Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Vreau un LCD!, sfat achizionare LCD37"

CGB
post 5 Nov 2009, 11:53
Post #211

CGB

Group: Members
From: behind

ma uitam aseara prin media galaxy. aveau la oferta un samsung cu diag de 80. nu mai stiu exact modelul. oferta era ca daca duceai un tv vechi, aveai reducere 3 mil. si ieseai mai ieftin. ceva de genu 13 mil parca.

ma uitam tot aseara pe la lcd-uri. unele din ele turtesc imaginea in mod enervant (orice gagica buna, pare grasa), iar altele nu, desi au aceiasi forma ca primele. care-i faza? plus ca am vazut lcd-uri format 4:3, ca un crt.
la ce tre sa ma uit ca sa nu iau un tv d-asta de turteste imaginea?
si timpu' ala de raspuns la ce se refera? la timpul care trece pana se schimba canalul?

This post has been edited by CGB: 5 Nov 2009, 12:08

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Meghitzanul
post 5 Nov 2009, 12:07
Post #212

***** 4 ISOFIX

From: Bucuresti

@Padre:
sigur ca da colegule.. smile.gif
iti voi recomanda bineinteles un fullhd iar ca si nume un Samsung laugh.gif : http://www.pro.ro/televizoare/lcd-tv/samsu...530?where=price
eu l-am luat pe asta pt frate-miu la oferta de la Domo in 6 rate fara dobanda cu 2000 ron (ajutat un card de la o banca care avea agreement cu ei - nu dau nume)

sau, intra pe site-urile lui altex, domo, etc, apoi ocheste un LCD pe care consideri ca te poti "apropia" de el ca si pret si apoi foloseste intensiv google, price.ro smile.gif , etc si vei gasi tv-uri la preturi ceva mai bune

ca si sfat.. just my opinion:
daca e sa te uiti atat buzunar cat si la calitate, atunci indreapta-te catre Samsung
daca e sa te uiti doar la bani probabil ar trebui sa alegi un LG.. dar nu mai jos wink.gif daca e sa te uiti doar la calitate eventual opteaza pt Sony, Panasonic, etc dar acestea nu sunt detasat mult mai bune fata de Samsung, nicidecum.. si nu stiu daca merita diferenta de bani care de obicei nu e de neglijat, eventual sunt considerabil mai bune fata de LG (ca tot l-am luat ca ex).

@CGB:
tv-ul ala pe care l-ai vazut era sigur doar un hdready greata.gif
apropos de "turtit imaginea" - inca nu ai ochiul format si nu esti obisnuit cu formatele 16:9.. in mod sigur dupa ce te vei obisnui cu LCD-ul nu vei mai avea problema asta ci invers.. vei avea probleme cand te vei uita la imagini 4:3
iar apropos de timpul de raspuns, acesta este timpul care trece intre afisarea a doua imagini diferite ... dar nu la caracteristica asta tb sa te uiti cand alegi un LCD pt ca acesta este suficient de mic indiferent de producator... uita-te in primul rand la rezolutie si la contrast!!

This post has been edited by Meghitzanul: 5 Nov 2009, 12:31

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CGB
post 5 Nov 2009, 12:42
Post #213

CGB

de asta ce parere aveti? nu e lcd. e doar un parlit de crt.

--------------------
pcs
post 5 Nov 2009, 12:44
Post #214

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

In momentul de fata, posturile romanesti care sunt puse pe cablu emit in format 3/4. Smecherii din magazine selecteaza in loc de formatul original formatul 16/9, astfel ca imaginea este latita. La toate televizoarele LCD cu care am umblat, in meniu exista posibilitatea sa alegi formatul original ( adica televizorul se adapteaza automat formatului detectat ) sau alte fomate ( 16/9, 14/9 zoom 1, etc. ). Atunci cand ai un LCD format 16/9 ( toate cele HD ready sau Full HD ) si selectezi formatul original, iti apare o imagine normala 3/4 plus doua benzi negre laterale, fara ca sa se lateasca imaginea.

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
+
CGB
post 5 Nov 2009, 13:17
Post #215

CGB

--------------------
ssilviu
post 5 Nov 2009, 13:26
Post #216

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(pcs @ 5 Nov 2009, 13:44)
plus doua benzi negre laterale

Adică două benzi negre pe care ai plătit o căruță de bani.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Meghitzanul
post 5 Nov 2009, 13:45
Post #217

***** 4 ISOFIX

QUOTE(pcs @ 5 Nov 2009, 13:44)
In momentul de fata, posturile romanesti care sunt puse pe cablu emit in format 3/4.
.....
Atunci cand ai un LCD format 16/9 ( toate cele HD ready sau Full HD ) si selectezi formatul original, iti apare o imagine normala 3/4 plus doua benzi negre laterale, fara ca sa se lateasca imaginea.
*

asa este.. ceea ce primim pe cablu este format 4:3 si de aici si problema cu "latitul" imaginii
iar vis-a-vis de pus imaginea pe LCD in format original nu cred ca se uita nimeni la LCD cu dungile alea doua pe margine.. ar fi super funny tv-ul asa

daca vreti o imagine corecta, uitati-va la un film rulat cu un DVD-Player sau cu un PC conectat la LCD si veti avea o imagine 16:9 corecta

QUOTE(ssilviu @ 5 Nov 2009, 14:26)
Adică două benzi negre pe care ai plătit o căruță de bani.
*

pai scuza-ma, cine isi ia LCD ca sa se uite doar OTV atunci da, plateste o caruta de bani in plus aiurea
daca folosesti LCD-ul la ce am zis eu in postul ASTA atunci te vei bucura cu siguranta de fiecare leu pe care l-ai dat pe LCD-ul tau .. sau macar mai conectezi un pc sau un amarat de dvd player la el ca sa vezi un film si tot mai e ceva si se "diversifica" lucrurile
e fix aceeasi chestie ca si cu telefoanele mobile.. ne luam telefoane super scumpe care stiu sa faca o groaza de chestii iar noi le folosim doar ca sa sunam si sa dam sms-uri!!

This post has been edited by Meghitzanul: 5 Nov 2009, 13:55

--------------------
+
CGB
post 5 Nov 2009, 13:56
Post #218

CGB

io vreau lcd ca sa ma uit la tv. la discovery, la antena3, la otv, la protv, la hbo... etc. atat si nimic mai mult. si-atunci la ce rahat sa dau o caruta de bani sa-i vad turtiti p-aia in ecran. sau daca aleg sa nu-i vad turtiti, tre sa suport 2 dungi negre in lateral.
cand vin seara de la munci vreau sa ma arunc in pat si sa ma uit si io la o stire, la un documentar, la un film. asa cum faceam in fata vechiului crt. fara imagini turtite si alte balarii de genu' asta. mai exista un televizor la care doar sa te uiti? ce simplu era inainte.
acu' tre sa te uiti la rezolutie, la timp de raspuns, la contrast, tre sa-l cauti in kur, in gura, sa-l pipai, sa-l f..i.
tu-i in plisc p-aia de-au scos crt-urile de pe piata.

--------------------
bonzai
post 6 Nov 2009, 10:01
Post #219

Membru autentic

Cu o mica deosebire pentru canalele HD, acolo se intalneste 16:9 nativ. Dar cum la noi sunt putine si slabe, nu ajuta pe multa lume.

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
ssilviu
post 6 Nov 2009, 13:05
Post #220

F1 Man

QUOTE(Meghitzanul @ 5 Nov 2009, 14:45)
pai scuza-ma, cine isi ia LCD ca sa se uite doar OTV atunci da, plateste o caruta de bani in plus aiurea

80% din LCD-urile vândute sunt convins că nu au văzut nici măcar o singură secundă semnal video wide.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
A l e x
post 14 Nov 2009, 23:19
Post #221

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

LCD-urile au majoritatea o optiune de a face zoom automat, astfel taie putin din imagine dar o fac 16:9 fara sa o deformeze. E adevarat, calitatea scade putin, dar de la distanta nu se cunoaste.

As prefera asta in detrimentul celor doua bare negre oricand. Si cum spune si colegul Meghitzanul, nu merita sa-ti iei LCD mare decat daca ai macar un DVD player cu upscaling (eram sceptic inainte, dar acum, cel putin de la distanta, chiar e o mare diferenta), daca nu blu-ray direct. Eu am ambele si sunt multumit pe deplin.

Singurul meu sfat pentru viitorii posesori de LCD sau plasma e sa nu va luati prea mare daca stati in apartament. Cred ca am mai spus asta dar repet... Am avut unul de 42" o saptamana in camera, la o distanta cam de 3m de ochi si intai parea misto, dar dupa m-a obosit la greu. Mai mult de 32" (hai 37" cu indulgenta) nu merge la asa o distanta. Nu va "lacomiti" daca nu va sta departe... Pare frumos ca idee dar sa vedeti un cadru alb, noaptea, e ca si cum v-ati uita intr-o nocturna din Ghencea tongue.gif

Si inca ceva, in curand vor intra tare pe piata televizoarele OLED. Daca nu sunteti siguri ca vreti sa spargeti acum banii pe LCD sau plasma, mai asteptati putin ca vor deveni foaaaarte ieftine in curand, cand vine noul val.

P.S. = Blu-ray wub.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
padre
post 15 Nov 2009, 17:29
Post #222

Il padrino

Apropo de LCD-uri, nu stiu daca am mai scris asta pe undeva dar o fac din nou, nu strica wink.gif .
In special pentru cei care au televizorul LCD sau plasma langa un perete (dar nu obligatoriu), exista in IKEA niste LED-uri aranjate in 4 bete care se lipesc pe spatele televizorului si lumineaza, logic, in spatele televizorului. Efectul este deosebit de bun, ajuta mult imaginea de pe televizr, mai ales cand nu exista alta lumina in camera. Astfel, puteti stinge sursa principala de lumina si privi la televizor fara a mai obosi ochii usor, in plus creaza si o lumina de ambianta deosebita... Se numesc "DIODER" si cand le-am cumparat eu costau 120 RON (acum aprox. 1 an jumate).
Daca este cineva interesat si nu intelege ce am descris eu aici, cu stangacie, sa-mi spuna si fac cateva poze, stiti cum e, o imagine face cat o mie de cuvinte.
Eu pot sa spun ca dupa BluRay si filmele HD, chestia asta cu lumina in spatele ecranului mi se pare cea mai tare gaselnita in materie de imbunatatire a calitatii imaginii.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Io_mi_s
post 15 Nov 2009, 18:21
Post #223

Membru autentic

From: Galati

Indeed! Ambilight rules! biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.2 2006/Confort Privilege
+
CGB
post 16 Nov 2009, 10:43
Post #224

CGB

dupa indelungi cautari si documentari mi-am luat si io tv ieri. mai precis un crt beko. 51 cm diag. 5,5 mil pretul.
imaginea, din punctul meu de vedere, este peste orice lcd din clasa de pret 6-15 mil. iar consumul este de doar 45w.

am ales beko ptr c-a ramas cam singura firma mai serioasa care mai face crt-uri. tv-ul este din clasa slim (nu super slim). alea superslim sint predispuse la bube.
care mai vreti sa alegeti crt, sa va feriti de platinium. desi is mai ieftine is foarte proaste. nu mai sint platiniumurile care se faceau acum cativa ani de zile. pe vremea aia erau de fapt lg-uri pe care scria platinium. acum sint doar nejte petarde made in china.

in ce priveste lcd-urile, am ajuns la concluzia ca-i prea mare dranju' financiar ptr a-mi lua un lcd de 56 cm (camera nu-mi permite mai mult). o fi lcd-ul mai usor si ocupa spatiu' mai putin, dar parca nu e suficient sa justifice diferenta de pret intre crt-ul meu si un lcd decent de 56 cm (5,5 mil crt fata de cel putin 11 mil lcd).

--------------------
A l e x
post 16 Nov 2009, 14:02
Post #225

Parerea mea ca un LCD sau o plasma se justifica cand le iei full hd si ai de gand sa-ti iei un player blu-ray sau un PS3. Altfel pentru a vedea TV normal nu merita, si nici chiar HD avand in vedere ce posturi avem momentan...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
CGB
post 17 Nov 2009, 08:53
Post #226

CGB

ptr cei interesati, am vazut ieri in cora militari tv crt orion. made in hungary. super imagine, super pret (3,6 mil). diag 51 cm, stereo, conectare video, audio.
ce e najpa la el, e ca-i hudubaie mare in spate. are tub normal si ocupa mult loc. da' la banii astia io zic ca-i chilipir oricum.

This post has been edited by CGB: 17 Nov 2009, 08:55

--------------------
Meghitzanul
post 18 Nov 2009, 10:48
Post #227

***** 4 ISOFIX

QUOTE(A l e x @ 16 Nov 2009, 15:02)
Parerea mea ca un LCD sau o plasma se justifica cand le iei full hd si ai de gand sa-ti iei un player blu-ray sau un PS3. Altfel pentru a vedea TV normal nu merita, si nici chiar HD avand in vedere ce posturi avem momentan...
*

ya.. right!!
un LCD fullhd e nimic fara unul de ASTA de ex
1256299398_dune_bd_prime_30_front.jpg ( Size: 21.3k ) Number of downloads: 411
1256299400_dune_bd_prime_30_back.jpg ( Size: 33.92k ) Number of downloads: 432

eu modelul asta cred ca il vreau dar inca nu a aparut la noi si vreau ceva mai multe review-uri despre el (fiind model ff nou).. momentan sunt doar cele de AICI ..si ele fiind tot din categoria premium fara discutii.

--------------------
+
A l e x
post 18 Nov 2009, 16:13
Post #228

PS3 > jucaria aia pusa de tine tongue.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Meghitzanul
post 18 Nov 2009, 18:51
Post #229

***** 4 ISOFIX

nu stiu ce e ala PS3 deci nu stiu despre ce vorbesti smile.gif ... fii un pic mai explicit
iar aia nu e deloc o jucarie.. este cel mai bun player in oipnia mea (sau poate ma insel - dar nu cred) la ora asta existent pe piata.. de fapt inca nu e existent in Romania... va fi probabil peste cateva zile se pare

This post has been edited by Meghitzanul: 18 Nov 2009, 19:14

--------------------
+
Io_mi_s
post 18 Nov 2009, 19:04
Post #230

Membru autentic

From: Galati

--------------------
Renault Megane 2.2 2006/Confort Privilege
+
Meghitzanul
post 18 Nov 2009, 19:39
Post #231

***** 4 ISOFIX

eu nu stiu ce treaba are magarul popii si cu turla bisericii.. am trecut totusi de clasa a 4-a.. banuiam ca o sa imi spuneti de play station 3 dar refuzam totusi sa cred smile.gif

deci, cand un play station va reda imagini video iso, va putea sa descarce filme de pe torent, va reda imagini direct de pe youtube, va avea internet prin wifi, tuner digital dual pt inregistrarea a 2 posturi tv diferite, dts, etc, etc, etc.. sa ma anuntati si pe mine pt ca voi trece negresit pe play station
ce face un play station 3 in materie de redare video face orice player chior care costa 2 milioane la carefour, cu exceptia bluray discului sa zicem
sau poate pt unii conteaza numai culoarea si ce scrie pe carcasa laugh.gif

This post has been edited by Meghitzanul: 18 Nov 2009, 19:43

--------------------
+
padre
post 19 Nov 2009, 15:59
Post #232

Il padrino

QUOTE(Meghitzanul @ 18 Nov 2009, 20:39)
deci, cand un play station va reda imagini video iso, va putea sa descarce filme de pe torent, va reda imagini direct de pe youtube, va avea internet prin wifi, .... sa ma anuntati si pe mine pt ca voi trece negresit pe play station
*

Pai treci pe PS3, ce mai astepti? Poate face toate astea, mai putin descarcarea filmelor de pe torrent, dar le poate rula cool.gif . Si in plus de .iso poate reda .mkv, .avi., .mpeg, etc etc.
Wifi are, iar comparatia cu un player de 2 lei din Carrefour... radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

In alta ordine de idei, are cineva tv LCD LG 32LH3000? Imi poate da niste detalii? Caut cel mai ieftin tv LCD bun de 32" si oscilez intre LG si Samsung wink.gif

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
+
bardu
post 19 Nov 2009, 16:18
Post #233

Membru autentic

Merghizane foarte tare scula aia domnule. As vrea si eu pe viitor asa ceva.
PS3 isi are si el rostul lui, nu cred ca trebuiesc comparate.
LCD ieftin si bun radmasa.gif vreau si eu, exista asa ceva?

--------------------
Renault Symbol - MS-08-?MS Fidji
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
+
bonzai
post 19 Nov 2009, 17:53
Post #234

Membru autentic

La Samsung ai grija cu intarzierea la schimbarea canalelor pe analogic. Era o problema mare la modelele de acum 2 ani (seria R). Nu stiu daca au mai imbunatatit intre timp. Ca regula paneul Samsung este peste LG dar trebuie comparate modele. 32B530 ar fi ok zic eu

This post has been edited by bonzai: 19 Nov 2009, 17:54

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
semit
post 19 Nov 2009, 17:58
Post #235

Private Spice

QUOTE(padre @ 19 Nov 2009, 16:59)

In alta ordine de idei, are cineva tv LCD LG 32LH3000? Imi poate da niste detalii? Caut cel mai ieftin tv LCD bun de 32" si oscilez intre LG si Samsung  wink.gif
*

am eu 42LH3000.. excelent biggrin.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Meghitzanul
post 19 Nov 2009, 18:41
Post #236

***** 4 ISOFIX

QUOTE(padre @ 19 Nov 2009, 16:59)
Pai treci pe PS3, ce mai astepti? Poate face toate astea, mai putin descarcarea filmelor de pe torrent, dar le poate rula  cool.gif . Si in plus de .iso poate reda .mkv, .avi., .mpeg, etc etc.
Wifi are, iar comparatia cu un player de 2 lei din Carrefour...  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif
*

da, probabil ca stiu sa faca si PS3-urile alea cate ceva... probabil voi fi mai interesat de ele peste vreo 2-3 ani cand va mai creste fii-miu.. acum are doar 4 ani
iar referitor la caracteristici, aveti cuvantul meu ca nu m-am uitat mai mult de 30 secunde la linkul dat de colegul mai sus (altfel nu ma uitam deloc tongue.gif ) si hai sa recunosc ca le-am "subestimat" dar nu prea mult biggrin.gif .. probabil sunt si ele capabile de cate ceva pt ca trebuie sa fie in stare sa miste ceva biti pe acolo ca sa isi merite banii aia care nu sunt deloc putini din cate am constatat

iar strict in materie de redare video cred ca playerul dat de mine este suprem la capitolul redare imagini si mi se pare total deplasat sa imi spuna cineva ca un Play Station 3 este mai bun la acest capitol decat acel Dune BD Prime 3.0\

iar daca un PS3 le-ar face pe toate asa cum pretinzi tu - incluzand tot ce face un player dedicat - probabil ar costa undeva pe la 30 milioane wink.gif

This post has been edited by Meghitzanul: 19 Nov 2009, 18:47

--------------------
+
ssilviu
post 19 Nov 2009, 19:19
Post #237

F1 Man

Cam așa și costă. Se vinde la un preț mult mai mic pentru că este subvenționat. Sony câștigă și din jocurile vândute pentru el.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
padre
post 19 Nov 2009, 22:16
Post #238

Il padrino

QUOTE(Meghitzanul @ 19 Nov 2009, 19:41)
iar daca un PS3 le-ar face pe toate asa cum pretinzi tu - incluzand tot ce face un player dedicat - probabil ar costa undeva pe la 30 milioane wink.gif
*

Eu nu am pretins nimic referitor la PS3, doar am enumerat cateva caractersitici si functionalitati.
Din afirmatia ta de mai sus, inteleg ca nu crezi ca PS3 face ceea ce am afirmat? Acestea sunt lucruri care se pot demonstra (eu personal le-am probat), sunt documentate pe internet, etc. In plus, nu-mi sta in obicei sa arunc vorbe-n vant...

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
+
Meghitzanul
post 19 Nov 2009, 22:45
Post #239

***** 4 ISOFIX

ba ai pretins, ca un PS3 e mai bun decat playerul exemplificat de mine
uite aici, asta ce insemna??
QUOTE(A l e x @ 18 Nov 2009, 17:13)
PS3 > jucaria aia pusa de tine tongue.gif
*

prin semnul ala asta se subantelege

si cred cu tarie ceea ce ai afirmat, mai mult de atat te sustin daca vrei biggrin.gif
numai ca in materie de redare video (pt ca despre asta vorbim aici)pt toata lumea DUNE BD PRIME > PS3 , ok???

This post has been edited by Meghitzanul: 19 Nov 2009, 22:50

--------------------
+
padre
post 19 Nov 2009, 22:47
Post #240

Il padrino

me Tarzan, you Jane? Alex is A l e x wink.gif
Nu fac comparatii fara sa cunosc produsele in amanunt. Eu doar am afirmat ce am afirmat, e scris, nu trebuie sa mai reiau. Hai ca asta e topic despre LCD-uri, nu PS3 sau alte playere HD.

Deci, LG 32LH3000 are cineva? Sau imi paote recomanda cineva un model mai bun si mai ieftin?

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
+
17 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 15:38
Dacia