Renault Megane Euro 4?, To be or not to be Euro 4?
![]() ![]() ![]() |
Renault Megane Euro 4?, To be or not to be Euro 4?
Grinch |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 2 June 06 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2004 1.6 16V
|
|||
nictonic |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 November 08 From: Constanta ![]() |
Nu prea stapanesc bine problema, dar in cartea de identitate a masinii mele K4M-T760 este euro4... ti-am atasat o fotografie care certifica acest lucru. Iar pentru problema cu updatat-ul CIV-ului nu ai ce face decat sa te interesezi la RAR... dar nu la telefon ca nu faci nimic. Ar fi bine sa gasesti vreo cunostinta care are vreo cunostinta p-acolo ca sa stai de vorba pe-ndelete si sa gasiti o solutie, altfel te expediaza repede.
IMGP8967_cr.png ( Size: 1.53mb ) Number of downloads: 1917 |
--------------------
Renault
Megane Hatchback
2003 Confort Dynamic 1,6 16v
- CT-xx-TEN
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
@Grinch=Posteaza seria VIN aici:
http://www.reno.ro/Numar-identificare-auto...60563-s900.html sau trimite pe PM si pot sa-ti spun cum apare masina ta in baza de date de la Renault. In functie de tara de livrare a masini noua depinde si norma de poluare si nu de tara de fabricatie. NB! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Sosocj |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 22 November 12 ![]() |
QUOTE(nictonic @ 13 Jun 2011, 12:17) Nu prea stapanesc bine problema, dar in cartea de identitate a masinii mele K4M-T760 este euro4... ti-am atasat o fotografie care certifica acest lucru. Iar pentru problema cu updatat-ul CIV-ului nu ai ce face decat sa te interesezi la RAR... dar nu la telefon ca nu faci nimic. Ar fi bine sa gasesti vreo cunostinta care are vreo cunostinta p-acolo ca sa stai de vorba pe-ndelete si sa gasiti o solutie, altfel te expediaza repede. IMGP8967_cr.png ( Size: 1.53mb ) Number of downloads: 1917 in cartea mea e acelasi motor doar ca mie mi l-au omologat euro3...oare de ce? masina e tot din 2003.. |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16v
2003
- CJ-90-SOA
|
|
ciprianpe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 2 March 13 From: ploiesti ![]() |
Eu in oct mi-am luat un megane 2 din 2007, 1.6 16v euro 4, si aia la rar mi-au trecut euro 3 da nu inteleg de ce. Cica " a aveti aici euro 4, da o sa va trecem euro 3", nici n-am apucat sa intreb de ce..
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007/coupe/ 1.6 Si..era asa de frig afara, ca politicienii erau cu mainile in buzunarele lor..
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Vreau sa cumpar un Megane II break 1.6 16v din 2004 adus din Germania dar nu am vazut in brif norma de poluare pe care samsarul evident ca o zice ca e E4 (adica inca nu mi-a aratat brif-ul). Poate fi E3? Pot verifica cumva VIN-ul masinii sa aflu Euro?
This post has been edited by mark``: 1 Aug 2013, 21:33 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Briful te informeaza de norma din Germania si nu tot timpul corespunde cu ce iese la RAR.
Nu ai citit un pic mai sus...link-ul? Te ajut eu cu informatia dar doar cum apaare la Renault....la RAR se poate sa fie diferit. Depune o cerere de consultanta la orice reprezentanta RAR si ai raspuns 100%. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Ok dar eu vreau sa o cumpar maine, cum fac sa pot obtine maine un raspuns? Imi pot da cei de acolo un raspuns maine?
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
espacern |
![]()
|
Intreaba-i pe ei...mai bine.
Au si adresa de mail/telefon/fax/etc...... @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
mark`` |
![]()
|
O sa vad maine, mersi.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
1.6 16v din 2004 ai cele mai mari sanse sa fie E3, daca este varianta de 115 cai sau 85kw este E3 100%
Casca bine ochii ca sa nu te plangi ulterior. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mark`` |
![]()
|
Asa am impresia si eu, dupa ce am tot citit pe aici. Va multumesc din suflet ca ati adus atatea informatii cu forumul vostru. Sper sa ma lamuresc maine cu RARu, daca imi da raspuns rapid.
Asa imi trebuie daca sunt naiv, imi fac sperante ca iau repede o masina superba, sunt proaspat casatorit, dar cunostinte despre inmatriculari canci. 2 Aug 2013, 07:09: Am sunat la RAR acum si mi-au spus ca trebuie depusa cererea plus copiii dupa brif-uri si achitata o taxa. Raspunsul vine doar pe luni. Naspa. Nu stiu daca mai are rost sa ma chinui. This post has been edited by mark``: 2 Aug 2013, 07:09 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
In brief arfe toate sansele sa fie euro 4 daca e de Germania, dar te poti lovi de prostia RAR-ului care face dupa ureche.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mark`` |
![]()
|
Acum ma duc dupa copii brief la om si le duc la RAR. Sa vedem rezultat.
2 Aug 2013, 10:01: Numai luni aflu. Cum o fi? E3 sau E4? This post has been edited by mark``: 2 Aug 2013, 10:01 Attached thumbnail(s) 20130802_091310.jpg ( Size: 1.87mb ) Number of downloads: 943 20130802_091258.jpg ( Size: 1.59mb ) Number of downloads: 936 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
espacern |
![]()
|
Dupa seria VIN apare la Renault ca este I5 adica corespunde la norma depoluare IF 2005.
Se poate incadra la E4.....functie de baza RAR. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
mark`` |
![]()
|
Deci sunt safe?
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
espacern |
![]()
|
Cand ai documentul oficial de la RAR poti fii "safe"....cu stampila!
Renault nu are treaba cu normele de omologare este doar constructor si doar autoritatea de omologare este abilitata sa dea valorile respective. Nu ai incercat sa intrebi un inginer de pe acolo....sa se uite prin baza de date? Chiar daca este raspuns neoficial te ajuta.....sa treci week-end linistit! Sau sa contactezi reprezentanta din Bucuresti mai bine....dupa ce ai platit. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
mark`` |
![]()
|
Am vb cu cineva la renault dar a zis da nu apare in baza lor de date norma de poluare. Ciudat dar na.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
espacern |
![]()
|
Nu toata lumea care are acces la baza de date stie sa le si citesca/interpreteze.
Nu mai spun ca nu toti sunt asa "simpatici"ca mine si furnizeaza date/info FREE. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
ciprianpe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 2 March 13 From: ploiesti ![]() |
Sunt panarame astia de la RAR, a mea e din 2007, cand am luat-o proprietaru mi-a zis ca e E4, astia de la RAR au trecu E3...deci mari sanse sa fie si a ta E3.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007/coupe/ 1.6 Si..era asa de frig afara, ca politicienii erau cu mainile in buzunarele lor..
|
|
mark`` |
![]()
|
Nu-i stres ca luni dimineata sun la RAR pt rezultat. Daca ei zic ca e E4 e bun, daca nu nu o cumpar.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
QUOTE(ciprianpe @ 3 Aug 2013, 00:06) Sunt panarame astia de la RAR, a mea e din 2007, cand am luat-o proprietaru mi-a zis ca e E4, astia de la RAR au trecu E3...deci mari sanse sa fie si a ta E3. Inca mai credeti pe cuvant fostii proprietari? Pana nu vezi, ai un act la mana... nu faci contractul de vanzare-cumparare. ![]() |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
mark`` |
![]()
|
Ca ii credem ca nu, daca te uiti mai sus in brif mic o sa vezi ca scrie mare si clar EURO 4, nu D3 und D4 ca asa 100% era EURO 3. Acuma na, am vrut as fiu sigur, vedem.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
mark`` |
![]()
|
A venit si ziua cea mare. Sunt fericit si asta cred ca spune tot. Am luat masina, arata si functioneaza perfect, sper sa ramana asa cat mai mult timp.
Azi de dimineata am sunat la RAR si mi-au dat rezultatul: un Megane II 1.6 16v din 2004 cu motor tip K4M760 se incadreaza la norma de poluare EURO 4. De aici am mers mai departe si am scos un rand de numere provizorii (nu avea scoase deloc) si am purces spre reprezentanta Renault. Aici i-am facut un test CLIP, verificat mecanic suspensia, ochiometric, totul a iesit ok dupa mecanici si am schimbat limba meniului de bord din germana in engleza. In total m-a costat 180 ron (informativ pt cine vrea sa faca o inspectie). Apoi am platit masina si sunt mandru posesor. Totul merge perfect si pe seara o iau frumos catre Mamaia ![]() Mai aduc si samsarii masini bune? Hm. This post has been edited by mark``: 5 Aug 2013, 14:47 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sa te bucuri de ea!
Cati km iti arata in bord? Daca ai fost la reprezentanta nu i-ai scos si un istoric pe baza serie VIN? |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mark`` |
![]()
|
Ms.
140.000km Partea frumoasa e ca are si carte service pana la km astia si la 120.000 km a avut schimbata distributia, deci am scapat si de asta. |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
cj98czh |
![]()
|
Mark, eu iti inteleg euforia momentului ... cartea aia service s-a comfirmat cu baza de date Renault? ca daca nu o carte cu ce stampile vrei tu costa intre 10 si 30 euro ...
Daca nu iti pot comfirma cei de la Renault acel istoric, eu zic sa ii faci dupa ce te intorci din concediu o revizie completa cum se face la orice second cumparat. Ule, toate filtrele, + distributie si accesorii ... nu te lua dupa ce spun samsarii, am destui prieteni care din asta traiesc si te miri ce pot sa spuna ca sa cumpere omul, de acolo stiu cam toate procedurile de manareala de la km pana la carti service si multe altele .. Nu o lua in nume de rau, nu vreau nicidecum sa-ti stric bucuria momentului, vreau doar sa te avertizez . Tu o iei cum vrei, banii tai decizia ta. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
vyp75 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 557 Joined: 29 April 08 From: Sibiu ![]() |
Si eu am avut 2 megane din 2003 in ograda, problema sta in felul urmator din cate am aflat pentru ale mele, cele euro4 in brief sunt euro4, cele euro3+d4 sunt euro4 doar daca au la sfarsitul serie de la e3 in sus. Cele cu e1 si e2 la sfarsitul seriei sunt euro3 la rar, cele de la e3 in sus le trec euro4 pe carte.
|
--------------------
Dacia Logan Mcv
1.6/16v, 105cp.
2006
- SB-75-VYP
|
|
mark`` |
![]()
|
Cu RAR nu am emotii ca am stampila de la ei cu confirmarea ca e EURO 4. In rest de istoric n-am intrebat dar un coleg de la Dacia a vazut-o ultima data intrand in service Renault pe feb 2013 pentru remediat ceva la aer conditionat si avea km din bord. Asta pusca. Revizia de la 120000km insa nu am verificat in baza de date.
O sa verific mai in detaliu dupa concediu. Multumesc de sugestii. This post has been edited by mark``: 5 Aug 2013, 15:50 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
Cat costa la R.A.R iti faca noxele si sa dea adeverinta cu ce norma de poluare are masina?
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 11:21 |