Ambreiaj Clio, Nu mai dati vina pe nuca de sprijin !
![]() ![]() ![]() |
Ambreiaj Clio, Nu mai dati vina pe nuca de sprijin !
nxx |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 24 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Clio Symbol II
1.4/8V
2003 Expression Clio Symbol II, 1.4/8v, Expression, 03/2003
|
|||
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Vezi ca daca dai click pe prima poza nu merge link-ul. Ai gresit un pic la introducerea lor. Inserezi imaginile prin copierea ultimului link, din imageshack, din dreptul fiecarei poze si ii dai paste in fereastra care iti apare cand apesi "IMG" pe forum.
Bafta! Pe astea doua le pun eu pt. tine. sectiuneambreiaj7ah.jpg schitaambreiaj3ac.jpg |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
nxx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 24 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Merci de ajutor "google", e prima data cand pun poze.
![]() Data viitoare stiu ce am de facut. ![]() |
--------------------
Clio Symbol II
1.4/8V
2003 Expression Clio Symbol II, 1.4/8v, Expression, 03/2003
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
M-am uitat si eu pe acolo sa ma pregatesc sa fac respectiva curatire si ungere a ambreiajului. Am scos cablul de ambreiaj, apoi burduful, am miscat putin levierul de comanda si...cam atat, nu am avut lanterna la mine sa ma uit mai atent. Am sa ma uit cat de curand cu lanterna si am sa-mi caut sculele necesare.
Surpriza, deoarece am miscat respectivul levier, cred ca am mai deplasat vaselina din zona aia si am uns mai bine nuca de sprijin si contactul cu rulmentul de presiune, asa ca acum ambreiajul merge brici, nu mi s-a mai intamplat sa mi se opreasca motorul la manevre de finete prin parcare. Nu am scapat insa de huruitul rulmentului de presiune, face la fel. Si la fel, face doar seara, cand e motorul cald. In rest tace. Daca nici dupa ungere nu tace atunci la garantie cu el. Asadar, o solutie TEMPORARA o constituie miscarea levierului de omanda, fara a forta. |
--------------------
.
.
.
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
aceasta ungere este o solutie temporara pana la schimbarea rulmentului? sau este o operatiune de intretinere recomandata?
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
cbr-ica |
![]()
|
![]() "Aut vincere aut mori" Group: Members Posts: 275 Joined: 13 April 05 ![]() |
eu am avut fenomenul de agatat. am scapat de el usor. am bagat cu WD40 pe cablul de ambreiaj (se depisteaza usor in spatele pedalei de ambreiaj) acum merge ca ceasu elvetian
![]() |
--------------------
2008, Jaguar
X-Type
2.2d, 155CP, 400NM 2005, Honda CBR600RR, 117CP
|
|
som3boy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 26 March 07 ![]() |
Plimbandu`ma pe forum am obs ca se vb despre o problema la ambreiaj , care au unele modele ce Clio , is curios si daca Clio Symbol 1.5 dci din 2004 ii posibil sa aiba acea problema , am inteles ca ii ceva defectiune de la producator , daca poate sa imi dea cineva mai multe detalii....
|
--------------------
Daewoo
Tico
2001
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Te rog frumos da un search si citeste mai intai. Mersi,
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
som3boy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 26 March 07 ![]() |
pune un link cu thread`ul respectiv ca nu am gasit , mersi
|
--------------------
Daewoo
Tico
2001
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
@han 1.6: ar cam fi o operatiune de intretinere, praf de la ambreiaj se depune tot timpul la mers.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Revin pe acest topic cu vesti proaste.
Tutorialul nu poate fi efectuat in forma sa actuala, intrucat, din orice pozitie te-ai uita prin fanta levierului de la ambreiaj, nu vei putea vedea rulmentul de presiune, cu atat mai putin axul sau, si cu atat mai putin daca ai curatat mizeria de pe ax. Intr-o singura pozitie am reusit sa vad ceva, o parte extrem de mica de rulment, dar asta a impus sa bag capul cu totul in acel spatiu restrans, scotandu-mi ochelarii, ei nu mai incapeau, tinand cu dreapta lanterna si unul din furtunele de la antigel. In prealabil am demontat tubulatura de aer de la filtrul de aer, am scos din clame cateva furtune si am dat la o parte altele. Asadar, nu-i asa de simpla manevra de ungere si, din punctul meu de vedere, ESTE IMPOSIBILA. Am incercat sa demontez ventilatorul de racire, ca sa mai reduc unghiul mort, dar s-a dovedit o operatiune prea complicata pentru a o pune in practica. Iar orbeste nu se pot face respectivele operatiuni, de la orificiu si pana la rulment sunt vreo 15-18 cm, distanta prea mare pentru a baga aiurea tubul de la seringa. Curatarea cu spray degresant nu zic nu, nu-i o problema, bagi spray-ul acolo si curata, dar nu poti sa cureti fara sa refaci ungerea. Dupa aceea nu ai nici o garantie ca bagi tubul de la seringa cu vaselina in asa fel incat ajunge doar pe ax si nu ajunge si pe elementele de frictiune ale discului. Singura solutie ce ramane la indemana este demontatul cutiei de viteze de pe masina si efectuarea corecta a curatirii si a ungerii. This post has been edited by Laurentziu83: 4 Jul 2007, 23:40 |
--------------------
.
.
.
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
se poate face ceva : spray cu vaselina si se da in directia axului la baza furcii si pe o parte si pe alta, insa trebuie ca sprayul sa aiba jet precis , nu sa sprayeze ca pistolul de vopsit. merge treaba asa ca am incercat eu.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
hashcip |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 31 October 07 ![]() |
aveti idee:
ambreiajul pe noul symbol este hidraulic? |
--------------------
renault
symbol 1,5dci 85 cp
2008 fidji
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
citeste aici http://www.reno.ro/index.php?showtopic=635...eiaj++hidraulic am lasat ca sa sublineze cuvintele gasite
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO 33.722 km - 12.2004
|
nascutinvingator |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 12 August 08 ![]() |
am urmat instructiunile lui nxx ,ms
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,4 8V GPL
2002
|
|
cosminph |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 29 January 09 ![]() |
Salutare* Am avut o perioada(vreo 3 saptamani) in care efectiv ambreiajul imi patina* De exemplu, eram in treapta a 3-a si am incercat sa fac o depasire* Am apasat cu nadejde pe pedala de aceleratie, motorul s-a turat de la 2500 pana pe la 4000 - 4500 rpm dar fara ca masina sa-si mareasca viteza timp de vreo 2-3 sec* Dupa aceea s-a stabilizat undeva la 3500 si a reintrat in normal* Am mai incercat de cateva ori schema asta cu apasatul brusc pe acceleratie si rezultatul era acelasi* Intrebare: e posibil sa se fi depus/scurs vreun lichid ceva pe disc, avand in vedere faptul ca in momentul de fata problema a disparut (de la sine)?
This post has been edited by cosminph: 29 Jan 2009, 20:33 |
--------------------
Renault
Clio II
2001/1.4 8V K7JA7 - GPL
- PH-00-XXX
|
|
dumiDude |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 May 07 ![]() |
Salut,
Cine ma rezolva si pe mine cu ambreajul asta ca nu-l mai suport. Nu ma descurc la ungerea lui cum trebuie si tot imi scartie. Nuca am unso dar egal cu zero! Fac cinste dau cat o fii dar sa nu mai am ambreajul asta prost! Multumesc anticipat! |
--------------------
renault
clio symbol 1.5 dci
2003
|
|
alicip |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 January 07 From: Rm Valcea ![]() |
Iti recomand sa bagi un pic de vaselina si pe la cablu. Eu asa am facut si deocamdata nu a mai aparut. Acum sa vad cat tine.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureat
2006 1.5 dci
- VL 58 LKB
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
am facut si eu operatiunea si momentan sunt incantat ...sa vedem cat tine ca deja ma zapacise apasam ziceai ca apas pe broaste mergea numai in trepte si scotea un sunet ...momentan merge perfect. am mers putin la drum cu ea azi s a incalzit si tot nu mai scoate zgomote.multumiri autorului:)
|
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Unchimiu are un Symbol 1.5 dCi si ii face un sunet ciudat la ambreaj. Atunci cand ridica pedala, aproape de capatul cursei se aude un "click", ca si cand ai aprinde lumina in camera
![]() Se aude mai bine din compartimentul motor din cate am observat. E posibil sa agate cablul pe undeva sau sa necesite ungere vreo componenta? |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
krell |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 23 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Cine ma poate ajuta si pe mine sa ung dracia? Am fost la service, au ras aia, au scos, curatat si uns pe la furca. Nu a mai scartait 2 luni, acum face din nou, desi au pus vaselina care nu curge la temperatura ridicata. Sunt din Bucuresti, puteti recomanda un mecanic care poate sa faca asaccum a detaliat nxx, pe bani, sau ma poate ajuta cineva cu instructiuni, sa facem asta in curte, in weekend? Platesc oricum. Multumesc. This post has been edited by krell: 3 Oct 2010, 12:42 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2002 1.4 8v
- B 79 PMC
|
|
romanista |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 December 10 ![]() |
am si eu un clio din 2004 pe care l-am cumparat din italia acum 3 ani si am ajuns la 120000 de km.de cateva zile am observat ca la o turatie de peste 2500 simt o usoara patinare a ambreiajului . . . . .vreau sa stiu daca este normala si la ce ar trebui sa ma astept. . .multam! ! !
|
--------------------
clio 2
clio
2003
- b77dtl
|
|
cmandrei |
![]()
|
Daca este uzat discul = normal. Te poti astepta ca "in scurt timp" sa nu mai poti pleca de pe loc din cauze de blocaje sau patinare => necesar sa fie inlocuit kit-ul de ambreiaj (placa disc si rulment).
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO 33.722 km - 12.2004
|
romanista |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 December 10 ![]() |
multam mult andrei. . . . . .
|
--------------------
clio 2
clio
2003
- b77dtl
|
|
pedro 1978 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 7 March 08 From: targu mures\dr.tr.severin ![]() |
QUOTE(romanista @ 18 Dec 2010, 20:22) am si eu un clio din 2004 pe care l-am cumparat din italia acum 3 ani si am ajuns la 120000 de km.de cateva zile am observat ca la o turatie de peste 2500 simt o usoara patinare a ambreiajului . . . . .vreau sa stiu daca este normala si la ce ar trebui sa ma astept. . .multam! ! ! @romanista salutare. sfatul meu este sa schimbi ,asa cum a zis andrei, tot ambreajul ( placa ,disc ,rulment) cat mai repede,mai ales ca in perioada asta e iarna ambreajul este mai mult solicitat( frana de motor, si TRECERE REPETATA din treapta inferioara in treapta superioara si invers)...SI MAI ALES SA-TI CUMPERI CHIT DE AMBREAJ ORIGINAL RENAULT...NU FACATURI....o sa vezi ca gasesti chitul de ambreaj si la jumatate de pret ![]() |
--------------------
RENAULT
SYMBOL
2007; 1.4, 8valve
|
|
cristim5 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 6 February 08 ![]() |
Salutare tuturor,
Am nevoie de un sfat de la voi. Craciunul asta am fost plecat prin tara cu symbolul dci din dotare. In masina am mers tot drumul 4 pers adulte , iar portbagajul era ticsit cu bagaje. In primii 300 km masina s-a comportat normal . Dar in urmatorii km a inceput sa patineze ambreiajul. Sa zicem ca mergeam cu 70km/h in treapta a 4-a si apasam brusc acceleratia sa fac o depasire. Motorul se tura instant la 3500rpm dar masina nu se urnea . Si asta timp de 4-5 sec pana cand crestea si viteza. La fel pateam si in treapta a 3-a. Cand am vazut ca simptomele nu cedeaza , am renuntat la depasiri si acceleratii bruste. Am facut asa inca vreo 900km. Cand m-am reintors in Bucuresti si am golit masina , aceasta a inceput sa se comporte normal , pot accelera brusc fara ca ambreiajul sa mai patineze in orice treapta. Mentionez ca in toti km nu am simtit deloc miros de incins in masina, nici macar cand patina excesiv in depasiri. Dupa parerea vostra credeti ca este cazul sa schimb ambreiajul ? Am doar 80k km. Se portiveste oare ambreiajul de la loganul dci de 65cp? Deoarece pe site-urile de piese online imi da ca piesa (ambreiajul) de symbol/thalia se poate folosi si la logan dci si alte Renaul si Nissan. Multumesc, |
--------------------
renault
symbol
2006
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Pe la 70 km/h baga in treapta 5 si apasa pedala de acceleratie brusc daca creste turatia repede dar viteza nu e cazul sa inlocuiesti kit-ul de ambreiaj.
Nu cunosc daca se potriveste de la logan |
--------------------
.
.
.
|
|
atelier_strungarie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 10 August 10 ![]() |
Nu gresati cu vaselina rulmentul de presiune si suportul pe care culiseaza el. Vaselina aduna praful de ferodo si se transforma intr-o pasta ce va ingreuna culisarea rulmentului. Curarati, spalati si uscati toata carcasa ambreiajului dupa care montati un kit de ambreiaj nou inclusiv rulmentul. Doar pe nuca, pe care "culiseaza" furca se pune foarte putina vaselina, dar foarte putina.
Prin fereastra de la furca nu cred ca se poate face aceasta operatie intrucat nu permite spatiul si exista riscul de a scoate furca de pe supotii rulmentului si nu o mai poti monta decat dupa demontarea cutiei. |
--------------------
Megane
1.5dci
2006
- GL 99 www
|
|
Dannyel San |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 11 February 11 ![]() |
Salut, vin si eu cu o problema, am un clio 1.5 dci an 2004,am 112.000 km , pana acum nu am avut probleme cu ea insa acum sigur ma lasa ambreiajul, cum s.a spus si mai sus creste in turatii de pe la 2000 in toate treptele dar viteza nu, patineaza ambreiajul... clar imi este ca trebuie schimbat dar,merge si cel de logan 1.5? si inca ceva, am vazut ca pe anumite site'uri la kit ambreiaj iti cere cp, al meu este de 65cp dar acum o sapt am facut resoftare si am undeva la 82 , sunt diferite kit.urile de 65cp fata de cele de 82cp? dak da, se potriveste cel de la 82 pentru masina mea? e mai indicat? astept raspunsuri, va multumesc
|
--------------------
Renault Clio
Renault Clio
2003
|
|
cristim5 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 6 February 08 ![]() |
Poate careva sa spuna care dintre marcile urmatoare produce cel mai bun kit de ambreieaj , avand in vedere raportul pret/calitate.
1. EXEDY (600ron) ; 2. VALEO (740ron sau 920ron DPOV) ; 3. SACHS (940RON) ; 4. LUK. |
--------------------
renault
symbol
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 13:43 |