Vibratii volan, oscilatii stanga-dreapta
![]() ![]() ![]() |
Vibratii volan, oscilatii stanga-dreapta
DanT |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 11 January 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Renault Clio
- B 38 WYR
2004 1.5 DCI
|
|||
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
ar putea fi multe,citeste, sunt o grada de topicuri unde ai sa gsesti raspuns pentru intrebarea ta dar cel mai sigur ar fi sa mergi la un service sau la un mecanic pentru a rezolva problema,tac tac tac face din cauza ca tara noastra are cele mai multe autostrazi din Europa
![]() |
--------------------
renault
clio
- MM88LTI
2002 expression,1.5 dci
|
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
fenomenul sa intampla in mers sau pe loc? daca in mers, in curbe sau in linie dreapta? detaliaza.
|
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
DanT |
![]()
|
se intampla in linie dreapta cand masina merge fara sa o accelerez. In momentul in care accelerez mai apar simptomele dar nu mai face "tac tac tac" la interval de o secunda ci mult mai rapid aproape ca nu se mai simte.
|
--------------------
Renault
Renault Clio
- B 38 WYR
2004 1.5 DCI
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
Ai o janta stramba sau un cauciuc cu galca. Poate sa fie si doar dezechilibrata, dar combinat cu uzura bieletelor de directie duce la un asemenea zgomot. Verificare roti fata/spate si elemente suspensie/directie.
|
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
DanT |
![]()
|
vreun service mai ieftin .. pentru renault? unde sa pot merge sa fac cateva teste, verificari la directie, roti etc..
|
--------------------
Renault
Renault Clio
- B 38 WYR
2004 1.5 DCI
|
|
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
la orice service care este cat de cat mai marisor(nu la garajul lui nea' vecinu) poti sa faci aceste teste fiindca o sa iti verifice masina pe un elevator si se va uita daca exista jocuri sau piese uzate acestea sunt pentru orice marca de masina doar daca ai probleme la partea electronica e mai special si trebuie sa cauti pentru renault.bafta!
|
--------------------
renault
clio
- MM88LTI
2002 expression,1.5 dci
|
|
ReiMNs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti / Adjud ![]() |
asa facea si a mea cand am strambat jantele.
muta rotile dupa fata pe spate si invers, faci un test sa vezi diferenta. asta ar fi cea mai ieftina verificare. |
--------------------
Renault
Symbol
- VN--BWE
ian-2008 Music Edition 1.4 8V Priveste cerul!
dec 2007 - 5km 2013 - 125000 km |
|
pss |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 24 June 10 ![]() |
am trepidatii la volan doar sub 60km/h (volanul se misca stanga dreapta cam 1-2cm in continuu)
jantele au fost indreptate la 2 vulcanizari, anvelopele pe fata sunt debica |
--------------------
vw
vento
1999
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Daca volanul oscileaza singur stanga-dreapta problema e 100% din cauza anvelopelor care sunt ovalizate. Acum nu am de unde sa stiu si jantele in ce stare sunt daca zici ca au mai primit cateva ciocane la indreptat. Nu e neaparat o solutie pentru ca pot ramane "urme" cum ar fi problema ta.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Schimba rotile din fata cu cele din spate in diagonala si vezi daca face la fel, asta daca cele de pe spate sunt mai bune decat cele din fata. Sau mai bine, fa rost de doua roti bune de la un amic fara probleme de genul asta si vezi daca se rezolva.
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
pss |
![]()
|
am schimbat rotile de pe spate cu cele de pe fata si face mai rau
iar azi am schimbat rezerva care are anvelopa de iarna dar janta din tabla pe stanga si nu mai face atat de rau dar tot n-a disparut vibratia. |
--------------------
vw
vento
1999
|
|
cip31 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 229 Joined: 22 August 09 ![]() |
Aceasta problema este legata de starea jantelor si a anvelopelor.Daca sunt deformate-dezechilibrate, simptomele sunt chiar cele care se manifesta la tine. O problema mai complicata ar fi functionarea defectuoasa a casetei de directie. Aceasta din urma apare foarte rar si este strans legata de gropi, borduri, canale etc Mai incearca cu alte roti!
|
--------------------
Renault
clio symbol
2007 1.5 dci 85 CP 50.000 km Membru fara probleme, deocamdata!
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Inseamna ca ai rotile "patrate", poate ar fi bine sa se uite cineva si la trenul fata, eventual sa o ridici pe un elevator si sa verifici pivotii bucsele si bieletele, daca rotile au ajuns in halul asta sigur ai jocuri mari si in elementele enumerate mai sus. Caseta se verifica simplu, pune pe cineva sa traga de volan stanga-dreapta de cateva ori si asculta cu atentie langa roata, daca troncane si are joc, e grav, daca nu se aude si merge lin, atunci ai scapat.
Si nu ar fi rau sa arunci un ochi si la puntea spate, verifica bucsele si amortizoarele, daca tot faci o treaba, du-o pana la capat. Succes! |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
pss, ai luat masina sh...asa se intampla...nu toata lumea circula cu grija cu masina.
Plus ca exista posibiliatea ca cine ti-a vandut-o sa fi schimbat anvelopele cu niste gioarse. ![]() Dupa mine, as verifica jantele pe aparatul de centrat fara anvelope si vezi in ce stare sunt si anvelope noi. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(hellcat @ 19 Jul 2010, 13:21) Daca volanul oscileaza singur stanga-dreapta problema e 100% din cauza anvelopelor care sunt ovalizate. Asa este...cand sunt gumele ''cocosate'' asa face...DAR...mai pot fi si alte cauze... Se verifica 1.jantele 2.gumele 3.daca sunt ok 1 si 2 se face echilibrarea daca face in continuare de verifica bieletele si captele de bara... si astea pot da vibratii in volan..daca ai joc mare...dau si la franare vibratii...face volanul ca naiba,,,,si dai vina pe discuri.... |
--------------------
------
------
------
|
|
pss |
![]()
|
am puso de 2 ori pe elevator si totul este OK, inclusiv directia..
luni o sa cumpar 2 anvelope noi + 2 jante de tabla |
--------------------
vw
vento
1999
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
Cu 2 jante + anvelope rezolvi problema doar pe fata.
Rotile echilibrate bine dar care au mult plumb fac probleme la viteze mai mari. Ce-i drept daca sunt pe spate nu se simte asa tare sau chiar deloc, dar cauciucul se va uza ceva mai repede si neuniform. |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
Fidji Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
pfarcutiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 20 March 08 ![]() |
Salut! I-mi poate si mie spune cineva cum sa pot verifica jentile daca au probleme sau nu? Mentionez ca am schimbat deja cauciucurile de iarna Goodyear ICE navi(15000km la insistenta mecanicului care cica ar fi prost turnate, pe aparatul de echilibrare se vedea ca roata nu era rotunda) cu Dunlop sport winter m3 tot mai am vibratii in volan la 140km/h la 160km/h(pe autostrada) nu mai vibreaza aproape deloc. Pe axa spate am tot 2 cauciucuri Good year ice navi dar care erau mai rotunde dar nu ca cele Dunlop.
Va multumesc!! |
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
2009 expression ,2007 expresion
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Daca ai vibratii doar la 140 ... schimba vulcanizarea / locul unde le echilibrezi.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Amortizorul la roata aia e bun ? Am eu unul curs pe spate si anvelopa aia (doar aia) dupa vreo 15000 Km zici ca e patrata.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
pfarcutiu |
![]()
|
Revizia a fost acuma facuta 56000km, acuma am 58000km totul din punct de vedere tehnic a fost ok. Rotile au fost echilibrate in germania (11eu pe roata e "un pic mai scump ca la noi"
![]() |
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
Aceiasi problema a am si eu: incepand cu 130 km/h incep sa simt vibratii in volan. Problema la mine e de la jante, pur si simplu le-am strambat in gropi si la urcat borduri. Am mai avut aceasta problema, si a disparut la o indreptare a jantelor+echilibrare.
cred ca trebuie sa mergi la o vulcanizare mai buna si sa indrepti si jantele de pe spate+echilibrare (asta in caz ca esti sigur ca pe fata sunt bine corect indreptate si echilibrate). |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
pfarcutiu |
![]()
|
Exista vreun aparat care sa testeze gentile??? Asta era intrebarea mea ca nu stie nimeni sa-mi spuna daca e de la jenti sau nu
This post has been edited by pfarcutiu: 6 Sep 2010, 14:49 |
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Acum no ... gentile nu le face, doar jantele auto http://www.industrie.anunturi.aaz.ro/detal...indreptat-jante
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
pss |
![]()
|
am uitat sa revin pe aici cu rezolvarea la problema, dupa ce am schimbat anvelopele pe fata au disparut COMPLET vibratiile
![]() This post has been edited by pss: 6 Sep 2010, 15:57 |
--------------------
vw
vento
1999
|
|
hellcat |
![]()
|
Pai vezi...
Acum apropo de anumite vibratii (abia imperceptibile sau un pic mai deranjante) la viteze mari...140, 160 km/h: din experienta pot sa spun ca daca se folosesc produse de calitate si in cazul de fata scumpe, rezultatul e mai mult decat perfect! Adica daca iti pui jante Oz si anvelope Michelin sigur la vitezele de mai sus masina va fi linistita. O pereche de jante de tabla si un set de Bridgestone-uri, toate de provenienta mahomedana, vor avea intotdeauna limitari si performante sub asteptarile utilizatorului. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
pfarcutiu: Mie iarna trecuta GoodYear Ice Navi nu mi-au facut nicio problema, dar n-am mers cu mai mult de 140 km/h cu ele. Si din cate stiu, cand le-am luat aveau indice de viteza Q daca nu ma insel, oricum scria langa, asta am retinut : maxim 160 km/h. Nu toate anvelopele sunt facute sa mergi cu ele cu orice viteza, trebuie sa ai in vedere si aspectul asta.
This post has been edited by S4b1n: 6 Sep 2010, 21:01 |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Am avut si eu problema vibratiilor uneori chiar de la 120 km/h . Anul trecut cu alea de vara cand trecea, de 140 vibra de ziceai ca se descompunea masina. Problema era diferenta de presiune din pneuri plus 2.5 bari presiune (luandu-ma dupa cinva care se credea priceput si acum il injur pt ce sfaturi mi-a dat). Am schimbat de iarna si pana la viteza maxima nicio vibratie ( am ramas masca cand am vazut asta)
Anu asta alea de vara fiind mai uzate (43000 km), vibreaza, dar si din cauza starii carosabilului, insa cel putin o data la 4-5 zile tre sa le verific presiunea. Asa ca m-am dotat cu un compresor si cu un manometru si a meritat investitia. Si le pun la fix. Daca inainte de reglare pe anumite portiuni de la 130 la ora incepea sa vibreze serios, acum rar de la 150 abia se simte. Evident, viteze atinse pe drumuri inchise circulatiei publice. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
mis2001 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 28 December 07 ![]() |
aceeasi problema cu oscilatia volanului stanga dreapta am rezolvat-o prin schimbarea anvelopelor
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 8v 75 CP
- AG 09 MIS
2006/Symbol/Expresion
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 18:38 |