Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
![]() ![]() ![]() |
Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.574 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Dar daca s-ar respecta limitele de viteza?
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.574 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nici aia n-ar fi o idee rea, chiar daca probabil ai ajunge unde ai treaba.....maine.
Stim insa foarte bine ca nu viteza ucide ci viteza NEADAPTATA conditiilor, adica practic tot prostia. This post has been edited by vallixx: 11 Aug 2016, 10:02 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Te intrebi care e scopul unui drum?
![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
Cf. noua filmare, dinamica pare a fi: cel cu nr. de GL statea in curul lui ala din fata, camionul da flash-uri, cel cu Opelul incetineste, berbecul de GL la 2m in spate nu are nici timp sa reactioneze si... restul e clar.
Trebuie lamurit ce a semnalizat soferul de tir, pt. ca oricum vinovatul e clar. De retinut: cat de departe a fost stirea initiala fata de realitate! L.E. Motivul pt. care cel cu Tir-ul da flash este... ca se grabeste. Desigur, in localitate si vrea sa-i dea bice cu 80+km/h. This post has been edited by m3st_tce: 11 Aug 2016, 10:18 |
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Acu' 2 ani imi facui 10 cruci si.i dadui bice pe renumitu' E 85..Eram cu babacii pt ca.i duceam la o inmormantare..Prima data pe drumul asta..Este f clar ca atunci cand se intampla cate o nenorocire d.asta sigur a aparut un idiot in peisaj..Altfel mie nu mi s.a parut greu de circulat in conditiile in care si eu am depasit,am fost depasita si la randul meu am facut loc inclusiv celor de pe contrasens.Impresia mea a fost ca ,desi se gonea,soferii stiau ce au de facut c.o banda juma'..Nu stiu de ce ne miram pt ca accidente vor fi mereu indiferent de gradul drumului..Iar selectia naturala isi face datoria..Iar unora efectiv li se termina ata pe mosorel..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
vallixx |
![]()
|
Plus ca....hai sa o luam pur statistic.
Pe un drum sunt 100 de masini. Pe alt drum, identic, sunt 20. Ba hai nu identic.....drum de o banda...nici macar de una juma. Statistic...pe care drum exista mai mari sanse de accidente.....de orice fel? |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Ai sa razi da' pe aia cu 20..La romani..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Sa stii ca da..... |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Am mers si eu anul acesta la Iasi pe E85 si am zis ca data viitoare iau avionul.
Mi se pare absolut cretina gandita soseaua aceasta cu 1.5 benzi pe sens. 0.5 ar fi acostament, acostament pt ce ? Ar fi fost greu sa mai lateasca 1m ca sa rezulte 2 benzi adevarate ? Sincer, mi se pare periculos mersul regulamentar pe E85, fiindca vin altii grabiti din spate care vor sa depaseasca si esti fortat sa mergi pe acostament. Mi se pare mai sigur mersul cu viteza mai mare, pt a putea rula pe banda propriu zisa. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Portiunea Roman - Suceava - Siret nu e modernizata! Acolo ai o singura banda pe sens, acostamentul practic nu exista si in plus asfaltul e destul de stricat si carpit de mantuiala. De-abia dupa Motca banda devine un pic mai lata, dar tot nu ai acostament semnalizat.
Tineti cont si de faptul ca la sensul girator de la Sabaoani, unde se separa drumurile spre Suceava si Iasi, cam 80% din traficul greu merge spre Suceava / Siret si doar 20% spre Iasi. |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
MuciX |
![]()
|
Cand au accesat fondurile pentru refacerea drumului, au fost aprobate doar pentru o banda pe sens. Nu stiu exact de ce, ideea e ca au facut acostamentul mare pentru a se apropia cat mai mult de 2 benzi pe sens fara a pierde fondurile.
Dar ai dreptate, daca iei biletele din timp, ajungi mai repede, mai ieftin si mai odihnit cu avionul. |
--------------------
-
-
|
|
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
Multumesc colegu ca m-ai corectat....Toti teribilistii de obicei ajung pe marginea drumului sub forma de cruce....ce este mai grav este ca iau cu ei si oameni nevinovati
![]() |
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
MuciX, daca e adevarat, asta e o prostie. Traim intr-o tara "ciudata", insa daca asta e motivul pt. care E85 (si alte europene) sunt construite asa, inseamna ca aveam prea multi tampiti (incl. in guvernarea curenta!) sa nu corecteze situatia. Mai ales ca e "mare fleac" ca pe E85 sa se ia cate 0.5m pe fiecare latura, ca sa faca un drum normal.
|
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
MuciX |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Un raspuns mai "militienesc" de atat....n-avea cum. Adica faci ( nu tu, drumarul ) acostament pe care poate intra o masina, asfaltat corespunzator, dar pui linie continua si nu ai voie sa intri pe el. Atunci de ce plm ai cheltuit din banii publici pe o chestie pe care nu o poti folosi? E ca atunci cand ai rezultate bune la scoala, iti ia tac'tu bicicleta cadou, dar nu te lasa sa te plimbi cu ea. This post has been edited by vallixx: 11 Aug 2016, 14:07 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Păi Poliția ce răspuns ai vrea să dea? N-a făcut ea drumul. Nu e vina ei că guvernul de la vremea aia și responsabilii cu drumurile au fost niște cretini. Sau că urmașii lor sînt în continuare cretini.
A dat un răspuns cît se poate de corect din punct de vedere legal. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
E cat de cat ok cu 1.5 'benzi' pe sens. sunt destui justitiari care merg cu 90km/h pe singura banda, si te claxoneaza daca-i depasesti regulamentar pe contrasens, de parca ai folosi contrasensul de pe autostrada. Daca acest drum era 1 banda pe sens, era DEZASTRU. Sunt doar 2 drumuri care te pot duce in zona de sud a Romaniei, iar a naibii zona de nord - est are destul de multa populatie. I admir pe cei care au facut drumul asa, pentru ca puteau sa-l refaca simplu, fara acea jumatate de banda, care te ajuta sa depasesti mult mia usor.
|
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
MuciX |
![]()
|
Eu merg intre 100 si 110 pe banda, ca de, drum european, sub 110 iau doar avertisment.
Pe acostament se vand pepeni si ceapa, sunt denivelari, animale moarte, etc. Chiar nu simt nevoia sa circul pe acolo. De ce ar claxona daca depasesti (regulamentar) pe stanga? |
--------------------
-
-
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
Ca au impresia ca faci ceva ilegal, gen depasire pe linie continua. Cel putin pot sa banuiesc ,ca ce-i in mintea lor nu stiu.
This post has been edited by andreist: 11 Aug 2016, 15:34 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Am mers si merg de multe ori pe e85 asta. E un drum obositor pt mine, mai mult ca altele. Pt ca te tine foarte conectat ca sa zic asa...atentie mare si in spate sa vezi cand trebuie sa te dai la o parte, atentie mare si la cateva zeci de metri in fata pe acostament sa vezi eventuale obstacole(in general denivelari longitudinale mari facute de tiruri si masini grele), atentie si la depasirile ce vin din sens opus. De multe ori se intampla ca cineva sa fie deja angajat in depasire si sa iti apara un damb dala in fata si nu mai ai ce sa faci...decat cel mult o manevra minima de cateva grade care sa atenueze socul. E un drum inselator si de aia se si intampla multe accidente...4 masini in paralel nu au loc(2pe un sens si 2 pe altul). Si pt ca rata depasirilor e mare pe acest drum se ajunge de multe ori in situatii dificile.
This post has been edited by papa_mulo: 11 Aug 2016, 16:09 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 11 Aug 2016, 14:50) Păi Poliția ce răspuns ai vrea să dea? N-a făcut ea drumul. Nu e vina ei că guvernul de la vremea aia și responsabilii cu drumurile au fost niște cretini. Sau că urmașii lor sînt în continuare cretini. A dat un răspuns cît se poate de corect din punct de vedere legal. Pai e raspuns de militian pentru ca se incrimineaza singur. Adica adevereste ca e o practica de a folosi banda "acostament", dar ne spune ca e ilegal. Pai daca e ilegal dar cu toate astea s-a creat o practica in a folosi aceasta banda, inseamna ca tu nu ti-a facut treaba, de aia s-a creat o practica. O practica se creaza daca nu iei masuri. Toti stim ca nu se iau masuri, exceptand panda cu radarul, insa una e sa stiu eu si alta e sa confirme politia printr-o adresa oficiala. Ca si eu folosesc banda aia.....sigur ca o folosesc. Pentru ca merg in spiritul legii si nu in litera ei. Pentru ca consider ca a ma trage pe acel acostament o perioada scurta de timp, cat sa facilitez depasarea unuia mai rapid ca mine, contribuie la siguranta traficului. This post has been edited by vallixx: 11 Aug 2016, 17:03 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Păi și ce-ai vrea să facă? Dacă ar spune că e legal, și-ar da foc la valiză, pentru că ar fi un răspuns greșit. Ar sări toată lumea pe ei, în special justițiarii ăia care te țin în spate la 90 km/h și nu se dau la o parte nici de-ai dracu', cum că vezi doamne poliția instigă la încălcarea legii.
Dacă ar lua măsuri concrete ca să combată practica, ar sări toți ceilalți pe ei, că oamenii încearcă să se descurce cum pot în condițiile astea nasoale, iar poliția le dă la gioale. Că oamenii nu fac rău nimănui, ba dimpotrivă, chiar ajută la fluidizarea traficului, iar poliția, în loc să-i lase în pace, îi vînează din răutate. Orice-ar face, tot rău iese. They can't win. Și-atunci, pentru că-s și ei oameni, și înțeleg că drumul e nasol și că pentru fluidizarea traficului e mai util să închidă un ochi, preferă să-l închidă, ca să fie toată lumea mulțumită. Dar într-un răspuns oficial sînt obligați să spună clar ceea ce prevede legea. Tu ce-ai fi răspuns în locul lor? This post has been edited by VladSoare: 11 Aug 2016, 17:10 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
vallixx |
![]()
|
Marcarea unui drum public cine o dispune?
Practic liniile alea de le traseaza Dorel pe asfalt, cine le hotaraste? Cine decide care sunt intrerupte, care sunt linie continua? This post has been edited by vallixx: 11 Aug 2016, 17:14 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
MuciX |
![]()
|
Administratorul de drum.
|
--------------------
-
-
|
|
VladSoare |
![]()
|
Administratorul drumului, cu avizul poliției rutiere.
Primul are cuvîntul cel mai greu de spus. Al doilea doar se asigură că deciziile primului respectă legislația și nu provoacă situații periculoase. Poliția rutieră nu decide de capul ei dacă un drum are două, trei sau cinșpe benzi pe sens. Mizeria aia de CNADNR merită înjurăturile și flegmele. Poliția doar aplică legea în condițiile date. This post has been edited by VladSoare: 11 Aug 2016, 17:23 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.612 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Nu legea?
![]() ...ca io asa as zice c-ar fi de bun simt, sa existe un normativ in constructii unde sa se prevada ca la DN-uri, latimea partii carosabile sa fie minim X maxim Y, iar la benzile de rulare, minim Q maxim Z. Zic, nujtiu sigur... |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
vallixx |
![]()
|
Pai ti-a dat o parte din raspuns.
"Domnule Mucix, Ca raspuns la adresa dvs.....bla bla, drumul are o banda + acostament. Pe acostament e ilegal, insa s-a creat o practica care se pare ca aduce contributie la siguranta rutiera. In acest sens am facut o adresa catre adiminstratorul de drum, in care solicitam marcaj discontinuu intre drum si acostament Ulterior, vom recomanda conducatorilor auto sa foloseasca in continuare banda de la axul drumului, iar ocazional pentru facilitarea deplasarii altor vechicule , conducatorii auto vor putea folosi portiunea de acostament. Militian sef, Godina " |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
VladSoare |
![]()
|
Nu pot să facă asta, pentru că acel acostament are lățimea mai mică decît prevăd normele pentru o bandă de circulație. Și atunci ar însemna că îndeamnă la încălcarea legii și la crearea unei situații potențial periculoase.
Să închidă neoficial un ochi, e una. S-o declare public (practic oficializînd-o și legalizînd-o cu de la ei putere) e cu totul alta. This post has been edited by VladSoare: 11 Aug 2016, 17:33 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st September 2025 - 17:28 |