Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Pierdere garantie. Da sau nu ?, Pentru cei cu masini in garantie

SANDRINO
post 28 Mar 2007, 10:14
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

In urma unor discutii cu mai multi dealeri Renault cu referire la montare senzori de parcare, camera de parcare, alte "accesorii" electrice fiecare mi-a recomandat o anumita firma unde se poate face montajul fara a pierde garantia la partea electrica. mad.gif

Azi m-am decis sa sun la Vocea Clientului RENAULT Romania si sa aflu mai multe detalii. Acolo o domnisoara super amabila imi raspunde: Conform certificatului de garantie ORICE modificare la partea electrica duce la pierderea garantiei. OK..... asta presupund ca legarea se face la becul de marsalier . Si daca alimentez la bricheta ? Pierd garantia sau nu ? Ramane sa primesc un raspuns. PERSONAL cred ca este o adaugare si nu o modificare.

Daca o sa imi pun becoled-uri ce s-o intampla ??? blush.gif

Apropos de pierderi garantie.... Daca echipati cumva masina cu super jenti de aliaj de 400 eur /bucata care sunt cu 500% mai bune din punct de vedere calitativ (si estetic) decat cele "agreate" marca "renault" pierdeti garantia la trenul de rulare.

INCEP SA FIU DEZAMAGIT !!!

Inainte imi era frica de politie cand bagam detectoru' in priza. Acum ar trebui sa ma feresc de cei de la RENAULT. icon_mrgreen.gif l

Cui si din ce motiv vi s-a intamplat sa pierdeti garantie ????

--------------------
RENAULT Kadjar - B Intens 1.3 140 EDC GPF - 2019
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Manuel
post 28 Mar 2007, 10:16
Post #2

Membru autentic

From: VASLUI

Asa iti trebuie daca intrebi smile.gif Mergi la orice service Renault, monteaza-i acolo si n-o sa ai probleme. Garantia se pierde daca interventiile sunt facute in alte service-uri neagreate de ei. Atata timp cat ai factura de montaj eliberata de un atelier Renault, nu pierzi nicio garantie.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
SANDRINO
post 28 Mar 2007, 10:23
Post #3

Membru autentic

manuel nu cred ca o sa gasesc un service renault unde sa ma duc cu un "accesoriu" care imi place mie si ei sa mi-o instaleze cu factura de montaj. Ideea era generala nu numai pentru senzori de parcare. Or sa incerce sa imi vanda cine stie ce stifturi la preturi duble !!! icon_mrgreen.gif

--------------------
+
Manuel
post 28 Mar 2007, 10:25
Post #4

Membru autentic

Eu zic ca daca o sa cauti, o sa gasesti wink.gif Eventual undeva in provincie, unde oamenii sunt mai relaxati.

--------------------
+
swordfish
post 28 Mar 2007, 10:32
Post #5

Membru incepator

From: Bucuresti/Craiova

Sal,

Am si eu aceeasi problema ,vreu sa imi pun o statie si un sub dar cand am intrebat daca imi pierd garantia mi au zis ca da,o sa o pierd, deoarece nu sunt facute de renault,deee.
Prostia e ,ca ei nu aduc accesorii si alte echipamente pt agreate de renault.

--------------------
Renault Megane II.1 Privilege - X XX SWF 2005 Sedan,1.6 16v
+
SANDRINO
post 28 Mar 2007, 10:40
Post #6

Membru autentic

Banuiesc ca tetiere si parasolare cu tv lcd nu are Renault deci pierd garantia daca imi pun.

Am vazut la cateva masini din aceeasi serie cu a mea ca nu merge becul de ceata din spate dreapta. Oare voi pierde garantia daca remediez un defect de fabricatie ??? icon_mrgreen.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
+
Mutzunache
post 28 Mar 2007, 10:44
Post #7

Milk my sheep, bitch!

Nu exista acel bec.

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
SANDRINO
post 28 Mar 2007, 10:48
Post #8

Membru autentic

Sincer nu vreau sa te contrazic , dar chiar aseara am desfacut stopurile si acel bec exista la mine unsure.gif

--------------------
+
swordfish
post 28 Mar 2007, 10:50
Post #9

Membru incepator

From: Bucuresti/Craiova

Exista dar e pe stanga..

Apropo de becuri ..am fost ieri la service cu cateva probl si am vazut ca nu mai functiona al 3-lea stop.daca tot eram acolo ,hai sa il schimb.
pret 2,4 becul 14,6 manopera (tva inclus)..mai zi ceva.....

--------------------
Renault Megane II.1 Privilege - X XX SWF 2005 Sedan,1.6 16v
+
SANDRINO
post 28 Mar 2007, 11:01
Post #10

Membru autentic

Becuri exista si pe stanga si pe dreapta , dar doar cel din stanga merge. Cu 1.5 metri de sarma am facut testul si functioneaza ( si paradoxal nu s-a ars calculatorul ). Sa demonstreze ca am umblat, ca sigilii nu exista. Si daca cumva reusesc sa demontreze le dau 3 pastile de "fuckitall" si imi fac masina pom de craciun cu sisteme audio si video, senzori de toate culorile si tipurile si radar aerian si terestru. Si mai imi vin ideii.........pe parcurs.. icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif radmasa.gif

--------------------
+
ghertzoi
post 28 Mar 2007, 11:02
Post #11

Membru autentic

From: varza a la cluj

becul exista pe ambele parti din simt estetic doar...scrie si in manual ca arde doar becul de pe partea soferului....ceva considerente legale in UE...am mai vazut undeva pe forum scris

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
SANDRINO
post 28 Mar 2007, 11:07
Post #12

Membru autentic

Si din considerente legate de ..UE pe o ceata densa ar trebui sa fiu considerat motocicleta si sa se gaseasca vre-un dobitoc sa ma depaseasca pe dreapta !!!??? radmasa.gif

Oricum, am decis sa deschid acesta POST pentru a afla toate motivele pentru care se pierde garantia ( la orice parte) si as avea rugamintea sa fim totusi ON-TOPIC !!! smile.gif

--------------------
+
adi_ar
post 28 Mar 2007, 11:14
Post #13

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

QUOTE(SANDRINO @ 28 Mar 2007, 10:48)
Sincer nu vreau sa te contrazic , dar chiar aseara am desfacut  stopurile si acel bec exista la mine  unsure.gif
*

Aveti dreptate amandoi ... dar mai bine vedeti aici Bec_ceata.gif ( Size: 30.3k ) Number of downloads: 317
- nota smile.gif !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
ghertzoi
post 28 Mar 2007, 11:44
Post #14

Membru autentic

Scuze de offtopic si polemica, dar depasirile se fac obligatoriu pe dreapta...daca vreun motociclist e dobitoc cred ca el se va lovi mai tare...smile.gif si oricum ai inca pozitia care iti arde pe partea stanga...numai sa nu fie motociclist chior

--------------------
+
Madriann
post 28 Mar 2007, 12:03
Post #15

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(ghertzoi @ 28 Mar 2007, 11:44)
Scuze de offtopic si polemica, dar depasirile se fac obligatoriu pe dreapta...
*

popa.gif ph34r.gif

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
A l e x
post 28 Mar 2007, 12:05
Post #16

Showing the fangs of rage

SANDRINO : Tu nu cumva esti genul de sofer care merge cu stopurile de ceata aprinse noaptea, ca na, poate nu te vede lumea ?

Nici mie nu-mi plac asimetriile la masini, si un singur stop pe stanga mi se pare cam aiurea dpdv estetic, dar apoi imi dau seama ca nu il voi folosi decat pe timp de ceata densa, unde oricum valorile estetice nu mai au nicio semnificatie wink.gif

Dar ceva imi spune ca tu nu vrei sa-l folosesti doar pe ceata...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
SANDRINO
post 28 Mar 2007, 12:08
Post #17

Membru autentic

1. din umila mea cunostinta depasirile se fac obligatoriu pe partea stanga
2. nu am spus sa nu ma loveasca vre-un motocilist si sa nu fiu confundat cu unul

in fine.......

Tocmai am fost sunat de aceeasi domnisoara amabila de la RENAULT ROMANIA si surprize-surprize : daca imi alimentez senzorii de parcare de la bricheta si ii activez eu cu un swich pierd garantia la partea electrica pentru ca am intervenit la partea electrica .

Tind sa cred ca respectiva persoana nu s-a trezit inca si ca Renault este inca o firma care se respecta. wacko.gif

--------------------
+
FireChief
post 28 Mar 2007, 12:10
Post #18

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

QUOTE(ghertzoi @ 28 Mar 2007, 12:44)
Scuze de offtopic si polemica, dar depasirile se fac obligatoriu pe dreapta...daca vreun motociclist e dobitoc cred ca el se va lovi mai tare...smile.gif si oricum ai inca pozitia care iti arde pe partea stanga...numai sa nu fie motociclist chior
*

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ..in ce tara????????

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
A l e x
post 28 Mar 2007, 12:10
Post #19

Showing the fangs of rage

Ceva imi spune ca ghertzoi a vrut sa spuna "stanga" in loc de "dreapta", nu va luati de el aiurea, din contextul postului lui asa reiese...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
SANDRINO
post 28 Mar 2007, 12:22
Post #20

Membru autentic

@A l e x

Nu merg cu stopurile de ceata aprinse noaptea, dar as merge in cazul in care mi-as monta nishte proiectoare legate de acestea pentru a nu mai plati o caruta de bani in plus ca sa imi schimbe si butonul de activare /dezactivare de la bord (semnalizatorul). Ideea mi-a fost data de cineva de la un service renault si sincer mi se pare buna.
Oricum problema era faptul ca este un defect de fabricatie care este scuzat din nishte motive pe care nu le-au explicat in detaliu (vezi atach-ul lui adi_ar). As vrea sa vad si eu sirma aia agreata Renault si factura pentru ea care ar rezulta in urma reparatiei in service !!! radmasa.gif

--------------------
+
claus
post 28 Mar 2007, 12:39
Post #21

private spice

poti sa iti pui proiectoarele pe un alt buton, pe bord.. decat sa faci tigania de a le lega la ceata.. tongue.gif

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
ghertzoi
post 28 Mar 2007, 12:46
Post #22

Membru autentic

muhaha am sfeclit-o, desi eu depasesc de obicei pe stanga...traiesc intr-o confuzie permanenta...nu mai stiu cum ii zice la afectiune...ca sa ma scot, locuiesc in anglia tongue.gif

--------------------
+
dannypapai
post 28 Mar 2007, 13:02
Post #23

Membru

Referitor la titlul topicului, eu am pus ieri senzori de parcare la firma Seleniu din Drumul Taberei si nu m-a interesat deloc daca pierd garantia, din simplul motiv ca m-a costat 400 RON, iar la IPSO aceiasi senzori erau 700 RON.

--------------------
Renault Fluence - B 173 PDA 2016, Expression
+
adi_ar
post 28 Mar 2007, 13:10
Post #24

Sa fie intr-un ceas bun!
... numai sa nu-ti plesneaca ceva electroni(ce) pe-acolo si sa regreti!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Laurentziu83
post 28 Mar 2007, 14:06
Post #25

Membru autentic

Nu plesneste nimica, daca alimentarea se face de la un plus si un minus care pot duce noul consumator si este o siguranta pe traseu care se va arde in caz de scurt-circuit. Asta e tot.
Ei scriu ca orice modificare poate afecta garantia ca sa includa TOT si sa fie ei acoperiti. Si eu mi-am legat detectorul de la firul de + de la plafoniera, dar cum detectorul nu consuma mult si este si o siguranta pe acolo, nu-mi fac griji. Daca vor carti baietii la revizie pe tema asta, voi riposta ca ma duc la alt service sa-mi fac reviziile si...bafta.

--------------------
. . .
+
SANDRINO
post 28 Mar 2007, 14:31
Post #26

Membru autentic

Parerea mea este ca oricum daca ai avea o problema si te-ai duce cu masina la garantie ar cauta sa incercre sa te duca cu presu poate-poate rezolvi problema pe banii tai. Sincer nu am auzit inca sa fi picat partea electrica in asa hal incat sa fie nevoie sa scoti o caruta de bani din buzunar, dar cine stie......daca se intampla? Mai degraba mi-as pune un tempomat ca mi se pare mult mai practic, lasand la o parte ca il amortizezi in 5k km la economia care o faci ! Problema este atitudinea celor de la Renault care iti ingradesc dreptul de a utiliza un anumit produs de o anumita calitate amenintand cu scoaterea din garantie ! huh.gif

--------------------
+
Manuel
post 28 Mar 2007, 14:56
Post #27

Membru autentic

sandrino, hai sa nu exageram. Eu pana acum n-am auzit de niciun caz de scoatere din garantie. Acuma tu ce-ai vrea, sa-i suni si ei sa-ti dea mana libera sa umbli prin masina cum vrei si unde vrei? Instalatia electrica e extrem de sensibila, au fost cazuri de calculatioare arse chiar in service, asa ca mi se pare de bun simt sa nu te lase sa umbli. Dupa cum ti-am zis, eu am senzori de parcare luati din magazin si montati in service Renault, deci cu putina bunavointa se poate.

--------------------
+
SANDRINO
post 28 Mar 2007, 15:14
Post #28

Membru autentic

Cred ca am fost inteles gresit ! Eu nu vreau si nu am de gand sa umblu in instalatia electrica. Am pretentia ca in momentul in care ma duc la service sa imi instaleze un accesoriu (marca cunoscuta, eventual si in amblaj sigilat sa nu creada ca am mai montat eu nishte bombe care or sa afecteze sistemul electric al masinii ) luat de unde am eu chef sa imi faca instalarea si gata. Sa faca ora de manopera dublu si tot este ok. Nu imi place sa fiu obligat sa utilizez doar ce au ei chef !!! Si nu cred ca sunt singurul !

--------------------
+
adi_ar
post 28 Mar 2007, 15:16
Post #29

Ideea, on-topic, era ca cei de la service pot, in asemenea situatii, sa-ti caute "nod in papura", nu ca ceea ce s-a instalat acolo ar fi gresit (cu atat mai mult cu cat a fost instalat la un sevice, am inteles) si in final au dreptate, ai facut ceva neautorizat de ei - o faci pe riscul tau si in conditiile impuse de clauzele de acordare a garantiei Renault !
Evident ca, daca pot, cei de la service nu rezolva nimic in garantie si iti ofera, imediat ce ai iesit din ea, solutii pentru toate problemele pe care le-ai reclamat, bineinteles contra cost !
Acum, hai sa fim cinstiti, nu numai cei de la Renault fac asta si nu numai cei din service auto, sa nu ne victimizam excesiv !
De aceea i-am urat sa fie intr-un ceas bun si sa nu ajunga sa dea explicatii, asta-i tot, dar nu ma pot abtine sa nu spun ca, pana la expirarea garantiei, este de preferat sa "accesati" instalatia electrica-electronica prin punctele autorizate - adica priza de bricheta pentru alimentarea cu 12Vcc si basta !

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
bashtalu
post 28 Mar 2007, 16:25
Post #30

Membru autentic

ref la topic...
mai acum aprox 2 luni si eu eram disperat din cauza acestei politici de a efectua modificari doar la cei agreati.
m-am conformat si am pus de la falcon statie si subwoofer, pe langa faptul ca nu mi-a placut cum m-au tratat, trecem peste....falconul iti instaleaza ce vrei tu dar numai cu produsele lor, eu daca vreau acum senzori pe spate, trebuie sa-i iau de la ei.....asa e politica....
senzorii o sa-i iau pana la urma de la manuel si vad cum ii instalez...
se bate toba ca sunt firme agreate de renault pe instalatii electrice, mecanica, etc, dar de unde am si eu ca si client renault, o dovada intangibila ca asa este? exista vreun acord,contract semnat cu Renault Romania care sa prevada aceste clauze?
de ex: daca mi se arde ceva acum, eu o sa dau vina pe cei de la falcon, am facturi si garantia de la ei, dar daca Renault Romania o sa zica pas....eu cum imi sustin cauza in caz de litigiu? stie cineva ceva legat de asta?
sper ca nu am aberat prea tare

Regards,

--------------------
Audi A4 2005
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 00:35
Dacia