Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane II 2004 full de probleme, Megane II 2004

razvan_sss
post 30 Dec 2007, 01:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am un Megane II sedan 1,6 16v din 2004. Pana acum am avut numai probleme cu el. La 10000 de km mi s-a stricat pompa de apa. Am schimbat-o pe garantie. Apoi pe la 37000 de km s-au ars bobinele, nush care, si ce rol aveau , stiu ca sunt 4 , si tzin minte ca motorul facea ca draci, tremura toata masina. Am dat o gramada de bani , vreo 20 si ceva de milioane din cate tin eu minte. Apoi dupa cateva luni s-a dus catalizatorul, iar un sac de bani. Acum are fulia defazoare stricata, defect din fabrica din cate am inteles de la cei de la Renault. In plus sincronul treptei 2 s-a stricat, ghinion au spus cei de la renault, cica s-a desprins nu stiu ce sudura. O cutie noua ma costa 50 de milioane, bani care nu merita sa ii dau, iar sincronul vreo 20 si ceva. Am cumparat o cutie second la 450 de euro. In plus am uitat sa mentionez tot felul de mici defectiuni cum ar fii: senzorii de pe bord se aprindeau fara nici un fel de defectiune, bricheta nu mai mergea, magazia de cd-uri nu mai scoatea nici un cd din ea etc. Am inteles ca trebuie schimbata distributia si fulia si costa in jur de 25-30 de milioane. Vreau sa stiu daca se poate remedia pe moment defectul fuliei defazoare, sincer m-am saturat sa tot bag bani in ea, si vreau sa o marit pentru ca m-am saturat. Masina a fost condusa normal , nu a fost fortata in nici un fel. E plina de probleme, si stiu ca nu e ghinion in mare parte, deoarece un vecin are masina la fel dar cea hatchback si a schimbat si el bobinele si fulia defazoare. Numai cand ma gandesc la Renault ma apuca toti draci (scuze pentru fanii marci). Daca stie cineva cum pot remedia pe moment problema cu fulia sau alta solutie mult mai ieftina de 25 de milioane? Vreau sa o marit cat se poate de repede. Imi pare rau pentru cel ce o va cumpara, dar asta e. sad.gif excl.gif

This post has been edited by razvan_sss: 30 Dec 2007, 01:09

--------------------
Renault Megane II Sedan 1.6 16v 115hp - - 2004 Dinamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
touche
post 30 Dec 2007, 01:18
Post #2

Membru autentic

From: Constanta

rar vezi un ghinionist ca tine, fara suparare, dar cred ca tu ai toate problemele posibile.

utilizand functia search o sa gasesti o gramada de informatii despre fulia defazatoare si nu numai

--------------------
renault megane 2.2 2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
+
razvan_sss
post 30 Dec 2007, 02:08
Post #3

Membru incepator

Nu stiu daca e ghinion, in plus am uitat sa mentionez ca in interior e jale, de pe manerele de la usi si de pe gurile de aerisire s-a luat vopseaua ,sau ce este si arata in ultimul hal, asta e o problema foarte des intalnita la megane. Si alta chestie, ca scartie toata plasticaraia si geamurile la denivelarile de pe drum. Iar fulia si bobinele sunt o problema des intalnita , chiar si defectiunea la cutie e o problema intalnita destul de des , din cate am citit eu pe net. Masina asta are 54000 de km, deci nu a fost folosita foarte mult. Probabil ca sunt facute in Turcia si de asta. Ma uit la altii cu alte marci de masini chiar mai ieftine unele, n-au probleme deloc foarte multi km. Urmatoarea masina va fii sigur VW, chiar daca au reviziile si alte chestii mai scumpe, zic ca voi ajunge mult mai ieftin in timp. In fine, mersi pt reply.

This post has been edited by razvan_sss: 30 Dec 2007, 02:15

--------------------
+
touche
post 30 Dec 2007, 02:38
Post #4

Membru autentic

Nu cred ca are importanta daca sunt facute in Turcia sau in Franta, multe componente de la VW,Mercedes, Toyota sunt facute in Romania.

Crezi ca la alte masini cum ar fi cele nemtesti nu se aud greierasi de la denivelarile de pe drum. Daca crezi ca nu se aud iti spun de pe acum ca te inseli. Chiar am vazut acum cateva zile VW passat model 2006 cu aceasi greieri ca si la megane.

PS cand am spus ca esti ghinionist ma refeream la faptul ca tu ai intalnit aproape toate probleme de aici , cred ca esti singurul

This post has been edited by touche: 30 Dec 2007, 02:43

--------------------
+
Zetu
post 30 Dec 2007, 11:19
Post #5

Membru autentic

Nu vreau sa vorbesc...cu pacat dar mie imi pare ca exagereaza putin. A facut o culegere de probleme (un fel de gheba al problemelor reno) si le-a insirat intr-un post. Nu poti ai o masina de 2 ani cu tot felu de probleme si intr-o seara sa-ti vina ideea sa te inscri pe forum si dupa o ora sa insiri toate povestioarele horor. Acuma ne spune ca a dat si 20 de milioane pe bobine. O sa-mi fac si eu cont pe forum la VAG sa le fac o culegere de probleme.

--------------------
NISSAN QASHQAI 1.3 dct Tekna 2019
+
Cristi39
post 30 Dec 2007, 11:31
Post #6

Membru autentic

e cam de necrezut ce se poate intampla la o masina in 2 ani!!!Nici la vechea Dacie nu am patit asa...asta in cazul in care relatarile co-forumistului sunt reale! Nu o fi Renault regina industriei auto dar nici cenusareasa...parerea mea.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
valentin-axv
post 30 Dec 2007, 13:08
Post #7

Membru autentic

From: OLTENITA

mai de intamplat se poate intampla ca si eu intre 24000 si 33000 am schimbat o bobina si fulia defazoare si motoraSu dreapta fata la geam.....meganurile daCA le folosesti mai mult nu stiu se duc mai repede.....eu mi-am luat megane ca am fost impresionat de maSina ca are multe pe ea si ca are 5 stele la euro ncap si sincer nu cunosteam ce probleme sunt la megane....chiar am crezut ca e tare maSina.......era tare daCA nu cadea asa de des...........PS:kit distrIbutie+fulie defazoare pe mInE m-a ajuns la marcus la vreo 16 mil aprox cu tot inclus manopera si alte lucruri........am inteles ca motoarele diesel nu prea au ce bobine arde si ce fulii strica si ma gandeam sa-mi iau pana la urma meganu prIvilege .1.9dCi. unsure.gif

SCRIE NAIBII ROMANESTE!!!!

This post has been edited by semit: 30 Dec 2007, 13:33

--------------------
Renault Megane Renault Clio 3 2003/2007
+
Cristi39
post 30 Dec 2007, 13:14
Post #8

Membru autentic

nu cred ca e masina fara probleme,dar,sa le ai pe toate odata....

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
bear_mc
post 30 Dec 2007, 13:21
Post #9

Half-Life 2 Fan

From: Bucuresti

De ce imi pute mie toata treaba asta. Nu o fi Renault cel mai tare producator de automobile dar nici chiar in halul asta nu e. Daca tot ce ai scris e adevarat (ma indoiesc totusi) imi pare rau pentru tine si sper ca viitoarea masina fie ea VW sau alteva sa nu aiba probleme.

--------------------
Renault Megane II - B-43-ZHY (sau 42) 2005
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
+
semit
post 30 Dec 2007, 13:34
Post #10

Private Spice

Group: Moderatori

Eu il cred pe initiatorul topicului smile.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
adip
post 30 Dec 2007, 13:43
Post #11

Banned

From: Melbourne, Victoria

@razvan_sss: stai linistit, ca nici daca vii cu facturile nu o sa fii crezut ca ti s-au intamplat atatea smile.gif
Pe de alta parte nu stiu de ce te-ai hotarat la vw, de parca ar fi mare campion la fiabilitate. Ia-ti toyota

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
R19/16v
post 30 Dec 2007, 13:57
Post #12

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

@initiatoru_topicului
De "Cati bani dai atata face" ai auzit?
Vrei VW? Vrei Toyota? Bagi mana mai adanc, te scremi mai mult, faci mai multe sacrificii si-ti iei ce vrei tu.
Veniti toti c-o falca-n cer si una-n pamant si comparati reno-ul vostru cu o masina mai scumpa. Unu' n-am vazut sa vina sa spuna ca e prost meganeul dar la aceeasi bani isi lua masina X la acelasi nivel de echipare.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
cata70
post 30 Dec 2007, 19:20
Post #13

Membru autentic

QUOTE(Zetu @ 30 Dec 2007, 11:19)
Nu vreau sa vorbesc...cu pacat dar mie imi pare ca exagereaza putin. A facut o culegere de probleme (un fel de gheba al problemelor reno) si le-a insirat intr-un post. Nu poti ai o masina de 2 ani cu tot felu de probleme si intr-o seara sa-ti vina ideea sa te inscri pe forum si dupa o ora sa insiri toate povestioarele horor. Acuma ne spune ca a dat si 20 de milioane pe bobine. O sa-mi fac si eu cont pe forum la VAG sa le fac o culegere de probleme.
*

Asta cred si eu...Cam prea multe probleme pentru o masina relativ noua... wink.gif

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
sylvester
post 30 Dec 2007, 19:36
Post #14

Membru autentic

@ R19/16v

Cred ca marea majoritate dupa forum a facut un efort financiar ca sa poata sa-si ia aceasta masina! Probabil multi de aici au strans cureaua ca sa-si ia megane in loc de logan (crezand ca e mai fiabil, mai finisat,etc)

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
adip
post 30 Dec 2007, 19:48
Post #15

Banned

QUOTE(sylvester @ 30 Dec 2007, 19:36)
Probabil multi de aici au strans cureaua ca sa-si ia megane in loc de logan (crezand ca e mai fiabil, mai finisat,etc)
Sincer, eu unul nu cred ca cineva si-a luat megane pentru fiabilitate (poate pentru lipsa de fiabilitate si doar daca e masochist), ci pentru ca e ieftin si cu multe optiuni.
Eu nu sustin dar nici nu dezaprob postul initial. Tehnic e perfect posibil ca la un singur megane sa apara toate problemele alea, multe dintre ele au o rata de aparitie mare, sunt foart cunoscute. Daca intr-adevar s-a intamplat asa, nu stiu si nu ma intereseaza

--------------------
* * *
+
sylvester
post 30 Dec 2007, 19:52
Post #16

Membru autentic

Eu unul l-am luat si pentru fiabilitate! Inainte am avut megane 1, de care am fost foarte multumit! Fara greierasi, fara bobine arse, n-am schimbat nimic la ea in 50k km! L-am schimbat pentru ca mi-a placut noul model si pentru noul motor ( tot 1.6 dar 16v.

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
adrian 24
post 30 Dec 2007, 21:40
Post #17

Membru incepator

From: oradea

nota 10 pt sylvester la post-u cu loganu...megane mai bine decat un logan.si cred si eu ca s-au facut eforturi pt a cumpara un megane.nu o fi ea cea mai buna masina din lume dar la banii ei ii sooper..io unu ma multumesc cu ea.......

--------------------
Peugeot 407 SW - BH-47-PJO 2006 2.0 HDI 136 cp
Ce nu te omoara te face mai puternic...
+
ssilviu
post 30 Dec 2007, 21:43
Post #18

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(razvan_sss @ 30 Dec 2007, 02:08)
Ma uit la altii cu alte marci de masini chiar mai ieftine unele, n-au probleme deloc foarte multi km. Urmatoarea masina va fii sigur VW, chiar daca au reviziile si alte chestii mai scumpe, zic ca voi ajunge mult mai ieftin in timp.
*

Mie pasajul asta cel mai mult imi place. Pentru ca e asa de tipic.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
LNG
post 30 Dec 2007, 22:57
Post #19

.

Adevarat este ca multa lume a facut sacrificii pentru masina asta, si eu la randul meu a trebuit sa trec la full time si sa-mi pun in pericol examenul de licenta, ca sa pot obtine un credit sa-mi cumpar Megane. Acum sunt f fericit ca am facut eforturile astea si ma pot bucura de masina.

--------------------
- - -
+
Adila16
post 30 Dec 2007, 23:25
Post #20

mecanic aero (sau aerian?)

Oameni buni, haideti sa nu-l banuim pe initiatorul topicului decat de un ghinion crunt.
In ceea ce priveste deja leitmotivul ''urmatoarea masina va fi VW'', sunt intru-totul de acord cu usoara ironie a lui ssilviu...
Personal, cunosc posesori de VW-uri din diverse clase: Passat (B5.5/2003), Golf (IV/2003) si Polo. Ultimul, nou-nout. Si, toti au avut probleme cu ele. Au ''cazut'' diverse subansamble (clima, turbina, ABS-ul etc.). Si, reparate in service-uri VW, au spulberat mitul cum ca ''astia de la Reno au cele mai mari preturi de service''.
In plus, la Skoda, care este tot membra a grupului VW, am fost martor la un aspect absolut relevant in ceea ce priveste calitatea serviciilor prestate si a probitatii profesionale a celor de la Brady Trade: desi stiau ca trebe pus oarece silicon la un geam, n-au facut-o. De ce? ''Pentru ca e nevoie la numai 80-90% dintre masinile care sufera o astfel de interventie''. Asa a sunat explicatia lor...
Dar, sa revin la idee: razvan este pur si simplu ghinionist. Sa aduni, la propria-ti masina 95% dintre problemele povestite pe acest forum, e dureros de neplacut.
Si costisitor totodata!...
Dar, per ansamblu, din ce am cetit si p-acilea, si pe alte forumuri (Opel, Volkswagen, Peugeot...), raman la parerea ca totusi Renaultul,la echiparea, performantele dinamice si design-ul oferit, raportat la pretul de achizitie, exploatare si intretinere e o masina buna.
Cu un pic de noroc, desigur...

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
ssilviu
post 30 Dec 2007, 23:56
Post #21

F1 Man

QUOTE(Adila16 @ 30 Dec 2007, 23:25)
Si, toti au avut probleme cu ele.

Atunci cand la o marca te uiti dupa masinile cu defecte si la alta numai dupa masinile fara defecte cred ca e destul de clar ca ultima va iesi intr-o lumina mai buna, indiferent despre ce marci vorbim.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
razvan_sss
post 31 Dec 2007, 00:01
Post #22

Membru incepator

Nu stiu ce banuiti voi... ca as vrea sa fac vreo reclama proasta sau altceva..... Daca vreti o sa postez poze cu interiorul masini... sa vedeti cum s-a luat vopseaua de pe manere.... sau scanez facturile.... In fine nu conteaza... Eu consider ca nu este masina...Si in plus mai cunosc oameni care au megane cu tot felul de probleme.... Asta e parerea mea... Nu vreau sa supar pe nimeni . Chestia ca meganul e ieftin... ei bine nu tocmai... pe masina asta am dat vreo 17000 de euro cash in 2004 cand am luat-o... cu banii astia cred ca imi luam un Golf 5 dragutz sau altceva....dar asta e... Vreau sa o vand , si sincer nu am gasit nici un remediu de moment pt fulia defazoare sau cum se numeste... chestie pe care am intrebat-o cand am deschis topicul.....

--------------------
+
Zetu
post 31 Dec 2007, 00:22
Post #23

Membru autentic

Da eu chiar as vrea sa vad pozele cu interiorul tau smile.gif cum s-a luat vopseaua de pe manere si de pe gurile de ventilatie. Cred ca si factura de 20 de mil de la bobine ar fi buna. Ah apropo vezi ca la sedan nu exista echiparea dinamique.

--------------------
NISSAN QASHQAI 1.3 dct Tekna 2019
+
ssilviu
post 31 Dec 2007, 00:26
Post #24

F1 Man

Hopa icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
touche
post 31 Dec 2007, 00:33
Post #25

Membru autentic

o sa puna poze cu interiorul masinii cand o zbura porcul

--------------------
+
razvan_sss
post 31 Dec 2007, 00:39
Post #26

Membru incepator

Nu stiu daca exista sau nu... eu stiam ca echiparea dinamique e cea mai buna sau era in 2004 .... este cea cu semi-piele si cu ornamente cromate si alte dotari in plus. Nu mai stiu diferentele intre versiuni exact. dinamique sau privilege este a mea. Si parca mai era comfort expresion sau cam asa ceva ... nu prea ma pricep.... Mi-am facut user aici sa aflu parerile altora si sa vad daca exista o rezolvare de moment pentru fulia devazoare. In fine nu am vrut sa supar pe nimeni cum am mai zis... Imi voi face timp si vetzi avea pozele manerelor si consolei centrale... Apropo mai sunt si antifurturile de la jante de pe care s-a luat vopseaua argintie, a ramas plasticul gri....

--------------------
+
adip
post 31 Dec 2007, 00:40
Post #27

Banned

Deleted smile.gif

This post has been edited by adip: 31 Dec 2007, 00:40

--------------------
* * *
+
gotty
post 31 Dec 2007, 00:40
Post #28

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

QUOTE(Zetu @ 31 Dec 2007, 00:22)
Da eu chiar as vrea sa vad pozele cu interiorul tau smile.gif cum s-a luat vopseaua de pe manere si de pe gurile de ventilatie. Cred ca si factura de 20 de mil de la bobine ar fi buna. Ah apropo vezi ca la sedan nu exista echiparea dinamique.
*

probabil ca a incurcat cu vreo echipare dinamic de la golf....smile.gif)

--------------------
Private Spice Member
+
razvan_sss
post 31 Dec 2007, 00:51
Post #29

Membru incepator

Caterinca mare iese aici radmasa.gif Ar fii bine sa fii incurcat vreo echipare de golf 5... sau sa fii cumparat golf 5 in loc de megane.... radmasa.gif

--------------------
+
gotty
post 31 Dec 2007, 00:56
Post #30

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

da'aia 115 cai sunt tot de la golf ca nu mi aduc aminte ca 1.6 sa scoata mai mult de 110?

--------------------
Private Spice Member
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 23:45
Dacia