Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena
![]() ![]() ![]() |
Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena
wolfin |
![]()
|
||
![]() Haha Group: Members Posts: 9.018 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.734 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Inteleg ca e forum auto, dar in general dau de eie la plaja sau in restaurant, habar nu am ce masina au....La fel de putin relevant fiind unde lucreaza. Tarani pot fi si din Bucuresti, Pitesti sau Cluj, nu doar din Taragona sau Milano.
This post has been edited by einstein1984: 19 Jul 2023, 14:24 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.018 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Taranu' ramana taran, orasanu' ramane orasean
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Problema cu litoralul romanesc e foarte grava. Sezonul e de maxim 50 de zile daca nu sunt zile ploioase, cei care si-au construit pensiuni recent nu-si vor recupera ei banii ci copiii sau nepotii lor, singurii castigati sunt cei ce au cumparat pe nimic sau pe preturi modice hotelurile imediat dupa evenimentele din 89. Oamenii sunt dornici sa mearga la mare, insa a devenit o distractie scumpa si din cauza micsorarii sezonului efectiv, ca in mai, iunie sau septembrie e pistol cu apa ce se intampla acolo, si e foarte greu sa tii pensiuni deschise la nivel de ocupare foarte mic. Deci hotelierii maresc preturile foarte mult in acele 50 de zile. E un cerc vicios ce nu se va sparge in viitorul apropiat.
This post has been edited by traffictours: 19 Jul 2023, 14:35 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
wolfin |
![]()
|
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.231 Joined: 13 October 06 ![]() |
Ai mare dreptate, dar multe sunt facute din fonduri europene, de-acolo explozia pensiunilor. Planul e sa le tina cu destinatia initiala timp de 7-10 ani cat e in contract, apoi probabil le vor transforma in case de vacanta / vile si le vor vinde. Profit in forma actuala de pensiuni, nu au cum sa faca.
Dincolo de pret, principala problema a litoralului nostru sunt serviciile si senzatia ca pentru banii pe care i-ai dat primesti la schimb "stima si respect", iar in loc sa te relaxezi, te enervezi pe banii tai. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
wolfin |
![]()
|
Si nu asta se intampla acum si la greci si bulgari?
Pe an ce trece se vede cum totul scade in servicii .....cazare... |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nici nu e vorba de profit, ci de recuperarea investitiilor. Majoritatea nu sunt pe fonduri europene, s-au luat unii dupa altii si deja baza de cazare e mare si slab dotata ca si conditii de cazare. Sa le vanda cui dupa niste ani? Nu le mai cumpara nimeni din aceleasi motive, anume perioada lunga de recuperare a investitiilor, adica peste 30 de ani in conditiile unui sezon efectiv de maxim 50 de zile. Case de vacanta? Nici asta nu merge, sunt deja uzate din cauza inchirierilor si trebuie renovate serios, iar la cat costa acum o renovare... Sunt multi care vor sa le vanda dupa ce le-au exploatat zeci de ani, s-au saturat si au realizat ca socotelile lor bune devin prea indepartate, iar din cauza starii lor nici asta nu le mai iese, nimeni nu mai cumpara ca sa renoveze decat la un pret foarte mic, iar preturile cerute acum sunt nerealist de mari.
This post has been edited by traffictours: 19 Jul 2023, 15:29 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
wolfin |
![]()
|
Vor ramane in viata aia mari. Se construieste la noi in draci..mai ales in nord. Toate..fonduri de investitii..capital extern.
Asa cum au dispaut cazarile la gazda..asa vor diasparea si afacerile de carton. Zic si eu. Inca 10 ani poate Le 50 zile. Sincer sezonul s a marit. Acum din mai pana la 15 sept ai 35° Faptic..in iunie sunt prinsi cu pantalonii si plajele nefacute..e alta discutie. Bulgarii in mai sunt ceas elevetian This post has been edited by wolfin: 19 Jul 2023, 15:21 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
traffictours |
![]()
|
Nu numai de temperaturi e vorba, ci de faptul ca lumea nu vine in capetele de sezon. E o falsa impresie ca vine lumea la mare ca inainte. Vin comasati in iulie august. Dupa 25 august se goleste tot litoralul. Si asta de zeci de ani deja.
Bulgarii au capital german investit masiv, deci sunt germanii care vin incepand din mai. Mai putin anul asta, nemtii au si ei probleme economice mari si se pare ca nici la bulgari n-au mai venit ca in alti ani. This post has been edited by traffictours: 19 Jul 2023, 15:25 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
sincer partea cu sezon de maxim 50 de zile nu o inghit deloc, iar la preturile si serviciile practicate e absurd sa doresti grad de ocupare de 100%. de 1 mai la noi era jale pe litoral iar la granita record de turisti romani sa plece la bulgari!
comparatie preturi This post has been edited by kato: 19 Jul 2023, 16:21 |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
|
|
traffictours |
![]()
|
Cum adica nu o inghiti? Nu e asa sau cum?
Nu conteaza ce se doreste, gradul de ocupare pe sezon nu depaseste in medie 70%. Deja 70% e un procent bun calculat la tot sezonul. Doar hotelurile noi sau bine intretinute si care au si contracte bune realizate de patroni superpotenti si super conectati la sistem realizeaza undeva spre 90% grad de ocupare. This post has been edited by traffictours: 19 Jul 2023, 16:32 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
credeam ca am fost clar, ”la preturile si serviciile practicate e absurd sa doresti grad de ocupare de 100%”
mai apoi am dat link in care se poate face o comparatie de preturi pentru 1 mai, startul sezonului. de ce ar merge cineva de 1 mai pe litoral cand are servicii mai bune la jumatate de pret la bulgari? |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
traffictours |
![]()
|
Bulgarii au permis nemtilor sa cumpere active hoteliere pe cand noi sub deviza nu ne vindem tara le-am dat pe nimic oamenilor de afaceri din sistem. Nemtii prin cateva agentii tour operatoare(unele care au parasit Romania de ani buni) aduc acolo hoarde de germani deoarece au interes sa-si recupereze investitiile. La noi nici nu prea mai vin straini decat grupuri mici sau persoane izolate. Iar romanii nostri nu prea mai au bani avand in vedere ce se tot intampla in ultimii ani, si atunci cei care mai au se concentreaza in iulie august. E trist dar e adevarat.
De ce ar merge oamenii pe litoral in loc de alte tari? pt ca sunt comozi, pt ca sunt batrani, pt ca unii au afaceri si se reped doar in week enduri... Eu am trait vremurile cand litoralul romanesc era plin de turisti straini din aprilie pana in octombrie... Insa atunci preturile erau subventionate de stat, deci foarte mici, si veneau turisti nordici in capetele de sezon si ceilalti europeni din mai pana in septembrie... Iulie august erau cei mai putini straini, ei veneau la noi numai la mocageala, era perioada romanilor ca si acum, deoarece preturile nu mai erau asa subventionate in plin sezon adica mai putin ca in capete, ca pe vremea aia totul era controlat de stat. Cand s-au terminat subventiile, strainii n-au mai venit. Era politica lu Ceausescu de a atrage turisti straini pt a arata cat de competitivi eram noi... Nu eram. Dar nici acum nu suntem. This post has been edited by traffictours: 19 Jul 2023, 17:15 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
kato |
![]()
|
ne concentram un picut la ce scriem? ai scris ca vorbim de maxim 50 de zile ca sezon, pentru ca ”capetele de sezon” nu conteaza. corect? mai departe, m-am raportat la 1 mai, capat de sezon. la noi preturi de japca totala la bulgari mult mai ok. ce au facut romanii? au plecat la bulgari, de se vorbeste romaneste acolo, nu germana! voucherele de vacanta sunt singurele care mai sustin turismul pe litortalul romanesc! preturile si serviciile fugaresc turistii, nimic altceva! sa fie preturi si servicii decente ca vin si turistii, nu conteaza ca e iunie, august sau septembrie!
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
traffictours |
![]()
|
Eu ma concentrez la ce scriu. Concentreaza-te si tu umpic. Eu am vorbit despre ce se intampla la noi, fiecare e liber sa mearga unde vrea, eu consider ca e un cerc vicios creat sau dobandit din care nu iesim bine si nu e vina celor de pe litoral. Totul e o datorat unor actiuni si reactiuni care tin de o stare generala a tarii. Da, treaba e nasoala, dar si dincolo serviciile s-au scumpit.
Pai problema e in cerc, la 50 de zile de sezon plin, nu ai cum sa mentii preturi ok, nu au oamenii aia cum sa-si amortizeze constructiile... S-a lasat vreme de zeci de ani turismul la liber fara strategii, fara planuri serioase si uite ce a iesit... Preturi mari si servicii proaste. This post has been edited by traffictours: 19 Jul 2023, 16:50 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
kato |
![]()
|
nu, tu le cauti scuze!
este exclusiv vina celor de pe litoral care au inteles sa-si bata joc de ajutorul oferit de guvern prin voucherele de vacanta! in loc sa aprecieze ajutorul, sa practice preturi decente (bulgarii au dovedit ca se poate), sa devina mai atractivi, ei pluseaza masiv la preturi si fac rabat de la calitate! lacomia si gandirea pe termen scurt au dus la situatia actuala! p.s. ”Bulgarii au permis nemtilor sa cumpere active hoteliere pe cand noi sub deviza nu ne vindem tara le-am dat pe nimic oamenilor de afaceri din sistem. ” ”Pai problema e in cerc, la 50 de zile de sezon plin, nu ai cum sa mentii preturi ok, nu au oamenii aia cum sa-si amortizeze constructiile...” p.p.s de aia ziceam ca un picut de concentrare nu strica This post has been edited by kato: 19 Jul 2023, 16:53 |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
traffictours |
![]()
|
Nu le caut scuze! In niciun caz. Am incercat sa explic cum vad eu situatia. Lacomia si gandirea pe termen scurt exista, libertatea dobandita brusc la ce credeai ca va conduce? E o mare perioada de tranzitie. Copiii nostri probabil ca o vor reglementa. Nu caut scuze nimanui. Insa trebuie sa vezi situatia din mai multe unghiuri. Nu am eu calitatea de a scuza sau acuza pe cineva. Am insa pretentia sa afirm ca am trait tot felul de perioade si niciuna nu a fost optima. Sa speram ca va veni.
Dupa privatizarile rapide de dupa 90, s-au mai facut investitii in turism. Mai sunt si altii, nu tot turismul romanesc e stapanit de sistem. La astia ma refeream, altfel ai deduce logic ca eu ii scuz pe cei din sistem. Nu e cazul. Cei din sistem nu au nevoie de vreo scuza. Ei au contracte cu sindicatele din tara si aduc turisti suficienti incat sa-si faca un 80-90% grad de ocupare. Eu ma refeream la cei care s-au luat dupa ei nestiind ca nu au aceeasi masura, capacitate sau relatii da a-si umple hotelurile in acelasi procent. E o problema complexa care nu se poate lamuri pe un forum prin cateva fraze, mai ales daca cineva extrage din context si le potriveste cu mana. Iese cu totul altceva. This post has been edited by traffictours: 19 Jul 2023, 17:08 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
kato |
![]()
|
de la mine se vede cum am expus, ca le cauti scuze. sa ma explic:
in primul rand, ai vorbit de maxim 50 de zile pe sezon. am dat exemplu ca la inceput de sezon, alternativa era de doua ori mai ieftina la bulgari. la preturi si servicii similare consider ca foarte multi din cei care au ales bulgaria, grecia, turcia, cehia ar fi venit la noi si am fi vorbit de mai multe zile de sezon. in concluzie, faptul ca vorbesti doar de 50 de zile este vina celor de pe litoralul romanesc. doi, cand am amintit de preturi si servicii ai replicat ca bulgarii rezista gratie investitiilor germane si a turistilor germani iar ai nostri sarmani care au cumparat pe nimic hotelurile nu pot sa-si amortizeze investitia. asta ca sa nu amintim de celebrele vouchere de vacanta trei, cand ti-am aratat cum te contrazici singur incepi cu texte care nu spun nimic ”Lacomia si gandirea pe termen scurt exista, libertatea dobandita brusc la ce credeai ca va conduce? E o mare perioada de tranzitie. Copiii nostri probabil ca o vor reglementa” eu ma retrag din discutie, am argumentat ce si de ce am scris. nu am pretentia ca detin adevarul suprem, nu pot sa-i inteleg pe cei de pe litoral care se faulteaza singuri, nu pot privi din perspectiva lor. sunt sigur ca nu e roz totul pentru ei (calitatea oamenilor care distrug, fura, deanjeaza, etc) , dar nici bataia de joc care se practica la adresa celor care ii sustin (turistii) nu e ok. This post has been edited by kato: 19 Jul 2023, 17:14 |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
traffictours |
![]()
|
Nu ai o viziune clara. Nici eu nu as avea fata de o alta zona pe care nu o prea cunosc. De aici si contradictiile. Sunt de acord sa ne oprim.
This post has been edited by traffictours: 19 Jul 2023, 17:18 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kato @ 19 Jul 2023, 16:39) voucherele de vacanta sunt singurele care mai sustin turismul pe litortalul romanesc! preturile si serviciile fugaresc turistii, nimic altceva! sa fie preturi si servicii decente ca vin si turistii, nu conteaza ca e iunie, august sau septembrie! Nu doar voucherele. Ci si .....o sa o spun chit ca-mi iau injuraturi.....prostia umana. Ne vaitam de ani de zile de preturile si conditiile de la mare si totusi in sezon e plin. Nu se va schimba niciodata nimic in felul asta. Nu e prost ala care cere, e prost ala care da. Singura modalitate sa cresti calitatea si sa scazi pretul este sa nu te duci....nu sa te duci si dupa aia sa te vaiti. Sau sa speri..... ![]() Si treaba asta se aplica la orice. Litoral, supermarketuri, benzinarii.....telefonie mobila.....orice iti trece prin cap. Vrei mai bine si mai ieftin, atunci pe ala care iti ofera servicii scumpe si proaste il sabotezi prin neprezenta. Dar sabotat in masa.....ca degeaba eu nu ma mai duc EU din 2006 la mare la noi sau czh-ul din 2008, daca altii foarte multi o fac. Singur sunt picatura in ocean. Degeaba EU nu ma mai duc in supermarketul X, care e scump si prost....dar in rest e coada la case. Intelegi ideea. Atata timp cat nu vom intelege asta, sa astaptam sa se schimbe ceva la mare.....daca se continua aruncatul cu bani in ei....inseamna sa fim naivi. Naivi rau. Restul.....cu fonduri eurpene, investitii, magnati, moguli.....pretexte, lamentari (aoleu, sezon de 50 de zile, cum or scoate "saracii" banii? ) sunt doar asa ca sa vorbim vorbe. This post has been edited by vallixx: 20 Jul 2023, 10:16 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
wolfin |
![]()
|
Scuze..dar unele idei sunt putin obtuze.
Nu mai zic ca vb din auzite....ca inteleg ca nu mai calcati(L nuseciteste) pe la.mare in ro. ![]() This post has been edited by wolfin: 20 Jul 2023, 10:26 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Pot fi si mai mult obtuze nu doar putin.
Eu insa nu inteleg. Nu m-o duce capul, posibil si asta, dar nu inteleg. Te duci, esti nemultumit de preturi si de servicii, te intorci si te vaiti ca e nasol la mare....si scump.....si ce faci anul urmator? Te duci din nou. Eu nu pricep. Sincer nu pricep. Si sunt d'astia o gramada, am si eu amici care fac asa.....nu-i inteleg dar le respect alegerea chiar daca eu cred ca-i proasta. Deci ori esti prost....ori masochist, ori minti si nu a fost atat de rau dar zici si tu ca altii ca sa fii....in trend, ori din diverse motive nu vrei/poti sa te duci in strainatate (dar atunci nu te vaita)....ori...nu inteleg eu. Sau la fel mai aud pe unii: footu-o in (insert here), pe aia de la.....Mega....cer X lei pe kilul de....orice....si sunt si proaste. Si ce fac data urmatoare? Se duc tot la Mega. Deci....personal...nu pricep. Sau: Bah ce mooisti sunt astia de la ....whatever....MOL sa zicem, la Petrom e 50 de bani mai ieftin. Si urmatorul plin il fac tot la aia. ![]() Obtuz, ne-obtuz.....nu inteleg. This post has been edited by vallixx: 20 Jul 2023, 10:34 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
wolfin |
![]()
|
Cred ca ne place sa ne vaitam....si sa ne complacem in mediocru.
Eu inca ma .ai duc cand prind un wend sau max 4..5 zile. Am invatat sa evit tepele...si ma duc de obicei in acelasi loc. Plaja privata...aerisita...curata de 2 x pe zi...camere mari ...servicii ok. Cam cum e in bg...la white lagoon exceptie AI...care nu ma mai intereseaza. De ex acu 2 wenduri am fost din nou...in nord...si am vrut intr o seara sa manac scoici. Ne am urcat in auto si am plecat in port tomis ca stiu unde se manaca ok. Am vizitat si orasul vechi...nu stiu.... De ex anul trecut thassos m a oripilat. Fata de 2008 acum e o mizerie aglomerata. Ps. Noi suntem 4...deci dublu la cazare/masa This post has been edited by wolfin: 20 Jul 2023, 10:37 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
vallixx |
![]()
|
Nu-i nicio probelma ca te duci. Daca te simti bine, ai gasit o varianta buna, ai fost multumit....foarte bine. Nu trebuie sa te duci afara doar ca sa "te lauzi" ca ai fost afara.
Problema mea nu e cu cei care se duc si gasesc o varianta de care sunt multumiti, ci cu aia care zic ca e scump si nasol.....dar se duc tot acolo. In Thassos am fost in 2008. Doar atunci si atat. A fost misto , mi-a placut, m-as mai fi intors, insa incerc sa ma duc de fiecare data in locuri noi. Acum am inteles si eu de la mai multa lume ca s-a stricat. Asa cum am fost in 2006 la Nisipuri si desi a fost ok, nu m-am mai reintors, am fost in anii urmatori in alte parti. M-am reintors insa anul trecut, asa de nostalgie, un weekend. Nu mai revin nici batut. Am gasit fix litoralul romanesc....de care am fugit de atatia ani. S-a romanizat Nisipurile exact in felul ala urat care m-a facut pe mine sa-l evit de aproape 20 de ani. This post has been edited by vallixx: 20 Jul 2023, 10:43 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
wolfin |
![]()
|
Corect.
In thassos iara..trebuie sa stii sa eviti tepe. Sunt unele locatii super ok...cu plaja lor...aerisit...safe pt copii....liniste...cu taverne langa care inca dau salata grecrasca cu maslime branza si ulei .... ![]() This post has been edited by wolfin: 20 Jul 2023, 10:47 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.261 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Daca in loc de vouchere dadeau bani, nu mai era nimeni la noi pe litoral. Sau doar ocazional se ducea lumea.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.734 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca majoritatea bombardierilor care se duc pe acolo nu au nici un voucher.... E drept, nu zic ca bombardierii sunt majoritatea turistilor de acolo.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.219 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
einstein1984 |
![]()
|
Erau si inainte de vouchere destui, mai ales pe weekend. Dar erau si preturile mai mici.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 13:21 |