Iluminare bord - Becuri arse, cum se inlocuiesc la climatizare, afisaj
![]() ![]() ![]() |
Iluminare bord - Becuri arse, cum se inlocuiesc la climatizare, afisaj
claudiu_diu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 17 February 08 From: CLUJ-NAPOCA ![]() |
|
||
--------------------
renault clio 1,5 DCI
210 000 KM
2003
|
|||
romeod |
![]()
|
![]() Romeo Group: Members Posts: 115 Joined: 5 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu sunt interesat
|
--------------------
Renault
Clio
2003
- B 94 RVR Am bani de dat, am datorii la stat.........................
|
|
bonk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 9 June 06 ![]() |
si eu ...
![]() |
--------------------
Renault
Megane 1 /1.4 16v
1999
- GJ-05-...
|
|
claudiu_diu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 17 February 08 From: CLUJ-NAPOCA ![]() |
Oare chiar nu a schimbat nimeni ? , la mine toate sint arse antuneric total acolo
![]() |
--------------------
renault clio 1,5 DCI
210 000 KM
2003
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
Si eu sunt interesat, dar am inteles ca trebuie dat jos bordul
![]() |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
mmgmarius |
![]()
|
![]() Invisible to everyone Group: Members Posts: 418 Joined: 21 December 07 ![]() |
Da masina ta nu e in garantie? sau nu e vorba de cea din semnatura...
|
--------------------
Renault
Symbol Music 1.4 8V
dec 2007 Numai cei ce ies din tipar intra in istorie.
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
Este in garantie, dar asta nu inseamna ca nu ma intereseaza. Si sincer nici nu vreau sa stau atat de mult pe la service pentru un beculet (programare, asteptare, remediere...) Oricum, nu imi bag eu maineile in ea acum, cel putin cat este in garantie.
|
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
mmgmarius |
![]()
|
![]() Invisible to everyone Group: Members Posts: 418 Joined: 21 December 07 ![]() |
Da de ce nu mergi tu cu ea la garantie, iti faci programare si cand iti vine randul te duci si o faci moca. de ce sa astepti 2 ani ca sa poti schimba tu, pe banii tai in bec cand o poti face acum moca. Parerea mea.
|
--------------------
Renault
Symbol Music 1.4 8V
|
|
claudiu_diu |
![]()
|
A mea nu e in garantie
![]() |
--------------------
renault clio 1,5 DCI
210 000 KM
2003
|
|
mmgmarius |
![]()
|
A ta din pacate nu mai e in garantie, dar a lui este, deci...
|
--------------------
Renault
Symbol Music 1.4 8V
|
|
bonk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 9 June 06 ![]() |
chiar nimeni nu a schimbat acele becuri:( ...?
28 Mar 2008, 15:36: claudiu_diu ... daca mai esti interesat idu` meu de mess e bonk_s007 ... eu le-am schimbat azi:) This post has been edited by bonk: 28 Mar 2008, 16:36 |
--------------------
Renault
Megane 1 /1.4 16v
1999
- GJ-05-...
|
|
thedave |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 24 February 08 From: Craiova ![]() |
Salutare,
Am schimbat eu 2 beculete din bord la reprezentanta pe cand masina era inca in garantie, dar sa nu va ganditi ca este gratis....Beculetele sunt tratate ca si consumabile (la fel ca uleiul de exemplu) si operatiunea se plateste asa cum platesti si la reviziile de 10K Km/15K Km. Nu mai stiu pretul, nu era foarte mare, insa nu cred ca merita sa te duci doar pentru asta la service. |
--------------------
Renault
Symbol
2005 - Fidji 1.5 DCI, 80 CP
|
|
claudiu_diu |
![]()
|
Si nu ai vazut pe unde le-a schimbat?
|
--------------------
renault clio 1,5 DCI
210 000 KM
2003
|
|
don_gotty |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 31 March 08 ![]() |
hai ca si eu am ramas fara zilele astea si e enervant la drum intins cand vrei sa mai faci si tu reglaj la caldura si nu prea vezi pe unde iti bagi mana ...ca trebuie sa stai cu privirea in fata.
|
--------------------
Renault
Clio 2
2004 Hatchback
- B 55 CNH proaspat polish-ata si ciobita upgrading...so please tell me more |
|
sdj_ro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 25 February 07 From: Constanta ![]() |
am patit-o si eu,luni ma duc la service sa vad ce spun
|
--------------------
RENAULT/BMW
CLIO SYMBOL/320D E90
2007 1.5 dci 70cp/2006 2.0 163cp
|
|
sdj_ro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 25 February 07 From: Constanta ![]() |
nu am mai ajuns la service,am rezolvat-o singur:doua trei palme date dedesubt,acuma merge
![]() This post has been edited by sdj_ro: 25 Apr 2008, 09:11 |
--------------------
RENAULT/BMW
CLIO SYMBOL/320D E90
2007 1.5 dci 70cp/2006 2.0 163cp
|
|
iri4x4 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 17 July 07 From: Balotesti ![]() |
cine este interesat, le-am schimbat eu, este destul de simplu insa trebuie umblat cu grija... id mess: iri4x4
|
--------------------
renault
clio 2
2002
- IF 21 UOF
|
|
kermit |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 24 September 05 ![]() |
si totusi, nu ne spune nimeni cum se procedeaza ?
multumesc anticipat |
--------------------
clio symbol
1.5dci 80cp
2005 fidji clio symbol 1.5dci 80cp
|
|
pegas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 29 September 05 From: IASI ![]() |
vad ca e secret de stat... nu inteleg de ce nu se da asa o informatie pe un forum, al carui scop ar trebui sa fie informarea unui numar cat mai mare de utilizatori...
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001/Dinamyque, 1.4 16V
|
|
EdyB |
![]()
|
![]() Reno-watt! Group: Members Posts: 462 Joined: 21 February 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(iri4x4 @ 1 Sep 2008, 14:28) cine este interesat, le-am schimbat eu, este destul de simplu insa trebuie umblat cu grija... id mess: iri4x4 @ pegas - uite suficiente informatii ![]() Serios acum, cel mai bine pui mana si dai bucata aia jos de la ventilatoare (nu cred ca e nevoie de dat jos tot bordul)...pana la urma schimbi un bec, nu desfaci blocul motor. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 2
2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
|
|
byl11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 377 Joined: 25 February 05 ![]() |
luni am venit si eu cu un clio bicorp de 1,5 dci 2002 din germania care avea becurile arse la partea de climatizare. Azi le-am schimbat. Intii am dat jos radio cd, dupa aia e o griluta intre locul cd si blocul de clima cu pricina care se scoate usor prin tragere si apasare a 2 clame dinspre locasul cd. Dupa asta se da jos o bucata de plastic de deasupra scrumierei si locului de pahare prin tragere spre schimbatorul de viteze. in partea de sus unde a fost cd-ul se vad 2 surubele cu cap de torx...se desfac si ele.
dupa toate astea se poate trage de blocul de climatizare..da nu prea mult ca are cablul de la caldura. In partea de jos se desfac 2 cleme (mai are 2 si sus) si pe acolo se pot scoate cu 2 degete cele 2 beculete. succes Am schimbat si la scrumiera unde e mai siplu de ajuns la soclu cu bec insa e groaznic de scos soclul respectiv...personal am reusit sa-i rup o ureche ...dar functioneaza ff bine si asa... |
--------------------
renault
Latitude
2011/150cp/diesel
- dj11byl
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Si eu am aceeasi problema cu becurile de la climatizare, am incercat sa rezolv singur, dar nu am reusit sa scot plansa pe care sunt montate schimbatorul de viteze si scrumiera. Daca cineva a facut singur operatia, il rog sa ne dezvaluie secretele.
27 Sep 2008, 19:55: QUOTE(sdj_ro @ 25 Apr 2008, 08:11) nu am mai ajuns la service,am rezolvat-o singur:doua trei palme date dedesubt,acuma merge ![]() ![]() This post has been edited by Mr.NiceGuy: 27 Sep 2008, 20:55 |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Mda, din pacate nu s-a dovedit o solutie permanenta, iar s-au stins si nu le mai pot face sa se aprinda nici cum. Chiar nu a schimbat pe aici nimeni beculetele alea ?
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
CLIO2000 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 October 08 From: IASI ![]() |
Sa va spun apropo de becuri. S-au ars si m-am dus la un service(nu renault). Au incercat sa imi scoata reglajele de la caldura afara cu o surubelnita, patent etc..). Mi s-a gacut paru maciuca pe mine: Fratilor lasti-o asa ca o fac eu pana la urma. Si cand nu aveam ce face am analizat problema
![]() Imediat deasupra reglajelor de la aer, sunt 2 suruburi (mai usor daca se priveste din dreptul schimbatprului inspre parbriz). Se desfac respectivele, Si cu atentie (parca mai erau 2 cleme) se scoate grila cu totul afara. Restul il stiti. ![]() Si gata cu problema. |
--------------------
renault clio
renault clio
2000
- benzina 55kw
|
|
raresh3r |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 21 January 07 From: Galati ![]() |
altcineva nu le-a mai schimbat?
|
--------------------
Nissan Leaf 2019/
Skoda Octavia III 2015
2.0 DSG Tac'su Samuelei
|
|
caustic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 12 May 08 From: Bucuresti ![]() |
Le-am schimbat si eu. E un tutorial pe aici.
I mare scoti consola dintre scaune. Are 2 suruburi torx in spre frana de mana, in stanga si indreapta; si inca un surub pe care il vezi daca scoti scrumiera. Scoti rama de la husa manetei de viteza din consola. Decuplezi contactele de la butonul de avarii, blocare usi si ce mai ai tu pe acolo; eu aveam si geamurile tot acolo dar parca la modelele noi sunt pe usa. Dupa ce ai scos consola desurubezi cele 2 suruburi de la aeroterma. Apoi ai 2 cleme sus si 2 jos. Cele 2 de jos trebuie sa iasa primele. In principiu impingi de aeroterma in partea de jos in bord. Trebuie sa faca poc. Daca face poc prea tare inseamna ca nu ai impins bine. Apoi scoti aeroterma pe jos, pe unde era consola intainte. Are o pozitie in care iese usor. Vei vedea 2 becuri infiletate in spatele ei. Becurile sunt fara soclu identice cu cele de la scrumiera si costa 1,5 lei unul. Daca esti din Bucuresti te pot ajuta eu sa le schimbi. Am gasit si tutorialul: http://www.reno.ro/Comanda-flux-aer-blocata-t118048.html This post has been edited by caustic: 3 Feb 2009, 10:39 |
--------------------
Renault
Clio
1.4 8V/2000 3 Volume
|
|
raresh3r |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 21 January 07 From: Galati ![]() |
oka. merci!
|
--------------------
Nissan Leaf 2019/
Skoda Octavia III 2015
2.0 DSG Tac'su Samuelei
|
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Am cautat pe tot forumul Clio,dar nu am gasit,doar pe la Laguna au patit-o baietii .
E vorba de un bec (sau led) de la afisajul electronic.Se pare ca unul dinre ele,cel din partea stanga e ars,in total sunt 3 cred dupa cum se vad acum noaptea.... Intrebarea mea e urmatoarea,cum se schimba,e asa greu ca la Mach1 cereau baietii pentru treba asta nici mai mult nici ma putin decat 200 RON !? Va pun si o poza cu afisajul,dar e facuta demult si e ziua. Attached thumbnail(s) Picture_004.jpg ( Size: 8.1k ) Number of downloads: 4168 |
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Este un bec(costa 1 leu bucata) care s-a ars(se intampla destul de fregvent)la afisaj!
Trebuie sa dai plansa de bord jos(sunt niste suruburi de desfacut pe langa parbriz si prin capatul plansei)dupa care ai acces la afisaj si schimbi beculetul.Daca vrei schimba-le pe amandoua ca sa nu mai ai surprize!! Spor la treaba si Numai bine! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
dupa cum zicea si `espacern` este vorba de 1 bec si se intampla cam des si trebuie desfacuta partea de sus a bordului , daca ai sculele necesare poti sa l schimbi si singur. ai aici un tutorial foarte bun facut de `alexV` cu toti pasii pe care trebuie sa i urmezi ca sa desfaci bordul de bicorp http://www.reno.ro/Cum-Se-Desface-Bordul-L...003-t41102.html .spor la treaba
![]() |
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 11:45 |