Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

416 Pages « < 124 125 126 127 128 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora

vallixx
post 11 Feb 2013, 23:12
Post #3751

Membru nesuferit

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Feb 2013, 20:08)
Unul nu ati da jos ochelarii de cal sa priviti in jurul vostru si sa ganditi liber...
*

Acu' tie ti se pare ca replica ta de genul "asa le doresc tuturor celor cu numere de Franta" este un exemplu de "minte deschisa"? Sau cum zice francezu' posesor de numere de Franta: "open-minded"? tongue.gif

Sa zicem ca eu am intalnit cativa oameni din Galati, care sunt prosti de bubuie.
Ti s-ar parea ok sa zic "galatenii sunt prosti de bubuie"?
Evident nu.

Pentru cateva exemple izolate de idioti cu numere de Franta, sunt poate o gramada altii care sunt perfect ok. De asta am zis ca ai cam dat cu bata in balta.
Ce ai tu de impartit cu ALEX sau MIHAI.....e numai treaba ta.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 11 Feb 2013, 23:33
Post #3752

Membru autentic

Am spus "majoritatea" si nu "tuturor", aici e diferenta.
Francezii care in Ro, de regula vin cu avionul, sunt putini cei ce vin cu masina.
In Ro mai vezi masini cu numere de Spania, cu numere de Italia, si uscaturi, dar majoritatea sunt oameni normali, care muncesc pentru bani. Intre cei cu numere de Bulgaria, am vazut si oameni normali, si "smecherasi". Eh, intre cei pe care i-am vazut in Ro cu numere de Franta, majoritatea erau tuciurii la volan.
Asta am vrut sa zic.

--------------------
. . .
+
cmandrei
post 12 Feb 2013, 10:24
Post #3753

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Vorbesc de Forumul Reno ... http://www.reno.ro/index.php?showtopic=100...dpost&p=3715295 ... nu doar de un topic. smile.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
T.rac3Er
post 12 Feb 2013, 21:33
Post #3754

cr8or

https://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=gpAzXqIcWzc
https://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=WZIp4ftTshk

un accident in devenire. stie omul sa isi controleze masina, dar la riscul este enorm. plus ca nu merge cu centura pusa. si pasagerul la fel. sleep.gif

in rest film exceptional. bate la cur orice urmarire hollywoodiana

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
R19/16v
post 12 Feb 2013, 21:41
Post #3755

Oldschool Member

From: Ploiesti

E un mic ciudatel d-ala de-si inchipuie ca ii face toata lumea loc smile.gif
Am dat si eu peste unu' d-asta... a ramas fara permis naughty1.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
solidconvert
post 12 Feb 2013, 23:11
Post #3756

Donator

Omu' are skills urile cu el oricum... wink.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
k0b3
post 12 Feb 2013, 23:51
Post #3757

Membru autentic

From: Iași

Un debil mintal care merită un glonț în cap de la vreun erou de la Rutieră.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
Danezu
post 13 Feb 2013, 12:06
Post #3758

un fost proprietar de megan.....

Centurile sunt puse (are scaune sport cu centuri pe ele), oricum omu' este meserias, dar risca prea mult mai ales ca trec masini/oameni pe strada smile.gif

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
A l e x
post 13 Feb 2013, 12:47
Post #3759

Showing the fangs of rage

E clar ca isi cunoaste masina, masina care il si ajuta (desi e un voucher penibil), dar n-are ce cauta pe strada cu astfel de manevre. Daca s-ar duce la 3 am prin locuri unde nu e nimeni sa faca manevre (gen sensul ala giratoriu care parea relativ gol), poate l-as ierta, dar avand in vedere cat risca in trafic, pe treceri de pietoni, ziua, sincer si eu ii doresc un headshot.

Cat despre 'filmul' in sine, nu stiu ce ti-a placut asa de mult, T.rac3re, e filmat cu un go pro si te dor ochii de la efectul de jeleu al imaginii, e mult sub orice urmarire 'hollywoodiana', din toate punctele de vedere.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
T.rac3Er
post 13 Feb 2013, 21:20
Post #3760

cr8or

am scapat de 2 ori de astfel de accident. numai ca ma uit in onglinda cand franez daca drumul a fost liber inainte si deci s-a putut lua avant. ultima data am plecat cu scart de pe loc pe langa fusta pietoancei care nici nu o interesa pe ce lume traieste. un autobuz din ala micut, turcesc care face legatura bucuresti - diverse sate visa la cai verzi pe pereti. pe trecerea de pietoni s-a oprit.
bd iuliu maniu spre iesire in dreptul trecerii de pietoni de la "master" (actualmente show-room-uri citroen, opel, chevrolet)

edit:

daca erau alea pline nu mai pupam noi inregistrare

This post has been edited by T.rac3Er: 13 Feb 2013, 21:24

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
dogy_10
post 14 Feb 2013, 03:07
Post #3761

Membru autentic

From: Timisoara

&feature=player_embedded

--------------------
. . .
+
iulia_boris
post 14 Feb 2013, 05:05
Post #3762

Membru autentic

Bine macar ca n-a fost nimeni pe contrasens. ohmy.gif

Banuiesc c-au iesit vii din masina. unsure.gif

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
spy_oh_joy1389
post 14 Feb 2013, 06:27
Post #3763

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

Tracer, sa stii ca buteliile alea sunt al naibii de rezistente. Oricum, nu stiu daca alea sunt de gaz.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
ncristi
post 14 Feb 2013, 09:28
Post #3764

Membru autentic

Idiotu ala cu skoda ar trebui ars pe rug. Mi s-a intamplat de n x lucru asta da pana acum am scapat.
Au oprit sa se se pishe si nu puteau trage pe margine....au pus avariile si au lasta-o in mijlocu drumului.

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
dogy_10
post 14 Feb 2013, 13:52
Post #3765

Membru autentic

From: Timisoara

Parerea mea e ca sunt 3 cretini in filmulet, primul si cel mai mare, e posesorul golfului "tedeiu" care e un inconstient si un pericol public, probabil e si incepator, cretinul cu nr2 e posesorul skodei care merge cu spatele fara stres pe un drum european si nr3 e ala care filmeaza pentru ca nu opreste.

--------------------
. . .
+
T.rac3Er
post 14 Feb 2013, 16:17
Post #3766

cr8or

din cate se vede cretinul 3 si cretinul 1 meritau sa se imperecheze, caci se vede ca se alergau. doar ca asta de filmeaza a scapat.
trebuia sa arate filmul intreg, needitat

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
solidconvert
post 14 Feb 2013, 17:07
Post #3767

Donator

Si eu cred la fel... prea o arde ala cu golfu' in depasiri numai pe banda 1... sa nu mai zic ca asta care filmeaza vrea sa depaseasca si el hyundaiu' tot pe dreapta exact cand paraseste ala soseaua...

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
papa_mulo
post 15 Feb 2013, 17:45
Post #3768

Membru autentic

Sunt atat de satul de astia care depasesc pe banda 1 ... la asta te expui cand ai obiceiuri de genul asta.

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
T.rac3Er
post 15 Feb 2013, 18:37
Post #3769

cr8or

din filmare se vede clar ca un autoturism albastru circula pe banda 1 a carui viteza nu o stim, dar pare destul de mare. in incercarea de a evita un vehicul despre care martorii sustin ca dadea cu spatele, a pierdut controlul volanului si s-a dus la drq cu carti.

in princiiu: vinovati sunt toti
1. golf tdi - vinovat viteza prea mare
2. masina care stationa sau dadea cu spatele pe banda 1
3. hyundai accent gri argintiu care circula pe banda 2 in timp ce band 1 era libera. nu exista justificari cum ca era obstacol inainte din moment ce ala albastru a avut timp sa vina din spate si sa si se incadreze (ca habar nu a avut sa depaseasca e partea a doua)
4. individul care filma, care de asemenea circula pe banda 2 cat timp banda 1 era foarte libera.

daca cameramanul si hyundai accent ar fi circulat pe banda 1, golful putea sa se duca linistit pe drum drept(folosind banda 2), fara absolut nici un obstacol. aveau timp suficient si hyundaiul si cameramanul sa se incadreze pe banda 2 in depasirea celui cu skoda neagra.

toti 4 sa lase carnetele timp de 3 luni acasa.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
Highwayman
post 15 Feb 2013, 18:40
Post #3770

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

Eu vad ca ala care filmeaza depaseste Golful. Poate dupa aceea nu a mai avut cum sa se replieze pentru ca ala cu Golful a accelerat. Poate ala cu Hyundai-ul vazuse din timp obstacolul de pe banda 1. (sunt destui de poate)

This post has been edited by Highwayman: 15 Feb 2013, 18:43

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
papa_mulo
post 15 Feb 2013, 18:58
Post #3771

Membru autentic

QUOTE(T.rac3Er @ 15 Feb 2013, 19:37)
in princiiu: vinovati sunt toti

3. hyundai accent gri argintiu care circula pe banda 2 in timp ce band 1 era libera. nu exista justificari cum ca era obstacol inainte din moment ce ala albastru a avut timp sa vina din spate si sa si se incadreze (ca habar nu a avut sa depaseasca e partea a doua)

daca cameramanul si hyundai accent ar fi circulat pe banda 1, golful putea sa se duca linistit pe drum drept(folosind banda 2), fara absolut nici un obstacol. aveau timp suficient si hyundaiul si cameramanul sa se incadreze pe banda 2 in depasirea celui cu skoda neagra.

Hai ca esti de coma ... pe ala cu Hyundai de unde l-ai mai scos vinovat? Pe principiul enuntat de tine nu mai trebuie sa iesim la drum ca sa nu incurcam racerii. DEPASIREA SE FACE PE STANGA. Daca vrei sa depasesti, te duci in spatele lui si ii dai timp si apoi semnale sa se dea la o parte...nu vi ca racheta prin dreapta. Daca nu se da si nu ai rabdare o faci prin dreapta pe raspunderea ta, dar macar acum sti ca te-a vazut si nu il surprinzi. Daca vi ca racheta crosetand nu stie nimeni unde esti si incotro te duci ....

PS: 99% ca ala cu Golful se uita in oglida dupa asta cu camera cu care se luase ... si cand s-a uitat si in fata a fost tarziu.

This post has been edited by papa_mulo: 15 Feb 2013, 19:00

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
T.rac3Er
post 15 Feb 2013, 19:04
Post #3772

cr8or

da colegu. a vazut masina cu 3 km inainte si a zis sa fie sigur ca nu trebuie sa franeze si sa il depaseasca.

hai sa o lasam moarta. cati retarzi la volan de acest gen nu vezi. pe A1 ma refer ca am tot facut-o. si eu care merg cu 130 maxim, tot sunt incurcat. nu se asigura si hatz pe banda 2. eu, soferul incomodat, intru pe 1 si inapoi 2 in stilul filmarii de mai sus (nu violent si cretineste ca dobitocul ala) cu viteza constanta si imi vad de viata mea.
alte cazuri sunt cand incetinesc pana la 100 cu cat merg ei, si tot am timp sa intru pe 1 sa ii depasesc si sa imi vad mai departe de viata mea.

asta in cazurile in care banda 1 e ocupata de diverse masini la o distanta oarecare si nu mai revin pe 1.
dar in majoritatea cazurilor, pe visatorii de pe banda 2 ii devansez (nu depasesc) exact ca il film. eu ii devansez ca asa e logic, ca doar avand banda 1 libera nu ma apuc de idiot sa ma mut pe 2 in spatele lor si sa ii claxonez sa treaca pe 1. cat timp banda mea e libera si la primul obstacol intalnit in fata ma duc pe 2 si revin pe 1, eu nu gresec cu absolut nimic.

prin eu definesc cei care merg pe B1 fara nici o jena si apoi trec pe B2 doar cand depasesc ceva.

PS: pe A1 la km 60-70 sens spre pitesti, pe banda 2 este foarte denivelat a.i. la 130kmh intrii in trepidatii, asa ca fortat o iei pe B1 icon_mrgreen.gif

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
gruita2005
post 15 Feb 2013, 19:30
Post #3773

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

QUOTE(papa_mulo @ 15 Feb 2013, 19:58)
Hai ca esti de coma ... pe ala cu Hyundai de unde l-ai mai scos vinovat? Pe principiul enuntat de tine nu mai trebuie sa iesim la drum ca sa nu incurcam racerii. DEPASIREA SE FACE PE STANGA. Daca vrei sa depasesti, te duci in spatele lui si ii dai timp si apoi semnale sa se dea la o parte...nu vi ca racheta prin dreapta. Daca nu se da si nu ai rabdare o faci prin dreapta pe raspunderea ta, dar macar acum sti ca te-a vazut si nu il surprinzi. Daca vi ca racheta crosetand nu stie nimeni unde esti si incotro te duci ....

PS: 99% ca ala cu Golful se uita in oglida dupa asta cu camera cu care se luase ... si cand s-a uitat si in fata a fost tarziu.
*

Sunt de acord cu Tracer pentru ca multi nu stiu legislatie rutiera. Punct.
Argument:
"Art.42. - Când circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, având obligatia sa revina pe prima banda ori de câte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane."

--------------------
Ford Mondeo II - MM 05 PMD 1997, 1.6 16V, 90CP
+
TheSting
post 15 Feb 2013, 19:54
Post #3774

Ofera respect pentru a primi respect !

QUOTE(papa_mulo @ 15 Feb 2013, 18:45)
Sunt atat de satul de astia care depasesc pe banda 1 ... la asta te expui cand ai obiceiuri de genul asta.
*

Nu ii tin parte nici unuia si nici nu ma intereseaza cine este vinovat, dar daca esti satul de astia care depasesc pe prima banda de ce nu mergi tu pe prima banda sa nu mai fim noi nevoiti sa-te depasim noi pe prima banda?

--------------------
Renault Megan II 2005/sedan
Ofera respect pentru a primi respect
+
gabize
post 15 Feb 2013, 19:59
Post #3775

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(gruita2005 @ 15 Feb 2013, 19:30)
...ori de câte ori acest lucru este posibil,...
*

S-a mai discutat, parca, despre acest articol, insa tocmai pasajul citat de mine lasa loc de interpretare.
De exemplu, in cazul discutat, se poate spune ca Hyundai-ul a vazut din timp Skoda (si manevra acesteia) de pe banda I, motiv pentru care si-a continuat drumul pe banda II. Adevara? Fals? Greu de spus. Oricum, datorita ambiguitatii din lege, nu poti sa-l acuzi ca o incalca.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
T.rac3Er
post 15 Feb 2013, 20:19
Post #3776

cr8or

se poate elimina complet ambiguitatea daca:
se pune filmuletul intreg si se vede de cand este respectivul pe B2.
dar nu ca vreau sa ies cumva in evidenta, ci doar sa supun atentiei colegilor o supozitie, pe baza a ceea ce vizualizam, incomplet deci supus erorii.

cameramanul habar nu a avut ca pe banda 1 este un obstacol, si cand a vrut la randul lui s treaca pe b1 a sesizat ca nu e recomandat.
- asta ma duce cu gandul la faptul ca el nu a vazut si nici nu a intui vreo secunda ca acolo este ceva. asta inseamna ca de cand a venit din spate pana in ultima clipa el nu a vazut respectiva masina stationata sau care dadea cu spatele.
- cameramanul venea lansat din spate si deci, la un momenta dat in trecut distanta fata de hyundai era mai mare. de asemenea cameramanul a fost in majoritatea cazurilor pe b2 si a folosit doar b1, cand b2 era blocata de masini cu regim de viteza inferior lui.
- presupunand prin absurd ca hyundai a fost pe b1 dupa care, la observarea masinii a decis sa treaca pe b2, avem 2 situatii elocvente:
a) cameramanul avea unghi de vizibilitate asupra acelei skoda negre si ar fi stiut ca e acolo
cool.gif cameramanul ar fi observat ca hyundai ii sare in fata si ar fi banuit ca e ceva acolo, sau in cel mai rau caz ar fi trecut pe b1 mai din timp
c) daca nu putea sa treaca mai din timp pe b1 din cauza golfului albastru sigur ar fi incetinit substantial dinainte si nu ar fi ajuns in situatia filmata. sau ar fi accelerat sa se incadreze in fata celuilat "concurent"

astfel am demonstrat ca de fapt hyundai ori a fost tot timpul pe banda 2 sau a trcut pe banda 2 cu foarte mult inainte de aparitia acelui obstacolo (caz care sa contravina concluziei a) si deci cameramanul sa fi fost prea departa sa vada acea skoda.

deci de aceea am prezentat pozitia mea ca acel hyundai este si el partaj la accident prin incalcarea regulilor rutiere. avea suficient timp inainte, si chiar de cand e filmat, putea fi depasit de ambii "raceri" si apoi sa depaseasca la randul lui folosind banda 2.

scuze de postul lung, dar am vrut sa prezint argumentele pt ceea ce sustin eu, nu doar vorbe aruncate. multumesc

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
eduardsebe
post 15 Feb 2013, 21:45
Post #3777

Membru Expressionist

Tracere...chiar nu am avut chef sa-ti citesc tot postul...dar nu mai face pe lupul moralist,ca daca,ca poate etc etc....ala cu golfu' e un idiot care a facut o devansare pe banda 1 avand o viteza mult peste cea legala si asta l-a ajutat sa ajunga in balarii.
Ce te chinui tu sa explici teorii...te uiti prea mult la CSI? tongue.gif

--------------------
BMW 330e 2021
+
bob737
post 15 Feb 2013, 23:01
Post #3778

Membru autentic

o analizam pe 100 de parti dar un lucru e simplu.
1. daca se circula corect nu era nici un accident
2. skoda oprita pe banda 1 nu avea cum sa nu fie observata de cineva care mergea pe banda1; e linie dreapta, cobarare si apoi urcare; in nici un caz nu e dupa un varf de panta ca sa spui ca nu ai vazut-o
3. golful respectiv e de-a dreptul un harb; uitati-va pe la secunda 32 sa vedeti cat de cracanata e suspensia spate ( ori e plin, ori nu mai are amortizoare spate; ma indoiesc ca e plin); un harb cu stopuri led si anvelope de iarna. esp sau asc null.
4. cat de prost sa fi sa vezi de la distanta un obstacol si sa nu franezi? cat de prost sa fi sa nu ai nicio reactie, alta in afara de a sta departe de banda care delimiteaza cele 2 benzi de sens si de a trage de volan atat de brusc incat sa te invarti?

vinovat in proportie de 99% e racerul dieselos. conduci in romania, te astepti sa eviti animale bipede si patrupede care iti pun viata in pericol. skoda face parte din categoria explicata anterior.

This post has been edited by bob737: 15 Feb 2013, 23:02

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
Tamango
post 16 Feb 2013, 18:41
Post #3779

Biciclist

http://www.realitatea.net/accident-masina-...ta_1114945.html

"O autospecială de poliție s-a răsturnat într-o intersecție din centrul orașului Târgu Mureș, după ce s-a izbit de un alt autoturism.
Polițistul se grăbea să ajungă la o intervenție și avea semnalele luminoase și acustice pornite. A pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului și a fost lovit de o mașină care circula regulamentar din sens opus. Potrivit anchetatorilor, niciunul dintre cei doi șoferi nu s-a asigurat la intrarea în intersecție."

Eu nu inteleg asta:
"Atât polițistul cât și celălalt șofer implicat în accident au rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile, pentru că nu s-au asigurat la intrarea în intersecție."

Cum naiba ? Masina avea semnalele luminoase si sonore pornite, un dobitoc nu-i da prioritate si-i ridica permisul tot POLITISTULUI ? Pai de ce mai are semnalele alea ? Degeaba ?
Eu stiam ca se ridica permisul doar in cazul clasic prezentat la scolile de soferi in care intr-o intersectie se apropie simultan o masina de politie, salvare si pompier, toate cu luminile si sirenele aprinse. Cine trece primul ?

This post has been edited by Tamango: 16 Feb 2013, 18:42

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
T.rac3Er
post 16 Feb 2013, 19:04
Post #3780

cr8or

ei hai c-am trait s-o vad si p-asta.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
416 Pages « < 124 125 126 127 128 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th August 2025 - 03:16
Dacia