De ce ne-am cumparat Renault ?
![]() ![]() ![]() |
De ce ne-am cumparat Renault ?
RDaniel |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 9 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2005 1.5 dci 100 cp Influence
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Cred ca mulți au ales Renault pentru raportul Dotări / Preț , care este unul foarte bun. (
![]() ![]() Partea emoțională este legată de modelele mai vechi Renault, unde există și calitate... (n-am înțeles ultimul rând, mai ales că începea cu ține-ți ![]() This post has been edited by Catalin Marinarul: 12 Aug 2007, 20:32 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca era ieftin si cu dotari multe
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(RDaniel @ 12 Aug 2007, 21:11) Exista oare un set de trasaturi comune care ne-au facut sa ne indreptam spre aceasta marca ? Saracia si dorinta de a avea cat mai multe gadget-uri la cat mai putini bani. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
io pt cele 5 stele...si 6 airbaguri...(era singurul de pe piata....)
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Arpad |
![]()
|
![]() Adolf Group: Members Posts: 34 Joined: 7 August 07 ![]() |
Cand mi-am cumparat masina aveam de ales intre Megane si Octavia 2. Am ales Megane pt. ca e mai ieftina, pt ca imi ofera mai multe optiuni la un pret mai bun, am 8 airbaguri, am capacitate cilindrica mica (putere suficienta) deci taxe mici la asigurari si impozite, consum super bun. Pana acum nimic nu m-a facut sa regret alegerea!
![]() |
--------------------
Reanault
Megane 2
- B-42-XXX
2006/ Lux Privilege Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege |
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu doream o masina cu cutie automata cu pret ddp pana in 16k euro. Aveam de ales intre Focus, Astra, Ocatvia Tour, Octavia II, Megane. Megane-ul l-am ales datorita: Cele mai multe dotari in pret, cel mai puternic motor( astra avea parca doar 90 cai, octaviile 101, focus tot 110), si spatele care imi place la nebunie chiar dc are 4 ani de cand a iesit pe piata (deci designul).
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
1. Siguranta. Erau 6 airbaguri standard si am mai bagat inca 2 optionale. Chiar daca teoretic Megane are 32/35 puncte la crash, am vazut destule masini busite sa vad ca masina e rezistenta.
2. Design. Eu si sotia suntem unii din aceia carora ne place la nebunie hatch-ul, mai ales cel cu face-lift. Aici intra si designul interior, care mi se apre mai fain decat Focus/Skoda/Astra. 3. Pret. Am zis pret si nu dotari, caci am luat dotarile care le-am vrut, dotari pe care le-as fi luat si la o alta masina. Diferenta este ca O2 era cu 5040 EUR mai scumpa la aceleasi dotari (si cu 23CP in plus la motor) |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
vlad_laguna |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 18 December 06 ![]() |
am ales laguna din cateva motive foarte importante:
-pt design: extraordinara dupa parerea mea -motorizare: in comparatie cu alte diesel-uri este silentioasa, puternica -dotari: are unele chestii la care alte masini nu viseaza decat in echipari de varf -pret: in comparatie cu alte masini nemtesti sa zicem, pretul era cu mulkt mai bun, raportat si la dotari si la imaginea de pe piata. am observat si eu anumite caractere specifice posesorilor de o anumita marca de masina (mai exact, in functie de tara de origine). nu as vrea sa fac scandal aici prin exprimarea ideilor legate de acest lucru, dar.....in mare, am observat ca posesorii de masini nemtesti, ii privesc cu superioritate pe ceilalti participanti la trafic si au anumite iesiri care nu fac decat sa incurce circulatia. eu dupa asta caracterizez acesti posesori de masini.ma refer la civilizatia din trafic, cum iti respecti partenerul de drum, chiar daca are o masina non-germana. cei japonezi sunt undeva la mijloc , adica mai ok decat germanii , dar mai intepati decat altii. sper sa nu se supere nimeni pe mine, dar traim intr-o tara libera si mi-am exprimat PAREREA PROPRIE (atentie!!! nu neaparat cea corecta) va salut |
--------------------
VW
Passat 3C
- OT-03-VTG
2006 VW Passat 3C-2006, 140 CP
|
|
RDaniel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 9 October 06 ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri si pentru corecturile dvs .
In ce ma priveste , in alegerea marcii a contat foarte mult factorul emotional , adica prima impresie . Am ales cu inima si nu regret . N-am inteles niciodata de ce atata inversunare pe forumuri impotriva acestei marci si uneori chiar si in trafic. Nu doresc sa ofensez pe nimeni insa am constatat de prea multe ori ca atunci cand depasesti Octavia , Astra sau Focus cerul si pamantul trebuie sa se crape. Unii parca doresc din tot sufletul sa-ti transmita ca esti prostul lumii ca ai Renault. Ceea ce este interesant este faptul ca acest tratament copilaresc vine foarte rar din partea vreunui posesor de Mercedes . Dupa 42 k, am inteles ca aceasta masina face exact acelasi lucru ca oricare alta insa m-a facut sa ma simt diferit , adica am inteles ca nu fac parte din acel grup practicant de grosolanii in trafic. Nu sunt genul sa fac aprecieri de genul "sucks marca cutare" , insa nu ati observat ca baietii de baieti , purtatori de maieruri si alte gadgeturi vestimentare de gust indoielnic nu prea conduc Renault . Sa posede ei oare un simt deosebit pentru tehnica , calitate si design auto ? De cate ori a razbatut dintr-un Renault , vali vijelie ,gutza sau alti neciopliti ? Poate ma insel. |
--------------------
Renault
Megane
2005 1.5 dci 100 cp Influence
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
e ieftin si are butoane multe.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
Am ales - acum aproape 4 ani - emotional. M-a impresionat aspectul si bineinteles si numeroasele dotari care veneau in pachetul de top - cu 1000 eur mai ieftin pe atunci decat concurentul care era corolla.
Cred ca uscaturi sunt in toate padurile. Inversunare exista peste tot. Dar dincololo de prejudecati si prostie e posibil sa existe si inversunati "justificati". Acum un an jumate eu eram probabil unul dintre ei. Acum sunt mai tolerant. Dar reno nu imi mai cumpar cel putin vreo 15 ani de acum inainte. Experienta cu meganurile a fost traumatizanta. ![]() Subscriu 100% opiniei lui catalin - pe care am mai exprimat-o de altfel si eu prin alte locuri. Exista o diferenta importanta intre raport favorabil calitate - pret si raport bun dotari-pret. La reno este in functiune ultimul caz. Si oricate declaratii cutezatoare despre noile standarde de calitate ar face ei e nevoie de mult mai mult de atat ca sa ma aduca inapoi in curtea lor ![]() http://www.topgear.ro/pagini/editoriale/tu...-si-masina.html Dupa umila mea parere. Cat despre intalniri in trafic cu posesori ai altor marci. Cred ca exemple personale care sa-i puna pe altii in lumina defavorabila avem toti. cei care au masini cu "renume" tin sa se comporte ca si cum ar fi cumparat si obligatia de a fi nesimtiti iar cei care au masini dintre marcile medii au si ei, unii dintre ei, frustrari pe care le rezolva in trafic. This post has been edited by Turkish: 13 Aug 2007, 15:03 |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Raportul dotari/pret e la toti, garantat...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu pot sa spun de ce nu mi-am luat Renault, in primul rand din motivul ca am vrut o masina cat de cat sport intr-o anumita limita de bani, in al doilea rand din cauza raportului acela calitate-pret care nu e si in al treilea rand pentru preturile la piese practicate de Renault care mie mi se par enorme.
This post has been edited by 2dor: 13 Aug 2007, 15:03 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
Rentz |
![]()
|
![]() Addicted to diesel Group: Members Posts: 79 Joined: 27 August 05 ![]() |
1. Pretul
2. Dotarile 3. Usurinta in conducere si agilitatea surprinzatoare pt. un diesel 4. Insistentele unui priten care m-a adus mereu la Clio in ratacirile mele spre alte marci de masini. |
--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL
1.5 dCI 65cp
- B
2006
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
De cate ori vad threadul, imi vine sa raspund "de prosti"
![]() Eu mi-am luat Renault-ul cam cu ochii inchisi, fara sa caut alte oferte. Abia cand dealerul a inceput sa ma umple de spume cu amanarea livrarii, am inceput sa ma uit si la altceva, hotarat fiind sa reziliez contractul. Atunci am realizat ca as fi putut sa-mi iau un 307 sau un Focus, e drept, mai putin dotate (307-le de ex. n-avea piele pe volan si senzori de ploaie ![]() ![]() De ce am luat-o? Fiindca mi-a placut de la prima vedere, de prin 2003, fiindca e sexy si bine dotata. Daca o fi sa am probleme cu ea... asta e... sper sa nu fie un capat de tara. Iar urmatoarea masina sper sa fie tot un Renault, o Laguna 3 phase 2. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
dcsiki |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 15 February 05 From: Brasov ![]() |
Eu am luat dupa ce am vazut cum s-au comportat masinile de serviciu ...............alergate de mai multi soferi si pe drumurile noastre care de multe ori seamana cu adevarate piste de teste.
Am mai facut comparatie cu alta masina de serviciu (ford focus) de care am fost profund dezamagit , asa ca atunci cand am ales un second am stiut la ce sa ma uit si sa-mi fac o impresie de costurile de intretinere , posibilitatea de a gasi piese si la alti producatori .Apoi daca la aproximativ aceleasi costuri poti sa iei o masina mai sigura si cu dotari mai ample .... Acum stiti si voi ca la o masina trebuie sa-ti placa ceva , dar acest ceva la unii nu li se pare hotarator ..... de aceea sunt si asa de multe modele si fabricanti. Toate masinile au cateva "bube" , dar speri sa nu ti se intample tie , pacat este ca la noi firmele vor profit cat mai mare si cat mai repede ( aici vorbesc de pretul pieselor de schimb de la reprezentante ) ..... BAFTA This post has been edited by dcsiki: 13 Aug 2007, 18:25 |
--------------------
VW
Bora
2002 Break older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci |
|
cuza26 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 4 May 07 From: Bucharest ![]() |
la mine a primat designul. am stat cu prietena si m-am uitat peste multe masini. Initial voiam SH deci nu conta ce ne luam...dar tot uitandu-ma peste poze si iar poze am ajuns sa ma trezesc zicandu-mi ca nu e asa frumos ca Megane-u indiferent ce vedeam. Acum nu exagerez sa zic Megane e mai frumos ca un Carrera Gt sau Mercedes C classe dar in gama asta de preturi parerea mea e ca nu are rival ca design(din nou parere personala). Si cand am inceput sa zapez dupa preturi dotari si alte detalii clar n-a mai fost nici o alta optiune.
Pe scurt: 1. Design 2. Pret,dotari,confort. P.S.: primul care vine si imi zice de 207 sau Auris ii sparg capu ![]() This post has been edited by cuza26: 13 Aug 2007, 19:29 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
- B-07-HLU
Manager 1,5 85CP
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Am dat 21.250 euro pe masina,la banii respectivi puteam sa-mi iau un A6 sau un BMW3 in stare exceptionala si nu am facut-o si nu regret nici pana in secunda asta,masina merge ca un fulg,este comfortabila,puternica,frumoasa si eu nu sufar de Imagine.
Prin comparatie prietenii si cunoscutii mei din Romania au,Opel Omega,A6,A4,BMW seria 5 toate achizitionate sub pretul masinii mele. |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am luat-o in primul rand pentru siguranta...dupa ce ai un accident foarte grav cu un Megane din plastic de calitate indoielnica din care scapi fara o zgarietura...te gandesti de doua ori inainte sa iei o Octavia cu 2 airbag-uri...oricat de "bine" ar fi construita ea...
![]() This post has been edited by j.d: 14 Aug 2007, 00:38 |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
1.Siguranta
2.Siguranta 3.Siguranta Nu este o masina cu care sa demonstrezi ceva, e doar o masina de familie linistita cu care te deplasezi avand muzica in surdina cu 40 la ora ![]() Oooooo, da ce bine ma simt, ca am luat-o de noua si o ingrijesc cum stiu eu mai bine, (ma rog eu si exagerez cu ingrijitul) si cand stiu ca nu a parcurs jumatatea distantei dintre Pamant si Luna, respectiv 187.500 de km. Si in plus, e a dracu' de frumoasa..... ![]() This post has been edited by Mutzunache: 14 Aug 2007, 06:29 |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
raport dotari/pret cel mai bun...
![]() totusi vad ca numai cei cu megane posteaza... ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Hmmm, s-a intamplat.
La mine nu prea se pune. Aveam de ales intre Renault si Renault. Am ales Renault ![]() La cat imi permiteam sa arunc pe fiare la acea data, Clio era singura masina cu destul de multe accesorii, cat sa simti ca nu mai esti pe Dacie. Daca nu ma interesa pretul imi luam Saab. This post has been edited by Lucman: 14 Aug 2007, 09:02 |
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|
IvanCG |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Oarecum din intamplare, dar deocamdata nu ma plang.
Am un amic a carui firma se ocupa cu comertul de masini second-hand si s-a intamplat ca atunci cand am decis sa-mi iau masina sa o aiba pe asta de vanzare. Faptul ca am sotie care are nevoie de spatiu pentru bagaje ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
Estate Privilege 1.9 dCi 2002
|
|
alumoi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Laguna 2 Estate 1,9dci:
- diesel - confort - siguranta (nevasta + copil mic ![]() - arata bine! |
--------------------
Renault
Laguna Estate
1.9dCI - 2001
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Vorbim acum de majoritate:
Ce am observat eu citind forumurile de specialitate de pe la noi. De obicei, cultura auto pe la noi prin tara e cam zero. Este dominata de stereotipuri total aiurea, unele valabile in trecut, dar nu si acum, altele niciodata adevarate. Se stie folclorul ala: masinile japoneze si germane nu au moarte....masinile frantuzesti se rup in doua la prima groapa si iti vinzi apartamentul ca sa le repari....chestii din astea.... In principiu clientul de Renault este unul informat. Unul care este la zi cu toate ofertele. Si stie cam care sunt preturile la concurenta. Si de aceea poate sa ia o decizie in cunostinta de cauza. De altfel, cred ca as putea spune ca clientul de Renault este cel mai putin afectat de folclorul total aiurea de pe la noi. Evident, mai pot sa fac o mica descriere si la clientii de Skoda si VW: au intrat doar in showroomul din care au luat masina. Clientii de japoneze, in special Honda se duc de obicei sa cumpere masina convinsi ca vor schimba doar consumabilele pentru 1 milion de km si devin in scurt timp ce mai fanatici internauti existenti. Iar cei de Seat fac parte din categoria Skoda si Vw dar vor ceva chipurile sportiv. Sportivitate care se regaseste doar in campaniile publicitare. Eu unul am luat masina dupa ce am stabilit suma de care dispun si ofertele care se incadreaza in ea. Am intrat pe forumurile dedicate si am ajuns la concluzia ca probleme au toate masinile. In aproape aceeasi masura. Si de aceea am luat masina care imi oferea cele mai multe dotari. Ca sincer sa fiu, sunt dispus sa stau cu climatronic, mp3 si siguranta de 5 stele si sa fiu nevoit sa repar ceva decat sa iau o masina care chipurile ar fi tare ca piatra si atat. ![]() Sa luam de exemplu situatia ipotetica in care un Megane ar fi comparat cu unul din modelele alea de japoneze/germane care sunt stas la fiabilitate. Eu mi-am luat masina sa o tin 100.000 dekm. Meganeul e mai ieftin decat respectivele modele de mai sus cu cel putin 2000 de euro si diferenta poate ajunge pana la 4000 de euro. Avand in vedere faptul ca primii doi ani am garantie iar in urmatorii doi ani, diferenta aia de pret, de 2000 de euro acopera practic chiar si cazurile cele mai nasoale de Meganuri de pe aici, cu o groaza de piese schimbate am spus ca ies mai bine daca iau Renault-ul. De ce? Pentru ca asa de bine cum pot sa am probleme, care pot fi acoperite de respectiva diferenta de bani, asa bine pot sa fac 100.000 de km fara nici o problema. Iar in acest caz imi ramane mie diferenta aia de bani. Deci in orice situatie, cel putin pentru mine era mai avantajos sa iau Meganu. Dar asta intr-o situatia ipotetica, in care masinile alea cu care se compara Meganu nu aveau nici o problema. Dar si alea au o groaza de probleme. Chiar daca in testele de fiabilitate japonezele ies foarte bine, acele clasamente trebuie citite cum trebuie. E adevarat, acestea au cele mai putin probleme, dar mie imi lasa impresia ca de cele mai multe ori sunt citite ca si cum japonezele nu ar avea nici o problema. Ceea ce este foarte fals. Iar din punct de vedere probabilistic, desi la japoneze ai mai putin sanse sa ai probleme, sansele alea nu sunt cu mult mai mici decat cele la masinile frantuzesti. Un alt argument pentru care mi-am luat Renault a fost si pretul masinii din Vest. Acolo unde Renault vinde Megane la preturi foarte asemanatoare de toate celelalte competitoare din clasa compacta, fie ele nemtesti sau japoneze. Si daca in conditiile astea Megane se vinde oricum foarte bine...e clar ca aia nu dau banii degeaba intr-una pe o masina care ar fi mult mai proasta decat celelalte. Deci e clar ca problema e la modul in care marca Renault este privita in Romania, mod care nu prea depinde de calitatea masinilor vandute. This post has been edited by ssilviu: 14 Aug 2007, 22:01 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
dominic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 5 June 04 From: Ramnicu Valcea ![]() |
silviu de acord cu tine
In cazul meu as mai adauga ca am luat un diesel la pret de benzina (la alte firme). Inainte am avut solenza - motor renault - cu care nu am avut nicio problema |
--------------------
renault megane
manager 1.5 dci 85 cp RNA bleu extreme
2007
|
|
Piry |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 30 April 07 ![]() |
pentru istorie. (si ca a fost ieftina si n-am inca 'jdemii de euro)
urmatoarea masina, japoneza, pentru performanta |
--------------------
Renault
5
GTL 1.4C
|
|
fish |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 17 July 07 ![]() |
ssilviu, e tare rationamentul tau! Pe alocuri admirabil.
Totusi , catre final ai facut referire la vanzarile lor bune in vest. Aici ar fi ceva de comentat: in ultimile 12- 18 luni, vanzarile lor in vest au cam scazut. Constant. De ce? In Romania - nu! Aici inca se vinde f bine. |
--------------------
Megane 3
1.6 16V
2013
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
In Romania vanzarile merg bine pentru ca toate vanzarile la noi in tara merg bine. Piata e in expansiune. In Vest, unde piata e stabilizata, vanzarile au scazut datorita invechirii modelelor.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 16:34 |