Megane 2.2 vs Grande Punto, Care e alegerea potrivita?
![]() ![]() ![]() |
Megane 2.2 vs Grande Punto, Care e alegerea potrivita?
Greentransitions |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 13 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
VW
Passat
2007 Highline
|
|||
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Ce pot sa spun, eu nu sunt un fan Fiat, si nici atat un fan "Grande Punto", dar nici nu am mers cu el ce-i drept. Du-te intai la un test-drive cu ambele sa vezi care-ti place mai mult, un simplu test-drive iti poate schimba radical parerea despre o masina.
Avantajul la Punto e ca are 6 trepte si 10 cp in plus, cred ca e super tare faza asta, iar daca tie iti place ca design nu vad de ce nu l-ai alege... Eu nu stiu cat consuma Punto dar 1.3 nu poate consuma prea mult. Megane-ul de 1.5 in schimb sunt sigur ca e foarte tare la consum. Pana si eu, care n-am treaba cu Fiat-ul, m-as duce intai la un test-drive, just in case... Asta iti recomand. Nu-ti pot spune ce mi-as alege pentru ca nici nu m-am urcat intr-un Grande Punto, dar exteriorul nu-mi place. This post has been edited by A l e x: 13 Mar 2007, 14:39 |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pentru consum ia Grande Punto...
Pentru confort ia Megane... Ți-ai răspuns singur după părerea mea, iar incertitudinea va disparea în urma unui drive-test cu ambele mașini... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Greentransitions |
![]()
|
Revin cu informatii:
1. Comsum: Grande Punto: 5.9/3.9/4.6 Megane: 5.5/4/4.5 + mers 65 % in Bucuresti -> bila alba pentru megane. ![]() 2. Diferenta de greutate este doar de 60 kg in defavoarea meganului...deci aproape insesizabila. La o posibila revanzare peste 3-4 ani, care credeti ca va avea o valoare mai buna? |
--------------------
VW
Passat
2007 Highline
|
|
uncle |
![]()
|
![]() pole after pole Group: Members Posts: 528 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
pt. revanzare uita-te pe net la preturi
ar mai fi o diferenta pe care nu am vazut-o trecuta in lista ta ...discuri spate la megane vs. tamburi la punto...nu stiu daca e important ![]() L.E. am impresia ca motorul de pe punto e 16v de generatia a-2-a de common rail, pe cand cel de pe magane e de 8v...contraziceti-ma daca nu e asa...nu stiu sigur ![]() This post has been edited by uncle: 13 Mar 2007, 16:07 |
--------------------
renault
megane 1.4 16v / yamaha szr 660
>>> 2005 / 1998 2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
|
|
Greentransitions |
![]()
|
Confirm ca motorul de pe punto este cel din generatia a IIa de common rail avand 16v.
Iar punto cu motorul de 1.3 90 cp are discuri si pe spate, la fel ca si meganul. |
--------------------
VW
Passat
2007 Highline
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai e o diferenta...Megane-ul vine cu pachet de drumuri grele, pe cand GP-ul nu cred.
Ce pot spune e ca la Megane in afara orasului se simte cilindreea mica...la GP avand 6 trepte e posibil sa fie altfel. Dupa cum zicea si Alex, neaparat fa test drive cu amandoua, si daca poti iesi cu ele pe si autostrada putin sa vezi exact cum se comporta ambele masini. |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
Greentransitions |
![]()
|
|
--------------------
VW
Passat
2007 Highline
|
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
pt mine a fost una dintre varinate dar acum imi dau seama ca ar fi fost una dintre cele mai mari greseli.
votez indiscutabil pt megane. |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Daca nu vrei spatiul foarte mare oferit de Megane iti recomand Clio 3. Care din multe puncte de vedere este si peste Megane.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Zi-mi si mie unu te rog...
|
--------------------
powered
by
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pai in primul rand este mai bine lucrat in interior. Plasticile sunt superioare dpdv calitativ. Schimbatorul de viteze se misca mai usor. Volanul e mai mic si mai fain. Directia este mai ferma. Vizibilitatea este mai buna. Scaunele au un profil mai fain. Eu unul m-am simtit mai bine invaluit in masina aia. Era ca o manusa care se potrivea mai fix. Tinuta de drum era mai buna decat la Megane.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Subscriu la tot ce a spus ssilviu, mai putin cu volanul mic si fain, eu nu am sesizat.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
j.d |
![]()
|
Eh, atunci va inselati amandoi...
![]() Lasand un pic gluma la o parte, Clio III mi se pare chiar o masina reusita si cu design foarte frumos. Insa nu mi-as cumpara una pentru ca la momentul actual (reducerile astea...) e prea apropiata ca pret de Megane (cu aceeasi motorizare si aproximativ aceleasi dotari...) |
--------------------
powered
by
|
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
in discutie e un grande punto, prin urmare omul vrea sa aleaga o masina din clase diferite si deci clio e o varianata, si cea preferabila daca e vorba de clasa mica.
This post has been edited by dadu: 14 Mar 2007, 08:13 |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
eu as lua fiat numai datorita distributiei pe lant. plus motor generatie mai noua. si chiar e o masina reusita fiatul. cat despre confort, sa fim seriosi...meganu' e mai confortabil doar cand mergi 4-5 insi in masina in mod constant (asta ptr ca e masina mai mare). dar daca mergi ca mine 90% din timp singur (sau maxim 2 persoane in masina) si confortul unui matiz e suficient.
nu stiu sigur daca fiatul de 1.3 90 cp are cutie cu 6 trepte (stiam ca doar ala de 1.9 si 120 cp are cutia asta), dar daca e asa....f**k megane. cutie in 6 trepte si distributie pe lant...si tu tot vrei renault ![]() bine,recunosc, eu nu pot fii prea obiectiv, deoarece scarba mea vis-a-vis de renault tinde catre infinit. is mult prea nesimtiti ca sa ma mai atraga cu ceva vreodata. P.S io unu ma uit tot mai mult catre hyundai accent (1.5 crdi 115 cp varianta full). e sub 14.000 euro cu tot cu tva si are 6 ani garantie. This post has been edited by cristib: 14 Mar 2007, 09:11 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.330 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu prea este nimic de comparat...nici macar nu sunt aceeasi clasa...
Are un amic de-al meu GP masina de servici....la capitolul stabilitate este dezastru..si nu mi se pare sa aiba finisari interioare nu stiu ce...incomparabil arata mai bine Meganul si interior si exterior...dar aici intra putin si chestia de gusturi... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
j.d |
![]()
|
Cred ca la noi in tara, la nivelul asta de pret nu mai conteaza ce clasa e...conteaza mai mult "cata masina primesti in aceeasi bani..."
cristib, iti iei un ceas elvetian ca functioneaza la 500m sub apa, chiar daca tu nu o ajungi niciodata la asemenea adancime. Insa e frumos sa stii ca poate. La fel si cu masina mica vs mare la aceeasi bani. ![]() |
--------------------
powered
by
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Va rog nu deviati ... titlul este foarte clar.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
j.d |
![]()
|
QUOTE(Greentransitions @ 13 Mar 2007, 13:56) Avand in vedere ca in viitorul apropiat intentionez sa achizitionez o masina pentru deplasari in Bucuresti 65%, drumuri lungi 35 %, iar bugetul fiind un factor hotarator m-am orientat catre 2 modele: 1. Megane 2.2 1.5 dci E4 85 cp cutie in 5 trepte Confort Dynamique + baghete (implicit vopsea metalizata) + aer conditionat automat + jante Tuxedo 2. Fiat Grande Punto 1.3 jtd E4 90 cp cutie in 6 trepte Dinamic + climatizare + geamuri fumurii + window bag Ce preturi au ambele masini? Banuiesc ca e vorba de Megane hatchback? LE: Fiind confort dynamique este hatchback, insa preturile nu le-am gasit. Andrei, my bad ![]() ![]() This post has been edited by j.d: 14 Mar 2007, 13:12 |
--------------------
powered
by
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
j.d citeste mesajele din topic inainte de a scrie ceva ... te rog
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Greentransitions |
![]()
|
Informatii legate de pret: 14.400 GP, 15.390 Megane.
Maine ma duc sa fac test drive cu ambele masini. Deja am mers cu un Megane E3 80 cp si nu mi-au placut urmatoarele lucruri: antifonarea proasta, schimbatorul de viteze care face in toate felurile si cand accelerezi si cand decelerezi, oricand. Chiar daca 1.9 tdi de la vw "urla" mai tare nu se simte aproape nici un fel de trepidatie. Maine merg sa fac o tura si cu GP, iar lucrurile la care voi fi foarte atent sunt urmatoarele: 1.stabilitate in curbe si sa nu imi dea impresia de masina mica si instabila la viteza mare si pe franare. 2. Antifonare buna si vibratii cat mai putine. Mentionez ca aleg diesel pt ca vreau consumul cel mai mic, alt motiv pt care sa fiu de acord cu un motor diesel nu cred ca exista din punctul meu de vedere. Am sa revin cu informatii referitoare la cele 2 masini. Mai trebuie sa tinem cont si de faptul ca megane este pe piata din 2003, iar GP din 2006. Meganul va fi schimbat intr-un an- un an jumate. Iar legat de Clio III-este masina "desenata" pefect pt doamne. Cred ca GP are si putina agresivitate, mai ales in ceea ce priveste botul ![]() Deci...in concluzie...care ar fi alegerea cea mai buna? cristib vreau sa iti spun ca hyundai-ul accent 1.5 crdi 115 cp este cea mai reusita masina din clasa ei...ma refer la motorizare, raportul cilindree/cai putere, fiabilitate.Masina este mult peste tot altceva ce este pe piata. Imi pare rau ca aspectul lasa mult de dorit din punctul meu de vedere. Atat de mult incat nu pot alege asa ceva. |
--------------------
VW
Passat
2007 Highline
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cand am luat eu masina am fost sa facem drive-test si cu GP. A fost singura masina la care din priviri si eu si sotia am spun NU. Atunci il comparam cu Clio III si ne-a impresionat in sens negativ:
- plasticaraia ieftina de pe bord - vopseaua aia albastra de pe bord, care era si sarit aintr-un colt - dispunerea butoanelor pe bord si pe volan - scaunele putin confortabile Am ales Megane Bicorp Dynamique, pt. ca are discuri pe spate si are roti pe 16, pe cand GP are pe 15. Nu iti recomand baghetele laterale colorate in culoarea masinii. In functie de culoarea aleasa, mergi pe cele standard. Motorul e mai tare la GP, e acelasi motor ca pe Astra H sau noul Corsa. Ce ma sperie pe mine la GP este si numele de pe capota, Fiat. La Renault se stie ca modelele cu face-lift sunt mult mai bune decat suratele lor initiale, iar pana acum pe forum toata lumea e multumita de Megane 2.2. Fa o diferenta clara la optiuni si o sa vezi ca Megane are multe in plus: - cotiera centrala - roti pe 16" - tempomat - geamuri electrice fata-spate - siguranta mai mare Sa ne zici cum a fost la drive-test! |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Grande Punto mai are si suspensie independenta fata spate.In principal motoarele de la Fiat sunt mai slabe la performanta decat la Renault .Eu te-as sfatui sa cumperi meganul e o masina cinstita pentru banii pe care îi dai.
This post has been edited by DRD: 18 Mar 2007, 20:03 |
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
De unde deduci tu că actualele motoare Fiat sunt mai slabe ca performanță decât cele Renault?
![]() QUOTE banii car ii dai Nu cumva se spune banii pe care îi dai?... Dăm în sindromul Marean? ![]() |
--------------------
-
-
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Si eu sunt curios cine a tras concluzia asta ca motoarele Fiat sunt slabe ca performanta?
Ca si informatie concreta: motorul 1.3jtd de 90cp are cam acelasi nr de cp/litru ca si 1.5dci 105cp. (~70). |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
ssilviu |
![]()
|
Pacat ca la zgomot in interior nici nu se compara. GP e un mic tractoras.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Legat de 1.3 MJet - este cred cel mai blamat motor diesel de revistele italiene de specialitate. Unii pe la noi il lauda ca seamana cu unul pe benzina, insa italienii il critica pentru ca se face simtit numai in ture si are o plaja de functionare redusa - ceea ce il face sa isi piarda din calitatile specifice unui diesel. Si ca veni vorba, culmea ca italienii apreciaza 1.5dci 85CP de pe Clio 3. Ma intreb de ce? Le plac asa de mult masinile frantuzesti in fata celor nationale?
Nu am vazut cum se comporta pe GP motorul asta, insa l-am vazut pe Corsa si nu m-a impresionat cu nimic. Personal as alege Megane fara sa mai stau pe ganduri, este alta clasa de masina, iar atunci cand si la pret sunt cam pe acolo, nu vad de ce as da banii pe o masina mai mica si nu foarte vestita prin fiabilitate. Poate noul Bravo ar fi altceva, dar GP ? This post has been edited by cri123: 18 Mar 2007, 19:27 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
octav99 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 209 Joined: 13 November 06 From: Romania ![]() |
daca s-a ajuns asa departe si putin off topic vreau sa vad si eu posesorul de masina italieneasca care poate spune ca e si fiabila ,din orice p.d.v
masinile italienesti sunt frumoase, au nume lascive dar numai fiabile nu sunt oricare , iar fiat este cea mai de jos asa ca trebuie luat in calcul pretul de revanzare chiar daca motorul este de generatie mai noua nu ii vad pe italieni sa-l fi pus la punct din toate p.d.v asa ca mai bine ceva de generatie anterioara dar bine pus la punct si setat ![]() |
--------------------
-
-
-
- - Megane2.2
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Idei preconcepute...
Nu poți accepta și varianta cum că FIAT nu mai e ce a fost acum câțiva ani, când era adevărat ceea ce spui? |
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 01:12 |