Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

BIELETA DIRECTIE STANGA DREAPTA

tino
post 11 Apr 2006, 09:01
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Am fost la service ptr o testare inaintea reviziei de 45.000 sa vad la ce sa ma astept si totul e ok in afara de BIELETELE astea doua.

Intr-adeva se aud niste troncaneli sub masina cand merg pe drumuri cu gropi.
M-am mirat ca nu mi-au gasit ptr schimbat buscsi si nimic altceva decat BIELETELE astea care costa vreo 4 mil /bucata si manopera vreo 2 ore de lucru AMBELE.

Sa fie astea de vina ptr bataile de la roti cand dau prin gropi ?
Au testat-o si la drum , au urcat-o pe elevator. Cred ca nu s-au inselat sa dau banii degeaba iar problema sa fie in alta parte .

Nu tremura volanul , nu face se face zgomot in curbe doar troncane cand merg pe drumuri mai proaste. Chiar sa fie de la bielete ?

3.970.000 cu TVA inclus /BUC . E bun pretul ? Daca le iau din alta parte pierd garantia pe piese si montaj ?

Daca imi poate spune cineva codul acetor bielete ca sa vad preturi in alta parte .

--------------------
MEGANE II 1.6 benzina 2004 PRIVILEGE
MEGANE II 1.6 benzina CONFORT PRIVILEGE 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 11 Apr 2006, 09:34
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Zgomotul poate fi de la ele ... dar ... asta e pret de service renault nu ? daca masina nu mai e in garantie poti lua piesele de la un magazin si iesi mai ieftin ... mie mi se par cam scumpe ... bafta

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
tino
post 11 Apr 2006, 09:37
Post #3

Membru autentic

de asta intreb......stie cineva mai ieftin in alta parte ?

am vazut pe forum ca sunt care au dat si 6 si 8 mil / bucata .

--------------------
+
cmandrei
post 11 Apr 2006, 09:40
Post #4

NEWSMAN

Pai trebuie cautat la magazinele de aduc piese pentru renault. Daca cauti pe site vei gasi ... http://www.reno.ro/index.php?showtopic=42458 - asta e unul de aici de la megane ... dar mai sunt si la clio ... bafta

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
tino
post 11 Apr 2006, 11:29
Post #5

Membru autentic

am gasit la alt magazin tot bielete originale cu 3 mil, iar in alta parte mi-au spus ca sunt si la 1.8 mil dar alta marca....ce de la SERVICE RENAULT dau garantie doar pe manopera in cazul asta

--------------------
+
cmandrei
post 11 Apr 2006, 11:31
Post #6

NEWSMAN

Garantia o iei e unde ai cumparat piesele, daca le montenzi intr-un service autorizat (gen renault). [1,8 mil este jumate din cat ti-a spus renault ... parca parca mai merge]

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
tino
post 11 Apr 2006, 11:33
Post #7

Membru autentic

si daca iau de astea mai ieftine mi-au spus ca e cam complicat cand tb sa comande ca nu stiu daca se potrivesc......dar calitatea cum este? sunt comparabile cu cele originale ?

ce cod au bieletele astea si cum pot fi sigur ca aduc ce trebuie ? Ce marca imi recomandati ?

--------------------
+
tino
post 12 Apr 2006, 08:52
Post #8

Membru autentic

AM REZOLVAT:

am comandat in alta parte bielete directie ORIGINALE cu 3 mil bucata

erau si mai ieftine dar alte marci.....am preferat ORIGINALE.....mai ieftin de 3 mil/bucata nu am gasit

sunt BIELETE DIRECTIE STANGA /DREAPTA + BURDUF

de motat le montez la SEVICE RENAULT

--------------------
+
padre
post 12 Apr 2006, 08:55
Post #9

Il padrino

From: Bucuresti

De unde le-ai comandat? Si cu ce coduri? Ma intereseaza si pe mine pentru ca la ultima revizie mi-au recomandat sa tin sub observatie bieleta stanga si sa o schimb la urmatoarea revizie. I-am intrebat (Mach 1 WTC) atunci cat costa piesa si mi-au spus 450 - 500 RON bucata.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
tino
post 12 Apr 2006, 10:01
Post #10

Membru autentic

cu 3.250.000/bucata tva INCLUS gasiti la AUGSBURG si sunt ORIGINALE ...eu am avut noroc de un discount deoarece am luat prin alta firmulitza...nu stiu codul dar daca daca dai seria sasiu si restul de date poti comanda fara probleme....daca iei originale cred ca e mai sigur....am inteles ca daca iei alte marci e posibil sa nu se potriveasca ...au mai fost probleme

--------------------
+
razu
post 12 Apr 2006, 10:17
Post #11

Eu scriu doar cand beau bere

Eu tot nu inteleg de ce la Augsburg sunt mai ieftine piesele decat la reprezentanta renault! ohmy.gif
Oricum pretul bieletelor pare ok la Augsburg le iau pe amandoua (stanga + dreapta)
just in case! wink.gif

--------------------
Renault Megane 2004 hatch - DB 05 LSJ
Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
+
Nicotine
post 13 Apr 2006, 17:22
Post #12

Membru autentic

Eu zic ca merita incercat si in alta parte decat Augsburg, ca tocmai m-am intepat de vreo 30 ron la stergatoarele Bosch.
Incearca si la DAB si la Metropolex

--------------------
MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu
+
megane4life
post 13 Apr 2006, 22:25
Post #13

Membru incepator

Saptamana trecuta am fost cu Megane-ul la service pentru diverse probleme micute, iar ei au descoperit un joc la bieleta dreapta si au trebuit s-o schimbe. Nu m-a costat nimic, pentru ca masina e inca in garantie. Dar parca nu mi se pare normal sa cedeze la aproape 11000 km.

--------------------
Renault Megane Sedan 2005 1.4 16V
Megane II Sedan, 1.4 16V, Influence, rouge de feu, iunie 2005
+
rombu
post 13 Apr 2006, 22:53
Post #14

FOR SALE

mie mi-au schimbat-o..tot pe dreapta ..la 5000 sau 6000 nu mai stiu...deci...orice e posibil

--------------------
Renault Megane 2 2004 Confort Dynamique
Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004
Bucuresti
+
chipson78
post 14 Apr 2006, 08:23
Post #15

Membru autentic

QUOTE(razu @ Apr 12 2006, 11:17 AM)
Eu tot nu inteleg de ce la Augsburg sunt mai ieftine piesele decat la reprezentanta renault! ohmy.gif
*

pentru ca fraierii ca noi cumpara de la ei, de-aia!
ia sa se duca omul frumusel cu piesele in portbagaj sa vezi ce repede scad preturile si la ei. da' romanu' nostru e snob(reprezentanta,piese originale renault ....) si nu stie ca piese "la fel de originale" poate gasi si in alta parte la juma' de pret mad.gif

p.s. :scuze de off topic tongue.gif

--------------------
Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut)
+
cipman
post 15 Apr 2006, 19:03
Post #16

Membru autentic

tino, o bieleta (sau ambele bielete) uzata poate, intra-devar, sa produca zgomote la rulare cu viteze mici pe drumuri denivelate. Dar nu numai bieletele pot fi sursa cloncanelilor. Daca ai facut o constatare in service, probabil ca aceea e cauza. Uzura bieletelor e cel mai simplu de constatat. Daca nu ai incredere in solutia propusa, mergi la un alt service pentru o noua constatare. Nu-i obligatoriu sa fie autorizat Renault. Mai dai 15-20 de lei si vei avea o a doua opinie. Pe de alta parte, poti si tu sa ridici, pe rand, cate o roata din fata pe cric si sa constati daca ai joc la bielete sau nu.
Iti raspunsese cmandrei cu prima lui propozitie asa ca eu nu mai aveam ce raspunde, fiind de acord cu raspunsul lui.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
tino
post 16 Apr 2006, 17:16
Post #17

Membru autentic

mi-a spus cineva care a schimbat anul trecut BIELETETA la service renault ca pretul a fost 162 euro+TVA /bucata, asta inseamnand vreo 7 mil /bucata cu TVA cu tot, acum tot la RENAULT e 4 mil cu TVA cu tot aceeasi piesa, deci si la dealerii RENAULT s-au ieftinit mult piesele

incepe sa nu mai fie foarte scumpa intretinerea RENAULT

v-am spus ca de curand mi-au adus tot cei de la service renault capacelul incuietoare maner cu 267.000 lei, iar acum o luna era 610.000 lei

--------------------
+
meganedeux
post 17 Apr 2006, 07:50
Post #18

Membru

Am gasit bielete de directie cu 1,2 milioane pentru M2.
Treaba este ca m-au intrebat care este tipul casetei de directie (ca sa stie ce sa imi livreze).
Astfel ca am sunat la Serus unde nenea de la receptie, dupa ce mi-a atras atentia ca ei repara numai cu produsele lor, mi-a facut teoria chibritului cu analogia intre adidasi chinezesti si adidasi torsion. L-am informat cu regret ca de adidasi torsion care se rablagesc dupa 20 k km sunt pana in gat si ca prefer acestora chiar si adidasi mongolezi.
Stie cineva vreun indicativ/cod de-al casetei de directie (sau de unde pot gasi asa ceva), ca sa ma pot incalta?

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane2 Sedan
1,5 dci 80cp, Authentique, Gri
12/2003
+
tino
post 17 Apr 2006, 09:37
Post #19

Membru autentic

eu le-am comandat si sunt originale dar facute de TRW MADE IN spain ...3 mil /buc
cand ma uit la piesa cum arata ma intreb ce costa atata ?

pe cutie scrie cod 77 01 474 448
mai scrie UV1
4XDEYO

si mai este un cod lung 20311400 RNT

pe piesa metalica vad ca scrie TRW 0206 iar pe cauciuc mai multe serii

intrebarea mea este cum stiu eu daca sunt originale sau sunt contrafacute ?
cutia vad ca se poate desface usor

TRW face piese originale ptr RENAULT? cutia vad ca e originala

--------------------
+
meganedeux
post 17 Apr 2006, 10:05
Post #20

Membru

Multumesc de informatii. O sa zic la magazinul care nu are program Renault sa vad daca le este de ajuns acest cod.

Eu tin la rationamentul meu - daca cele originale tin 20.000 km, orice chinezism e mai promitator decat piesa de origine renault. Cel putin pentru mine.

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane2 Sedan
12/2003
+
nacht
post 17 Apr 2006, 11:22
Post #21

F U H R E R

Sune-ne si noua unde ai gasit bieletele astea ieftine.

--------------------
Honda Accord 2.0L 155CP, SSE, 2008 - a swing to perfection
+
cipman
post 17 Apr 2006, 11:24
Post #22

Membru autentic

TRW face piese pentru Renault (si pt. alte marci): directie (inclusiv faimoasa coloana volan), suspensie, frane, componente/accesorii pt. motor si altele. E un concern cu fabrici mai prin toata lumea, inclusiv in Romania (la Timisoara - fabrica volane si alte chestii dar nu pt. Renault, pt. BMW, Chrysler, Toyota, VW, Dacia - gasiti pe net). Pt. alte info: www.trw.com.

tino, bieletele sunt de origine, poti sta linistit. Doar ca nu sunt garantate in mod explicit de Renault. Acesta e si motivul pt. care sunt mai scumpe cand le iei de la Renault. Daca iei piesele de la un alt furnizor/importator, care, la randul lui, le ia direct de la aceeasi fabrica, e foarte normal sa coste mai putin. Furnizorul/importatorul nu depune nici un efort in a urmari loturile, productia, nu face teste si nu ofera nimic in plus fata de ceea ce ofera (eventual) producatorul (ma refer la garantie, urmarirea loturilor raportate ulterior cu potentiale probleme samd).

Exista 3 mari categorii de piese noi:
1. oferite/cumparate de la producatorul autovehiculului prin reteaua de service-uri acreditate, garantate de producatorul autovehiculului.
2. de origine, provenite de la acelasi fabricant de piese, dar care nu poarta garantia producatorului de autovehicul, importate si distribuite independent
3. ne-originale (din aceasta categ. facand parte si sectiunea aftermarket), produse de alti fabricanti de piese, mai mult sau mai putin cunoscuti.

Depinde ce vrei sau ce merita sa ai pe masina. E adevarat ca iesi mai ieftin cu cele din categ. 3, numai ca nu poti fi sigur de calitatea lor decat, cel mult, daca fabricantul are un oarecare nume. De ex. in Polonia poti gasi bieleta din categ. 3 cu 44 de zloti (aprox 11 Euro) iar in Turcia cu 16 lire noi (aprox. 10 Euro).
Daca e vorba de un element a carui rupere/defectare nu ar afecta siguranta sau nu ar antrena defectarea altor componente, atunci as putea merge pe mana unor fabricanti no-name. Altfel parca nu m-as risca. Cel putin m-as uita cu mare atentie la reputatia fabricantului, la ce si pt. cine fabrica etc.

Pe undeva sunt de acord cu punctul de vedere al lui meganedeux dar nu stiu daca mi-as cumpara bielete numai dupa criteriul pretului.

Asadar, atentie! Mare atentie!

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
tino
post 17 Apr 2006, 18:07
Post #23

Membru autentic

schimbat BIELETE la service RENAULT astazi.....cele de pe masina erau tot TRW si iar ca si uzura pot spune ca tija nu mai avea nici o frecare in bila

ok, am crezut ca s-a rezolvat treaba cu bataile care se aud pe la roti dar nu s-a rezolvat cu bieletele
am tot insistat sa rezolv treaba, am pus dopuri pe la tot ce era platic , au pus si burete pe la scut crezand ca de acolo vin bataile, au verificat bucsi , tot in regula
dupa ore bune de verificat si testam masina in drum am descoperit problema: SURUB TELESCOP DESFACUT
au desfacut capacul deasupra si au strans iar zgomotul a disparut ca prin minune smile.gif
m-am enervat initial crezand ca am schimbat bieletele degeaba dar le-am, aratat si altor mecanici azi si au spus ca intr-adevar sunt f uzate si nu merita riscat sa mergi asa cu ele deoarece se strica si altele
mai am de schimbat un BURDUF PLANETARA STANGA dar ca sa umble la el tb
scos uleiul din cutia de viteza ocazie cau care sper sa vada si ce probleme am cu vit-a 5-a care din cand in cand mai sare pe liber

--------------------
+
meganedeux
post 18 Apr 2006, 08:56
Post #24

Membru

Bieletele cu 1,2 milioane am gasiti daca intrebati la mail service@cargus.ro, service/vanzator Somar Service, pe undeva prin Crangasi/Bucuresti, din ce imi aduc aminte, dar spuneau ca livreaza in toata tara.
Le-am transmis codurile de bieleta TRW spuse de tino mai sus si i-am intrebat de producator, pana acum nu mi-au raspuns.

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane2 Sedan
12/2003
+
taurash
post 20 Apr 2006, 16:08
Post #25

Membru autentic

Spuneti-mi si mie ce riscuri sunt daca se merge cu o bieleta stricata?
Daca se strica pe o parte e recomandat sa se schimbe ambele sau e suficient doar cea defecta?

--------------------
Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004
+
tino
post 1 May 2006, 21:43
Post #26

Membru autentic

intreb si eu acum dupa ce le-am schimbat smile.gif

care sunt simptomele care cer schimbarea bieletelor

observ la cele care le-au dat jos de la masina mea ca tija aia cu bila se misca in orice directie la cea mai mica atingere, la cele noi care le=am pus se misca mai greu in rotula aia
asta inseamna ca e uzata?

--------------------
+
dmc
post 25 May 2006, 07:33
Post #27

Membru autentic

Am fost la revizia de ~30000km (27500km) si mi-au zis ca treb sa schimb bieletele in urmatoarele 10000-15000 km. Personal nu prea sunt fan piese renault si m-ar interesa daca gasesc ceva mai bun pe piata si de unde?

Ma intereseaza si unde as putea sa le schimb? masina nu mai este in garantie, nu tin sa ma duc la service renault. important este ca cei care fac treaba sa o faca bine

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
SorinCT
post 22 Mar 2010, 21:19
Post #28

Honor et Patria

From: Constanta

Ma apuc saptamana asta sa caut si eu bielete. Stie cineva cat costa la Total Service International in Constanta? Sau poate vreun tulcean pe aici?
In principiu le-as lua de la reprezentanta dar sunt sanse mari sa platesc mult de tot pentru aceasi piesa pe care o pot lua din magazin mai ieftin. Si aici nu vorbesc de similar, made in X etc.
Unele piese folosite de reprezentante se pot gasi si in aftermarket. De regula consumabile gen frane, becuri, bucse, bielete, etc. se pot gasi destul de usor.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
jonel23
post 4 Apr 2010, 20:01
Post #29

Membru incepator

Salut, si eu trebuie sa imi schimb bieleta dreapta... si sambata am batut un pic magazinele si in Brasov, preturile incep de la 110 Ron buc si urca...smile.gif. tare este faptul k majoritatea imi recomanda sa merg cu bieleta in mana atunci cand o cumpar, k au patit de f multe ori sa se intoarca oamenii cu ele ca nu se potrivesc modelele smile.gif nice

--------------------
Renault Megane 2 2004, 1.5, 80CP
+
rocketer
post 12 May 2010, 10:51
Post #30

Membru incepator

Buna ziua, astazi am efectuat si eu service-ul de 45000Km la un service autorizat renault, toata treaba m-a costat 520 Ron...filtre+ulei mai exact.... oamenii de acolo au spus ca masina este ok doar ca trebuie sa schimb o bieleta stanga ... m-ati putea ajuta cu un magazin de unde as putea lua mai ieftin ... precizez ca ei mi-au spus pretul de 320 RON fara manopera...

Multumesc

--------------------
Renault Captur 2021
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 04:29
Dacia