Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena
![]() ![]() ![]() |
Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.396 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.257 Joined: 13 October 06 ![]() |
https://europe.nissannews.com/en-GB/release...ining-crossover
Mult-laudatul 1.5 de la nissan are va consuma cu pipeta si o sa aiba performante de RS e aci. Unii l-au si testat: https://www.youtube.com/watch?v=a_XJ4FQQRfk Evident ca realitatea e diferita de povesti, practic e-power e o masina cu tractiune electrica alimentata de un motor 1.5T in 3 cilindri care in loc sa transmita puterea catre roti, o transmite catre un generator care alimenteaza motorul electric si bateria de 1.8kwh. Rezulta ca pacalim subiectul, si il pacalim prost in conditiile in care pe piata exista PHEV-uri si majoritatea au emisii pe hartie de sub 50g CO2 per km. E-power are 119-122g. Singurul lui avantaj e ca nu il bagi in priza, dar ii zice hibrid, in rest, Dumnezeu cu mila. In acelasi timp, in restul lumii, Nissan a lansat noul Z cu 3.0T 400 cai, cutie manuala in 6 trepte (are si automata de MB iar in US e optiune cu cost zero). In Europa va trebui sa ne bucuram cu jumate din V6 si jumatea aia, nici nu impinge, nici nu trage, e pe post de generator mobil. Multumim UE. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(mircea_aq @ 9 Jul 2022, 15:11) In acelasi timp, in restul lumii, Nissan a lansat noul Z cu 3.0T 400 cai, cutie manuala in 6 trepte (are si automata de MB iar in US e optiune cu cost zero). In Europa va trebui sa ne bucuram cu jumate din V6 si jumatea aia, nici nu impinge, nici nu trage, e pe post de generator mobil. Masina aia a trecut omologarile de noxe in CA, deci probabil ca le-ar putea trece si in UE. Cred ca e mai degraba o decizie Nissan de a nu o vinde aici. Probabil pe buna dreptate. Cate 350Z s-or fi vandut in Europa? Dar 370Z? Z-Car au fost dintotdeauna masini gandite pentru americani si s-au vandut bine acolo. Producatorii si-au luat multe tepe incercand sa aduca modele de US in UE. P.S. E putin trist daca am ajuns sa ne uitam la US pentru reglementari. Nu sunt tocmai un exemplu bun in ultima vreme. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.823 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
un suv de familie care prinde suta in 7,9 secunde e lent ? fata de 7,4 cat prinde al tau care se lauda ca e sportiv?
Si asta cu raspuns liniar si instant de la motorul electric, adica fix ce trebuie in oras pe unde isi fac veacul masinile astea. Daca puneau o baterie de 10-15 kWh mintea si el la consum ca porice phev curent Raportul de comprimare variabil intre 8:1 si 14:1 e trivial probabil? P.S. ia sa-i izici ce emisii de co2 o sa scoata PHEVUrile alea acand se schimba procedura de test si ponderea din consum calculata cu bateria goala creste. https://www.youtube.com/watch?v=TwDrNOpNvjI...nnel=coches.net pentru cine nu vorbeste macaronara. This post has been edited by einstein1984: 11 Jul 2022, 10:47 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
Iti spun eu. Tiguan PHEV. Sibiu-Sovata si retur, ~300 km. Plecat de acasa cu bateria plina dar la Sovata nu am avut unde sa o incarc si nici nu am stat prea mult incat sa merite sa trec pe la o statie de incarcare. Consum mediu de 4.5 l/100 km si viteza medie de 55 km/h. Include invartit aiurea prin statiunea aglomerata pentru a gasi locul de parcare perfect
![]() Daca e-Power ar scoate un consum apropiat fara sa cari dupa tine 120 kg de baterie ar fi ceva. Oricum interesanta strategie si topologie. Cam tarziu pentru piata europeana dar pentru restul lumii poate fi o solutie. This post has been edited by r_vlad: 11 Jul 2022, 10:31 |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.823 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
As fi curios cat a fost consumul pe fiecare etapa, dar banui ca nu ai resetat la sovata.
Multumesc totusi. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
3.5 l/100 km cand am ajuns in centrul statiunii, ~150 km. 3.7 l/100 km dupa ce m-am invartit aiurea sa ii gasesc pe oamenii cu care trebuia sa ma intalnesc si sa parchez. Cum scriam mai sus am plecat cu bateria plina si am traversat Sibiul in mod electric, 7.4 km. La iesirea din oras am trecut masina in modul hibrid si am lasat-o sa isi gestioneze energia din baterie cum vrea. Daca imi aduc bine minte dupa ~80-100 km a dus bateria la minimum si in continuare a functionat similar ca un HEV. Mers in mod electric doar la sarcini foarte mici sau mai mari dupa zone cu recuperare semnificativa. Din ce statistici imi da masina din cei 300 km 53 % au fost fara emisii (EV sau coasting).
This post has been edited by r_vlad: 11 Jul 2022, 11:09 |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
Axel7 |
![]()
|
![]() Laguna fan Group: Members Posts: 81 Joined: 11 August 19 From: Bucuresti ![]() |
Observ, recent, ca viteza medie a tuturor masinilor a scazut pe autostrada.
Probabil majoritatea merge la consum. Insa mi se pare total nesigur sa vedem masini care merg cu 70km/h, deja reprezinta un pericol. Un tir de UA mi-a taiat fata, intrand pe banda 2, ca sa-l depaseasca pe un nene cu un Clio ce nu mergea cu mai mult de 70-80 km/h. Si observ din ce in ce mai multi care merg sub 90-100km/h pe autostrada. Pe cel cu tirul nici nu l-a interesat, desi aveam in jur de 50 de m pana la el, de a trebuit sa franez de la 135 la 80. |
--------------------
Renault
Laguna III
2008 2.0T / 2011 2.0T
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Pai din ce zici pericolul a fost camionagiul, nu cel din Clio.
|
--------------------
-
-
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.225 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am mers lejer catre mare, cam cu 115, rar am depasit. De obicei mergeam cam cu 130-140. S-a cunoscut si la consum, de la 8.5 la 7.5, desi asta nu a fost un scop in sine.
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
mircea_aq |
![]()
|
@Axel7, pe ce sector de autostrada ai fost ?
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
MuciX |
![]()
|
QUOTE(Bicicleta galbena @ 20 Jul 2022, 13:18) Si eu am mers lejer catre mare, cam cu 115, rar am depasit. De obicei mergeam cam cu 130-140. S-a cunoscut si la consum, de la 8.5 la 7.5, desi asta nu a fost un scop in sine. La fel începusem și eu sa fac in ultimii ani pe A2. Îmi făceam nervii terci cu toți tampitii dacă încercam sa țin 130. Așa ca tineam 110 si sa-și bată alții capul cu depășitul. In ciotul ala de A2 pana la CT oricum nu era mare diferența de timp. |
--------------------
-
-
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.593 Joined: 17 May 05 ![]() |
Daca fortezi tirul sa te depaseasca, adica mergi cu 80, nu inteleg ce mai cauti pe autostrada. Cu 80 mergea taica-miu pe vremuri cu Oltcit-ul cand avea 4 trepte si benzina era la ratie.
Am mai mers si eu cu 100 pe autostrada cand aveam bicle deasupra, (la 130 ia si 12% si parca nu merita), dar ma tineam pe banda 1. This post has been edited by Laurentziu83: 20 Jul 2022, 14:12 |
--------------------
.
.
.
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.225 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 20 Jul 2022, 15:10) Alt laurism ![]() Ala era drumul lui din ziua aia, pe autostrada; lipsa asta de toleranta si minima intelegere din partea unui adult (se presupune) ma uluieste. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
mircea_aq |
![]()
|
Probabil ai formatie filologica si privesti traficul dintr-o perspectiva romantica
![]() |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
'Perspectiva romantica a traficului'
![]() Nu, doar ca mai trebuie sa-i lasam si pe altii sa traiasca, mai ales daca circula legal. Ca mai incurca, nu dau semnal... asta e, ne obisnuim si cu astia. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(Bicicleta galbena @ 20 Jul 2022, 15:48) Alt laurism ![]() De ce crezi ca n-au voie toate vehiculele pe autostrada? Care e scopul autostrazii cat timp ea in general dubleaza un drum national peste tot in lumea asta? |
--------------------
.
.
.
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
Deci Clio nu are voie pe autostrada, da?
Care e viteza minima cu care se poate circula pe autostrada? Că înțeleg că tataie mergea cu 80/h, viteza legala din cate știam. |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.606 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 20 Jul 2022, 19:06) De ce crezi ca n-au voie toate vehiculele pe autostrada? Care e scopul autostrazii cat timp ea in general dubleaza un drum national peste tot in lumea asta? Pai intelegem de ce n-au voie atelajele trase de cai, scuterele limitate la 45 km/h, mopedele, tractoarele si alte vehicule care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h. Marturisesc ca mie articolul cu "sau vehiculele a caror viteza redusa il incurca pe Laurica" mi-a scapat... |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.396 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
pe laurica il incurca multe ... 🤣🤣
ca mergea cu 80 .. treaba lui, poate daca merge mai tare nu este ce trebuie ... msi bine asa decat ci 130 pe B2 .. ca eu merg legal .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.788 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Justitiarii din trafic sunt mai rai decat aia care "incurca"
Nu o data am patit pe drum cu 2 benzi (indiferent autostrada sau dn) ma vede cate un agarici ca vin cu viteza mai mare ca a lui pe prima banda, si se baga pe b2 in fata mea Apoi circula cu aceeasi viteza cu ala de pe b1 ca sa nu pot sa trec. Nu in paralel, putin defazat asa, cat sa nu intre o lungime de masina Eu cred ca pentru astia a inventat dumnezo cancerul... De multe ori ma "rog" sa am autocontrol macar cat sunt cu juniorul in masina, dar imi mai scapa cuvinte...bine ca pana acum nu m.am incaierat cu nimeni, sunt mandru de asta |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.266 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Sau gigei care merg incet si cand sa ii depasesti accelereaza si ei....
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
einstein1984 |
![]()
|
Din categoria: "ii rugam pe cei care merg cu 5km/h peste limita sa lase banda 2 libera pt aia care vor sa incalce cu adevarat legea"
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
De ce se scandalizeaza lumea de preturile din Mamaia DUPA ce au achitat nota? Nu e ca si cum nu le-ar fi vazut inainte, toate preturile si tarifele sunt vizibile. O fi un nou mod de exhibitionism, de a atrage atentia asupra ta, ma gandesc.
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
einstein1984 |
![]()
|
Eh, ce sa le ceri, niste tarani....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(Bwwlan @ 20 Jul 2022, 21:37) Pai intelegem de ce n-au voie atelajele trase de cai, scuterele limitate la 45 km/h, mopedele, tractoarele si alte vehicule care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h. Cam cate vehicule care merg cu 50-80 la ora intalnesti in mod curent la matale pe autostrada? Ca inteleg ca traiesti intr-o tara cu apa calda si cu ceva mai multe autostrazi decat Romulania. Si daca mergi cu 60-80 la ora de te depasesc TIR-urile, de ce nu mergi mataluta pe DN-ul de alaturi? <span class='edit'>21 Jul 2022, 09:59:</span> QUOTE(cj98czh @ 20 Jul 2022, 22:17) Pe mine ma mai incurca si moderatorii care abuzeaza de drepturile lor de a sterge ce nu le convine. Daca tot ai sters ce nu ti-a convenit, ai putea sa nu mai semnalizezi data viitoare. This post has been edited by Laurentziu83: 21 Jul 2022, 09:01 |
--------------------
.
.
.
|
|
Axel7 |
![]()
|
![]() Laguna fan Group: Members Posts: 81 Joined: 11 August 19 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mircea_aq @ 20 Jul 2022, 13:18) Sambata pe A2 - sensul spre CT, bineinteles, unde e teroare vara, insa vara asta nu e la fel de aglomerat ca si in verile trecute. Da, tirul a fost de vina, insa mi se pare exagerat sa mergi cu 70km/h pe autostrada, fortandu-i pe toti sa te depaseasca, in conditii de trafic destul de aglomerat. QUOTE(psychoo @ 20 Jul 2022, 22:45) Nu o data am patit pe drum cu 2 benzi (indiferent autostrada sau dn) ma vede cate un agarici ca vin cu viteza mai mare ca a lui pe prima banda, si se baga pe b2 in fata mea Apoi circula cu aceeasi viteza cu ala de pe b1 ca sa nu pot sa trec. Nu in paralel, putin defazat asa, cat sa nu intre o lungime de masina Doar nu ai vrea sa incetineasca ei, cumva, Doamne Fereste. Sau sa accelereze, sa le creasca consumul. Tot timpul sunt din astia pe autostrada. E vorba despre educatie si bun simt. This post has been edited by Axel7: 21 Jul 2022, 10:10 |
--------------------
Renault
Laguna III
2008 2.0T / 2011 2.0T
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.788 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 21 Jul 2022, 09:14) Din categoria: "ii rugam pe cei care merg cu 5km/h peste limita sa lase banda 2 libera pt aia care vor sa incalce cu adevarat legea" QUOTE(psychoo @ 20 Jul 2022, 23:25) [...]ma vede cate un agarici ca vin cu viteza mai mare ca a lui pe prima banda, si se baga pe b2 in fata mea Apoi circula cu aceeasi viteza cu ala de pe b1 ca sa nu pot sa trec. Nu in paralel, putin defazat asa, cat sa nu intre o lungime de masina [...] Am auzit de multi care zic "limita e de 50, mergeam cu 50, care-i problema ta?" Problema e ca nu e treaba justitiarului sa faca enforce la legislatie sa se bage in paralel cu masina de pe b1 ca sa nu mai treaca nimeni. Putea sa pastreze banda si viteza unde era, dar s-a bagat efectiv ca sa blocheze pe altii. Ca incalca sau nu legea vitezomanii e alta discutie |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
daca respectai si tu legea nu te mai incurca.... deci nu e alta discutie
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.266 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Eu de foarte multe ori am intalnit inafara localitatii sa mearga cu 60 si cand sa il depasesti sa accelereze. Eu de astia zic nu de aia care merg legal.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th August 2025 - 16:25 |