Am comandat Laguna 3, tre' sa vina...
![]() ![]() ![]() |
Am comandat Laguna 3, tre' sa vina...
sandman_ |
![]()
|
||
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|||
doruletz75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 6 October 07 ![]() |
In primul rand aceste 2 marci sunt din clase diferite , de ce jetta si nu passat ? pt ca passat au toti....si eu am vrut ceva mai compact este, mai tractoras dar este o masina in care ma simt bine la cei 1.89 m ai mei stau bine in jetta mea , cand renaultul o sa faca o masina in cu o pozitie mai joasa la volan , atunci o sa achizitionez cu siguranta pana atunici o sa conduc masini nemtesti spre nemutumirea mea sufleteasca dar asta este, apropo ma-m urcat in megane din clasa din care face parte si jetta si nu s eprea compara frantuzoaica la confort cu nemtoaica niciodata fara nici o suparare hai sa fim realistii , eu iubesc mult renaultul dar la capitolul confort si spatiu interior .........eu dau scaunul la maxim in spate si nu mai ating pedalele pe cand la megane si laguna ...........fara suparare cam stau cu volanul intre picioare sau dau cu capul de plafon eu am vandut laguna mea din aceasta cauza din pacate, astept laguna 4 asta m-a dezamagit asta se vede si prin vanzarile facute la L3 un esec total din pacate , traiasca meganul si loganul
![]() This post has been edited by doruletz75: 17 Sep 2008, 22:04 |
--------------------
renault
laguna
2000
- B 75 DRU Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Daca a ajuns un Volkswagen mai confortabil ca un Renault ...
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
doruletz75 |
![]()
|
am spus la spatiul interior eu stiu ce vorbesc, ma dadeam jos din laguna dupa 500km cu dureri de picioare si cu jetta am condus berlin-viena dintr-o bucata eu nu ma-m referit la calitatea materialelor si scaunelor moi la care renault este peste vw
This post has been edited by doruletz75: 17 Sep 2008, 22:07 |
--------------------
renault
laguna
2000
- B 75 DRU Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
La nemtoice te omoara scaunele alea tari...am multi km condusi cu Golf si Octavia...deci nu vb. prostii...eu am 1.85 dar nu am simtit niciodata volanul intre picioare la frantuzesti...dar lipsa durerilor de spate am sesizat-o... orice poti se poate spune despre masinile frantuzesti...dar la confort sunt peste nemtoaice...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Yav |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 7 June 06 ![]() |
Sunt de acord cu cj98czh. Prietena mea are un disc tasat la coloana. Ca atare a trebuit sa aleg cu atentie masina. Nu pot sa-ti explic ce dureri de spate a avut cand s-a intors cu un coleg de la Sinaia intr-un Golf. Si nu a trebuit sa mearga 500km.
Poti sa-mi zici tu ce vrei de orice masini nemtesti, englezesti, japoneze samd. Am ales Renault pentru ca in clasa ei ofera un confort sporit, unul din cele mai bune. Cum spunea un amic posesor de masini nemtesti: Fundul de francez trebuie tinut in puf si sa se simta bine in scaun. This post has been edited by Yav: 17 Sep 2008, 23:41 |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 dCi
2008 Dynamique
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
doruletz, in-trade-var u-n esec t-otal L3. Macar bine ca ti-ai pastrat tu obiectivismul...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
doruletz75 |
![]()
|
Nu vreau sa deranjez pe nimeni dar vanzarile spun totul!!
|
--------------------
renault
laguna
2000
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Si ce treaba au vanzarile cu calitatile tehnice si dinamice ale masinii, cu tehnologia foarte avansata din domeniul sigurantei, cu interiorul deosebit? Pentru ca masina se vinde slab, dar e o masina foarte buna.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(sandman_ @ 18 Sep 2008, 07:50) ![]() Bai terminati ca ma doare burta de ras. Revenind la subiect, problema se rezuma la anticul "de gustibus non (est) disputandum". Traiasca latina din clasa a VIII-a. Iar vechia disputa cu nemtii versus francezii nu se va solutiona aici cu siguranta. Poate nu strica totusi sa remarcam si faptul ca Renault e pe locul I in Germania la marcile de import. O fi pozitia asta sustinuta numai de vanzarile de tip "Kangoo" sau "Master"? Si revenind si mai la subiect, va spun sincer ca, de la o zi la alta (probabil ca pe masura ce masina "se lasa" si ne invatam mai bine unul cu celalalt), L3-ul meu (sau L3-a mea, nu stiu cum e mai bine ![]() ![]() |
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|
ciuperca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 24 September 08 ![]() |
salutare,
am si eu unele intrebari de "newcomer" in ale forumului si Renault-ului: - de ce revizia la laguna 3 e la 10.000 km, la orice alta masina pe care am avut-o (Citroen, Hyndai, Toyota) erau la 15-20 mii? - a doua intrebare e retorica, garantia la trenul de rulare e de 50.000 km, nu e putin comparand ca am 150.000 km si 5 ani pt motor si cutie? in fine, masina deja am comandat-o asa ca alte iteratii ar fi tardive, dar macar asa de dragul barfei ![]() 10x, Ciuperca |
--------------------
Renault
Laguna III 2l Turbo
2008 Privilege
|
|
Adi-Paul |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 3 July 08 ![]() |
Prima revizie la L3 este la 10.000 km la diesel si la 15.000 km la benzina
Urmatoarele sunt la 15.000 km diesel si 20.000 km la benzina... Garantia trenului de rulare de 50.000 e fix cat te tzine masina Maxim la 60.000 km tre' schimbate amortizoarele; 4 bucati vor costa in jur de 1800 lei + vreo 4 ore de manopera Deci la 55.000 km revizia va costa 2200 amortizoare, 700 ulei + filtre + un set de placutze (pt care nu stiu inca pretul) Sunt foarte putine masini in Romania care nu trebuie sa schimbe amortizoarele la 50.000 km, majoritatea suv-uri scumpe. Altfel, bine ai venit pe gropi. |
--------------------
Renault
Laguna
2008 Privilege
|
|
sandman_ |
![]()
|
Revizia e la 15.000km ...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Adi-Paul @ 24 Sep 2008, 17:00) Nu stiu pe unde ai citit tu (nu in cartea de service, ca altfel ai fi stiut ce ulei sa pui la masina) dar din carnetele de garantie si service de la o Laguna 3 pe care eu le-am vazut, reviziile sunt la 15.000. Inclusiv prima. Garantia este 3 ani sau 150.000 de km fara nici o limitare la trenul de rulare, bine doar cu exceptia amortizoarelor. De altfel e si pus un scan pe forum cu certificatul de garantie si nu exista acea limitare. Uite aici: http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1627443033 Iar aia cu amortizoarele distruse la 50.000 de km spusa la modul "asa se vor comporta toate" face parte din categoria ineptii fara numar. Eu nici macar nu am vazut pe forum pe vreunul care sa fi schimbat la 50.000 de km toate amortizoarele. Eu la revizia de 45.000 de km am facut test de amortizoare si au iesit excelent. Si le-am rupt bine de tot la ce gropi au vazut. Ciuperca, informatiile alea tu le-ai citi aici pe forum sau ti le-a spus consilierul tau de vanzari? This post has been edited by ssilviu: 24 Sep 2008, 16:20 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
ciuperca |
![]()
|
QUOTE(Adi-Paul @ 24 Sep 2008, 16:00) Prima revizie la L3 este la 10.000 km la diesel si la 15.000 km la benzina Urmatoarele sunt la 15.000 km diesel si 20.000 km la benzina... Garantia trenului de rulare de 50.000 e fix cat te tzine masina Maxim la 60.000 km tre' schimbate amortizoarele; 4 bucati vor costa in jur de 1800 lei + vreo 4 ore de manopera Deci la 55.000 km revizia va costa 2200 amortizoare, 700 ulei + filtre + un set de placutze (pt care nu stiu inca pretul) Sunt foarte putine masini in Romania care nu trebuie sa schimbe amortizoarele la 50.000 km, majoritatea suv-uri scumpe. Altfel, bine ai venit pe gropi. ok, merci de info. totusi tipul de la dealer m-a informat ca am revizii la 10.000 km conform unei decizii recente renault, oricum o sa primesc cartea de service la livrare si o sa vad, o revizie 10.000 km mi se pare foarte des, 15.000 e rezonabil. La citroen c5 aveam la 20.000 km desi n-am ajuns niciodata mai tarziu de 17-18.000. La amortizoare stiu povestea, la c5 la 58K am schimbat pe spate 1250+TVA, cred ca includea si manopera. uleiul e 700? cam scump, la c5 era 450 cu filtru de motorina si manopera. in fine, bine am venit la renault ![]() inca o data merci de info! |
--------------------
Renault
Laguna III 2l Turbo
2008 Privilege
|
|
Adi-Paul |
![]()
|
Nu, m-ai inteles gresit:
uleiul si filtrele vor fi vreo 700, impreuna poate 750 la benzina sunt toate 650 lei bine (ca) ai venit la renault! |
--------------------
Renault
Laguna
2008 Privilege
|
|
sandman_ |
![]()
|
uita de 10.000km. Reviziile sunt la 15.000 si atat.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
ciuperca |
![]()
|
ok, multam!
cand apare tovarasa si ii dau drumul in trafic vin cu impresii. nu am citit inca nimic despre versiunea asta pe benzina, dar la test drive mi-a placut mult. sper sa se comporte bine si sa nu iau chiar benzinaria dupa mine cum fac misto de mine unii ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III 2l Turbo
2008 Privilege
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(ciuperca @ 24 Sep 2008, 17:02) ok, multam! sper sa se comporte bine si sa nu iau chiar benzinaria dupa mine cum fac misto de mine unii ![]() In primul rand felicitari pentru alegere si bun venit. Dupa mine, problema nu e consumul in sine ci ceea ce obtii de la masina la acea rata de consum. Asa ca, la 2.0 turbo (te invidiez ![]() Cum probabil sti, consumul inseamna in primul rand stilul de condus: mergi civilizat, consumul e OK (in categoria sa), esti "jmecher", deh jmecheria costa. E valabil la orice masina. Nevasta-mea nu cobora la matiz sub 10 in oras neam, da' nici nu trecea de a treia. Asa ca, orice e posibil. Acu' la un oaresce minim de 14-15 in oras cred ca trebuie sa te astepti (avand in vedere ca 2.0 aspirat sta pe al 12-13) dar, atata timp cat nu te rupi in figuri (doar din cand in cand si la nevoie ![]() Repet, ideea e ceea ce vei obtine raportat la acel consum si asta conteaza in primul rand, iar de la 2.0 turbo sunt convins ca vei obtine multe satisfactii. Eu deja am lansat o tentativa catre dealer sa returnez 2.0 si sa iau 2.0 turbo dar, pana acum, oferta lor nu mi-a convenit ![]() Probabil sti, dar merita reamintit: 1. cand o vei lua de la dealer sa nu fi dezamagit din primul minut; masina e nelasata si impresia e de balena puturoasa. Crede-ma ca in realitate nu e deloc asa si o vei constata singur, in timp. 2. si consumul va fi mai mare la inceput; va scadea in timp si pe masura ce va invatati unul cu altul. 3. multe masini noi au pe bord consumuri astronomice, de zeci de litri la suta. Am patit-o la ambele meganuri si la L3 (arata 64 la suta ![]() ![]() This post has been edited by dili: 24 Sep 2008, 17:34 |
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|
ciuperca |
![]()
|
e prima experienta pe benzina dupa ceva vreme, asa ca abia astept.
oricum, test drive-ul a aratat f bine, demarajul e excelent iar nivelul de zgomot mult sub ce stiam eu de la diesel,mai ales cand era rece. pretul mi s-a parut atractiv, am purtat si unele negocieri si am ajuns la 21000+TVA incluzand xenon, magazie (desi nu-mi trebuie, 6xmp3 inseamna un an de ascultat muzica fara sa se repete vreo piesa) si bluetooth. a si alarma. 5 ani garantie e si asta un plus. despre consum chiar astept cu nerabdare sa vad ce se intampla, pe computerul de bord arata valori destul de mari la instantaneu dar nu e relevant pana nu faci cateva sute de km. |
--------------------
Renault
Laguna III 2l Turbo
2008 Privilege
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
QUOTE(ciuperca @ 24 Sep 2008, 16:10) La amortizoare stiu povestea, la c5 la 58K am schimbat pe spate Ce ... ai schimbat tu la C5 ![]() |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Lumea tot amortizoare le zice, ce sa ii faci?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Adi-Paul |
![]()
|
ssilviu, ma bucur ca avem un expert acilea sa ne apere de ineptii
pe de alta parte, la ce viteza de rulare ai testat tu amortizoarele? Sau a fost un test "la rece"? eu am avut o strambatura de 1/3 dintr-un grad in urma accidentului au pus masina pe stand si au verificat-o mergea "ceas" la 130 km/h se simtea o dardaiala in volan de 1-2 grade la 180 km/h era de peste 4 grade, ma luptam cu volanu' am dus-o inapoi, au facut geometria peste strambatura amortizorului si mi-au ciupit rulmentul de pe partea opusa nici eu nu cred in generalitati dar la peste 200 km/h as vrea sa fiu sigur de fierul in care ma aflu |
--------------------
Renault
Laguna
2008 Privilege
|
|
ssilviu |
![]()
|
Si atunci de ce nu schimbi masina la 50.000 de km? Ca sa fii sigur
![]() This post has been edited by ssilviu: 24 Sep 2008, 22:44 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Adi-Paul |
![]()
|
uite asha cum sunt eu un amarat de proprietar necunoscator, am gasit totusi un ghid in care scrie cam cum se face
si asta la ei, care au cele mai bune drumuri din europa ma intreb daca drumurile noastre sunt ca ale lor sau sunt ei tampitzi si zic doar asha, sa le facem vanzari da, daca masina n-o sa mai corespunda la 50.000, o schimb inclusiv daca incepe sa cante, desi presimt ca n-o sa fie cazu' 24 Sep 2008, 22:58: ma luai cu vorba: "ei" sunt britanicii, aia de au drumuri This post has been edited by Adi-Paul: 24 Sep 2008, 22:58 Attached thumbnail(s) amortizoare.JPG ( Size: 42k ) Number of downloads: 250 |
--------------------
Renault
Laguna
2008 Privilege
|
|
ssilviu |
![]()
|
Cand o sa scrie recomandarea aia ( si trebuie sa tii cont de faptul ca ea se raporteaza la cazurile cele mai nefavorabile. adica atunci cand exista sanse se uzezi amortizoarele in mai putini km, si recomandarea aia ar fi scazut. afirmatia facuta de tine ca la 60.000 deja trebuie schimbate ca sunt uzate se refera la limita superioara in cel mai rau caz) la tine in manual mai vorbim. Pana atunci tu nu ai Laguna aia despre care se vorbeste in linkul tau. Ci una cu PDG.
This post has been edited by ssilviu: 24 Sep 2008, 23:07 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Adi-Paul |
![]()
|
sunt convins ca orice as zice tu shtii mai bine;
uite o ashez asha: eu unu', cu tot cu pdg as schimba pana in 60.000 km amortizoarele la fel, desi aproape nimeni nu face asta, la 120.000 km as schimba lichidul de frana acu' stiu ca o sa-mi zici ca nici asta nu e nevoie ca nu avem autostrazi si ca franarile nu sunt la fel de puternice si ca aderenta asfaltului nostru e mai slaba si in consecinta presiunea exercitata e mai mica si ca temperatura medie anuala la noi e mai scazuta iarna si deci uzura e ca pentru puii gostat iar cauciucurile sunt murdare si deci lichidul aproape ca nu se misca da' pentru confortul meu psihic care nu se obtine prin puncte de expertiza tehnico-mecanica, voi schimba totusi nenorocitul de lichid de frana ca deja nu-mi mai vine desi tu inca n-ai apucat sa te incontrezi cu mine si pe tema asta ![]() hai noapte buna ca unii munceste maine! |
--------------------
Renault
Laguna
2008 Privilege
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(Adi-Paul @ 25 Sep 2008, 00:20) la fel, desi aproape nimeni nu face asta, la 120.000 km as schimba lichidul de frana Nu ar strica sa citesti carnetul de intretinere de la masina ta. O sa afli lucruri interesante ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
1. Eficienta amortizoarelor se testeaza.
2. Lichidul de frana se schimba pentru ca este higroscopic, nu pentru ca se uzeaza. Oricine face o revizie urmand cartea inlocuieste lichidul de frana la 120k km sau 4 ani, daca nu ma insel. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
csorin66 |
![]()
|
![]() Membru fabricat in Romania Group: Members Posts: 504 Joined: 22 September 08 From: Ploiesti ![]() |
Sal, am comandat si eu laguna 3 2.0 140 privilege, astazi ar trebui sa mi-o livreze, ieri mia spus cei de la ipso ploiesti ca s-ar putea intarzia livrarea din cauza la nu stiu ce greva a transportatorilor, sper sa nu am ghinionul asta, sunt mai rau ca un copil, nu mai am rabdare. Citeam pe aici imresiile voastre si si mai rau imi creste nerabdarea. Sper sa fii facut o alegere buna cu laguna 3.
Stie cineva ce versiune are doua iesiri de esapament? Unele au unele nu. Dealeru a zis ca privilege are, dar eu am vazut pe strada privilege fara. Altcineva mi-a zis ca numai cele care au cutie automata are asa ceva indiferent de versiunea de echipare. Va las . am numai nervi pe telefon ca numai suna sa-mi spuna cand sa ma duc dupa masina |
--------------------
Renault
LagunaIII 2.0 16V/140 CP
2008 Privilege ''Viata trebuie savurata, nu suportata''
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:35 |