Iluminare bord - Becuri arse, cum se inlocuiesc la climatizare, afisaj
![]() ![]() ![]() |
Iluminare bord - Becuri arse, cum se inlocuiesc la climatizare, afisaj
bozzo |
![]()
|
||
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
- B-XX-HAM Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!! [B]YO3IIX 233-SP-45[/B] |
|||
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
salut
-in primul rand cumpara 2 becuri de 1.2W pt bord, daca tot umbli acolo schimba-le pe amandoua, cele originale sunt proaste, eu am luat Narva-Germania, 1 leu/buc. -in al doilea rand trebuie sa scoti CDplayerul cu totul, scoti si antena, si alimentarea, -apoi scoti prin tragere ornamentulde plastic de sub acesta. -prin tragere in sus scoti apoi plasticul de sub corpul cu comenzile aerotermei, este cel cu forma curba, din fata suportului de pahare pana la blocul cu comenzi -o sa ai nevoie de torx (nu mai stiu de cat) pt a desface doua holzsuruburi care fixeaza corpul cu comenzile. -corpul acesta va trebui impins inauntru, devenind astfel mobil -se scoate mufa ce alimenteaza corpul cu comenzi, acesta ramanad prins doar in cablurile ce regleaza fluxul de aer -se scoate corpul cu comenzile afara din bord (va trebui fortat putin, spatiul este foarte redus) -pe spatele corpului vei gasi 2 socluri de plastic (la mine erau negre), care se scot afara prin rotire -scoti prin tragere becurile si se inlocuiesc, apoi se pun soclurile la loc tot prin rotire -apoi operatiunea inversa Sper sa-ti fie de folos, daca ai neclaritati iti stau la dispozitie. Pare complicat, dar la fata locului nu e. Spor. |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
E relativ simplu.
1. Dai aparatul radio jos. 2.Dai jos bagheta de plastic (vezi sageata verde) si panoul de plastic de sub climatizare (e fixat doar prin clipsare, fortezi in partea de sus a acestuia) 3. Desfaci cele 2 suruburi torx (T20)(vezi sagetile rosii) Becusoarele sunt amplasate aici (vezi sagetile bleu) [attachmentid=1627628407] [attachmentid=1627628408] |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc baieti.
Am priceput cum se face, nu pare prea greu, torx am, mai trebuie niste rabdare si putin timp liber. In momentul in care scot panoul butoanelor pentru climatizare, cablul de la robinetul de caldura si tijele pentru directionarea fluxului de aer ies usor, si de bagat se baga usor, nu vreau sa rup ceva pe acolo. |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
- B-XX-HAM Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!! [B]YO3IIX 233-SP-45[/B] |
|
sorin.enache |
![]()
|
![]() Calau Group: Members Posts: 28 Joined: 2 April 10 ![]() |
Salutare, am si eu aceiasi problema cu saraciile alea de becuri. Am desfacut plansa de bord le-am dat afara....dar nu stiu unde gasesc sa cumpar. Sau eventual dar nu obligatoriu, niste leduri...gata facute pentru soclu....ca nu sunt sigur ca am si timp sa le modific singur.
Multumesc de ajutor |
--------------------
Renault
Clio
1.5 DCI 2004
- B 46 WIE 100.000 Km - 01.04.2010 142.000 - 01.02.2012
111.111 Km - 07.09.2010 130.000 Km - 14.07.2011 |
|
vlm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 26 October 09 From: Bucuresti ![]() |
Gasesti la magazinele cu componente electronice de pe Maica Domnului.
|
--------------------
Renault
Clio
2005
|
|
sorin.enache |
![]()
|
![]() Calau Group: Members Posts: 28 Joined: 2 April 10 ![]() |
Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam sa ma duc pe acolo dar de dimineata cand am plecat la munca am trecut pe la AXA (vis a vis de Autovit, peste garla) si am gasit acolo
![]() Astazi in schimb am reusit sa demontez tot bordul pt ca se dusese si unul dintre becurile de la afisajul casetofonului ![]() |
--------------------
Renault
Clio
1.5 DCI 2004
- B 46 WIE 100.000 Km - 01.04.2010 142.000 - 01.02.2012
111.111 Km - 07.09.2010 130.000 Km - 14.07.2011 |
|
andrey2003 |
![]() ![]()
|
![]() (: Group: Members Posts: 343 Joined: 21 August 03 From: In fata calculatorului... ![]() |
Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva sa-mi spuna ce si cate leduri/becuri tbuiesc cumparate pt a schimba culoarea iluminarii la bord la un Clio Bicorp cu climatronic si CDplayer original? Pun si o poza cu interiorul. Multumesc.
Attached thumbnail(s) IMG_0189_resize.jpg ( Size: 166.33k ) Number of downloads: 8777 |
--------------------
Skoda / Dacia
Octavia / Clio / Logan
Elegance 1.9TDI / Initiale 1.6 16v / Ambition 1.6
- B89WYNB189WYNB88SFD Renault Megane 2 1.5dci - B 50 WYN
Skoda Octavia 2 1.9tdi - B 89 WYN Renault Clio 2 1.6 16v Initiale Paris - B 189 WYN - SOLD |
|
mikex |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 15 September 09 From: dambovita, bucuresti ![]() |
am bordul acela vechi si nu stiu cum sa schimb beculetele care lumineaza rotitele la aerotermabord_clio.jpg ( Size: 71.04k )
Number of downloads: 13488
bord_clio.jpg ( Size: 71.04k ) Number of downloads: 13488 bord_clio.jpg ( Size: 71.04k ) Number of downloads: 13488 |
--------------------
renault
clio bicorp
1999 1.4
|
|
c0xty |
![]()
|
![]() c0xty Group: Members Posts: 211 Joined: 23 June 10 From: In carciuma! DNFD!!!! ![]() |
Luati de aici baietii! Spor, stiu ca eu unu voi avea ![]() |
--------------------
renault
clio
2002
- B 30 AEJ Renault Clio II,1,5 dci
**[B]Cu cat un om gandeste mai putin cu atat vorbeste mai mult[/B]!** |
|
cepy |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 13 November 08 ![]() |
eu cand am fost la revizie mi-a schimbat si un bec de climatizare.a durat 5 minute.pur si simplu a bagat mana pe dedesubt,in consola,pe sub butoanele de la climatizare.nu vedea nimic,cred ca pe piapaite la inlocuit,sau stia exact locul.cert e ca merge.
|
--------------------
renault ;kia
clio symbol1.4 16v 98 cp ;kia ce'ed 1,4 16v 110cp
2002;2007
- ph08ued
|
|
bastus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 6 June 08 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(andrey2003 @ 26 Jun 2010, 18:14) Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva sa-mi spuna ce si cate leduri/becuri tbuiesc cumparate pt a schimba culoarea iluminarii la bord la un Clio Bicorp cu climatronic si CDplayer original? Pun si o poza cu interiorul. Multumesc. 52 de led-uri am schimbat eu acum 2 luni la simbol (le-am numarat pe cele portocalii scoase), deci ceasuri, afisajul cd-ului, cd-ul si climatronicul;nu mai stiu exact cate unde au intrat ca le-am schimbat in zile diferite,oricum sigur stiu ca 10 la ceasuri, pe astea le-am facut ultimele. Nu am schimbat inca nimic la butoane. |
--------------------
Renault
Symbol
2008/fidji/1,5dci/85cp
- AG88JYL
|
|
c0xty |
![]()
|
![]() c0xty Group: Members Posts: 211 Joined: 23 June 10 From: In carciuma! DNFD!!!! ![]() |
la climatizare, nu va apucati sa demontati bord etc
Simplu! Bagati mana pe deasupra scrumierei si o sa ajungeti la locul cu pricina fara sa demontati nimic! |
--------------------
renault
clio
2002
|
boni |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 24 August 10 ![]() |
as vrea sa stiu si eu ce tip de becuri sunt la iluminare climatizare eu am un clio symbol 2006 dci ca sa nu stau cu bordu desfacut mult timp sa le iau inainte
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidjy 2006
- B-00-gcd
|
|
c0xty |
![]()
|
eu unu am reusit sa demotez becurile si sa merg cu unu la hypermarket de unde mi-am luat exact ce am avut nevoie.
Daca ti-as spune ce am eu, e posibil sa nu se potriveasca |
--------------------
renault
clio
2002
|
boni |
![]()
|
aveti idee ce fel de becuri sunt la climatizare ? care le ati schimbat ca vreau si eu sa iau si nu stiu ce tip ce putere etc....
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidjy 2006
- B-00-gcd
|
|
c0xty |
![]()
|
@ boni:Desfa si tu un bec, vezi de care e, si mergi sa cumperi ce iti trebuie
|
--------------------
renault
clio
2002
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
De 1.2 W, becuri pt. bord.
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
boni |
![]()
|
am reusit sa schimb becurile de la climatizare e foarte simplu am citit aici tot felu de variante ca bagi mana pe dedesubt ca scoti casetofonu etc pentru schimbarea becurilor de la climatizare care sunt 2 la numar, am desfacut plasticu de la bricheta ca vroiam sa trag niste firee de acolo pe urma am desfacut toata consola de la climatizare cu cele 3 butoane care e prinsa in 2 suruburi am tras o in jos am intors o invers si am vazut 2 becuri cu plastice negre care se rotesc ca sa le scoti si becurile le gasesti la orice magazin sunt ieftine
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidjy 2006
- B-00-gcd
|
|
10nu7z |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 10 September 09 From: If-Illfinois ![]() |
@ Boni Sti daca exista led-uri pentru acel soclu ? Sau trebuiesc lipite led-urile ?
|
--------------------
Renault
Laguna II
2007 1.9
|
|
boni |
![]()
|
exista dar nu stiu daca lumineaza mai bine ca cele de sticla ledu nu raspandeste lumina ca cel de sticla uite un link http://www.postimage.org/image.php?v=gx3liPIJ si inca unu din cadrul forumului nostru http://www.reno.ro/Megane-I-lipsa-lumina-a...fon-t42360.html
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidjy 2006
- B-00-gcd
|
|
danini |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 23 July 09 ![]() |
Tocmai reusit si eu sa schimb un becurile de la aeroterma. Am desfacut cele 2 suruburi de sub blocul butoanelor de climatizare, am desprins blocul. Am desfacut cele 3 suruburi de la consola centrala dintre scaune si am scos doar mufa de la inchiderea centralizata. Am tras de consola si am reusit s-o scot si doar asa am putut schimba becurile. A doua oara va fi mai usor......
This post has been edited by danini: 9 Nov 2010, 14:24 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 1.5 dci 86CP
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
la renul meu, problema iluminatului panoului de la aeroterma s-a rezolvat ... de la sine!!!!
![]() dupa mai bine de un an in care efectiv am refuzat sa dau o poala de bani la service sau sa efectuez operatiunile "delicate" descrise de voi, a inceput sa functioneze de la sine iluminarea azi dimineata pur si simplu masinile astea se repara singure sau mi-a facut cineva o supriza placuta peste noapte? ideea e, de fapt, ca daca nu functioneaza, nu e obligatoriu sa fie arse becurile acelea - cu palme nu s-a rezolvat, contactele daca erau oxidate nu se curatau singure ![]() 7 Jan 2011, 19:39: A murit iar. .. ![]() ![]() This post has been edited by crisolro: 7 Jan 2011, 18:39 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
Off, de sambata nici mie nu mi se mai aprinde un bec de la aeroterma (e vorba de cel de la afisajul intensitatii jetului de aer de la aeroterma).
Pana la urma cum se schimba cel mai usor? Pe sub bord? Se demonteaza consola? Se scoate casetofonul? Intreb pt ca am vazut 3 variante mai sus. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
danini |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 23 July 09 ![]() |
@theodor2004, se rezolva si asta! Nu tre sa te atingi de casetofon! Pe sub bord, aproape imposibil, iti trebuie o mana de copil si o precizie de chirurg, deci nu. Sunt 5 suruburi de scos cu surubelnita de tip torx T20. 2 suruburi sub aerotema, unul sub bricheta si 2 deoparte si de alta a schimbatorului de viteza. Am tras destul de tare de consola de aeroterma ca sa iasa. M-am orientat dupa tutorialul urmator: http://www.reno.ro/Comanda-flux-aer-blocata-t118048.html. Rabdare si bafta!
This post has been edited by danini: 24 Jan 2011, 11:51 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 1.5 dci 86CP
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
Pana la urma l-am schimbat la Cobalcescu. Asa au facut, cum ai spus tu: au demontat consola din bord si m-au incarcat cu 76 RON:
![]() -40 RON/demontare bord -16 RON manopera schimbare cele 2 becuri de la clima -3.2 RON contravaloare a 2 becuri -17 RON=TVA Of, of |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Dupa indelungi chinuri am reusit sa schimb si eu cele 2 becuri de la aeroterma.
S-a ars mai intai cel din stanga, iar apoi la scurt timp cel din dreapta, parca ar fi fost programate. Din punctul meu de vedere nu se pot schimba becurile nedemontand consola + panoul aerotermei cu cele 3 butoane. Am incercat initial sa fac cum scria pe aici, si anume sa bag mana pe dedesubt. Intr-adevar, atingeam soclurile becurilor, dar e nevoie de forta pentru a le roti, ceea ce cu varful degetelor era imposibil de aplicat. Becurile le-am cumparat de aici. Sper sa fie mai calitative si sa ma tina mai mult decat cele originale (adica 6 ani). |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
laurentiu28 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 December 11 ![]() |
Cum schimb becurile la panou de climatizare daca stie cineva.
|
--------------------
renault clio
2002
2002
|
|
Victor_Renault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 342 Joined: 31 May 10 From: Bucuresti/Drumul Taberei ![]() |
Am schimbat si eu mai devreme la masina mea becurile de la display-ul central. Mi-a luat ceva pana am dat bordul jos dar nu am rupt nimic. Am cumparat becuri (2 lei bucata cu sau fara soclu) le-am pus si asamblarea cred ca mi-a luat 5 minute, asta dupa ce am invatat procedura
|
--------------------
ex. Renault
Clio Expression 1.5 dCi 65 Hp
2003; ex. Mazda 6 2.0 MZR-CD 143 Hp 2007;
ex. Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V 112 Hp 2007; Suzuki Swift Sport 1.6 16V 136 Hp 2013. |
|
radu.mitran |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 3 December 11 From: Timisoara ![]() |
Salutare,
Am citit tot topicul si nu prea stiu cum se schimba becurile panoului de climatizare de la masina din semnatura ... ![]() Este vorba de masina din semnatura (am pus si o poza cu bordul), pe care o am de 2 saptamani si inca nu sunt foarte sigur de care model este exact, incat sa pot sa selectez singur toate informatiile de pe aici. ![]() IMG148.jpg ( Size: 583.77k ) Number of downloads: 6534 PS: Daca e cineva din Timisoara dispus sa ajute, platesc in bere sau orice alte lichide potabile ![]() This post has been edited by radu.mitran: 23 Dec 2011, 13:20 |
--------------------
Renault
Clio Intens
2017 1.2 TCe Renault Symbol 2008 1.5 dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:21 |