Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Info: Renault Laguna GT, intense pleasure and absolute efficacy

St
post 25 May 2008, 13:26
Post #61

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

@ A l e x

noul diesel V6 de 235 CP și 450 Nm

Care benzina de 2.0 are cuplul ala?smile.gif Si care Diesel de 2 litrii are puterea aia?

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
A l e x
post 25 May 2008, 13:26
Post #62

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Masina e frumoasa rau, dar pacat ca nu au modificat cateva chestii s-o faca superba. Daca nu avea sigla Renault si avea o sigla japoneza sau nemteasca sau chiar de Peugeot, sunt sigur ca ar fi facut furori, asa, e "doar un Renault" in viziunea multora si nu se compara cu alte "ozn-uri," "mercedesuri frantuzesti" sau "tdi-uri"

Sper sa fie scumpa, sincer sa fiu, nu sa fie Pack Authentique la 15.000 sa-si ia tot romanul...

Si da, e ridicata, dar noi sa fim sanatosi. S-o am eu si promit ca o cobor wink.gif

St : Ma rog, urasc ideea de a compara, lauda sau arunca cu noroi in motoare pe care nu le-am condus. Sa apara masina, sa fac un test-drive, si mai vorbim... Asa vorbim doar de cifre si nu inseamna mare lucru... Atat am spus, ca speram la 3.5L sa aiba si 300 cai smile.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
St
post 25 May 2008, 13:29
Post #63

Membru

From: Bucuresti

Eu comparam pentru ca ziceai ca esti "putin cam dezamagit" de motoare si ca ar fi putut pune un 2.0T cu aceeasi putere...

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
ssilviu
post 25 May 2008, 13:30
Post #64

F1 Man

From: Nicaieri

Cred ca in jur de 28.000 va fi cea mai ieftina. Cu 2.0 turbo de 205 CP.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
A l e x
post 25 May 2008, 13:35
Post #65

St : Pai sunt, pentru ca m-as astepta dupa ce platesc taxe pentru 3.5L, sa am si o masina performanta. Nu ca nu suna bine si motorul ala, dar ma asteptam la mai mult. Asta mi se pare toata problema la Renault, e ca genul ala de elev care poate lejer sa ia un 9 sau 10 la o teza, dar de lene face de un 7 ca nu se oboseste.

As da mai multe exemple dar nu vreau sa fiu off-topic. Continuam discutia pe PM daca vrei.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
ssilviu
post 25 May 2008, 13:48
Post #66

F1 Man

Nu puteau sa puna un 2.0 turbo la 240 CP pe Laguna Coupe. Pentru ca motoarele mici si supraalimentate sunt misto doar pe compacte. Maxim. Nici A5 nu are de exemplu 2.0 turbo de pe S3. Ci are un V6 de 3,2 tot de 265 de CP. Pentru ca desi au putere si cuplu aproape la fel, V6-le e mai rafinat, da mai bine la imagine, nu are turbo lag si este mai placut de condus. La o masina lunga de 4,6 metri, din clasa medie, un motor turbo stors la greu nu prea da bine. Deja incepem sa vorbim de o clasa, aceea a coupeurile medii, unde imaginea are destul de mare importanta. Si nu prea gasesti la nici un concurent motor de 2.0 turbo de ~240 CP. Plus de asta, daca Renault a hotarat sa monteze acest motor in locului unuia mai mic supraalimentat, inseamna ca a considerat ca va face prin acest mod mai multi bani. Ca nu cred ca era vorba de lene.

Este adevarat insa ca un 3,5 litri de doar 240 CP e usor jenanant, dar ramane de vazut cum vor evolua vanzarile. De altfel si dieselul de 3 litri, de 235 CP, chiar daca este abia lansat, tot parca e putin in urma fata de versiunea concurenta de la BMW de exemplu, de ~280 CP. Nu este mai putin adevarat insa, ca Seria 3 Coupe 3.0 diesel are doar 231 CP iar 3.0 TDI are si el vreo 239. Deci Renault cam are cu ce sa se bata. Chiar ar fi curios de un comparativ intre cele trei modele pe circuit.

This post has been edited by ssilviu: 25 May 2008, 13:48

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
A l e x
post 25 May 2008, 14:36
Post #67

ssilviu, eu nu am spus ca Renault sunt lenesi, era o simpla analogie pentru a-mi exprima parerea ca nu fac un lucru pana la capat desi ar putea... Nu mai lua totul adlitteram.

Ideea cu 2.0T e urmatoarea, se gaseste pe o masina care va fi aproape la jumatate de pret (Megane RS) considerand ca o Laguna Coupe 3.5 full va sari lejer de 30.000. Acum stiu, alta clasa, etc.. etc... Dar totusi masina se adreseaza in primul rand tinerilor, fiind coupe nu cred ca e prea practica, deci desi nu e hot-hatch, nici sedan nu e, iar cine da bani vrea si performante.

Sa nu comparam mere cu pere... A5 are motorul de 3,2 FSI de 265 cai, deci din start 25 cai in plus. Sunt curios si diferentele de greutate dintre masini. Acel A5 face suta in 6.1 secunde, si e quattro. Ceva imi spune ca Laguna Coupe va face in ceva gen 6.8 sau 6.9 plus nu va fi 4x4.

Sa nu mai vorbim ca la A5 exista si fratele mai mare S5. Laguna Coupe va avea un omolog pentru asa ceva ?

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
ssilviu
post 25 May 2008, 14:38
Post #68

F1 Man

QUOTE(A l e x @ 25 May 2008, 15:36)
ssilviu, eu nu am spus ca Renault sunt lenesi, era o simpla analogie pentru a-mi exprima parerea ca nu fac un lucru pana la capat desi ar putea... Nu mai lua totul adlitteram.

Asta e, nu ai nimerit bine analogia de data asta ... Poate data viitoare tongue.gif Intrebarea la care trebuie raspuns nu este daca pot sa faca asa ceva. Ci daca este viabil dpdv financiar. Simple as that wink.gif

This post has been edited by ssilviu: 25 May 2008, 14:40

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
R19/16v
post 25 May 2008, 14:38
Post #69

Oldschool Member

From: Ploiesti

Nu, pentru ca nu va da nimeni 60k eur pe o Laguna, pentru ca nu ala e targetul francezului.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
A l e x
post 25 May 2008, 15:04
Post #70

Asa cum au putut sa faca cel mai performant hot-hatch (sau ma rog, unul din cele mai performante) din clasa lui la unul din cele mai atragatoare preturi, sunt convins ca ar putea face acelasi lucru si in clasa Lagunei Coupe.

Ok, nu va avea piele gen Audi Exclusive, pachete gen Audi S-Line si alte chestii premium... De asta e Renault si nu e Audi, cand ai bani de dotari premium alegi si marca pe masura. Dar la performante ne-au dovedit ca daca vor, pot, dar sincer noile motoare lasa de dorit.

Si ssilviu, imi cer scuze daca sunt prea subtil pentru tine si nu ma folosesc de limbaj gen "incompetentii de la Renault" tongue.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
R19/16v
post 25 May 2008, 15:10
Post #71

Oldschool Member

From: Ploiesti

Renault a inventat hothatchul, prin urmare are "ceva" experienta.
In acest domeniu e nou, aveti rabdare wink.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
aphophis
post 25 May 2008, 15:10
Post #72

Membru autentic

QUOTE(Arhimede @ 25 May 2008, 13:16)
Arata foarte bine in pozele "live".Deci in realitate o sa arate superb.
Singura parte mai indoielnica e spatele care e foarte ridicat.Si Carlos shakalul care sta cu mutra lui de bolovan in fata masinii.
*

omg!!!!! omg!!!! vrem fata si spatele de pe laguna coupe pe laguna hatch. ar rupe in 2 clasa asta daca ar avea designul coupe-ului la spate si in fata

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
A l e x
post 25 May 2008, 15:17
Post #73

Exista totusi Laguna GT care arata binisor.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
aphophis
post 25 May 2008, 15:22
Post #74

Membru autentic

care are tot spatele ala de te apuca greata biggrin.gif

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
A l e x
post 25 May 2008, 15:30
Post #75

Laguna GT Estate wink.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
ssilviu
post 26 May 2008, 02:03
Post #76

F1 Man

arn_edited.jpg
Precum se poate vedea in poze, masina nu are faruri de ceata. Sau cel putin nu sunt in locul unde trebuie. Atunci ce se vede in detaliu asta ce e? Far de ceata sau de curba? Pentru ca din cate stiu, Laguna 3 are faruri cu xenon care se misca in curbe, si nu un bec separat pentru asa ceva.

In fine, am impresia, usor paradoxal, ca cea mai convenabila versiune va fi cea mai ieftina. Adica un 2.0 turbo de 205 CP poate fi usor chip tunat la 250 CP. Si ai si puterea V6-ului, cuplu chiar mai mare si totul la un pret redus.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Arhimede
post 26 May 2008, 03:01
Post #77

Membru inferior, lung si tare

Eu cred ca nu avem de ce sa ne plangem...nici de motoare...nici de design.Doar daca privim masina ca pe un diverisment. Cei mai multi dintre noi asta si fac.De-asta si vorbesc despre masini pe care nu le-au condus niciodata cu atata usurinta.

Da, are fundu cam ridicat, nu are 100 de cai pe litru, nu are 350 de cai...bla bla. Dar sa fim sinceri, nu suntem pe forumul posesorilor de ferrari.Cred ca in versiunea cu 200 de cai ar fi o masina de vis pentru 99% dintre noi.

Eu cred ca vanzarile ar fi fost in mare parte compromise daca scoteau o masina cu pretentii prea mari si sportive..si de lux.

Daca stiati acum 2 ani ca Renault va scoate un coupe de aproape 250 de cai...cred ca va parea destul de impresionant.

Si eu vad cateva lucruri care s-au pierdut de la concept..cum am spus spatele ridicat, a mai pierdut din sclipiciul ala pe la faruri si stopuri dar vad si cateva lucruri in plus.Grila imensa nu mai pare din plastic, ci e cromata sau cum este..si la fel este si rama ce inconjoara geamul lateral.

In clipul video arata mult mai bine decat ne lasa sa intelegem pozele. Cred ca vorbim prea mult nu numai inainte sa conducem o masina dar si inainte sa o vedem.Divertisment...

De azi e masina mea preferata in sectorul <60.000E laugh.gif

Marfa in pozele astea.

This post has been edited by Arhimede: 26 May 2008, 03:55

Attached thumbnail(s)
renault_laguna_coupe_6.jpg ( Size: 297.53k ) Number of downloads: 85
renault_laguna_coupe_5.jpg ( Size: 295.55k ) Number of downloads: 86

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
A l e x
post 26 May 2008, 13:02
Post #78

Dau si aici quote la postul meu din Clipuri Video wink.gif

QUOTE(A l e x @ 26 May 2008, 13:01)
Asa, revin cu exemple facute rapid in Photoshop...

Laguna Coupe fara numar :

f_laguna1m_e8bf75a.jpg

Cu numarul pozitionat putin mai jos ca la Laguna GT :

f_laguna3m_3162e7e.jpg

Si cu numarul pozitionat jos :

f_laguna2m_98b3e66.jpg

Stiu ca nu a iesit perfect dar nu am avut rabdare. Cert este ca numarul ala strica mult imaginea masinii in fata, inclusiv la Laguna III normala.
*

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
aphophis
post 28 May 2008, 19:22
Post #79

Membru autentic

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
aphophis
post 12 Aug 2008, 02:44
Post #80

Membru autentic

inca un test drive laguna gt (de data asta break) http://www.asphalte.ch/Auto/LGT/LGT-4.php , facut de elvetieni. Cred ca le-a placut ca am vazut ca au caracterizat comportamentul rutier al masinii ca "halucinant" (in sensul bun al cuvantului)

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 00:20
Dacia