Lovita pe trecerea de pietoni, imagini socante
![]() ![]() ![]() |
Lovita pe trecerea de pietoni, imagini socante
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(Solon @ 1 Feb 2009, 04:25) Ieri, taicamiu era pe sos. Pantelimon, pe la eletroaparataj. Avea verde, pietonii aveau rosu si deodata un copil tasneste pe trecerea de pietoni in fuga. Taicamiu franeaza, trage de volan il evita, dar cel de alaturi cu o dacie papuc nu a avut acelasi noroc.L-a luat in plin. Aici parca e vorba de altceva. Ti se pare ca seamana situatiile?L.E. Mi se pare complet cinic sa aduci in discutie faptul ca pietonul trebuia sa se asigure atunci cand soferul circula cu 120km/h in zona de 60. Sa nu mai zic ca e dovada de gandire cam limitata. Sunt oameni care nu pot vedea clar la mai mult de 15-20 de metri. Sau e.g. un orb, ce auz ultradezvoltat sa aiba ca sa detecteze o masina care se apropie cu 120km/h? This post has been edited by adip: 1 Feb 2009, 01:01 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
E adevarat ca, e foarte urat Kiseleff-ul, si eu nu-i iau apararea soferului, dar adevarul e ca si multi pietoni sunt kamikaze. Nu a fost cazul fetei, sa zicem, dar nici asa... Si apoi soferii sunt pusi la zid de parca ar fi criminali in serie...
Cine nu a mers mai tare prin B? Recunosc ca 120 e enorm, dar si la 50 km/h daca era tot la fel ar fi reactionat lumea... Toti conducem "la risc" peste tot, si apoi cand unul face accident incepem ca ipocritii sa aratam cu degetul. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
deci foarte tare... zebra te scuteste de orice obligatie... e, uite ca pe zebra se moare "cu dreptatea in mana"...
gigel soferu` are dosar penal, victima e la 2 metri sub pamant... avantaj gigel merge prostu cu viteza, fara viteza, pe contrasens, daca esti pieton casca ochii... prostu` isi strica bara, tu esti la morga... cui foloseste ca ala are dosar penal, face(sau nu) parnaie, etc... 1 Feb 2009, 01:55: a nu se intelege ca-i iau apararea idiotului de la volan... This post has been edited by caktuss: 1 Feb 2009, 01:55 |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Exista o problema cu amenzile radar luate de masini cu CD.
Nu se trimit la ambasada. Toate amenzile se trimit la MAE, fiindca aceste CD'uri sunt inmatriculate de MAE. Iar MAE ar trebui sa trimita amenzile mai departe la ambasade. Dar nu se intampla asta. Amenzile se rup sau se arunca intr-un sertar. Politia retine permise si de la cei de pe masinile cu CD. Numai ca putini o fac. De ce, nu stiu ? Fiindca au dreptul si nimeni nu ii trage la raspundere. In cel mai rau caz, persoana in cauza isi va recupera permisul in urmatoarele zile. Probabil spiritul de politist nu il lasa pe acesta sa opreasca corpuri diplomatice, jandarmi, militari, comunitari, securisti, spp-isti...etc. Cum s-ar zice..."de-ai lor". N-am auzit in viata mea de vreun jandarm sau politist cu permisul suspendat... Poate doar amendat, in cel mai rau caz. Sau daca sunt exemple sunt foarte putine. La fel ca pe vremea lui Ceausescu, cand se obisnuia sa pui o sapca de militian sub luneta, ca sa nu te traga pe dreapta... EDIT: eu as pune pe Kiseleff restrictie de 50, sau chiar 60 cum e acum, cu radare fixe, in special intre Casa Presei si Arcul de Triumf. In afara de asta, trecerile de pietoni de acolo sunt foarte dubioase. Sunt niste copaci foarte grosi si se intampla sa nu vezi daca cineva traverseaza, iar daca ai viteza, deja apare o problema. Sau sa fi pus niste amarate de semafoare pe baza de buton, ca cel de pe Dorobanti, intre Perla si Pta Dorobanti. Trebuia luate masuri imediat dupa celalalt accident mortal, dar traim in Romania, unde trebuie sa platim numai taxe, iar statul nu face nimic niciodata. This post has been edited by andu911: 1 Feb 2009, 02:27 |
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai cine ne opreste sa ne exprimam parerea catre factorii responsabili?
Scrisori in triplu exemplar: unul la Primarie, altul la Politie si altul la o entitate media mai serioasa. Eu am convingerea ca un teanc de cateva sute de solicitari (despre care mai stie si altcineva) are sanse mai mari decat comentariile de pe forum. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(andu911 @ 1 Feb 2009, 02:18) Probabil spiritul de politist nu il lasa pe acesta sa opreasca corpuri diplomatice, jandarmi, militari, comunitari, securisti, spp-isti...etc. Cum s-ar zice..."de-ai lor". Exista niste legi. Una din ele spune ca vehiculele armatei nu pot fi oprite in trafic decat de Politia Militara. |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si am si vazut o gramada de masini de Politia Militara prin oras facandu-si datoria!
![]() @adip:Nu te mai baga in seama! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Pai nici masini de armata nu cred ca vezi toata ziua.
![]() Dar nu cred ca masinile armatei sunt o problema pentru siguranta circulatiei. Vad zilnic, in trafic, o gramada de soferi pe care i-as calca-n picioare. Si n-au nici numar de CD, nici de A. |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(Solon @ 1 Feb 2009, 18:57) @adip:Nu te mai baga in seama! Nu m-am bagat in seama, am incercat sa-ti atrag atentia ca ai comparat doua situatii cu date complet diferite. Daca nu ai inteles asta, eu nu am ce face. |
--------------------
*
*
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(adip @ 1 Feb 2009, 00:31) Aici parca e vorba de altceva. Ti se pare ca seamana situatiile? L.E. Mi se pare complet cinic sa aduci in discutie faptul ca pietonul trebuia sa se asigure atunci cand soferul circula cu 120km/h in zona de 60. Sa nu mai zic ca e dovada de gandire cam limitata. Sunt oameni care nu pot vedea clar la mai mult de 15-20 de metri. Sau e.g. un orb, ce auz ultradezvoltat sa aiba ca sa detecteze o masina care se apropie cu 120km/h? Deci faptul ca eu ma asigur temeinic la traversarea strazii, indiferent de ce face soferul unei masini si recomand tuturor asta, pe langa faptul ca e cinic, ti se mai si pare o dovada de gandire limitata. |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
adip |
![]()
|
Victoras2001, nu am vrut sa spun asta. Ca pieton esti perfect raspunzator de ce faci cu viata ta. Cine sare pe trecere fara sa se asigure risca sa nu mai apuce sa o faca a doua oara si toti (in special copiii!) trebuie educati in permanenta sa se asigure de fiecare data cand trec strada, indiferent de culoarea semaforului. O clipa de neatentie duce la o tragedie.
Limitata mi se pare gandirea unor soferi de pe forum, care nu sesizeaza faptul ca acolo se circula cu 120km/h. Cum s-a si scris, e vorba de 33 m/s! Ce educatie rutiera, antrenament, exercitiu, cantonamente, etc. iti trebuie ca sa poti prevedea, ca pieton, faptul ca un descreierat se apropie cu viteza aia de trecerea de pietoni? Pai pana traversezi tu pe jos ala parcurge 200 de metri. Aici e problema, multi soferi nu realizeaza ca un pieton, oricat de ager ar fi fost in situatia asta, avea oricum sanse mari sa fie facut chisalita. Daca ar fi traversat un orb? Sau o babuta careia ii ia un minut sa traverseze? Sau un handicapat in scaun cu rotile? Astia ce vina ar fi avut daca dadea bolidul peste ei? Ca s-au nascut? Sau ca inca n-au murit? Inca o data: soferul, fiindca misca o tona juma' de fier, are in mai toate situatiile cea mai mare raspundere, fiindca orice greseala a lui poate insemna moartea cuiva. Intotdeauna trebuie sa pleci de la premisa ca pietonii sunt ori idioti, ori handicapati. Pe cand soferii nu au voie sa fie nici una, nici alta. |
--------------------
*
*
|
Victoras2001 |
![]()
|
Eu, cand sunt pieton, plec de la premisa ca soferii sunt si orbi si handicapati. Si viceversa. Astfel actionez in consecinta.
Tot n-am inteles de unde s-a scos viteza de 120km/k. Ca sa ajungi sa ai in dreptul trecerii de la Muzeul Satului (venind dinspre Casa Presei) 120km/h, iti trebuie ceva motor si "talent". Din moment ce a lovit un pieton pe trecere, clar e vinovat soferul. Dar eu vreau o sursa oficiala din care sa rezulte ca ala circula cu 120km/h. |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
adip: ce educatie sa se dea copiilor cand chiar mama sau bunica lor ii tarasc pe trecerea de pietoni culoarea find rosie. Nu o data am vazut chestia asta.
Si babuta aia cred ca distinge culorile si stie ce ce inseamna ca palpaie, dar da-i in $#@%@ pe soferi sa astepte sa trec eu chit ca am rosu ![]() P.s. true story: la mall plazza la iesirea din pasaj am vrut sa fac stanga pe timisoara. Evident ca pietonii au rosu cand eu am verde si totusi treceau. Politistul langa trecere... in loc sa incetinesc am accelerat si am claxonat, iar un omulet tot mie imi facea semne. Politistul ce pazea? mie imi ia carnetul daca trec pe rosu... aluia de ce nu i-a dat o amenda sa tina minte? This post has been edited by blak2oo8: 1 Feb 2009, 11:56 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 1 Feb 2009, 10:07) Pai nici masini de armata nu cred ca vezi toata ziua. ![]() Dar nu cred ca masinile armatei sunt o problema pentru siguranta circulatiei. Vorbeam la modul general, ca politistii nu opresc militari. Sau daca ii opresc dintr-un motiv si afla ca sunt militari, acestia sunt lasati in pace. Deci eu nu ma refeream la masinile de armata. Nu mai vorbiti aiurea cu asiguratul, ca nu in toate cazurile te poti asigura 100%. Daca drumul pe care vreau sa-l traversez are 2-3 benzi pe sens, problema e un pic mai diferita. Ma asez in dreptul trecerii de pietoni si astept sa opreasca masinile. Opreste un autobuz sau un camion, care circula pe banda 1, iar eu ma angajez in traversare. Ce sa fac mai departe? Pun mainile pe autobuz si bag capul usor sa vad daca nu vine vreun turbat din spate, pe banda 2 ? This post has been edited by andu911: 1 Feb 2009, 12:12 |
--------------------
-
-
-
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
" bag capul usor sa vad daca nu vine vreun turbat din spate, pe banda 2 "
chiar asa faci! ... eu cel putin daca nu as fi facut asta sigur m-as fi invatat minte... daca mai apucam. Nu stiu ce e asa iesit din comun sa te asiguri inca o data. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
adip |
![]()
|
QUOTE(blak2oo8 @ 1 Feb 2009, 20:50) E vorba si de mentalitate si educatie. Cine spune ca ii place sa opreasca la fiecare trecere de pietoni si nu se enerveaza mai ales cand unii parca sunt la plimbare... clar minte. Adevarul e ca din posturile tale razbat perfect mentalitatea pe care o ai. Despre educatia primita nu comentez.Daca tu te enervezi pana si cand trebuie sa dai prioritate la o amarata de trecere de pietoni, parerea mea e ca ar trebui sa nu mai conduci. Nu e nici o gluma, vorbesc serios. Daca la 19 ani, sau cati ai, te enervezi dintr-atata lucru, la 30 ce o sa faci? O sa faci carmaghedon cu SUV-ul? |
--------------------
*
*
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 1 Feb 2009, 12:04) Ma asez in dreptul trecerii de pietoni si astept sa opreasca masinile. Opreste un autobuz sau un camion, care circula pe banda 1, iar eu ma angajez in traversare. Ce sa fac mai departe? Pun mainile pe autobuz si bag capul usor sa vad daca nu vine vreun turbat din spate, pe banda 2 ? Categoric!!! Eu personal asa fac. Ar trebui sa fiu inconstient sa ma bazez pe faptul ca daca s-a oprit autobuzul, se vor opri toti. Ca sa nu mai spun ca, de obicei, soferii astia se uita in oglinda si te atentioneaza daca nu poti trece. Dar ca sa intelegi semnul lor, trebuie sa nu fii mos, baba, sau vreo fatuca indragostita. ![]() In mai multe randuri am tras de mana cate un copil sau o femeie care exact asta se pregateau sa faca. Voiau sa treaca linistiti, ca deh, ei sunt pe zebra, deci sunt imuni. Ma mira faptul ca nu vi s-a intamplat pana acum sa sara cineva de langa voi aiurea pe trecere. Cum ma mira si intrebarea ta. <span class='edit'>1 Feb 2009, 13:33:</span> QUOTE(adip @ 1 Feb 2009, 12:57) Adevarul e ca din posturile tale razbat perfect mentalitatea pe care o ai. Despre educatia primita nu comentez. Daca tu te enervezi pana si cand trebuie sa dai prioritate la o amarata de trecere de pietoni, parerea mea e ca ar trebui sa nu mai conduci. Nu e nici o gluma, vorbesc serios. Daca la 19 ani, sau cati ai, te enervezi dintr-atata lucru, la 30 ce o sa faci? O sa faci carmaghedon cu SUV-ul? Cred ca n-ai inteles exact sensul vorbelor lui blak2008 Printre altele, e vorba si de o mare "buba" a pietonilor care nu inteleg un lucru simplu. Una e ca eu, sofer fiind, sa am rosu in timp ce pietonul are verde (poate sta pe trecere, dansa, canta, vorbi la mobil... nu ma deranjaza, ca tot rosu am), si cu totul alta e ca eu sa-i cedez trecerea (fara sa am semafor), iar el sa doarma pe trecere, sa se scarpine, sa se intoarca si sa vorbeasca cu ala de pe trotuar... Zilnic ne intalnim cu asta. Din bun simt, eu maresc putin pasul in astfel de traversari. Si asa mi se pare normal. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 1 Feb 2009, 13:39 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
rtBK |
![]()
|
hmm.. interesant. Adica e bucuria vietii tale cand pietonii sunt la plimbare pe rosu.
![]() P.S. daca e ok sa se treaca pe rosu... noi de ce stam ca fraierii la semafor? Aici intervine educatia. Eu din moment ce stau la semafor, sa stea si pietonul ![]() de cate ori era sa fiu lovit in dos ca am oprit la trecerile nesemaforizate..... ( zic asta pentru ca ai inteles gresit ceea ce am spus ) This post has been edited by blak2oo8: 1 Feb 2009, 13:42 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Mar|Us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 12 May 08 ![]() |
Problema mai mare este inconstienta soferilor care nu tin cont de viteza nici prin orase. Una e sa mergi cu 50-60, alta e sa mergi cu 100 prin oras.
Probabil si pietonii au partea lor de vina ca nu traverseaza prin locuri permise, dar si soferii si viteza lor excesiv de mare in unele cazuri... |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(blak2oo8 @ 1 Feb 2009, 12:37) " bag capul usor sa vad daca nu vine vreun turbat din spate, pe banda 2 " chiar asa faci! ... eu cel putin daca nu as fi facut asta sigur m-as fi invatat minte... daca mai apucam. Nu stiu ce e asa iesit din comun sa te asiguri inca o data. Nu e corect !!! Daca in locul meu este o baba chioara sau un orb ? Sau daca este un om intr-un scaun cu rotile. Nu se poate asa ceva. In tarile civilizate nu exista asa ceva. De ce vreti voi ca romanii sa se adapteze la rau, decat sa se schimbe in bine ? Credeti-ma ca orice resemnare si adaptare la rau, ne infunda mai rau in rahat. This post has been edited by andu911: 1 Feb 2009, 14:03 |
--------------------
-
-
-
|
|
adip |
![]()
|
QUOTE(blak2oo8 @ 1 Feb 2009, 22:38) hmm.. interesant. Adica e bucuria vietii tale cand pietonii sunt la plimbare pe rosu. Mai, deci unul dintre noi nu a inteles despre ce se discuta aici. In subiectul asta e vorba de o trecere de pietoni NE-SEMAFORIZATA, UNDE RACERUL CU COVRIGUL TREBUIE SA OPREASCA IN M.O.R.T.I.I LUI CA SA DEA PRIORITATE PIETONILOR AFLATI IN TRAVERSARE SAU CARE VOR SA SE ANGAJEZE IN TRAVERSARE!![]() P.S. daca e ok sa se treaca pe rosu... noi de ce stam ca fraierii la semafor? [...] cand trece pe rosu si vine o masina nu mai stai de plimbari si de discutii. Ce-o tot dai frate cu traversatul pe rosu? E vorba in subiectul asta de traversatul pe rosu? Pana mea, nu cititi si voi ce se scrie? QUOTE(blak2oo8 @ 1 Feb 2009, 22:38) de cate ori era sa fiu lovit in dos ca am oprit la trecerile nesemaforizate..... ( zic asta pentru ca ai inteles gresit ceea ce am spus ) Fiindca vii tare si franezi tarziu. E problema ta ca mergi prost. |
--------------------
*
*
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
In situatia de fata, masina avea 120 km/h deci da, nu prea putem sa-i gasim scuza, e o viteza enorma. Dar cand femeia aia a lovit fata cu 60 km/h, nu tot la fel s-a discutat? Ca e o criminala, ca trebuie impuscata, etc...
Mi se pare absurd, cand atat de multi dintre noi mergem putin peste limita legii, sa aratam cu degetul tot timpul. Acum femeia aia era in primul rand "tinta" pentru ca se preconiza ca va scapa fara mari probleme (chiar, ce se mai aude?), si inteleg asta, dar eu vreau doar sa spun ca e mult, mult prea multa ipocrizie pe acest forum. In alte topicuri ne laudam cum am prins anumite viteze cu masinile, etc... Si aici dintr-o data, toti suntem sfinti, si aratam cu degetul. Sa fim seriosi. De cate ori n-ati mers cu viteza mai mare prin Bucuresti? De cate ori puteti voi spune sincer ca s-ar fi putut intampla o tragedie, daca va sarea un prost in fata? Eu sunt convins ca toti am trecut prin situatii in care am facut faze aiurea, si in care singurul lucru care ne-a "scapat" de accident a fost norocul. Bun, nu cu 120 km/h, dar alteleee... Eu unul am peste 150.000 km fara niciun accident, nici macar cu aripi indoite... As putea si eu s-o fac pe sfantul, dar adevarul e ca, de multe ori mi s-a intamplat sa merg putin mai tare, sau sa nu ma asigur bine, sau sa nu fiu 100% atent... As vrea sa pot spune ca sunt un sofer perfect, dar nu sunt. De asta eu si cand vad un accident cu morti, ok, dau vina pe sofer, dar nu-l tratez ca pe un criminal in serie, pentru ca stiu ca putin ghinion m-ar putea aduce si pe mine intr-o situatie similara. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La trecerea asta de pietoni, trebuie fie sa fii chior fie sa mergi foarte tare ca sa nu vezi 2 femei angajate in traversare.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
andu911 |
![]()
|
Eu merg zilnic pe acolo. Am explicat intr-un post anterior ca nu poti sa-i vezi din cauza copacilor. Iar noaptea ii vezi si mai tarziu.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 1 Feb 2009, 14:00) Nu e corect !!! Daca in locul meu este o baba chioara sau un orb ? Sau daca este un om intr-un scaun cu rotile. Nu se poate asa ceva. In tarile civilizate nu exista asa ceva. De ce vreti voi ca romanii sa se adapteze la rau, decat sa se schimbe in bine ? Credeti-ma ca orice resemnare si adaptare la rau, ne infunda mai rau in rahat. I-a luat dracu'!!! Daca tot zici ca nu-i corect, te invit sa traversezi fara sa scoti capul "de dupa autobuz", apoi sa ne impartasesti impresiile. Daca o sa mai poti. ![]() In alta ordine de idei, cam ce vrei tu, ca nu inteleg. A spus cineva pe topicul asta ca e bine sa circuli cu mult peste viteza legala? Sau ca e bine sa nu dai prioritate pietonilor? Sau ca-i place sa mai faca cate o partida de popice din cand in cand? Adica io, daca ma asigur bine pentru ca stiu ce ma paste daca n-o fac, ma adaptez la rau? Ca sa nu ma adaptez la rau, ar trebui sa nu ma mai asigur? Ia spune-mi tu ce trebuie sa face EU PERSONAL ca, in opinia ta, sa nu ma mai adaptez la rau. Ce trebuie sa fac EU pentru a ma schimba in bine? Da-mi solutii. Mai lejer cu tarile civilizate, asta doar daca n-ai vrut sa spui ca in tarile civilizate nu se intampla ca soferii sa nu dea prioritate pietonilor. Cel putin asta se intelege din postul tau. La aia, accidentele cu pietoni nu exista. Eu am fost destul de clar, dar se pare ca tot nu e bine. Soferii trebuie sa fie constienti ca sunt la volanul unui fier de o tona si sa actioneze in consecinta, iar pietonii trebuie sa se asigure, nu sa se lase pe mana trecerii sau culorii verzi care le confera prioritate. Problema e ca nici soferii nu sunt sfinti, nici pietonii. Iar daca incepe cineva care are macar suta de mii de km la volan, sa-mi explice cum ca el nu era sa loveasca niciodata pe cineva (masina, pieton, obstacol...) o dau dracu' de viata. |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
andu911 |
![]()
|
Asta incerc sa spun, ca in tarile civilizate pietonul sta ca boul in fata semaforului pana se face verde, chiar daca nu vine nicio masina, apoi traverseaza. Iar soferii opresc la trecerile de pietoni, imediat ce au vazut ca cineva se apropie de trecerea de pietoni.
La noi cobori de pe trotuar, pui picioarele pe zebra si tot nu te baga nimeni in seama. Din 10 masini, mai mult de 5 nu opresc la trecere. Numai ca in cazul de fata, unde trecerea nu este semaforizata, cretinul este doar soferul. |
--------------------
-
-
-
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 1 Feb 2009, 18:30) Iar daca incepe cineva care are macar suta de mii de km la volan, sa-mi explice cum ca el nu era sa loveasca niciodata pe cineva (masina, pieton, obstacol...) o dau dracu' de viata. Ai dreptate Victoras, nimeni nu poate sa spuna asa ceva. Eu de pilda, am o frica de pietoni, de nu e adevarat. Totdeauna reduc viteza si sunt super vigilent inainte de zebra. Dar imi vine odata un smecher cu bicicleta pe trecerea de pietoni, ca era sa-l zbor cu fulgi pe tot. Eu nu m-am pregatit in nici un fel sa-mi apara cineva cu o asemenea viteza in fata mea. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- TM10### , alb arctic
Ambiance - 2005 In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
rtBK |
![]()
|
QUOTE(adip @ 1 Feb 2009, 14:17) Mai, deci unul dintre noi nu a inteles despre ce se discuta aici. In subiectul asta e vorba de o trecere de pietoni NE-SEMAFORIZATA, UNDE RACERUL CU COVRIGUL TREBUIE SA OPREASCA IN M.O.R.T.I.I LUI CA SA DEA PRIORITATE PIETONILOR AFLATI IN TRAVERSARE SAU CARE VOR SA SE ANGAJEZE IN TRAVERSARE! Ce-o tot dai frate cu traversatul pe rosu? E vorba in subiectul asta de traversatul pe rosu? Pana mea, nu cititi si voi ce se scrie? Fiindca vii tare si franezi tarziu. E problema ta ca mergi prost. adip nu caut cearta asa ca nu are sens sa ne ambalam. De franat, nu franez tarziu, doar ca cel din spatele meu nu e atent la ce se petrece in trafic sau are "race mode on" si din nou nu e vina mea. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Si eu era sa lovesc azi un dobitoc de a tasnit cu bicicleta pe trecere.
Si era un barbat pe la 50 ani, nu un pokemon. De pokemoni ce sa mai zic.... Si cand ai masini parcate pana pe trecere e o adevarata aventura sa fii sofer. Vorba lui ALEX, am avut noroc pana acum. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 09:38 |