Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages « < 21 22 23 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Nunti, botezuri, cumetrii, mic indreptar economico-administrativ

M i h a i
post 17 Oct 2012, 11:28
Post #661

Group: Members

QUOTE(A l e x @ 17 Oct 2012, 10:56)
1.Nunta in sine mi se pare o mare mizerie, cu traditii aiurea
2.si mai ales muzica enervanta.
*

1.de udatul miresei ce zici? tongue.gif biggrin.gif
2.sunt nunti si nunti, unele cu manele , altele cu populara, la ultima nunta la care am am fost nu am auzit decat pop-rock .

Din cate stiu si in USA se dau bani la nunta (vorbesc de nuntile lor, nu de nuntile romanilor facute acolo unde canta copilu' minune) Asa ca, traditia asta cu dat bani este cam peste tot.

--------------------
------ ------ ------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pavilion8373
post 17 Oct 2012, 11:34
Post #662

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(A l e x @ 17 Oct 2012, 11:56)
Cred ca LauCalin1 se refera la mizerabila 'traditie' romaneasca, si felul in care se comporta multa lume dintr-un singur motiv: ca asa se face. Asta e valabil in multe, nu doar la nunta.

Eu nu as vrea sa vina nimeni la nunta mea din nevoie, din obligatie, din traditie sau din orice alt motiv care i-ar 'obliga' sa fie acolo. Vrei sa vii, bine, nu, nicio problema. Stiind cu ce sila reactionez eu la o invitatie la nunta, nu as vrea sa oblig pe altii la acelasi tip de neplacere.

Cand imi voi face nunta, sper sa reusesc sa o fac cat mai netraditionala, si cu o regula clara: fara dat bani. Nimic nu mi se pare mai penibil decat sa te astepti de la prietenii tai sa-ti dea bani sau cadouri scumpe. Nu fratele meu, vreau sa fii acolo pentru a ne distra impreuna si a sarbatori un pas important din viata mea, nu pentru a scoate bani de pe tine. Din pacate nu ar tine doar de mine, defapt, sunt convins ca nu ar tine aproape deloc de mine, deci degeaba am eu planuri mari, nu vor conta prea mult. Dar pot visa tongue.gif

Nunta in sine mi se pare o mare mizerie, cu traditii aiurea si mai ales muzica enervanta. Eu personal n-o suport, dar stiu ca multi (si mai ales MULTE) viseaza la o nunta cat mai mare, cu cat mai multa lume si cat mai mult profit scos dupa. Asta e, gusturi diferite, oameni diferiti. Dar obligatia asta care apasa pe umerii romanului de a face x sau merge la y ca 'asa e frumos' e motivul principal pentru care exista atat de multe prietenii si relatii false intre noi, fara niciun gram de sinceritate.
*

up.gif up.gif up.gif up.gif up.gif up.gif up.gif up.gif up.gif biggrin.gif

--------------------
Una mai tanara
+
LauCalin1
post 17 Oct 2012, 12:48
Post #663

Membru incepator

Pe de alta parte, nu stiu... doar ma gandesc, e vorba si de faptul ca mirii sunt la inceput de drum si nu au mai nimic. Iar acea nunta e ocazia de face rost de niste bani de avans pentru o casa de exemplu. Altfel ar fi mult mai greu. Bine, mai stiu pe cineva care a cumparat doua masini si sta in casa cu soacra. Dorinta de a avea Audi A4 V6 TDI cu DSG, piele si navigatie, pentru el a fost mai mare. Ea s-a multumit cu un simplu Ford Ka.
Si poate de-asta se ia in calcul sa vina cat mai multa lume, sa dea cat mai multi bani si sa-i pupam in fund pe toti invitatii.smile.gif)

This post has been edited by LauCalin1: 17 Oct 2012, 12:48

--------------------
VW New Beetle 2007
Fotbal? Nu, multumesc!
http://www.youtube.com/watch?v=UOL0ZeH6Re0
+
CGB
post 17 Oct 2012, 14:22
Post #664

CGB

From: behind

io la nunta am zis ca invit numa neamuri d-alea apropiate si preteni. si tot s-au adunat 100 de insi, desi am taiat la greu din ei. la biserica s-a suparat popa ca ne tot bufnea rasu', la primarie am halit la fursecuri de mi s-a aplecat (mi-era al dreacu de foame).
neamurile le-am cam ignorat ca stiam ca oricum dau banu si oricum ma vad cu ele destul de des. cu pretenarii am tras un chef pe cinste, iar dupa ora 3 cand au plecat babalacii, a inceput nebunia. dans si beutura. la 6 dimineata doar cativa se mai tineau pa picioare.
singuru lucru care nu mi-a placut a fost c-a trebuit sa ma pup cu toti de cel putin 3-4 ori. in rest sa dea dracii daca am simtit vreun stres.
de aranjamente, flori, lumanari si rahaturi d-astea s-a ocupat muierea.

ptr lumanari recomand p-astia
preturi mult sub ce am gasit in orice alt loc, iar calitatea e de nota 20. pe la toate chioscurile de flori si florarii, cereau 2 mil p-o lumanare. sa-i chis in freza.

nunta o simti dupa cum iti formezi starea interioara. daca te gandesti la ea ca la un stres, atunci asa o sa fie. io am vazut totu' c-a p-un motiv de distractie si asa a si fost.

This post has been edited by CGB: 17 Oct 2012, 14:23

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
b76bgaarh
post 18 Oct 2012, 12:21
Post #665

Membru autentic

QUOTE(M i h a i @ 17 Oct 2012, 11:28)

Din cate stiu si in USA se dau bani la nunta (vorbesc de nuntile lor, nu de nuntile romanilor facute acolo unde canta copilu' minune) Asa ca, traditia asta cu dat bani este cam peste tot.
*

se face lista cu cadouri la 2-3 magazine... si se taie de pe lista sa nu vina 2 cu acelasi cado.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
M i h a i
post 18 Oct 2012, 12:22
Post #666

Si asta am auzit , dar am auzit si treaba cu banii in plic. Ce este drept au spus ca pe masa nu este plic, vii tu cu el.Ideea era ca peste tot se da ceva, nu te duci asa cu mana in fund. Ca vrea A l e x sa faca nunta fara dar este alta treaba, totusi nu ai cum sa vii asa fara nimic , si vorbesc de orice eveniment (zi nastere, nunta, botez, etc)Am observat si eu ca mai nou romanu' pune accent pe profit la o treaba de genul, nu voia buna este pe primul loc.Bagi o nunta - iti iei masina pt tine , mai bagi un botez - iei masina si pt sotie...iar mai nou se poarta taierea de motz icon_mrgreen.gif - alt prilej de a scoate bani .NU vorbesc in numele tuturor..dar cunosc persoane care asta au vizat de la aceste evenimente.

This post has been edited by M i h a i: 18 Oct 2012, 12:31

--------------------
------ ------ ------
+
A l e x
post 22 Oct 2012, 03:30
Post #667

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Nu, in SUA se dau de obicei cadouri, nu bani. Unii chiar considera banii o insulta, pe sistemul "Cum, nu te-ai obosit sa-mi faci un cadou si mi-ai dat doar bani?" -- Si din cate stiu, pentru o persoana normala e normal sa fie cadoul pana in 100$, doar cei foarte bogati dau mult. Nu ca la noi ca unii trebuie sa se imprumute pentru a nu se face de rusine ca au lasat prea putini bani.

Dar evident, depinde foarte mult de la caz la caz. E o tara mult prea mare cu prea multe culturi si traditii pentru a stabili o regula de baza. Din cate stiu, la nuntile cu evrei e mai normal sa dai bani decat la o nunta normala, dar in principiu se dau cadouri cam peste tot.

Deci nu, asta cu 'vino frate cu 200 euro macar ca trebuie si eu sa face un profit manca-ti-as' e destul de romaneasca.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
CGB
post 22 Oct 2012, 09:34
Post #668

CGB

From: behind

hai sa-ti zic cum e cu cadourile.
io la nunta am zis ca nu vreau cadouri, desi ma tot intrebau toti (neamurile cele mai apropiate si pretenii, pe care le-am invitat la civila) ce-as vrea. ca cica asa e obiceiul la cununia civila. le-am zis sa stea dreq potoliti. si plus de asta daca le zic ce vreau, atunci nu mai e cadou. deci i-am amenintat, i-am injurat, i-am porcait (in gluma evident)...etc, ca nu vreau cadouri.
dupa cununia civila am tras linie si am inventariat asa:
fro 7-8 lenjerii de pat, 3 blendere, 2 tigai drycooker (fiecare tigaie avea inclusa in pachet si cate un mixer-deci automat am si 2 mixere), 2 storcatoare de fructe si multe chestii decorative ptr casa (inutile).
apoi nevasta a primit de la colegii de servici....ghiciti.....un blender.

deci dupa nunta, adaugand si ce aveam deja in casa, cumparat de mine, eram fericitul posesor al:
5 blendere!!!!
fro 12 lenjerii de pat
3 storcatoare de fructe.
2 tigai drycooker
multe alte prostii de pus pe pereti si pe mobila.
3 mixere.

cum le-am rezolvat? simplu. dupa nunta, l-am intrebat pa var-miu de ex: ba kuoi, tu mi-ai luat un blender, sa cresti mare, nu ai nevoie de-un storcator sau de-n mixer, sau poate o tigaie...? si tot asa...

asa ca banu' e sfant. decat sa-mi storc creieri cu ce cadou sa iau cuiva, ii dau bani, intr-un plic, c-o felicitare pa care scriu :"imi cer iertare, nu ma pricep la ales cadouri. asa ca ia-ti tu ce vrei". daca se considera jignit, sa fie sanatos.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
A l e x
post 22 Oct 2012, 09:40
Post #669

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Stiu ce spui, dar eu n-am facut decat sa precizez ca in SUA nu e ca la noi, asta ca a adus Mihai in discutie americanii. Eu spuneam ca mentalitatea in SUA e diferita cand vine vorba de cadouri la nunti. Bani mult mai putini (uneori si 50$), si cash mult mai rar. Defapt, nici nu se da cash cand se lasa bani, de multe ori se dau cecuri.

Si daca nu ma insel, la ei se poarta cu firme care intermediaza cadourile, cam cum spunea si barfi. Mirii isi fac un 'wish list', si invitatii pot alege din lista ce vor/pot sa cumpere, si astfel se rezolva ambele probleme: Se cumpara doar ce trebuie, nu se cumpara de 2 ori.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
atentat_cu_bomboana
post 3 Oct 2013, 10:02
Post #670

membru exemplar

QUOTE(adip @ 25 Aug 2008, 16:03)
Sa-mi fie cu iertare, dar nu am intalnit pana acum situatia asta, mi se pare un pic trasa de par.
*

Adica sa iti alegi alt nas decat ai vrea doar pentru ca e mai bogat?
Pai eu stiu una si mai tare de o nunta la care mirii erau prieteni buni de tot cu o alta pereche si le-ar fi placut si li se parea si firesc sa ii aiba pe aia nasi. Doar ca i-au ales pe altii. Motivul: initialii erau cam uratei si nu ar fi dat bine in poze!

This post has been edited by atentat_cu_bomboana: 3 Oct 2013, 10:03

--------------------
Volkswagen / RAM | Caddy 1.9 TDI 2015 - www.bikehouse.ro
“Și dacă mă dă nevastă-mea afară din casă, ce! O să dorm în cutii de carton în mașină.” [by a good friend of mine]
+
UXE
post 3 Oct 2013, 10:08
Post #671

Modelator

de aia s-a inventat Photoshop-ul!

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
atentat_cu_bomboana
post 3 Oct 2013, 10:16
Post #672

membru exemplar

Da, imi si imaginez un crop din ala grosolan cum mai vezi pe la cate unu' de s-a certat cu gagica si s-a decupat dintr-o poza, dar se vede clar o mana cu ineluse pe umarul lui. Sau si mai tare, faci niste patrate albe in locul fetzelor si gata! smile.gif

--------------------
Volkswagen / RAM | Caddy 1.9 TDI 2015 - www.bikehouse.ro
“Și dacă mă dă nevastă-mea afară din casă, ce! O să dorm în cutii de carton în mașină.” [by a good friend of mine]
+
23 Pages « < 21 22 23
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 13:31
Dacia