Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Vibratii volan, oscilatii stanga-dreapta

pfarcutiu
post 7 Sep 2010, 01:21
Post #31

Membru incepator

Group: Members

ok va multumesc wink.gif wink.gif

--------------------
renault, clio symbol,megane - ar76med 2009 expression ,2007 expresion
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pfarcutiu
post 12 Sep 2010, 12:50
Post #32

Membru incepator

OK revin cu amanunte:
-jenti aluminiu aluette noi
-cauciucuri Dunlop sp winter sport m3 noi 4buc
Am fost la service autorizat Renault mi-au ridicat masina de 2 ori pe elevator au verificat toate incheieturile cu un levier au testat inclusiv franele +mers in proba. NU au gasit nici un joc, in urma mersului i9n proba au con firmat acele vibratii(de la 130km/h in sus)tremura toata masina si miercuri m-au programat sa o las vreo 2 zile in service
Nu stie cumva cineva de la ce poata sa provina aceste vibratii in volan si caroserie de la 130km/h in sus?

--------------------
renault, clio symbol,megane - ar76med 2009 expression ,2007 expresion
+
Duyu
post 12 Sep 2010, 13:03
Post #33

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Geometria rotilor au verificat-o?

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
theodor2004
post 13 Sep 2010, 09:00
Post #34

Membru autentic

si mie mi s-a intamplat sa imi vibreze masina din cauza geometriei aiurea; problema s-a rezolvat refacand geometria la un service, nu la vulcanizare. Chestia e ca multi nu cred ca se poate intampla si din cauza geometriei, majoritatea dand vina pe jante si anvelope.
Acum imi vibreaza din nou la 130 km/h+trepidatii in volan, si de data asta chiar cred ca e din cauza jantelor. Le-am rolluit de curand, sper ca acum sa nu imi mai vibreze. Voi spune dupa ce merg cu masina la drum lung.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
cip31
post 14 Sep 2010, 08:41
Post #35

Membru

pfarcutiu Posted 12 Sep 2010, 12:50
OK revin cu amanunte:
-jenti aluminiu aluette noi
-cauciucuri Dunlop sp winter sport m3 noi 4buc
Am fost la service autorizat Renault mi-au ridicat masina de 2 ori pe elevator au verificat toate incheieturile cu un levier au testat inclusiv franele +mers in proba. NU au gasit nici un joc, in urma mersului i9n proba au con firmat acele vibratii(de la 130km/h in sus)tremura toata masina si miercuri m-au programat sa o las vreo 2 zile in service
Nu stie cumva cineva de la ce poata sa provina aceste vibratii in volan si caroserie de la 130km/h in sus?

Vibratiile provin de la dezechilibrarea rotii. Dezechilibrele pot fi din cauza unor lovituri urmate de deformatii ale jantei sau a anvelopei sau din cauza ca echilibrarea a fost facuta prost. Daca gresesc va rog sa ma corectati dar cu argumente.

--------------------
Renault clio symbol 2007 1.5 dci 85 CP 50.000 km
Membru fara probleme, deocamdata!
+
D-Ice
post 14 Sep 2010, 10:36
Post #36

Membru autentic

Pai cand ti-a montat anvelopele noi pe jantele tot noi nu ti le-a echilibrat? Ca eu asa am presupus.

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
crisolro
post 14 Sep 2010, 12:36
Post #37

From: Bucuresti

mai mult ca sigur ca le-au echilibrat, mai ales ca omul tocmai asta urmarea: eliminarea vibratiilor
tind sa cred ca nici verificarea cu cauciucuri de iarna pe temperatura actuala nu e tocmai o alegere fericita si in plus e si greu sa gasesti un drum in Romania pe care sa nu ai vibratii deloc icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
theodor2004
post 21 Sep 2010, 09:17
Post #38

Membru autentic

QUOTE(theodor2004 @ 13 Sep 2010, 09:00)
Acum imi vibreaza din nou la 130 km/h+trepidatii in volan, si de data asta chiar cred ca e din cauza jantelor. Le-am rolluit de curand, sper ca acum sa nu imi mai vibreze. Voi spune dupa ce merg cu masina la drum lung.
*

Le-am roluit si tot degeaba: vibratiile apar tot la 130 km/h, numai ca sunt diminuate, nu se mai simt la fel de evident ca inainte. Pur si simplu volanul oscileaza stanga-dreapta, si simt trepidatii in volan. Pe spate nu le-am roluit inca, dar nu cred eu ca ar face asa de rau numai din cauza jentelor pe spate.
Ei, asta e, asa o sa imi amintesc si eu ca viteza maxima adimisa pe autostrazile din Rom e de 130 km.h, si ca am Clio Symbol nu Porsche Carerra 911.

--------------------
+
pepe_wett
post 28 Oct 2010, 21:47
Post #39

Membru incepator

asa e theodor.

--------------------
renault clio 2003
+
theodor2004
post 29 Oct 2010, 10:28
Post #40

Membru autentic

pana la urma am depistat cauza vibratiilor: janta de pe partea stanga-fata era ovalizata, asa ca degeaba am roluit-o eu.
Am schimbat-o cu janta de la roata de rezerva, si masina merge drept; inca nu stiu daca mai vibreaza, pt ca m-am linistit si nu mai merg cu 140 km/h.

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 15:21
Dacia