Garantia Renault *****, Sau nu?
![]() ![]() ![]() |
Garantia Renault *****, Sau nu?
ssilviu |
![]()
|
||
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Attached thumbnail(s) garantie1.jpg ( Size: 373.31k ) Number of downloads: 413 garantie2.jpg ( Size: 386.09k ) Number of downloads: 382 exfoliere.jpg ( Size: 105.98k ) Number of downloads: 518 |
||
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|||
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE De asemenea, mai e un aspect. Fiecare constructor isi calculeaza un cost mediu de cheltuieli cu garantia pe fiecare exemplar vandut, cost care este inclus in pretul de achizitionare, cu adaos evident, ca la orice optional. LA faza asta, am discutat aproape o ora cu seful de vanzari de la Bv si nu am ajuns la nici un rezultat, dupa ce la un moment dat nu mai avea replica. Argumentul meu a fost ca daca garantia inclusa este de 2 ani si garantia extra VANDUTA, este de un an sau 2 ani la alegere (deci max 4 ani in total) si ea costa XXX atunci sa reduca pretul de vanzare cu suma respectiva si nuo sa ma mai vada pe acolo cu atat mai mult cu cat am platit masina integral, fara rate liesing etc. Raspunsul de la Renault bucuresti a fost ca garantia este acordata de firma constructoare si nu de ei. OK ! Ei sunt platiti pentru manopera si piesele schimbate in garantie si nu cred ca au un avantaj daca schimba cat mai putine. Piesele schimbate sunt sigur ca sunt tinute undeva intr-un depozit o perioada de timp si daca fabricantul nu revendica piesa pentru "constatare" se distrug sau se arunca, nu-mi dau seama exact. Cineva spunea ca atat timp cat nu exista un precedent, este greu sa castigi un proces de garantie cu atat mai mult cu cat formularea lasa loc de multe interpretari. Si apoi mai este un aspect...piesa este garantata XXXani sau km, tu ai folosit-o XX deci Renault plateste valoarea XXX - XX ca la anvelope de ex. Oricum.....BAFTA SI MINUNI!!! P.S. Acum fara sa fiu carcotas...lamele de stergator sunt consumabile. Vopseaua este garantat in schimb parca 5 ani. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Extras din manualul de exploatare (apare in doua locuri):
MWSnap157.jpg ( Size: 35.16k ) Number of downloads: 572 Prin urmare, stergatoarele sunt consumabile. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ssilviu, nu am un raspuns la intrebarile tale, decat partial, dar acum nu vreau sa dau raspunsuri.
Cum nu pot sa-ti mai dau reputatie o vreme, iti scriu: - Jos palaria, domnule! Esti mai tipicar si cusurgiu decat mine - fecioara veritabila, dupa zodiac ! Citind atent cele scrise de tine, mi s-a confirmat din nou ceaa ce imi spunea demult un maistru in varsta de la care am invatat multe: "Daca (inca) functioneaza, lasa-l asa, nu-ti fa de lucru !" |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Inclin sa mai complectez ceva langa situatia lui Silviu, problema care ne priveste pe toti. Este vorba despre reviziile periodice facute obligatoriu la reprezentante. Nu revizia in sine este problema, ci consumabilele facturate cu adaosuri comerciale exorbitante. TOata lumea stie ca acelasi cartus filtran este mult mai ieftin decat cel de la reprezentanta. Si nu este vorba ca este alt brand, caci Renault nu-si fabrica filtrele, ca de altfel multe din componentele sale. Replica este ca sa nu ma vada ce stiu ce alt dealer daca patesti ceva si trebuie sa te adreseszi la o alta reprezentanta.
Pueril si fara sens. Si daca eu aduc filtre cu ambalaj Renault si cu sigla pe ele ce se mai comenteaza? Evident nu le convine caci pierd adaosul coemrcialpe piesa respectiva. AQm ajunsd la concluzia ca reprezentante nu castiga din vanzrea auto ci din revizii, garantii si postgarantii. Aici putin mai putin caci nu mai obliga pe nimeni cu piesele, dar le montezi pe raspunderea ta. Si acum concluzia: oare daca piesele si consumabilele de la reprezentanta ar avea pretul nu egal, dar macar apropiat de cel de piata, ar mai fi cineva interesat sa cumpere din alta parte?? Sigur nu. Dar cat timp exista monopolul reviziilor si al garantiei (pe care eu nu am vrut sa o platesc in pretul masinii, dar am fost obligat) cliebtul plateste. Ar mai fi o solutie pentru Silviu in legatura cu cdplayerul. Pune pe cineva sa-ti sparga geamul, sa-ti mutileze fata la cdplayer si vei avea totul nou prin CASCO. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.372 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Nu este o solutie normala. Va rog, fara instigare la acte de vandalism si inselaciune.
|
--------------------
-
-
- -
- Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
RADU__ |
![]()
|
Asta asa este...ai dreptate, dar ce face Renault Romania cu unele ... hai sa le spunem actiuni nu este tot inselaciune?
|
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.372 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Sau altfel spus: legat de garantia Renault: offtopic, legat de CASCO este offtopic. Nu are rost sa stricam topicul.
|
--------------------
-
-
- -
- Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(cipman @ 9 Dec 2007, 13:52) Extras din manualul de exploatare (apare in doua locuri): Prin urmare, stergatoarele sunt consumabile. Pai ei au zis ca sunt piese supuse uzurii normale. Si acest pasaj nu a fost nimeni in stare sa mi-l indice, nici cei de la Ipso nici de la Renault Romania. Dar pesemne ca totusi stergatoarele intra la punctul : garantia renault nu acopera cheltuielile de intretinere suportate de client conform recomandarilor constructorului. This post has been edited by ssilviu: 9 Dec 2007, 14:59 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Da, corect ar fi sa spunem ca "stergatoarele sunt piese supuse uzurii normale". E adevarat, e impropriu sa le spui consumabile insa se mai practica chestia asta (prin analogie).
Oricum ai spune, stergatoarele nu fac obiectul garantiei in situatia ta. Poate daca masina ar fi fost mult mai noua, 1-3 luni vechime. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
ssilviu |
![]()
|
Bine, am lamurit-o pe asta. Dar cine face diferentierea intr-o uzura normala si una anormala? Pe ce te bazezi cand spui ca e uzura normala sau nu? In cazul stergatoarelor am inteles, ca s-a precizat in manual. Dar mai exista si alte piese supuse uzurii normale? Care ar fi alea?
Cum ramane insa cu radio-cd-ul? De asemenea au fost cazuri pe forum de oameni cu ambreiaje stricate la 20.000 de km carora Renault a refuzat sa le schimbe pe motivul ca au garantie doar un numar de x km. Unde x e 10.000, 15.000, difera la fiecare caz in parte. Sau discuri de frana. Acum Renault pe baza la ce pasaj a fost in masura sa refuze reparatia? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
RADU__ |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 9 Dec 2007, 16:33) Cum ramane insa cu radio-cd-ul? De asemenea au fost cazuri pe forum de oameni cu ambreiaje stricate la 20.000 de km carora Renault a refuzat sa le schimbe pe motivul ca au garantie doar un numar de x km. Unde x e 10.000, 15.000, difera la fiec Problema ambreiajelor este FOARTE discutabila. Un ambreiaj parlit, este greu sa-l dovedesti ca s-a stricat in timp sau printr-o manevra rau intentionata. In schimb la un ambreiaj spart, rupt, cu parti lipsa, se vede imediat cauza. Cum spuneam si mai sus, nu cred ca un dealer refuza o garantie atata timp cat este platit sa rermedieze defectul si cat timp piesa supusa garantiei este acceptata de fabrica. Undeva trebuie sa fie un depozit cu piese inlocuite in garantie. Stie cineva de el? Daca da, am putea sa aflam numarul si natura pieselor cazute in garantie. Am putea sa facem si un "recensamant" al pieselor cazute in garantie schimbate si refuzate la schimb, pe modele, si sa facem public rezultatul. Poate ca-l trimitem chiar la producator sa vedem ce raspunde. Ce parere avetii? Eu unul sunt dispus sa contabilizez piesele de sedan. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
hai mai silviu, chiar asa....cum sa se cojasca fata la cd. doar e renault, ce naiba. daca era un prapadit de bmw intelegeam
![]() on topic: ia si tu alte lamele ptr stergatoare ca-s ieftine. decat sa-ti faci nervi cu RR. cat despre problema cu fata la RCD, normal ar fi fost sa-l schimbe. e neplacut si inestetic sa umbli cu RCD-ul ala cu fata belita. oricum astea-s belele micute si nu prea costisitoare. sa vezi belea cand iti refuza -in garantie- schimbarea unor piese care costa o mica avere. pe motive care mai de care mai SF-istice. impaca-te cu gandul ca RR is neste imbecili si treci la alta marca. poate vei fi tratat altfel. desi, intre noi fie vorba, sansele sint destul de mici, tinand cont de locul unde traim. dar merita sa incerci. dupa cum zice si vorba aia proasta : "speranta moare ultima". |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(RADU__ @ 9 Dec 2007, 19:03) Daca da, am putea sa aflam numarul si natura pieselor cazute in garantie. Iti dai seama ca astea sunt informatii confidentiale. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Silviu, nu stiu daca o sa ai vreo sansa in demersul tau. Dar vreau sa stii ca sunt alturi de tine 100%. Garantia la Renault este bataie de joc.
PS. Si eu am problema cu exfolierea fetei de la CD, dar nu am sa fac nimic in sensul asta, pentru ca nu are rost. Ce am sa fac este ca data viitoare sa imi iau alta masina care sa nu prezinte acest risc. Si nu Renault. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
RADU__ |
![]()
|
QUOTE(dack @ 9 Dec 2007, 20:12) PS. Si eu am problema cu exfolierea fetei de la CD, dar nu am sa fac nimic in sensul asta, pentru ca nu are rost. Ce am sa fac este ca data viitoare sa imi iau alta masina care sa nu prezinte acest risc. Si nu Renault. De ce sa nu aiba rost? Daca facem asa cu totii atunci ne meritam soarta. Si care ar fi brandul acela si la cati bani? Unde scrie ca daca atata platim atata avem? Daca nu facem nimic, sigur nu vom obtine nimic. Daca incercam sa facem ceva, macar avem oi sansa sa remediem unele situatii. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
In toate aceste demersuri si nemultumiri, cred ca ar trebui sa va reamintesc un aspect: service-urile Renault la care mergem noi sunt ateliere agreate RRO si aprtin concesionarilor, de regula, nu sunt ateliere Renault.
Este evident de ce, in aceasta situatie, ei nu accepta la revizii alte piese/consumabile, chiar daca nu sunt de origine Renault sau de ce totul se poate rezolva numai dupa garantie. In functie de lacomia acestora apar diferentele majore de preturi pentru aceleasi operatii. Teoretic ar trebui sa fie acelasi pret, indiferent de service iar noi sa le preferam dupa numarul de cafele baute la bar in contul casei sau mirosul deodorantului pe care ti-l ofera. Dupa parerea mea nu Renault castiga, ci concesionarii. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Radu, sunt efectiv obosit de problemele cu service-ul Renault, de-alungul timpului.
Cu masina asta nu am avut probleme majore, dar nu este primul meu Renault. De ce am continuat si nu mi-am luat alta marca? Pentru ca de banii pe care i-am avut la acel moment am vrut o masina cat mai dotata. Acum cred ca imi permit ceva mai mult si am sa schimb si marca si clasa. Legat de garantie, nu cred ca lupta are multi sorti de izbanda pentru ca in mod sigur sunt niste propozitii plasate stragetic in diferite documente astfel incat legal cei de la Renault sa fie acoperiti. Asa ca ori iti mananci si nervi si bani si timp pe dreptatea ta, ori data viitoare iei altceva si 15-18-20.000 de eur se duc la altii, care poate ii merita mai mult. Cum ar fi japonezii, de exemplu. E ca la alegeri. This post has been edited by dack: 9 Dec 2007, 20:09 |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Eu nu cred ca la alte marci vom fi tratati altfel.
Renault-ul e o masina buna, mecanicii sunt.... romani. De aceea l-am sfatuit pe taica-miu sa fie si el "roman" sa nu le dea nici un leut pe tampenia lor de garantie si nici pe revizii. Uite asa am ajuns eu mecanic sef la Loganul lui. Zilele trecute a facut ITP-ul; masina e ca noua. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
RADU__ |
![]()
|
Ok .
SPer sa am cat mai putine probleme de garantie ca aici scrieti de geaba. Sau cel putin, cei care scriu nu au macar intentia sa faca ceva spre binele nostru. Bafta si minuni la toti cu probleme de garantie. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
bear_mc |
![]()
|
![]() Half-Life 2 Fan Group: Members Posts: 678 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu am avut pana acum probleme mecanice sau electrice/electronice cu masina. Dar daca aveam si cei de la RR ma tratau cu sictir garantat viitoarea masina nu mai era renault. ssilviu eu te sustin in demersurile tale. Si eu aveam de gand fac o catalaogare a problemelor masinilor renault si sa o trimit in franta. Am impersia ca sefii mari de la noi nici nu transmit mai departe problemele sau transmit numai o mica parte. Mentalitate comunista.
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
- B-43-ZHY (sau 42)
2005 Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++) |
|
ssilviu |
![]()
|
Cei de la Renault Romania ne considera cei mai cretini oameni posibili de pe planeta asta. Asa cum am zis mai sus, le-am raspuns la mail si i-am intrebat, cum de in conditiile in care cei de la Serus au scris clar ca nu exista nici semn de utilizare necorespunzatoare ei pot sa dea verdictul asta doar dintr-o simpla poza, excluzand evident posibilitatea unei probleme la materialul aplicat de ei din fabrica.
De asemenea le-am cerut sa-mi spuna cu exactitate unde in documentele primite de la ei scrie ca stergatoarele sunt supuse uzurii normale. Ia vedeti ce raspuns am primit: QUOTE Fata de aspectele semnalate, asa cum v-am comunicat si in raspunsul transmis in data de 05/11/2007, in baza informatiilor primite de la reparatori, incidentele reclamate nu fac obiectul garantiei contactuale deoarece, conform Carnetului de Intretinere si Grantii, pagina 5, ele provin din intretinere/exploatare necorespunzatoare (exfoliere vopsea parte fata casetofon) sau au fost supuse unei uzuri normale (stergatoare parbriz). Nici nu stiu cum sa numesc un astfel de raspuns, persiflare, bataie de joc, luare de prost .... Daca in primul caz raspunsul pe care trebuiau sa-l dea este "Nu vrem sa-ti dam garantie, se poate ca materialul nostru sa fie de vina, trebuie expertiza tehnica, nu avem cum sa o facem, ne doare la basca, daca nu va convine ne puteti da in judecata" la al doilea puteau macar sa-mi spuna despre pasajul dat de cipman. De care tot nu sunt sigur ca e suficient. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
dack |
![]()
|
Acum chiar m-am enervat si eu!
Mie mi-a aparut respectiva basicuta de aer pe fata de cd, sub vopseaua cauciucata aurie, la aproximativ o luna de cand luasem masina. Nimeni nu stersese bordul inca, cu nici o solutie! Exploatare necorespunzatoare? Niste mizerabili! ![]() De Victor Hugo. This post has been edited by dack: 11 Dec 2007, 15:46 |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Stau si ma uit cata rabdare ai avut. Mail-uri, mers in service pentru fiecare amanunt, totul pus la punct...Cat timp trebuie sa-ti fi luat, totusi. Timp in care puteai sa lasi stresul, sa mergi la un gratar cu prietenii, sa calatoresti, sa lenevesti pe o plaja, sa faci orice altceva decat sa te lupti cu...tine. Pentru ca lor putin le pasa, iar tu iti faci nervi. Bule in plastic? Daca iti merge motorul fara probleme, da-le pustiului sau sparge-le cu un ac si gata. Stergatoare? Schimba-le si cu benzina data pe drumul la service (care nu intra clar pe garantie) du-te la munte sau la bunici sau oriunde in alta parte...E dureros ca ne dam prea tarziu seama ca asa trebuia sa facem de la inceput...
Multa bafta si km fara incidente! |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
mafone |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 15 November 07 ![]() |
Chestia haioasa, referitoare la casetofonul lui Ssilviu apare la Hyundai, unde casetofonul are garantie 30000km. Asta este cea mai haioasa faza de la garantia Hyundai. Asa ca....... nu va mai plangeti
![]() |
--------------------
Renault
Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne
2008 4 iulie
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Ceea ce ma mira este disparitia unor angajati Renault care-si facusera cont pe forum sa-si faca si ei targetul sau sa mai vanda cate o masinuta, precum si altii mai pe naspa.. acum e liniste totala....
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai....unii au plecat la case mai mari........
iar cei din vanzari nu cred ca au un cavant de zis...la garantie..... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(OVIDIUS @ 11 Dec 2007, 16:06) Stau si ma uit cata rabdare ai avut. Mail-uri, mers in service pentru fiecare amanunt, totul pus la punct...Cat timp trebuie sa-ti fi luat, totusi. 10 minute la stergatore cand eram in service pentru o programare la master la reparatie. Iar la casetofon alte 10 minute cand am venit pentru o reparatie in garantie la vopsea. Mailurile alte 10 minute. Cel mai mult a durat sa postez pe forum. Dar am mai zis-o mai sus, nu o fac pentru o bomba de casetofon si niste stergatoare amarate, ci mai mult dintr-un spirit ... sa zicem ... justitiar ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
corvinarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 684 Joined: 24 November 06 ![]() |
ssilviu? au inceput problemele in paradis?
ca atunci cand incepeam sa spun si cand am spus ce probleme - REALE - am cu maisna... le-ai luat apararea RNR si ai spus ca sunt eu prea... tipicar... si eu am schimbat ornamente inteioare exfoliate... si alte pise .... unele chiar importante... de ex. volanta motor... |
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
De ce nu scrii si direct in Franta despre felul cum esti tratat?...Cred ca merita incercat...
![]() |
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 16:47 |