probleme lumini numar, nu mai merg
![]() ![]() ![]() |
probleme lumini numar, nu mai merg
danny tgv |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 19 December 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane 2
2004
- db05ndb
|
|||
Sharpe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 11 April 05 From: B u c u r e s t i ![]() |
Ai facut un scurt la masa cand ai incercat sa le inlocuiesti. Care sigurante le-ai verificat? Pt a junge la tabloul de sigurante trebuie sa scoti bateria, suportul de baterie, calculatorul de injectie si ce mai este pe acolo prin fata langa baterie...
|
--------------------
VOLVO
V70
III SUMMUM 2012
- B 74 BFL
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
"Pt a junge la tabloul de sigurante trebuie sa scoti bateria, suportul... calculatorul... si ce mai este pe acolo"... asta daca n-ai ce face. La M2.1 e suficient sa desfaci capacul de la UPC:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=110...dpost&p=1972439 Verifica intai daca iti merg pozitiile pe dreapta, sunt pe aceeasi siguranta. Ai fi cel putin al 3-lea de pe aici care vrea sa-si puna leduri pe numar si face scurt acolo. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
danny tgv |
![]()
|
pozitiile dreapta imi merg ca de altfel toate pozitiile si toate luminile existente;,doar cu luminile de la nr am probleme,si da am verificat toate sigurantele de sub capota demontind tot ce trebuia demontat ca sa pot scoate panoul afara
|
--------------------
renault
megane 2
2004
- db05ndb
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Inainte iti mergeau? Nu mai merg de cand le-ai scos pe cele vechi sau cum?
Vezi sa nu ai ceva coroziune pe acolo. In rest sigurantele ar fi de vina. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Ru55eL |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 16 February 09 ![]() |
hmm...sincer si eu as vrea sa inlocuiesc becul de la nr cu led...mi se pare mai frumos estetic + ca ledul nu se arde ca becul nu ?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
Decembrie 2005/ Privilege
- 1.6 16V
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Depinde de led, daca folosesti led-uri high-power s-ar putea sa ai probleme, mai bine folosesti led-uri normale.
This post has been edited by Hack: 14 Nov 2009, 14:01 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
danny tgv |
![]()
|
becurile nu functionau dinainte sa pun ledurile;intial am crezut ca sunt arse,si cind mam dus sa cumpar alte becuri mam hotarit sa cumpar leduri,dar cind leam pus pe masina am vazut ca nici acestea nu functionau apoi leam probat pe fiecare in parte inclusiv becurile vechi la lampa din porbagaj aici am vazut ca functioneaza toate,apoi am verificat toate sigurantele sI mai nouas vrea sa demontez lampa spate dreapta sa verific firele care cred eu ca trec pe acolo
15 Nov 2009, 13:42: scuze ptr scris This post has been edited by danny tgv: 15 Nov 2009, 13:42 |
--------------------
renault
megane 2
2004
- db05ndb
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Aprinde farurile si masoara sa vezi daca primesti curent la becurile de la numar. Si eu am incercat sa schimb becurile de la numar cu leduri insa cand m-am apucat de treaba le-am facut mai intai pe cele din usi si cand am ajuns la cele de la numar se inoptase astfel am lucrat cu ele aprinse sa vad ce fac acolo, din gresala am atins firele intre ele, rezultand arderea sigurantei.
Nu mai mergea pozitie dreapta fata, spate si luminile de la numar, asa fiind legate. Siguranta se afla la compartimentul motor, schimbarea fiind una complicata, eu cel putin apeland la service. Cel mai bine masoara daca primesti curent, sau daca sunt oxidati acei piciorusi de la mufa. Din aceasta invatatura m-am ales cu niste becuri philips la numar(albastre), care dau o lumina asemanatoare led-urilor. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Daca spui ca nici inainte nu iti mergeau cu becurile normale inseamna ca ceva probleme sunt pe instalatie, posibil cum au zis colegii sa se fi oxidat ceva de la umezeala etc sau vreun scurt pe instalatie. Verifica cu un multimetru digital bornele de la lampile numarului cu pozitia aprinsa si vezi daca primeste curent sau nu. Daca merge ar trebui sa ai in jur de 11.89 V cu motorul oprit.
Si eu am incercat sa imi schimb becurile de la numere, plafoniere, portbagaj, usi si oglinzi interioare si am reusit, nu am facut nici un scurt slava domnului. Rezultatul pt lampile de la numar vezi in poze. PS: eu zic ca merita ledurile in locul becurilor clasice. Attached thumbnail(s) DSC00068.JPG ( Size: 334.3k ) Number of downloads: 2894 DSC00069.JPG ( Size: 282.75k ) Number of downloads: 3052 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
mariancd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 30 April 03 ![]() |
Si tata are aceeasi problema pe un Estate. Avea un bec ars si s-a apucat sa il schimbe... acum nu mai merge nici unul si totusi ii merg toate luminile ... Din cate am vazut, nu primeste curent nici pe prima "mufa" din hayon ...
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP
- PH 02 MCD
|
|
sorindrache |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 26 March 09 ![]() |
becurile originale de pe a mea s-au ars si le-am schimbat cu unele cu led. intr-adevar rezultatul e foarte bun. si mai mult, inainte de la caldura degajata de becurile sofit normale mi s-a topit putin plasticul (am break) iar acum ledurile nu degaja caldura deloc deci sunt si mai safe.
|
--------------------
Renault
Megane
1,5 dci 85 cp; 2006/Grand Tour/Expression
- AR07YUX Renault is my new passion!
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
mai sigure poate prietene, ca nu suntem in Anglia.
Asteptam si noi un raspuns de la initiator, sa vadem daca a rezolvat ceva. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
danny tgv |
![]()
|
am verificat cu un aparat de masura sa vad daca primesc curent si rezultatul afost negativ,apoi am desfacut plasticul de pe interiorul haionului sa vad daca cumva este o neregula pe acolo dar tote firele sunt ok, nu-mi ramine decit sa merg la reprezentanta ptr un test, ca problema ma depaseste.
|
--------------------
renault
megane 2
2004
- db05ndb
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Danny,
Si eu cand am luat masina acum doi ani nu-mi mergeau becurile. Pana la urma am desfacut tot capitonajul din portbagaj si am gasit firele de la becuri rupte. Cred ca a fost lovita masina si s-au rupt cand a schimbat bara spate. Verifica si tu cum sunt firele pana la becuri. Sigur sunt rupte/intrerupte pe undeva daca sigurantele sunt bune. Bafta! |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
danny tgv |
![]()
|
problema rezolvata,am desfacut capitonajul de la haion,din nou,si am constatat ca un fir este intrerupt ,cel de culoare albastra,al doilea fir de culoare gri era comun cu un fir de la butonul de inchidere al porbagajului,cum nu aveam probleme cu inchidera am dedus ca firul cu probleme era cel albastru.Am desfacut capitonajul din porbagaj de pe ambele laterale [in partea dreapta spate nu gasesti decit firele dela lampa,furtunasul de la stergator spate,doua fire dela erbag-cre sunt usor de recunoscut ptr ca sunt rasucitesi firul de la antena deci nu cautati firele de la lampa nr pe partea asta ptr ca nu sunt chiar daca corespund sigurantei de la pozitiile de pa aceasta parte]firul era intrerupt undeva inte lampa spate stinga si haionul porbagajului dupa indelungi cautari am gasit firul intrerupt chiar in furtunasul ce face legatura intre caroserie si haion.Deci problema rezolvata ,si acum ma pot bucura si eu de ledurile mele de la numere,.
Attached thumbnail(s) DSCF5636_1_.jpg ( Size: 2.69mb ) Number of downloads: 3661 DSCF5637_1_.jpg ( Size: 2.99mb ) Number of downloads: 3023 |
--------------------
renault
megane 2
2004
- db05ndb
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Felicitari pentru descoperire. Bine ca ai rezolvat problema. Iti recomand insa ca firul albastru pe care l-ai depistat intrerupt sa nu il lasi asa inadit cu mana, sa il lipesti cu fludor si cu un pistol sau letcon, izolat bine si bagat inapoi in furtunasul de cauciuc.
|
--------------------
Renault
|
danny tgv |
![]()
|
bineinteles ca asa am facut doar ca in poza lam lasat asa ca se vada unde a fost problema.
se poate inchide din partea mea. |
--------------------
renault
megane 2
2004
- db05ndb
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Am observat că și mie mi s-a ars (cel puțin așa bănuiesc) becul din dreapta, de la numărul din spate. Ce fel de bec trebuie pentru înlocuire? Și, eventual, cum se poate înlocui?
|
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Becul este W5W la facelift, de inlocuit se inlocuieste usor, lampa are o fanta prin care se vede o clema de plastic pe care trebuie sa o impingi cu o surubelnita dreapta si in acelasi timp sa tragi de lampa in jos(sper ca m-ai inteles
![]() ![]() Bafta! |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
danny tgv |
![]()
|
VEZI CA SISTEMUL DE DESFACERE ESTE FOARTE SIMPLU[O CLAPETA PE CATRE TREBUIE SE APESI SI SA TRAGI SPRE TINE SIMULTAN],TE DUCI LA ORICE MAGAZIN DE PIESE AUTO DESFACI LAMPA TE DUCI CU EABECUL IN MINA ,SI CAZ REZOLVAT
|
--------------------
renault
megane 2
2004
- db05ndb
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Mulțumesc pentru informații!
|
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
BogdanBSC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 21 November 09 ![]() |
Salut,am si eu o intrebare,de unde pot sa mi cumpar si eu becuri cu led pt numar.Caut de ceva vreme si nu gasesc decat becuri galbene.
|
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
Mai sunt becuri albastre in Carrefour, Osram Blue Vision, care dau o lumina alba. LED-uri gasesti pe Okazii sau cauta la bursa placute cu led-uri.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
tatae_8700 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 13 October 09 From: Constanta ![]() |
salut,o intrebare, joystick-ul cu care se regleaza oglinzile este luminat,are vreun bec(led) ceva? ca la mine nu se aprinde si am citit mai sus la cineva ca a schimbat becul cu un led.eu am desfacut dar nu am dat de niciun bec.
|
--------------------
renault
megane
2006 Renault Megane Sedan 1.6 16v 2006 Privilege
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
NU are bec..led..etc... decat sa te chinui sa desfaci...mai bine te uitai la alt megane
|
--------------------
------
------
------
|
|
Razor |
![]()
|
![]() Doc Group: Members Posts: 530 Joined: 25 January 07 From: Timisoara ![]() |
O intrebare pentru cei care au schimbat becurile de iluminare a numarului: pe ce parte e acea clema care trebuie impinsa? Eventual puteti face un mini-tutorial pe aceasta tema.
|
--------------------
VW / Honda
Passat 2.0 TDi / CBR 600RR
2010 Highline / 2008 Inteligenta artificiala nu se compara cu prostia naturala
And God said: Ride hard, I've got your back! |
|
skorpio_bog |
![]()
|
QUOTE(tatae_8700 @ 3 Jan 2010, 23:41) salut,o intrebare, joystick-ul cu care se regleaza oglinzile este luminat,are vreun bec(led) ceva? ca la mine nu se aprinde si am citit mai sus la cineva ca a schimbat becul cu un led.eu am desfacut dar nu am dat de niciun bec. ai postat gresit aici. Offtopic: Joystickul la megane nu e iluminat din fabrica, doar la modele mai noi de laguna este, insa se poate ilumina. Am facut eu un tutorial pe tema asta. Uite aici cum se face Spor. |
--------------------
Renault
|
Hack |
![]()
|
@Razor: Clema respectiva este pe partea cu fanta din capacul transparent care acopera lampa, pe acolo introduci o surubelnita si impingi clema catre corpul lampii si tragi de lampa in jos.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
ang3lo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 5 October 09 ![]() |
salut am o problema la stopul central cel de pe frana din luneta, nu se mai aprinde, are vreo siguranta aparte? nu se mai aprinde asa din senin ..asta de cand a inghetat mai tare afara. stie cineva sa ma ajute ?
|
--------------------
Renault
Megane
2003 1.9 Dci 120 de cai
- VS 86 ARM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 10:00 |