Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 4 5 6 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Se renunță la rovinietă ?

Coro
post 23 May 2009, 10:32
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

rovinieta se plateste pentru masina nu pentru persoana
tu vinzi masina dar rovinieta e valabila in continuare pentru aceeasi masina pana la expirarea ei, indiferent de proprietar

--------------------
Renault MEGANE 1.5 dCi 2008 EXTREME
Renault Safrane 2.0 Vi 1993 RT BVA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diaconuliviu
post 25 May 2009, 06:41
Post #152

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Daca imi dai un citat din lege unde scrie asta e perfect; asta pentru ca la posta, "peco" sau alte locatii iti scrie NUMAR inmatriculare (care se schimba la schimbarea proprietarului, mai ales cazul interjudetean), NUMELE si, e drept, pe chitanta si nr de identificare.

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
adi_ar
post 25 May 2009, 06:53
Post #153

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

QUOTE(Ordonanta nr.15/2002 aprobata prin Legea 424/2002)
 Art.1 ...
(10) în cazul schimbării deținătorului vehiculului sau al cedării dreptului de folosință, rovinieta își menține valabilitatea.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
catalin80
post 25 May 2009, 12:48
Post #154

Membru autentic

hai sa va spun eu cum e:
- politia are dreptul sa iti ceara rovinieta si sa te amendeze daca nu ai asa ceva ; in plus se retine si talonul.
- arr-ul de regula nu te intreaba de rovinieta pt ca ei opresc doar vehicule de marfa ( doar daca sunt impreuna cu cei de la drumuri opresc si autovehicule si atunci cer si rovinieta)
- cei de la drumuri nu opresm masini in trafic singuri , dar opresc la punctele de trecere a frontierelor...unde pot da amenda
aaa....si nu in ultimul rand . nu se renunta la rovinieta

This post has been edited by catalin80: 25 May 2009, 12:49

--------------------
renault clio symbol , skoda superb
+
diaconuliviu
post 25 May 2009, 13:07
Post #155

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 25 May 2009, 06:53)
QUOTE(Ordonanta nr.15/2002 aprobata prin Legea 424/2002)
 Art.1 ...
(10) în cazul schimbării deținătorului vehiculului sau al cedării dreptului de folosință, rovinieta își menține valabilitatea.

Saru'mina, Adi. E de retinut.

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
adi_ar
post 25 May 2009, 13:43
Post #156

Merita citit integral! wink.gif

QUOTE(Ordonanta nr.15/2002 modificata - Text în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2008)
    (1^1) Rovinieta valabilă este:
    a) rovinieta-ecuson, al cărei model este prevăzut în normele metodologice, aplicată la loc vizibil, pe partea interioară a parbrizului, însoțită la bordul vehiculului, prin grija utilizatorilor ai căror conducători auto au obligația să îl prezinte, la cerere, organelor de control abilitate, de următorul document:
    (i) pentru utilizatorii persoane fizice - documentul care atestă plata integrală a tarifului de utilizare, în original sau în copie legalizată;
    (ii) pentru utilizatorii persoane juridice - documentul care atestă plata integrală a tarifului de utilizare, în original, sau o copie a acestuia ștampilată și semnată în original de către conducătorul unității, cu înscrisul "Conform cu originalul";
    cool.gif rovinieta matcă-cupon, alcătuită din matca aplicată în partea stânga-jos a parbrizului vehiculului și a cărei perioadă de valabilitate cuprinde ziua în care se efectuează verificarea, care asigură, prin tarifele plătite, dreptul de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România și care este însoțită, la bordul vehiculului, de cuponul cu aceeași serie având înscris numărul de înmatriculare al vehiculului, cupon care va fi prezentat în mod obligatoriu de către conducătorii auto, la cerere, organelor de control abilitate.
...
  ART. 8
    (1) Fapta de a circula fără a deține rovinietă valabilă constituie contravenție și se sancționează cu amendă.
    ART. 9
    Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute la art. 8 se fac de către:
    a) personalul împuternicit din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România - S.A.;
    cool.gif personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, în numele Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România - S.A.;
    c) poliția rutieră, în situația când efectuează controlul existenței rovinietei valabile, fără personalul menționat la lit. a) și cool.gif;
    d) personalul poliției de frontieră care își desfășoară activitatea în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat a României, împreună cu personalul prevăzut la lit. a).

Atentie la art.9 c) !!! Pe aceasta tema circulau diverse legende.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
diaconuliviu
post 25 May 2009, 14:08
Post #157

Membru autentic

Da, acolo la 1^1, a, (ii) scrie de acea matca cu NR INMATRICULARE. Cam aiurea, daca iau masina de la cineva, acel numar se schimba in multe cazuri. Ceea ce ramine e doar acel nr identificare (seria sasiu). Care e cerut de tanti de la ghiseu pt introducere in calculator, nu ramine scris pe matca.
Se bate cap in cap cu ce spuneai de instrainarea masinii.

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
adi_ar
post 25 May 2009, 14:12
Post #158

Exista posibilitatea de a se verifica! La o adica se contesta PV si instanta poate cere CIV-ul pentru verificare.
N-o fi ea, Legea, atat de oarba cum sunt uneori cei ce-o aplica!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
C a t a l i n
post 25 May 2009, 14:14
Post #159

Sunt menționate undeva locurile unde se pot face legal aceste controale? Sunt permise și în localități?

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
adi_ar
post 25 May 2009, 14:19
Post #160

Nu scrie dar, in contextul art.8 a), se pedepseste "fapta de a circula" fara a se specifica categoria de drum asa ca se poate verifica oriunde, daca esti in circulatie.

Ordonanta nr.15/2002

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
C a t a l i n
post 25 May 2009, 14:24
Post #161

Mulțumesc, sper să citească și argon. tongue.gif

--------------------
- - -
+
Batrânul
post 25 May 2009, 14:25
Post #162

Membru autentic

Intrebarea ta e f. interesanta si banuesc de ce ai pus-o; pentru ca teoretic nu ai nevoie de rovinieta in interiorul localitatilor, deoarece nu circuli pe un drum national. Practic, nu stiu nici eu cum sta treaba si as fi curios daca stie cineva raspunsul la aceasta intrebare ...
L E. Vad ca adi_ar ne-a si dat raspunsul. Totusi articolul 8 este interpretabil: de ce sa ma amendeze daca circul din Cotroceni pana la P-ta Unirii (sa zicem), daca OG 15/2002 se refera la "utilizarea rețelei de drumuri naționale din România" ?

This post has been edited by Batrânul: 25 May 2009, 14:33

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
C a t a l i n
post 25 May 2009, 14:30
Post #163

Da, asta era ideea... Eu am rovignetă, dar câțiva colegi de-ai mei nu... Au fost opriți în interiorul Municipiului Constanța pentru verificare... smile.gif

--------------------
- - -
+
adi_ar
post 25 May 2009, 14:44
Post #164

Nu stiu exact daca este o omisiune au o chestiune de interpretare dar:
- este "cusuta cu ata alba" explicatia ca nu iesi din oras/sat iar art.8, impreuna cu art.9 c), da dreptul oricarui agent de la circulatie sa intocmeasca PV pentru circulatia fara vignieta in parbriz sau cotorul in masina. Ba chiar am vaga banuiala ca judecatorul nu ar lua in considerare o explicatie de genul "nu m-ai prins pe drum national!";
- exista artere din orase care sunt in administrarea Drumuri Nationale. In Arad tocmai ce se "coace" predarea a 3 artere principale catre ADN. Practic nu se va putea circula in oras fara a intra pe drum national.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
cristio_79
post 25 May 2009, 14:45
Post #165

Membru autentic

From: CONSTANTA

@MAERSK - Si...?

In Constanta, aproximativ jumatate de varianta tine de primarie, iar cealalta de Minister. Chestia e ca bucata ce tine de minister, este intre cele doua bucati ce tin de primarie.

This post has been edited by cristio_79: 25 May 2009, 14:49

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
C a t a l i n
post 25 May 2009, 14:50
Post #166

Câte 500 RON amendă... Cu toții au spus că vor contesta în instanță, o dată pentru că au fost controlați în oraș (pe Bd. Tomis, care întradevăr e în continuarea unui drum național european din câte știu) și in al doilea rând pentru că erau oprite numai mașini înmatriculate în alt județ (cam pueril motiv aici). smile.gif

Mai departe nu cunosc amânunte, cel puțin deocamdată.

Totuși ceva nu e foarte clar aici... Dacă e obligatoriu să ai rovignetă indiferent pe unde circuli, atunci logic ar fi ca mașinilor înmatriculate în RO să li se vândă doar cele valabile pe 1 an...

This post has been edited by MAERSK: 25 May 2009, 14:59

--------------------
- - -
+
cristio_79
post 25 May 2009, 15:03
Post #167

Membru autentic

Aduc si eu in discutie cateva aspecte. Poate cei care se pricep mai bune la legi ne lumineaza.
d) rețeaua de drumuri naționale din România - drumurile de interes național definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

O. G. 43/1997
Art. 6. - (1) Drumurile de interes national apartin proprietãtii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigurã legãturile cu Capitala tãrii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes strategic national, între ele, precum si cu tãrile vecine, si pot fi:
- autostrãzi;
- drumuri expres;
- drumuri nationale europene (E);
- drumuri nationale principale;
- drumuri nationale secundare.

Art. 21. - (1) Administrarea drumurilor nationale se realizeazã de Administratia Nationalã a Drumurilor, sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Organizarea si functionarea Administratiei Nationale a Drumurilor se va aproba prin hotãrâre a Guvernului.
(2) Sectoarele de drumuri nationale, incluzând si lucrãrile de artã, amenajãrile si accesoriile aferente, situate în intravilanul resedintelor de judete si al municipiilor, sunt în administrarea consiliilor locale respective.

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
adi_ar
post 25 May 2009, 16:07
Post #168

@MAERSK:
logic ar fi ca mașinilor înmatriculate în RO să li se vândă doar cele valabile pe 1 an...

Pai nu! In aceeasi logica s-ar putea incasa si asigurarea RCA odata cu impozitul dar mie mi-e teama ca "gura pacatosului ... adevar prevesteste!" smile.gif
In legatura cu colegii as fi curios care va fi umarea contestatiei.

@cristio_79:
Asa este! DN nu se opreste la limita de localitate! Numai administrarea sectorului respectiv este preluata de administratia locala, altfel Km0 n-ar fi in Bucuresti, ci prin Voluntari!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Batrânul
post 25 May 2009, 16:15
Post #169

Membru autentic

Totusi, daca ar fi asa cum ziceti voi, RATB ar trebui amendata pentru toate autobuzele si troleibuzele sale ! Stiu sigur ca autobuzele RATB nu au rovinieta. Nici marea majoritate a taxiurilor din Bucuresti nu au.

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
C@talin
post 25 May 2009, 16:24
Post #170

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

nici masinile politiei biggrin.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
logan1.5dci
post 25 May 2009, 17:18
Post #171

Nu Există Informații

From: Dobrogea

LEMA : Daca statul va gasi un motiv sa ia niste bani, ii va lua.

Mai nasol ca a inceput sa inventeze motive.

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații Nu Există Informații
+
cristio_79
post 25 May 2009, 20:17
Post #172

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 25 May 2009, 17:07)
@cristio_79:
Asa este! DN nu se opreste la limita de localitate! Numai administrarea sectorului respectiv este preluata de administratia locala, altfel Km0 n-ar fi in Bucuresti, ci prin Voluntari!
*

Eu altceva vroiam sa stiu.
Daca sectoarele respective de DN-uri sunt administrate de consiliile locale si sunt intretinute din banii de la bugetul local la care contribuim cu totii, de ce sa mai platim rovigneta?

L. E. - citind mai atent, am vazut acest articol:
(8) Tariful de utilizare se aplică în mod nediscriminatoriu pentru utilizatorii români și străini ai rețelei de drumuri naționale din România, aflată în administrarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România - S.A.
Ori, daca se afla in administrarea consiliilor locale, nu se mai afla si in administrarea CNADNR. Si neaflandu-se in administrarea lor, nu se mai plateste rovigneta.
Gresesc cumva?

This post has been edited by cristio_79: 25 May 2009, 20:21

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
adi_ar
post 25 May 2009, 20:57
Post #173

La chestia aia cu bugetul local ti-as putea raspunde ca fiecare contribuie la bugetul local de acasa iar o logica consecventa ne duce la ... barierele din Mamaia sau la o taxa de tranzit pe care ar aplica-o orasele pentru toate autoturismele, asa cum se practica in mod abuziv pe la Dunare.
Nu vreau sa deviem, despre bugetele astea locale se poate scrie o istorie intreaga!

Nu stiu daca poti fi amendat pe orice straduta de cartier, este putin in coada de peste, insa acolo unde se verifica, eu cred ca politistii respectivi, oricat de prosti i-am considera noi, stiu ca este "in jurisdictie". Nu cred sa faca verificari intr-un loc unde este lovit de nulitate PV deoarece nu este indeplinit articolul la care faci referire.
Poti fi convins ca ei stiu bine toate chichitele astea!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
martin
post 25 May 2009, 21:17
Post #174

Membru incepator

From: TULCEA

QUOTE(MAERSK @ 25 May 2009, 14:30)
Au fost opriți în interiorul Municipiului Constanța pentru verificare... smile.gif
*

Fratilor nu mai exista "pentru verificare" fara ordin de serviciu, si OT militia nu are voie sa ceara rovigneta. Aceasta din urma se cere in cazul unui filtru compus din politie si ARR cu ordin de serviciu in care se specifica clar rolul acelui filtru. Asta e valabil la turisme. La masini peste 3,5to ARR te opreste si fara politie (la ultima fraza sunt sigur cca 90%).

--------------------
Dacia Logan MCV 1,5 DCI
AUDI A4 B9 DEUA
ex VW GOLF 4 1.6 AZD
ex DACIA LOGAN MCV 1.6 MPI
ex DAEWOO ESPERO
+
C a t a l i n
post 25 May 2009, 21:21
Post #175

Eu zic să citești mai sus, și să citești complet... Mă refeream la verificare rovignetă, iar mai sus adi_ar tocmai a dizolvat mitul ăsta cu filtru compus...

--------------------
- - -
+
6 Pages « < 4 5 6
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 01:47
Dacia