca atare, propun desfiintarea forumului, ca sa supara argon ca ne luam de JEGURILE care ne polueaza plamanii.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
sincer mi se rupe de ce va luati, sunt si vor fi pe strazi din ce in ce mai multe si nu aveti ce face in acest sens, inafara sa va lamentati pe forumuri, va ocupa locurile de parcare, si stati mai mult la semafor din cauza lor, ete si ce daca?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
QUOTE(argon @ 14 Nov 2008, 15:43) ...Desfintarea taxei auto e o idee foarte buna. din partea mea sa dea uzina Dacia faliment daca nu e in stare sa faca un produs competitiv, si e amenintata de chestii de genul asta. ![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
dsi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 3 April 07 ![]() |
QUOTE(argon @ 14 Nov 2008, 14:43) Hai lasati-o ca macane cu rablele, multe sunt foarte bune, si merg mai bine decat un Logan desi costa 2000 de euro, cum la fel sunt destule mai neingrijite, dar asta e problema RAROM, nu a altcuiva. Desfintarea taxei auto e o idee foarte buna. din partea mea sa dea uzina Dacia faliment daca nu e in stare sa faca un produs competitiv, si e amenintata de chestii de genul asta. Lumea nu are bani nici de un logan nou...de aia isi iau masini cu 2000 de euro...aici e problema. Daca loganu ar fi costat 2000 de euro isi lua toata lumea, dar nu uita ca e masina noua, la care ai totusi o garantie si are 0 KM la bord Si hai sa te mai intreb ceva, daca nimeni nu ar mai produce nimic in tara asta, pentru ca au dat faliment fiindca nu au fost in stare sa iti vanda un produs la acelasi pret cu o vechitura de 10 ani, de unde crezi ca ar mai fi bani sa iti cumperi tu o vechitura cu 2000 de euro? Mai si ganditi putin inaite sa deschideti gura. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS Plus 1.6 2007
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.639 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
pai chiar se mai produce ceva in tara asta????? unde?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
ce-ati sarit ma asa?! s-a scos taxa?!
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 14 Nov 2008, 16:27) Eu nu sunt de acord cu un nivel de fiscalitate ridicat. Si in primul rand gandit gresit. Nu inteleg iar pentru ce s-a facut programul rabla. Iar incepem cu pomeni sociale? De ce sa suporte populatia taxe pentru ca o mana de indivizi sa primeasca pomana 3000 RON prin predarea unei rable? Sa isi vanda epava la cat valoreaza si cu banii pe care ii iau sa se duca sa isi cumpere masina. Si pentru ce acest ajutor? Ca sa isi ia masini? Daca le dadea niste ajutoare ca nu aveau bani sa isi plateasca intretinerea, mai intelegeam dar sa dai ajutoare ca sa isi cumpere masini mie se pare mai mult decat ciudat. Eu unul m-am saturat de pomenile astea sociale care incurajeaza la puturosenie. Pai hai sa luam cazul urmator, nea Gigi da o Dacie din 85 (cu care nu prea circula ca e un jaf) la programul Rabla pentru un logan nou de 10.000. Pai din astia 10.000 statul recupereaza 1900 euro doar cu TVA-ul, apoi urmeaza taxa de prima inmatriculare (~2-300 euro), alte taxe de inmatriculare la Cec/administratia financiara (~30 euro), tva la RCA/Casco (mai mult ca sigur la Dacia din 85 avea cel mult Rca) ~ 150 euro, accize din benzina/rovinieta/etc. Deci statul i-a dat lu` nea Gigi 800 euro si a primit inapoi cel putin triplu.Si ii da de munca si muncitorului de la Mioveni + alti 8 in spatele lui (dealeri de la reprezentante,mecanici, soferi de trailere,broker de asigurari etc etc). Treaba cu poluarea e frectie la picior de lemn, bine, implicit poti sa te dai mare si tare ca de fapt programul Rabla il faci pentru o tara mai "verde", poluare mai putina. Cand de fapt asta e un mare bullshit. In loc de DACIA poate sa fie orice masina care se incadreaza in ~ 10.000 euro.Calculul e acelasi. This post has been edited by Zippy: 14 Nov 2008, 18:36 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
- B 97 Z I P ]
2014 Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
edv_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 7 May 05 From: Hamburg ![]() |
Taxa auto ca măsură de reducere a crizei.
Guvernul României dorește modificarea parametrilor și formulei de calcul a taxei de poluare auto pentru a impulsiona industria auto și furnizorii din sectorul din România care încep să resimtă din greu scăderea cererii pe plan mondial. http://www.jurnalul.ro/articole/138708/tax...ducere-a-crizei |
--------------------
Skoda / Renault
Octavia 3 FL Combi / Twingo 3
- HH / HH
1.4TSI 150CP 2017 / 1.0 SCe 70CP 2017
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Bine zis domnu' Zippy.
DECI: Statul da cu o mâna si ia inapoi cu 3. |
--------------------
Pegas
22
- TL 11 PAA
2006
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(Smiley @ 8 Oct 2008, 08:43) probabil ca se gandesc la practicile curente ale samsarilor. cumpara masini acolo fara TVA(pe firma), le vand aici iar TVA-ul nu-l mai platesc statului. nu de alta, dar in mod normal TVA-ul se plateste, fie in tara de origine fie in romania. si eu stiam ca in UE exista o conventie care reglementeaza treaba cu TVA-ul (nu poti sa taxezi de mai multe ori). QUOTE(daniel28 @ 8 Oct 2008, 08:56) Pentru masinile noi (asa cum le considera Codul Fiscal, adica nu mai vechi de 6 luni si cu mai putin de 10.000 km) aduse din alta tara a UE, vanzatorul strain face factura fara TVA cumparatorului romana (chiar daca e persoana fizica). Legea actuala obliga persoana fizica sau persoana juridica neplatitoate de TVA din Romania sa se prezinte la finante si sa achite de buna voie TVA-ul aferent achizitiei de masina noua (asa cum am definit-o mai sus). Problema e ca, in acest moment, nici o institutie a statului nu verifica acea persoana fizica daca a platit TVA-ul si nici nu conditioneaza inmatricularea de prezentarea unei dovezi de plata a TVA, asa cum e obligatoriu in cazul taxei de poluare. De exemplu: in Bacau finantele cauta acum o persoana fizica care a adus masini de afara in 2007-2008 (si le-a vandut in Romania, logic) si care nu a platit TVA in suma de peste 1 milion de euro !!!!! De aia vor sa schimbe legea. Treaba era alta... respectivii se prezentau in Germania, cu acte false. Pana s-au prins nemtii si acum nu mai vor sa dea masini fara tva. Deci ei nu plateau TVA nici aici, nici acolo, nicaieri. 14 Nov 2008, 19:42: QUOTE(argon @ 14 Nov 2008, 14:43) Hai lasati-o ca macane cu rablele, multe sunt foarte bune, si merg mai bine decat un Logan desi costa 2000 de euro, cum la fel sunt destule mai neingrijite, dar asta e problema RAROM, nu a altcuiva. Desfintarea taxei auto e o idee foarte buna. din partea mea sa dea uzina Dacia faliment daca nu e in stare sa faca un produs competitiv, si e amenintata de chestii de genul asta. Daca ramai fara taxa, vei plati impozit mai mare. La masina aia pe care o ai tu in avatar... aia alba din dreapta, in Germania ai plati 25 euro pe 100 cmc. Deci la o Dacie cu motor de 1400, platesti 350 euro pe an. ![]() Facem pariu ca dupa ce iti va veni prima scrisoare de la Taxe si Impozite ca le datorezi 350euro pentru impozitul Daciei pe un an, facem pariu ca a doua zi o duci la REMAT, de bunavoie si nesilit de nimeni ? ![]() Eu in locul tau, m-as ruga sa nu se scoata taxa... daca mai vrei sa conduci masina aia. ![]() This post has been edited by andu911: 14 Nov 2008, 19:42 |
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
nu e vorba de scos, e buna cum e asa mica la masinile mai vechi, nu de la 1 iulie de cand s-a modificat au navalit SH-urile?! oricum la noi se va da abrogare destul de multi ani la impozitele alea mari tinand cont de parcul auto, nu merge sa compari Romania cu Germania cel putin 15 ani de acum incolo.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
fii sigur ca astia nu scot o taxa fara sa bage alta in locul ei....
Deci ce solutie le-a mai ramas ? Mai intai au avut taxa de prima inmatriculare, dupa aia taxa de polure... Ce urmeaza ? Impozitul marit ! |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 13:19 |