Garajul meu, -= jurnal =-
![]() ![]() |
Garajul meu, -= jurnal =-
clr |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|||
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.854 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Nu e vorba de potolit, ca nu s-a lasat cu injuraturi si amenintari, dar el chiar era convins ca nu a gresit si ca ala nu era rond...ma rog, asta e problema generalizata a scolilor de soferi care fac cursuri aiurea si a examinarilor care se fac uneori pe ochi frumosi. Plus a parintilor care ii dau unui pusti de 20 si ceva de ani un S 500 pe mana...Mai convinsi de dreptatea lor erau cocalarii de Popesti-Leordeni care erau cu el, gen atarnatori/atarnatoare ale unui pusti de bani gata...care ziceau ca daca i-am lovit din spate eu sunt de vina...
14 Sep 2013, 20:27: Pozeimage.jpg ( Size: 1.37mb ) Number of downloads: 1930 image.jpg ( Size: 1.37mb ) Number of downloads: 1930 This post has been edited by b06fcn: 14 Sep 2013, 20:27 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
image.jpg ( Size: 1.51mb )
Number of downloads: 1386
Ca sa nu ne doara gatul ![]() PS: nu arata chiar rau... |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.854 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Merci, chair ma chinuiam sa vad cum sa le intorc . Intr-adevar, nu e prea rau, sa vad cum se prezinta stalpul dupa ce voi putea deschide usa
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Deschizi pozele cu windows photo viewer si ai jos acolo niste "sageti".
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
b06fcn |
![]()
|
Am facut online avizarea de dauna la Uniqa, astept sa ma sune cei de acolo conform e-mailului primit. Ma bate gandul sa ma duc inainte la Autosoft sa-mi faca un control la geometrie, avand in vedere faptul ca roata a fost lovita si sta volanul stramb, ca sa am un document la mana cand ma duc la constatare.
In alta ordine de idei, ma cam bate un gand sa-mi iau o masina noua pentru drumurile lungi pe care le fac afara din oras in fiecare saptamana. Am fost si m-am uitat la un Fluence, mi se pare cam slaba finisarea la Dynamique/Privilege, comparativ cu Megane-ul meu din 2003. Am facut un drive-test cu motorul de 1,6 dci, se misca chiar bine, dar 17000 de euro cu un tichet Remat mi se pare cam mult. Ar fi unele destocate pe la 14500 euro, dar apar rar si se duc repede. Alta varianta ar fi sa raman la coreenele mele favorite, Hyundai de data asta, Elantra mai precis, care, chiar daca nu are decat un motor de benzina, se pare ca are un consum rezonabil in afara. Si la 13800 euro una mi se pare OK pretul. Marti ma duc sa fac un drive-test sa ma edific. Ma uitam si la Kia Optima/Hyundai i40, cam mare pretul si cam mic motorul. Alternativa ar fi un SH ca nou din Germania, dar parca la o suma apropiata prefer sa am garantie cat mai mare si certitudinea kilometrajului, plus ca nu stiu ce sa iau, nu ma da pe spate nici una. Iar dpdv fiabilitate, stiu ce inseamna masina coreana, la Kia in afara de problema cu pompa de ambreiaj nu am avut alte belele. Vom vedea... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
Milosi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 14 September 13 ![]() |
Fi atent la Hyundai [chiar si Kia ca sunt aceeasi firma].
Cand ma uitam dupa o masina noua acum 2 saptamani, am luat in calcul si optiunea de Elantra sau i30/Cee'd. Elantra ca singura problema pe care am gasit-o era ceva ciudat la design-ul puntii spate. Cateodata rotile sunt la unghiuiri usor diferite, care afecteaza directia. Pe forumul din Romania nu se plangeau multi, dar in state multi ziceau ca si pe la 80km/h dc dau drumul la volan masina intra in contrasens rapid, si atat la ei cat si la noi [intr-un test] a fost sesizata tendinta de ruliu ... deci probleme generale la fundulet. Hyundai in general nu repara problema pe garantie, si nu prea se stie de la ce e [dc si americanii se plang ... pt mine era grav]. O potentiala rezolvare chiar invalideaza garantia. In rest superba masina. Mi-a placut in mod special calitatea finisajelor, spatiul in spate [comparat pozitiv cu A6], si faptul ca masina chiar seamana cum zic unii 'de lux'. Motorul este la fel foarte modern si cred ca la suma mentionata de tine, poti gasi una cu cutie automata. i30/Cee'd ca singura problema identificata de mine este troncanitul de la coloana si caseta de directie, care apare foarte devreme in viata masinii. Multe kituri schimbate in garantie, in mare parte vinde de la un defect de design accentuat de gropile noastre. [era raportat la greu si in state] PS: Cea din semnatura e din lichidarea de stoc. ![]() This post has been edited by Milosi: 15 Sep 2013, 22:12 |
--------------------
Renault
Fluence
Dynamique 1.5 dCI 110 EDC 2013
|
|
b06fcn |
![]()
|
Am citit si eu de problema asta, am vorbit si cu cei de la Hyundai, am un amic care este dealer Hyundai, a avut o problema similara chiar la una din masinile lui si a rezolvat-o, daca e ceva nu imi fac griji. Singura problema e sa vad cum ma impac eu cu motor atmosferic pe benzina dupa mai bine de 10 ani de turbo-diesel sau turbo pe benzina.
Problema e ca la Fluence 1,6 dci lista de destocari este egala cu zero, iar 1,5 iese din calcul. Oricum, nu ma grabesc, pentru drumuri afara iau Kia sau Toyota... 16 Sep 2013, 14:42: Am sunat azi la Uniqa, dupa ce am facut online avizarea de dauna sambata dimineata, primind si un e-mail de confirmare cum ca voi fi sunat in cel mai scurt timp. Vazand ca nu ma suna nimeni, am sunat eu, am facut programare maine la Seat in Jilava, sa vada masina si sa-mi deschida dosar. A cam dat-o nenea de la telefon prin gard ca ar fi bine sa vina si cealalta masina si alea alea. I-am spus ca am PV de la Politie, ca exista si proba video la dosar, dar nu mi-a placut abordarea. La ultimul incident, la care am facut amiabila ca omul a fost serios si a recunoscut ca e de vina, avand asigurare la Groupama, nu mi-a cerut nimeni sa vina si masina vinovata la constatare. Sa-i vad maine de ce sunt in stare, sa stiu la ce sa ma astept. This post has been edited by b06fcn: 16 Sep 2013, 14:42 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
CatalinCTM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 3 August 09 From: Romania ![]() |
Eu am lovit pe cineva si am facut amiabila . El avea la Asirom asigurarea si cand a fost el de si-a deschis dosarul de dauna , am completat o cerere tip si eu si el , + poze la ambele masini.
This post has been edited by CatalinCTM: 16 Sep 2013, 16:53 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 2009
|
|
b06fcn |
![]()
|
Am fost azi la Metrotehnica si am facut constatarea, mi-a dat de inlocuit (cu recuperare) aripa stanga fata, janta fata cu capac si fara recuperare semnalul de aripa. Usa a dat-o la reparat, zicand ca nu se poate da din start inlocuire, am reusit si cu un levier am deschis usa, practic s-a desprins fata de usa de pe nervura usii pe aproape toata inaltimea acesteia, cordonul de sudura a cedat. A zis ca daca cei de la service cer reconstatare si spun ca nu se poate repara usa se va schimba. Mi-a mai dat bara si capacul de oglinda la revopsit si a specificat ca roata stanga fata sta intr-o pozitie neconforma (practic sta bracata spre stanga si inclinata spre spate), suspectez o bieleta si amortizor indoit.
Asa ca, pana ma duc la Renault sa-mi faca un deviz de reparatie, am tras masina pe dreapta si pana iau alta masina merg cu Toyota alor mei. In ceea ce priveste noua masina, stau in cumpana, am facut azi drive-test cu Hyundai i40 si Elantra, daca Elantra avea motorul de pe i40 sau daca i40 avea motorul diesel de 2 litri de 180 de cai de pe ix35 sau Sportage, o luam pe oricare din ele. Asa insa, i40 este clar sub-motorizata pe gustul meu, iar Elantra, desi are resurse, nu ma satisface la turatii joase, trebuie biciuita cu temeinicie sa dea ceva din ea. Nu zic ca nu-i place, dar pentru chestii din astea am R 21 Turbo, vreau o masina cu cuplu mare la turatii mici si medii si cu turbo. Mai astept sa vad, poate apare vreun Fluence pe lista de destocari, a fost azi una dar neagra pe afara cu interiorul negru de la Dynamique parca e prea deprimanta... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
b06fcn |
![]()
|
Se pare ca va trebui sa ma obisnuiesc cu masina neagra pe afara cu interior negru, de fapt gri inchis. Macar e vorba de Renault Laguna III Dynamique Navi 2,0 dci de 150 de cai din 2012, 37000 km, cu xenoane OEM, jante de aliaj pe 17", interior mixt piele-textil, fosta masina a Renault Romania, pentru care am dat azi aconto, urmand sa o platesc luni si sa o ridic saptamana viitoare.
Declar inchisa cautarea de masina, cel putin pentru urmatorii patru spre sase ani. |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
turbodxman |
![]()
|
------------- Group: Members Posts: 3.327 Joined: 1 August 08 From: Ro ![]() |
Astept cu interes fotografii cu noua masina.
![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
b06fcn |
![]()
|
Mai dureaza cu pozele, azi dimineata am fost sunat ca a intrat pe lista masina in cauza (mi se spusese miercuri ca urmeaza sa vina o Laguna de la RRO), am fost si am vazut-o, mi-a placut, am negociat si am plecat spre Galati. Am fost sunat cu o contra-oferta de pret, am acceptat-o, mi s-a trimis factura pe mail, am virat un aconto si acum astept sa ma intorc acasa sa o iau.
Promit sa pun poze asap |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Sper ca asta noua sa nu faca cunostiinta cu vopsitorii. Du-o si tu la sfintit
![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
b06fcn |
![]()
|
A facut deja, mi s-a spus ca are bara spate vopsita, m-am uitat cu atentie si nu se vede diferenta de nuanta. La cat dau pe ea, este doar o masina care ma va duce in siguranta, confort si cu rapiditate de la A la B. Plus ca va avea CASCO. Si de sfintit, o voi sfinti eu insumi cu un sprit la mosie, mai ales ca tre sa fac loc pentru vinul de anul asta...
![]() |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
turbodxman |
![]()
|
OK atunci.
Sa te poarte sanatos multi km. ![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
b06fcn |
![]()
|
Am fost la Serus sa-mi vad noua jucarie, sper ca saptamana viitoare sa o iau, astept sa vina toate actele si dupa aia o ridic. Am profitat si am facut si un deviz pentru reparatia Megane-ului, mai ales ca era problema de roata stanga fata. Rezultat, s-a verificat masina pe elevator si la geometrie, amortizor stanga fata de schimbat.
Deviz total de reparatie, conform celor constatate de asigurator si de constatarea suplimentara - 5000 RON cu TVA. Mi se pare rezonabil, sa vedem acum cat sunt dispusi sa dea cei de la UNIQA, ca ma gandesc sa cer banii sa o fac in regie proprie, dupa care cred ca masina se va dezmembra, din pacate. Are deja o varsta si nu stiu daca mai merita sa o repar. Mai vedem, daca sunt neseriosi, atunci ma duc si o fac direct la reprezentanta, mai ales ca piese de caroserie nu se gasesc decat la Renault. Restul de masini merg bine, momentan mai dezmortesc Toyota cu naveta mea la Galati, am avut ceva drumuri acolo saptamana trecuta si asta. La Kia a taiat consoarta un cauciuc de pe fata si a trebuit sa iau unul nou, noroc ca am gasit acelasi model, mai ales ca erau aproape noi gumele in cauza. Opelul avea telecomanda de la cheie stricata, drept pentru care am comandat o cheie noua, urmand sa incerc sa o repar si pe cea veche. Cost total 500 RON, cu tot cu activarea pe masina. Acum caut gume de iarna pentru Laguna, am vazut niste scoruri indoitoare, cel putin la dimensiunea pe 17. Astept sa vad ce scrie in CIV si sa vad si ce gume pe 16 gasesc, cu jante de tabla. LE Am depus vineri devizul la UNIQA, dupa care am completat pe site-ul lor o cerere de calcul cu privire la despagubirea in regie proprie, azi dimineata primesc pe mail o oferta aiuritoare - 1580 RON. Incep o discutie pe mail cu individul care mi-a facut aceasta super oferta, ii spun de deviz, zice ca nu stie de niciun deviz (desi specificasem si in cererea de calcul ca am depus respectivul deviz si reconstatarea la UNIQA) si il rog sa imi spuna cum s-a ajuns la suma de 1580 RON. Imi spune in termeni elaborati ca "Am vazut devizul...serviceul serus este reprezentanta. Asta inseamna ca acel deviz este maxim....daca mergeti al un service care nu este reprezentanta dar este agreat de RAR sa repare renault suma este mai mica". Sunt curios ce parere va avea CSA despre aceasta abordare... This post has been edited by b06fcn: 30 Sep 2013, 12:38 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
b06fcn |
![]()
|
Finalement, masina a venit acasa.
Am preluat-o azi de la Serus din Chiajna si m-am dus direct la RAR pentru autentificare, dupa care am adus-o acasa. Tatal meu s-a dus intre timp la ANAF sa depuna cererea de adeverinta ca masina are taxa de mediu la zi, abia peste o saptamana o pot ridica. Intre timp ma duc la CEC sa platesc restul de taxe si astept sa-mi vina si documentele fiscale de la Renault. Ma declar incantat de masina, este peste ce-mi doream de la un Fluence, aproape in acceasi bani ca unul diesel de 130 de cai, la pret de destocare si cu un cupon Remat inclus (fiind chiar mai ieftina decat un Fluence in conditiile enuntate mai sus). Poze Laguna_3.jpg ( Size: 1.24mb ) Number of downloads: 1194 Laguna_4.jpg ( Size: 960.88k ) Number of downloads: 1180 [attachmentid=1627910843] This post has been edited by b06fcn: 4 Oct 2013, 18:16 Attached thumbnail(s) Laguna_5.jpg ( Size: 426.96k ) Number of downloads: 533 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
turbodxman |
![]()
|
Misto noua "jucarie".
![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
dominy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 608 Joined: 19 July 06 ![]() |
felicitari, sa te porti frumos cu ea
![]() |
--------------------
renault
laguna 2
2002 dci 120 hp
- GL 22 DOM
|
|
b06fcn |
![]()
|
Merci, chiar ma incanta masina. Abia astept sa termin actele ca sa ma pot bucura de ea, pana una alta am dus-o la garaj si acolo va sta pana termin cu documentele.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
b06fcn |
![]()
|
Gata, am masina pe numele meu, mai e un FCN pe soselele patriei.
Maine poze si Casco, duminica o scoatem din garaj si bagam Megane-ul la facut. |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
centurion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.043 Joined: 8 September 12 ![]() |
Sunt curios de o comparatie intre Avensis si Laguna. Asta in ideea ca le ai pe amandoua, deci o comparatie obiectiva si reala poate fi facuta.
|
--------------------
-
-
-
|
|
b06fcn |
![]()
|
Am scos azi Laguna la o plimbare pe ruta Bucuresti-Targoviste-Dragoslavele-Fundata-Brasov-Bucuresti, cam 400 km cu un consum mediu dat de CB de cca 5,8 la suta, in conditiile in care pe A3 am mers constant cu 140 cu cruise-control, cu unele varfuri spre viteza maxima.
Comparativ cu Toyota Avensis mi se pare mai nervoasa Laguna (150 de cai vs 126), mai economica (cu Toyota scot o medie de cca 6,7 la suta, ceva mai alergata insa. Laguna e mai incisiva pe curbe fata de Toyota, dar nu semnificativ. Toyota pare mai aseptica decat Laguna, care da dovada de personalitate proprie, tipica Renault. Din punctul meu de vedere ambele masini sunt la acelasi nivel de confort, cu un plus pentru Laguna care are o serie de echipamente sau facilitati in plus, dictate de cei 6 ani de diferenta intre ele (cruise control mai intuitiv la Laguna (mai putin pozitia butonului de activare), bi-xenoane adaptative, frana de mana electrica (desi din punctul meu de vedere asta e mai curand un inconvenient, chiar daca o masina de gabaritul asta nu se preteaza la intors cu frana de mana). Desi ambele vin cu jante pe 17, Laguna e mai putin dura decat Toyota la capitolul suspensii. Daca ar fi sa fac o caracterizare a masinilor dupa comportament, as spune ca Megane-ul si Kia sunt efervescente si chiar brutale daca sunt duse la limita, dar se achita onorabil de misiunea lor, Toyota este o masina de tata de familie responsabil, Laguna este la fel ca Toyota, avand in plus o doza de "driver's car". Daca Megane si Kia parca cer sa fie duse in ture, Toyota si Laguna te incita la un mod relaxat de a conduce, sunt mai curand masini de cursa lunga. Astea sunt pareri rapid puse pe hartie, trebuie avut in vedere si aspectul subiectiv generat de caracterul de noutate. Si inchei prin a-i multumi unui vecin frustrat pentru modul in care s-a semnat cu un cui sau o cheie pe Laguna mea. Noroc ca masina fusese parcata in raza de actiune a unei camere de supraveghere. This post has been edited by b06fcn: 13 Oct 2013, 19:40 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
b06fcn |
![]()
|
Am fost la Politie sa declar zgarieturile de pe Laguna, ca sa poata cei de la banca sa-mi dea o copie a filmului de supraveghere, sa vedem cine mi-a zgariat masina.
Partea proasta este ca nu ies la polish, fiind destul de adanci zgarieturile, practic pana la fuller, in special pe aripa fata dreapta. Am cerut opinii, unii zic ca nu se poate retusa, altii ca se poate, cert este ca am vazut pe aici un coleg care parca a reusit sa retuseze o Laguna II in felul asta. Astept sa vad cine este, daca e persoana pe care o banuie toata lumea sau nu si dupa aia iau o decizie ce voi face. La Renault mi s-a comunicat sec un cost de "cca 1000 RON de element". Nu o pot face pe Casco din cauza de data de intrare in vigoare a politei, zgarietura avand loc inainte de data respectiva si 3000 RON nu dau in momentul asta, mai ales ca urmeaza achizitia gumelor de iarna. In rest totul OK, m-am obisnuit cu gabaritul superior fata de Megane, avand obisnuinta si de la Toyota. Consumul a urcat spre 7 litri, in contextul in care nu fac decat cativa kilometri pana la birou si inapoi (Rosetti-Izvor), maine plec la Galati si o vad cum se comporta pe autostrada. This post has been edited by b06fcn: 16 Oct 2013, 20:49 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
b06fcn |
![]()
|
Nu am apucat sa ma dau prea tare la Laguna pe autostrada, am avut parte doar de ploaie.
Azi am fost sa dau jos luneta la Megane, sa pot schimba aripa spate stanga, daca tot ma apuc de vopsit si ciocanit pe partea stanga. Week-end-ul viitor ma apuc de demontat restul de elemente, sa pot duce masina la tinichigiu. Restul sunt in grafic, intra in curand la pregatirile pentru iarna, prima rezolvata deja fiind Toyota. |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
b06fcn |
![]()
|
Am luat aseara jentile pentru Laguna, pentru care ii multumesc colegului madhosefuzzy.
Mai am acum de gasit gumele aferente. In alta ordine de idei, Megane-ul este demontat si taiat deja, urmeaza noua aripa pe spate stanga si aripa pe fata stanga, usa stanga fiind deja montata. Dupa care se va vopsi toata laterala dreapta si capota fata. |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
b06fcn |
![]()
|
Mi-au venit gumele de iarna pentru Laguna, GY Ultragrip 8, 215/60 R16, le-am pus deja pe masina, am schimbat rotile si la Opel, mai am Kia la rand si Megane-ul, cand va fi gata.
Poze cu noile incaltari de pe Laguna image.jpg ( Size: 1.73mb ) Number of downloads: 428 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
b06fcn |
![]()
|
Ieri am dat o fuga pana la mosie sa vad care e stadiul lucrarilor la Megane, avanseaza bine, aripa spate stanga a fost inlocuita, din nou, cu una de la dezmembrari de data asta, usile au fost aliniate cum trebuie si pregatite de vopsit, aripa fata stanga este si ea pregatita de vopsea, la fel si capota de la motor. Mi-a promis mesterul ca va fi gata vineri, cadou pentru ziua mea onomastica.
image.jpg ( Size: 1.81mb ) Number of downloads: 367 image.jpg ( Size: 1.66mb ) Number of downloads: 279 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b06fcn @ 1 Nov 2013, 18:14) Poze cu noile incaltari de pe Laguna Dau bine pe masina. Chiar mai bine decat niste table. ![]() Sa le porti cu placere. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 13:51 |