MEGANE CLASSIC - probleme si rezolvarea lor !, prob. tehnice, accesorii, piese ieftine, idei ...
![]() ![]() ![]() |
MEGANE CLASSIC - probleme si rezolvarea lor !, prob. tehnice, accesorii, piese ieftine, idei ...
Axe |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|||
calcaneu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 4 July 05 ![]() |
Grija mare cu regentul ... e cel mai bun insecticid, dar nu e de uz casnic, eu il folosesc in camin numai cand plec minim 2-3 zile de acolo.
Vezi patologia neoplazica pulmonara a inginerilor agronomi ![]() Chestia cu legionella e mai mult o isterie alimentata de media, in romania nu am auzit de cazuri, oricum nu e periculoasa pt oricine (varste extreme). http://ro.wikipedia.org/wiki/Legionella |
--------------------
Renault Megane Break
1.9 dTI
2001
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Eu am folosit cloramina contra legionelei, am pulverizat solutia direct pe vaporizator de mai multe ori. A dat rezultate uimitoare, cu toate ca nu ma asteptam, chiar daca doua-trei zile a mirosit putin a clor.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
eu am facut legioneloza, foarte apropiate simptomele de cele de raceala/gripa dar tine mai mult si se muta de la sinusuri la gat , plamani. Ce-i drept putea aerul condi de la masina de nu puteai sa stai, concentratie mare de virusi !
This post has been edited by Axe: 23 Jun 2008, 21:06 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
e bacterie nu virus
![]() ![]() |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
Axe |
![]() ![]()
|
..., "care ieste" ca nush cum sa-i mai zic, dracoasa rau, nici la dusmani......
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
mojorisin |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 24 July 07 ![]() |
Eu am schimbat filtrul de aer,ma gandesc ca acolo colcaiau cele mai multe lighioane. Se mai ascund si prin alte parti ?
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 107 cai alerti
|
|
Axe |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Pe vaporizator nu pe condensor. Condensorul e in fata radiatorului de antigel.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Axe |
![]()
|
ok, daca vaporizatorul este cel din bord atunci rectific, mereu le incurc, ptiu, !
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Se gaseste la farmacie si o solutie-tablete Virkon parca, care are actiune si asupra legionella. Pe viitor cred ca o sa incerc sa dau cu aceasta, mai ales ca nu are miros. In rest se foloseste ca dezinfectant universal, cu spectru larg. A costat 25 Ron. Abia astept sa-l folosesc.
http://www.euromedica.ro/ro/virkon_ro.html This post has been edited by ionutt daniel: 26 Jun 2008, 13:24 |
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
Axe |
![]()
|
am folosit de doua ori sprayul kleen air si degeaba , dupa aprox o luna mirosul reapare.
am pulverizat substante antibacteriene direct pe voporizator si iar, inutil...., nush ce sa mai fac ! |
--------------------
Renault
Megane
|
|
mining |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 404 Joined: 13 December 08 ![]() |
Salutare!Dupa ploile din noiembrie, la Megane Classic al meu, m-am pomenit cu apa la picioare pe partea soferului. Desfacand mocheta si izolatia cu buretele, am gasit buretele ud incepand de undeva de sub bord.Stie cineva de unde și pe unde a intrat?Am fost cu ea la service,dar n-au stiut ce sa-mi spuna.Au zis ca daca vreau imi demonteaza bordul se vada pe unde intra, dar costa 500 lei operatia.Am cautat pe forum,dar problema este tratata numai pentru Megane II.
|
--------------------
Renault
Fluence
1,5 dCi, 110 CP
|
|
Axe |
![]()
|
99% s-a infundat scurgerea apei de ploaie din compartimentul motor(de fapt acolo unde este mecanismul stergatoarelor, in lateral)
Ia un bat si baga-l pe gaurile alea ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
mining |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 404 Joined: 13 December 08 ![]() |
Cum procedez?Cum le gasesc?Intreb asta deoarece acolo este sistemul de recirculare a aerului si instalatia de aer conditionat. Sa le dau jos la un service e tot costisitor.Se poate efectua operatia de curătire pe sub aripa sau pe sub masina?
|
--------------------
Renault
Fluence
1,5 dCi, 110 CP
|
|
Attreyu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 8 September 09 From: Madrid ![]() |
Am doua probleme (am folosit SEARCH dar nu am gasit ceva exact) :
1. Nu imi merge aerisirea sau nu merge cum ar trebui. Singura "mangaiere" e ca oricum intra aer in cabina dupa ce se incalzeste motorul si ca pot seta nivelul de rece/cald din potentiometrele respective. Dar nu il "sufla" inauntru cum ar fi normal. 2. Probabil relationata cu problema de mai sus, nu functioneaza dezaburitorul parbrizului. Si incep sa ma satur sa tot rashchetez gheata dimineata. Multumesc, |
--------------------
Renault
Megane
1998/1.6 RT
- HD-08-WKR
|
|
Axe |
![]()
|
QUOTE(mining @ 23 Nov 2009, 18:06) Cum procedez?Cum le gasesc?Intreb asta deoarece acolo este sistemul de recirculare a aerului si instalatia de aer conditionat. Sa le dau jos la un service e tot costisitor.Se poate efectua operatia de curătire pe sub aripa sau pe sub masina? in primul rand toarna si tu cu sticla niste apa acolo si vezi pe unde da sub masina, apoi incearca daca nu curge si balteste sa bagi de sus in jos si de jos in sus o bageta ceva(creanga/cablu) pe gauri ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
@Attreyu
Ai schimbat filtrul de polen ? Cand schimbi de pe recirculare aer pe circulare din exterior auzi cumva mici pacanituri ? S-ar putea sa ai probleme cu rotita de la schimbatorul de recirculare (un defect frecvent la modelul acesta). This post has been edited by Dodone: 24 Nov 2009, 10:35 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(Attreyu @ 24 Nov 2009, 09:57) Singura "mangaiere" e ca oricum intra aer in cabina dupa ce se incalzeste motorul si ca pot seta nivelul de rece/cald din potentiometrele respective. Dar nu il "sufla" inauntru cum ar fi normal. Mai degraba e de la ventilator sau de la puntea de rezistente. Indiferent de pozitia clapetei, la pozitia 4 sufla de iti face fraza ![]() Acum imi pare rau ca n-am facut poze, probabil data viitoare, dar: 0. Verifica siguranta de la aeroterma sa nu fie arsa. Eventual, baga mana sub blocul de sigurante si trage putin de fire, impinge conectorii sa fie prinsi ferm (vezi sa pui inainte contactul si comutatorul pe pozitia 4). Poate ai vreo clema ce nu face contact. Daca nu, atunci: 1. Da jos bateria si grila de deasupra ei. 2. In dreapta bateriei, ajutat o lanterna, identifica cele doua suruburi ale puntii de rezistente. Le desfaci (inainte scoti cupla cu cabluri, sa ai acces) si extragi blocul respectiv. 3. Il masori, sa vezi unde e intrerupt. 4. Daca nu e intrerupt, pune bornele la baterie, pui contactul si aeroterma pe 4 si verifica prezenta tensiunii in cupla respectiva. Fa astea si pe urma mai discutam (poate ajungem sa desfacem jumatate de motor ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
Attreyu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 8 September 09 From: Madrid ![]() |
Multumesc pentru sfaturi Dodone si Madriann.
Nu, nu am schimbat filtrul de polen de ceva timp, luna asta am de gand sa ii schimb filtrele, uleiul, antigel, etc. Dar nu cred ca e de vina ca nu a mers nici cand erau schimbate noi data trecuta Intr'adevar, daca apas butonasul ce face switchul intre recirculare pe interior si modul normal, se aud niste pacanituri slabe pentru cateva secunde (apoi inceteaza). Mi-e groaza sa nu fie vestita rotita cu dintii supusi la tensiuni mari de care am tot citit pe aici sau motorasul respectiv - chestii pentru care trebuie sa dau jos o gramada de chestii. Hint : aerisirea a mers perfect pana acum ceva vreme. Inaintea mea masina a fost a unui sofer de director de nu stiu unde care a montat o statie de emisie receptie si care bineinteles ca a legat si dezlegat tot felul de cabluri inauntru. Posibil sa fi bulit ala ceva ? Eu am demontat-o si decuplat-o dupa o vreme dar nu m-am bagat la fire inauntru (doar i-am desurubat cablul de alimentare - oricum nu mergea aerisirea nici cand era cuplata statia deci nu cred ca am facut ceva rau) Daca tot am ajuns la probleme, am niste pocnituri si se aprind intermitent martorii de la centurile de siguranta si becul de interior la peste 130 km/h. Deasemenea am montat sistem de alarma pe ea si cand dau in marsarier produce binecunoscutul piuit. N-ar fi o mare problema, dar locuiesc in Spania si astia nu sunt obisnuiti iar in plus e deranjant dupa o vreme. As putea sa deactivez doar sunetul respectiv fara sa scot alarma propriu zisa ? mi-a spus cineva ca ar fi ceva fir sub schimbatorul de viteze care e conectat la busonul marsarierului (cand il ridic, face contact si incepe sa sune). Poate fi adevarat ? Scuze pentru postul lung si multumesc inca o data |
--------------------
Renault
Megane
1998/1.6 RT
- HD-08-WKR
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
"... a montat o statie de emisie receptie si care bineinteles ca a legat si dezlegat tot felul de cabluri inauntru. Posibil sa fi bulit ala ceva ? Eu am demontat-o si decuplat-o dupa o vreme dar nu m-am bagat la fire inauntru ..."
Hmmm...cine stie ce improvizatii meseriase ti-au facut in spatele blocului de sigurante. Vezi intai de toate daca ai tensiune in mufa respectiva, cuplata pe blocul de rezistente. Ti-am scris mai sus cum faci. |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
sans_doute |
![]()
|
![]() Asa-zis membru Group: Members Posts: 229 Joined: 29 May 08 From: Iasi ![]() |
Din categoria "Nu-i mai gasesc nimic, da' totusi sa-i mai caut ceva"
![]() Uneori cand merg si tin masina la viteza si turatie constanta, se aude un zbarnait usor si sacadat (l-am auzit fara sa vreau, mergand fara muzica). Daca las pedala de acceleratie dispare, la fel si daca o turez mai tare. In afara de diverse chestii de prin masina care ar putea vibra, vreo idee ce ar putea fi? |
--------------------
Renault
Megane Classic
2002 1.6 16V Ne mai auzim.
|
|
nicuxo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 12 January 08 From: Bucuresti ![]() |
si eu aud acest zgomot, imi aduc aminte de copilarie cand puneam bucati de pahare de plastic la roata spate de la bicicleta. se aude din motor, dar nu stiu de unde, si doar la turatie constanta
|
--------------------
renault
megane II 1,5 DCI
2006 sedan
- B 781 KTY
|
|
Shafu |
![]()
|
![]() SHĂFU' Group: Members Posts: 777 Joined: 19 April 07 From: Iași ![]() |
Ceva pe la toba de esapament?
|
--------------------
Renault
Megane Clasic
2001 1.6 16v
|
|
sans_doute |
![]()
|
![]() Asa-zis membru Group: Members Posts: 229 Joined: 29 May 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Classic
2002 1.6 16V Ne mai auzim.
|
|
aurelul8 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 220 Joined: 16 March 09 From: Ploiesti ![]() |
Salut,
Exact zgomotul asta il aud si eu. Il localizez undeva sub bord in partea dreapta. Initial am zis ca are legatura cu aprinderea, cu frecventa impulsurilor la una din cele 4 bobine. Acum nu sunt sigur. Am facut legatura intre zgomot si consumul instant. De cele mai multe ori atunci cand se aude acel sunet viteza este constanta si valorile de consum sunt mici. In rest dispare la accelerari sau in frana de motor. |
--------------------
Renault
Megane
2000 1,6 16 v rxe bicorp
- PH 07 KKA
|
|
noah |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 20 April 08 ![]() |
daca nu ai descoperit de unde vine zgomotul incearca sa ti mana pe frana de mana (fara sa o tragi) in timp ce mergi constant sa o ti fortata doar cat sa nu o lasi sa trepideze.incearca la mine de acolo venea zgomotul enervant,daca e de acolo da cu ceva ulei sau vazelina.succes.
|
--------------------
renault megane
renault megane
2001/berlina/
|
|
aurelul8 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 220 Joined: 16 March 09 From: Ploiesti ![]() |
Am incercat cu frana de mana, nu se misca deloc. Nu e de acolo. Sursa este in cu totul alta parte.
|
--------------------
Renault
Megane
2000 1,6 16 v rxe bicorp
- PH 07 KKA
|
|
super silviu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 13 October 09 ![]() |
Salut, si eu am o problema asemanatoare, daca nu chiar identica. Acelas zgomot iritant, se aude doar cand mergi constant, dispare cand accelerezi sau o lasi mai usor.
Zbarnaitul se aude undeva din bord sau sub bord (nu pot localiza cu exactitate) in partea dreapta, ciudat e ca atunci cand stai in partea dreapta zgomotul se aude din partea stanga. Incercati si voi sa vedeti daca e aceeasi problema. |
--------------------
renault
megane
1999 / clasic
- CT 88 RSP renaul megane 1999 - 1.6e / 90 cp
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Cred ca aceeasi problema o am si eu...Cu zbarnaitul...
http://www.reno.ro/Detin-un-Megane-Scenic-...e--t166582.html |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 14:31 |