cu BICICLETA in Buc., greu dar frumos....
![]() ![]() ![]() |
cu BICICLETA in Buc., greu dar frumos....
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.576 Joined: 3 January 05 ![]() |
|
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cu toate ca am anti-furt, nu mi-am lasat niciodata bicicleta proptita de vreun gard sau stalp. Mai ales ca am quick release la șa si cauciucuri.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- ---
0.9 TCE - 2019
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu o tin numai in camera si n-o las din ochi nicaieri pe unde ma duc.
Daca as fi hot, as avea o "gura de lup" si as pleca cu ea in 20 de secunde. Ca mi s-ar taia picioarele in secunda doi, e alta poveste... Numai cand ma gandesc cata foame am facut eu sa am bicla asta si n-as putea ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
- --
--
|
|
horhel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
un filmulet identic era pe youtube facut in new york
la un moment dat in film apare o duba de politie, trece pe langa ala cu fierastraul si se ia de cameraman ca statea pe strada langa bordura la noi e inca gandirea : nu ma bag ca imi taie gatu' |
--------------------
reno
megan
doi punct doi
|
|
nasty |
![]()
|
inca 1 km de pista pt biciclete intre Piata Presei Libere si Podul Baneasa, facuti in cateva ore prin stampilarea trotuarului...
dezavantaje pt cei care mergeau pe carosabilul f bun si care vor trebui sa mearga pe trotuarul f denivelat Attached thumbnail(s) 2010_004.jpg ( Size: 248.22k ) Number of downloads: 777 2010_005.jpg ( Size: 258.16k ) Number of downloads: 802 2010_006.jpg ( Size: 249.13k ) Number of downloads: 783 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce caterinca proasta
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.734 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe acolo sunt benzile cam inguste.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
nasty |
![]()
|
ce mai fac altii:
http://think.hotnews.ro/copenhanga-planuie...-biciclete.html "E un mijloc de transport folosit de toate clasele sociale; pana si politicienii o folosesc”. Strada care va gazdui prima asemenea autostrada este Noerrebrogade, pe care se inghesuie in fiecare zi 36.000 de biciclisti. Autostrazile velo vor fi prevazute cu puncte in care biciclistii isi vor putea umfla o roata, repara un lant sau bea o gura de apa, iar semafoarele sincronizate le vor oferi prioritate in fata masinilor... Copenhaha a cheltuit 44 de milioane de dolari pe infrastructura pentru biciclete, iar alte 13 milioane sunt alocate pentru 2011" |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
legat de asa zisele piste pentru biciclisti din Bucuresti; desi poate au mai spus-o multi repet si eu:
mersul pe trotuar este interzis de Codul Rutier romanesc, locul biciclistului fiind pe carosabil pe partea dreapta a benzii de deplasare. Faptul ca niste oameni care ori au fost rauvoitori ori au fost nedocumentati au marcat cateva desene colorate pe trotuare nu creeaza obligativitate pentru folosirea trotuarelor de catre biciclisti. in plus spatiul pietonal unde ar mai fi daca vin biciclistii pe acolo? nu este placut sa iti gasesti nevasta doborata la pamant pentru ca a lovit-o un biciclist asa cum am auzit la Radio Romania acum catva timp. Sau sa iti atinga cu bicicleta copilasul in timp ce mergi cu el de mana pe trotuar. un pieton grabit merge cu 6 km/h in timp ce un biciclist se deplaseaza cu o viteza intre 20 si 35 de km/h. de multe ori nici masinile nu merg cu 20 de km/h in oras datorita aglomeratiei. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
din cate stiu esti obligat sa mergi pe strada si este interzis sa mergi pe trotuar DACA NU SUNT piste amenajate pe trotuar...conform codului...
problemele ridicate cu viteza si pietonii sunt reale... dar problemele sunt de fapt altele 1. trotuare mult prea inguste ca sa incapa si pista si pietonul 2. pe langa faptul ca sunt inguste se mai si parcheaza in draci pe ele din lipsa de locuri de parcare 3. si ca sa fie tacamul complet la noi nici nu exista mentalitatea utilizarii bicicletei... adica nici pietonii nu merg in afara partii amenajate pt biciclete (asta nu ma face totusi sa tip la ei si sa am pretentii de a mi se recunoaste teritoriul... astept politicos pana cand gasesc un mod sa depasesc tocmai datorita motivelor 1 si 2) si nici biciclistii nu respecta marcajele mergand pe langa ele sau pe contrasens... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
pana acum 2 ani cand nu erau marcaje pe trotuare cum mergeam oare? de fapt vad ca 99% din biciclisti se deplaseaza pe carosabil lucru bun zic eu. lucru ce demonstreaza proasta idee de a marca benzi pe trotuar. benzile ar fi fost bune pe strada pe partea de langa bordura pentru a ajuta biciclistii in traficul aglomerat. si asta DOAR pe bulevardele mari cu mai multe benzi de circulatie unde biciclistul este mai expus la trafic, unde dupa cate se vede prima banda este mult mai lata decat celelalte benzi.
daca de maine se da o lege ca toate masinile sa mearga cu 15 km la ora in localitate si 40 in afara localitatii pentru a micsora riscul de accidente credeti ca lumea va accepta o asemenea stupiditate? la fel s-a intamplat cu marcajele pe trotuar pentru biciclisti. in afara de copii mici care nu trebuie sa mearga pe carosabil nu vad ce am cata noi oameni maturi care mergem la serviciu sau la diverse treburi folosind bicicleta ca mijloc de transport, in alta parte decat pe strada. ca doar nu am iesit la joaca sa ne dam in leagane... ps: eu lasand masina acasa si folosind bicicleta cedez spatiu celor care folosesc masina, ajut pentru un trafic mai lejer. nu poluez nici fonic nici cu noxe, nu ocup parcarile din centrul orasului. This post has been edited by han_1.6 mpi: 12 Dec 2010, 21:48 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Han .. a mia oara iti spun ,, una e ce vrem noi ca biciclisti, alta e cum li se pare unora ca e moral sa mergem si cu totul altceva spune legea .... si asta din urma e cea mai tare cand e vorba de ce se ia in considerare.
Pana una alta, esti LIBER sa mergi pe unde vrei si sa faci ce vrei .. dar daca (Doamne Fereste!) ai o problema (vezi trozneala mea cu taximetristul) si erai pe sosea cand pe trotuar exista pista ... adios ... esti pe cont prorpiu ... legea nu mai e de partea ta. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
am vorbit cu un avocat. daca (doamne fereste) un sofer loveste un biciclist si se dovedeste ca vina apartine soferului, nu il absolva de vina pe respectivul sofer faptul ca era vreo pista si biciclistul nu a folosit-o.
intradevar biciclistul poate lua o amenda de la politie ca nu a mers pe pista dar asta este alta discutie. si anume este foarte usor de dovedit in instanta ca pistele pe trotuar sunt inpracticabile. deci mare atentie amatorilor de facut "glume" in trafic cu biciclistii. This post has been edited by han_1.6 mpi: 18 Dec 2010, 23:06 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
E doar teorie sau stie cazuri concrete in care judecatorul a decis asa?
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
voi cu ce va imbracati pe vremea asta...
ma gandeam sa imi iau ceva echipament de iarna... pantaloni... o bluza... o haina de ploaie si vant, manusi de iarna si o cagula pentru fata.... eventual niste ochelari tip goggles cred ca ar proteja bine ochii.... ceva sfaturi?... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
echipament special pentru ciclism ar fi ideal. gasesti in decathlon sau la magazinele de specialitate. eventual iti pot recomanda pe pm niste situri sa nu zica lumea ca fac reclama.
ce este important sa cauti: materiale windstopper. o haina buna pentru ciclism este usoara si foarte calduroasa. cagula insa nu o recomand. daca protejezi gura si nasul se face condens si poti raci foarte usor. evetual un fes pentru skiori. trebuie sa ai acoperita fruntea si eventual urechile. ochelari cumpara speciai pentru ciclism, ceva care sa nu optureze cu ramele partea laterala a lentilelor. tot la decathlon gasesti ceva ieftin cu 3 randuri de lentile, fumurii galbene si transparente. avand in vedere alunecusul care mai apare pe jos datorita iernii as zice: casca obligatoriu pe cap. This post has been edited by han_1.6 mpi: 21 Dec 2010, 23:36 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Cea mai importanta este imbracamintea de corp (base layer).
Ai doua optiuni de luat in calcul: - lana merinos subtire - pana la circa 200gr/mp (dar sa fie merinos cu grosimea fibrelor sub 19 micrometri, in caz contrar produce mancarimi la contactul cu pielea); - sintetice, o alegere buna fiind Polartec Power Dry (daca se poate, cu tratmant anti-bacterial pe baza de argint - pentru o rezistenta mai buna contra mirosurilor neplacute). Imbracamintea de corp din merinos este mai scumpa decat cea din PowerDry, dar are avantajul ca este mai rezistenta la mirosuri neplacute. Exista persoane ce nu suporta nici imbracamintea de corp din cel mai fin merinos (din cauza mancarimilor la contactul cu pielea). Acestora nu le ramane decat optiunea sinteticelor. De evitat imbracamintea de corp din bumbac (deoarece imbracamintea ramane uda de la transpiratie, bumbacul uscandu-se foarte greu). This post has been edited by Serpico: 22 Dec 2010, 12:03 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
base layer WEDZE-32,9 lei
polar mac kinley dry plus-69 lei le folosesc la schi si sunt f eficiente la temperaturi scazute |
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
De... vara.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
nasty |
![]()
|
de azi am reluat deplasarea la servici cu bicicleta, in fiecare zi total 16 km, dus si intors si am constatat ca s-au inmultit santurile neastupate, gropi, mizerie, praf mult, mai rau ca la tara.
Altii au ajuns la cu totul alt nivel: http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-842...o-city-2011.htm |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
nasty |
![]()
|
exemplificari de cum se circula cu bicicleta spre servici. Nu stiu daca ati mers vreodata pe un asfalt bun, dar daca doriti... nu ramane decat sa emigrati...
La noi e ceva fara speranta, santuri peste alte santuri, termene de executie pt lucrari de maxim 1 luna - la noi se fac intr-un an... 1 Apr 2011, 17:17: se poate si mai rau? da, pe partea cealalta a strazii: This post has been edited by nasty: 1 Apr 2011, 17:17 Attached thumbnail(s) gropi_001.jpg ( Size: 130.38k ) Number of downloads: 433 gropi_002.jpg ( Size: 127.37k ) Number of downloads: 443 gropi_003.jpg ( Size: 132.56k ) Number of downloads: 169 gropi_004.jpg ( Size: 131.4k ) Number of downloads: 158 gropi_005.jpg ( Size: 125.2k ) Number of downloads: 148 gropi_006.jpg ( Size: 116.31k ) Number of downloads: 150 gropi_002.jpg ( Size: 141.53k ) Number of downloads: 117 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
nasty |
![]()
|
multumim celor care au inceput sa repare singuri traseul de biciclete:
mai cu o bucata de asfalt sau lemn sau cu cicanul sparg din bordura. Din nefericire se fac noi borduri prea inalte sa le treci cu bicicleta pe sa Attached thumbnail(s) BORDURI_003.jpg ( Size: 200.38k ) Number of downloads: 130 BORDURI_004.jpg ( Size: 222.31k ) Number of downloads: 143 BORDURI_002.jpg ( Size: 221.42k ) Number of downloads: 144 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu nu folosesc pistele alea decat in conditii de trafic foarte aglomerat, altfel o iau pe carosabil, ca nu vreau sa ajung maine la destinatie.
|
--------------------
.
.
.
|
|
corrado83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 22 August 08 ![]() |
primele doua le recunosc sunt pe kiseleff
|
--------------------
Kona
kilauea
2010 www.masuratoriterestre.ro
|
|
nasty |
![]()
|
|
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.413 Joined: 15 January 06 ![]() |
Paris Bike And EV-Sharing Programs
mi se pare foarte tare This post has been edited by andreig1982: 21 Mar 2012, 09:15 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-06-xxx
2005 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Azi dimineata, profitand ca vinerea nu trebuie sa vin la camasa la servici, am venit cu bicla la munci. Salajan-P-ta Floreasca: 10 km in 30 de minute la 8 si ceva dimineata, fara intrat prin pasajele Muncii si Obor.
![]() Oricum insa, e destul de periculos prin Bucuresti pe arterele aglomerate, asta ca sa nu mai vorbim cata carne in frigider am bagat alora care opreau pe banda 1 si trebuia sa intru pe 2 sa trec de ei. De luni insa ma intorc la metrou. This post has been edited by Laurentziu83: 23 Mar 2012, 19:58 |
--------------------
.
.
.
|
|
nasty |
![]()
|
cea mai buna afacere e sa faci piste pt biciclete - tragi 2 linii pe trotuar si iei banii:
"Pentru amenajarea celor 122 de km de piste pentru biciclete, Primaria Capitalei a platit 11 milioane de euro" http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_...tilizatorii.htm oare da cineva socoteala pt mimarea constructiei pistelor? Cu banii astia chiar s-ar fi putut face legaturi nord-sud, est-vest, circulare si de iesit din oras la padure 3 Apr 2012, 11:01: QUOTE(Laurentziu83 @ 23 Mar 2012, 19:57) unde e posibil aleg strazi secundare - dar au devenit si ele aglomerate sau trotuarul, cu mentiunea ca nu mai ai continuitate in mers ( borduri, pietoni ) This post has been edited by nasty: 3 Apr 2012, 11:01 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 02:20 |