Vibratii volan, oscilatii stanga-dreapta
![]() ![]() ![]() |
Vibratii volan, oscilatii stanga-dreapta
pfarcutiu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 20 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
2009 expression ,2007 expresion
|
|||
pfarcutiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 20 March 08 ![]() |
OK revin cu amanunte:
-jenti aluminiu aluette noi -cauciucuri Dunlop sp winter sport m3 noi 4buc Am fost la service autorizat Renault mi-au ridicat masina de 2 ori pe elevator au verificat toate incheieturile cu un levier au testat inclusiv franele +mers in proba. NU au gasit nici un joc, in urma mersului i9n proba au con firmat acele vibratii(de la 130km/h in sus)tremura toata masina si miercuri m-au programat sa o las vreo 2 zile in service Nu stie cumva cineva de la ce poata sa provina aceste vibratii in volan si caroserie de la 130km/h in sus? |
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
2009 expression ,2007 expresion
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Geometria rotilor au verificat-o?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
si mie mi s-a intamplat sa imi vibreze masina din cauza geometriei aiurea; problema s-a rezolvat refacand geometria la un service, nu la vulcanizare. Chestia e ca multi nu cred ca se poate intampla si din cauza geometriei, majoritatea dand vina pe jante si anvelope.
Acum imi vibreaza din nou la 130 km/h+trepidatii in volan, si de data asta chiar cred ca e din cauza jantelor. Le-am rolluit de curand, sper ca acum sa nu imi mai vibreze. Voi spune dupa ce merg cu masina la drum lung. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
cip31 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 229 Joined: 22 August 09 ![]() |
pfarcutiu Posted 12 Sep 2010, 12:50
OK revin cu amanunte: -jenti aluminiu aluette noi -cauciucuri Dunlop sp winter sport m3 noi 4buc Am fost la service autorizat Renault mi-au ridicat masina de 2 ori pe elevator au verificat toate incheieturile cu un levier au testat inclusiv franele +mers in proba. NU au gasit nici un joc, in urma mersului i9n proba au con firmat acele vibratii(de la 130km/h in sus)tremura toata masina si miercuri m-au programat sa o las vreo 2 zile in service Nu stie cumva cineva de la ce poata sa provina aceste vibratii in volan si caroserie de la 130km/h in sus? Vibratiile provin de la dezechilibrarea rotii. Dezechilibrele pot fi din cauza unor lovituri urmate de deformatii ale jantei sau a anvelopei sau din cauza ca echilibrarea a fost facuta prost. Daca gresesc va rog sa ma corectati dar cu argumente. |
--------------------
Renault
clio symbol
2007 1.5 dci 85 CP 50.000 km Membru fara probleme, deocamdata!
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Pai cand ti-a montat anvelopele noi pe jantele tot noi nu ti le-a echilibrat? Ca eu asa am presupus.
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
mai mult ca sigur ca le-au echilibrat, mai ales ca omul tocmai asta urmarea: eliminarea vibratiilor
tind sa cred ca nici verificarea cu cauciucuri de iarna pe temperatura actuala nu e tocmai o alegere fericita si in plus e si greu sa gasesti un drum in Romania pe care sa nu ai vibratii deloc ![]() |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
theodor2004 |
![]()
|
QUOTE(theodor2004 @ 13 Sep 2010, 09:00) Acum imi vibreaza din nou la 130 km/h+trepidatii in volan, si de data asta chiar cred ca e din cauza jantelor. Le-am rolluit de curand, sper ca acum sa nu imi mai vibreze. Voi spune dupa ce merg cu masina la drum lung. Le-am roluit si tot degeaba: vibratiile apar tot la 130 km/h, numai ca sunt diminuate, nu se mai simt la fel de evident ca inainte. Pur si simplu volanul oscileaza stanga-dreapta, si simt trepidatii in volan. Pe spate nu le-am roluit inca, dar nu cred eu ca ar face asa de rau numai din cauza jentelor pe spate. Ei, asta e, asa o sa imi amintesc si eu ca viteza maxima adimisa pe autostrazile din Rom e de 130 km.h, si ca am Clio Symbol nu Porsche Carerra 911. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
pepe_wett |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 26 May 09 ![]() |
asa e theodor.
|
--------------------
renault
clio
2003
|
|
theodor2004 |
![]()
|
pana la urma am depistat cauza vibratiilor: janta de pe partea stanga-fata era ovalizata, asa ca degeaba am roluit-o eu.
Am schimbat-o cu janta de la roata de rezerva, si masina merge drept; inca nu stiu daca mai vibreaza, pt ca m-am linistit si nu mai merg cu 140 km/h. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:21 |