Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

TopGear Survey 2005, chiar codasi?!...

Napoca
post 7 Nov 2005, 09:55
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Aici puteti gasi ultimul sondaj facut de cei de la TopGear pt cele mai populare turisme vandute in Anglia.

Pe scurt, masinile franceze (inclusiv Reno) au iesit f. f. prost, cu mult sub alte masini comparabile ca pret si dotari (a se vedea Skoda Octavia, locul 2!).

Pt mine e un mic mister de ce noi aici in Romania, cu drumurile pe care le avem, suntem totusi destul de multumiti de ce masini am cumparat si in nici un caz nu consider ca masina mea e inferioara unui Matiz. Sa fim noi niste norocosi exceptionali? unsure.gif

--------------------
Megane II Sedan 1.6 16v Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
coocky
post 7 Nov 2005, 10:55
Post #2

Membru autentic

From: Timisoara

Survey-ul este totusi facut de englezi. acolo unde inca mai guverneaza masinile in trei volume, unde luxul interior guverneaza, unde seria 7 de la BMW este "hidoasa", unde roadster-ele sunt la ele acasa in ciuda climei. Si eu ma uit la emisiune, citesc revista, chiar le apreciez, insa evaluarile personale ale englezilor, inca le privesc cu circumspectie.
Oricum din cate am inteles din emisiune pretul unui scenic este de peste 25k Lire, si trebuie sa recunoastem nici un megane(de serie) nu face banii astia.

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA
+
EL_BGD
post 7 Nov 2005, 11:33
Post #3

Membru autentic

From: Bucharest

Clio e inaintea lui 206 biggrin.gif, la fel cum M2 e inaintea lui 307. Oricum, dupa cum se spune mai sus, e alta tara, alta mentalitate, alte perceptii, si ca o paranteza, sa nu dau nume, acolo iti iei cu 100 de lire, o masina pe care aici o iei cu vreo 1000-1500 cel putin.

--------------------
Renault Clio 1.4 16v 2003 bicorp
Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
+
pablo
post 7 Nov 2005, 11:41
Post #4

Membru autentic

From: ORADEA

Un top ciudat la fel ca si poporul sau clima din tara lor ...

dupa ei un Daewoo e mai bun decit un Mercedes sau Skoda mai bun decit "mamica" Volkswagen (si inca cu 19 locuri!) sau seat mai bun decit Volkswagen cu cinci locuri ... stau si ma intreb englezii la ce isi folosesc masinile? Au facut un top ghiveci

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
ncristi
post 7 Nov 2005, 11:49
Post #5

Membru autentic

Da..tare ciudat... dry.gif si greu de crezut...

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
EL_BGD
post 7 Nov 2005, 12:05
Post #6

Membru autentic

e facut in functie de nevoile lor, bugetul lor si mai stiu eu ce.... daca v-ati uitat, sunt scrise printre randuri diferite opinii legate de masini, cum ar fi -consuma mult, nu-mi place dilaru', geamurile se deschid singure, s.a.m.d. Poate un Daewoo e mai bun ca un Mercedes pentru ca dai 8000, nu 28000, si te duci cu el la service unde dai 100 de lire pentru aceleasi operatii pentru care dai la Mercedes, poate 300. Nu stiu...... Intr-adevar , la o prima vedere, pare un ghiveci...

--------------------
+
zyppo
post 7 Nov 2005, 12:09
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

Interesant top smile.gif.
Mai ca te-ar face sa iti schimbi parerea, sa alergi la primul tirg de masini, sa-ti vinzi Megane-ul si sa iti iei fie o Skoda Fabia ( locul 9 ), sau o Toyota Yaris ( locul 11 ), sau un Hyundai Getz ( locul 28 ) wink.gif etc
Prin urmare nu o sa-mi cumpar niciodata un Audi TT - fiindca e pe locul 60 sau un Audi A3 - fiindca e pe locul 69, sau un Volkswagen Passat - fiindca e pe locul 89. Ce sa mai zic de Mercedes M-Class care e pe locul 155, dupa Megane-ul meu smile.gif

--------------------
Renault Megan Sedan 2004 - 1.6 16v
MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon.
+
coocky
post 7 Nov 2005, 14:29
Post #8

Membru autentic

Raman la ideea ca orice top este useless fara a prezenta si premisele, conditiile si obiectivul acelui survey...

Cred ca topul este relevant pentru ei, sa nu uitam ca in Anglia parerea lui J.C. in ceea ce priveste masinile este aproape lege(oricum este un stong guide line). Pentru el spre exemplu masinile Frantuzesti sunt doar un exercitiu de stil, si camnimik mai mult, pentru el diesel reprezinta doar ceva mai mult decat nimic.

Apropo de Dacia se pare ca englezii ar vrea sa o importe smile.gif

--------------------
Renault Megane II 2004
Seat Leon CUPRA
+
EL_BGD
post 7 Nov 2005, 14:49
Post #9

Membru autentic

Execrcitiu de stil sau nu, stiu ca l-a lasat cam cu gura cascata Clio V6 (cel nou-cel cu 2sute5zecisi ceva de cai). Tot ce avea sa-i reproseze a fost ca daca il forteaza, derapeaza si, lipsa spatiului si a dotarilor luxoase.

--------------------
+
CGB
post 7 Nov 2005, 14:58
Post #10

CGB

From: behind

J.C ala are niste gusturi de-a dreptul cacacioase. io nu inteleg pe ce criterii alege el masinile. rar cand ii place si lui o masina. toate au ceva. da' in fine...te **** in gustu' omului...
tare curios sint daca o testa vreodata un logan ce o sa zica.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
EL_BGD
post 7 Nov 2005, 15:06
Post #11

Membru autentic

Probabil ca ar spune ca e cotet de porci, daca el merge in 80% din timp cu masini de peste suta de mii de euri. Ma cam oftica si pe mine la chestia asta, i s-a urcat la cap laugh.gif .

--------------------
+
r&d
post 7 Nov 2005, 15:14
Post #12

Membru autentic

Anglia este o tara atipica... nu va mirati ca masinile frantuzesti o sa fie la coada tot timpul.

Un american la Londra

Un turist american viziteaza Londra, cand de-o data simte "o mica nevoie urgenta". Cauta, cauta si nu gaseste nici o toaleta. Neavand incotro, intra jenat pe o straduta, se apropie de un colt mai intunecat langa un zid mai inalt si incepe sa deschida fermoarul de la pantaloni. Dar, inainte de-a continua, simte o bataie usoara pe umar. Se intoarce si langa el se afla un politist englez tipic.
- Excuse me, Sir - spune politistul - este absolut interzis a urina in
locuri publice.
Americanul se scuza cat se poate de rusinat, dar ii spune ca nu are incotro, ca nu se mai poate abtine si nu gaseste WC.
- Va voi ajuta, Sir - zice politistul - veniti cu mine.
Il conduce pe turist spre o portita in zid si-i arata drumul in interior.
Turistul intra si ochii aproape ca-i ies din orbite. Se afla intr-o superba
gradina, intretinuta, plina de aranjamente cu iarba, flori, tufe si copaci.
Politistul face un gest larg cu mana si-i spune, inainte de a se retrage
discret :
- Aici va puteti rezolva problema oriunde, Sir. Take your time!
Americanul procedeaza intocmai, respira usurat si la iesire il intreaba pe politist:
- Officer, multumesc din suflet, asta-i celebra Amabilitate Engleza, nu-i
asa?
- No, Sir - raspunde politistul - noi o numim Ambasada Franceza...

07 nov 2005
http://www.hotnews.ro/articol_36316-Un-ame...n-la-Londra.htm

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
sorin
post 7 Nov 2005, 15:31
Post #13

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

Cred ca si englezii de rand se uita cam deochiat la topul astora.

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
pablo
post 7 Nov 2005, 15:53
Post #14

Membru autentic

sorin nu numai englezii de rind ... sa ai un Land Rover Freelander si sa vezi un top care iti spune ca Matizul e mai bun decit "animalul" tau?Aia cum se simt?Sau cine are un BMW seria 7 ... a lui e masina mai slaba decit Skoda Fabia.

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
+
CGB
post 7 Nov 2005, 15:57
Post #15

CGB

daca el a zis de ultimu M5 ca-i "panarama", ce sa mai comentam. vezi doamne ca n-avea nush ce setari facute din fabrica pe la casetofon. de parca lui i-era lene sa citeasca manualu si sa faca singur treaba aia.
ultimu M5 e misto doar cand apesi butonu' "M". in rest a zis ca-i de cacao.
ce sa mai comentezi la asa ceva...

--------------------
pablo
post 7 Nov 2005, 15:59
Post #16

Membru autentic

Nu la casetofon ... la sistemul de navigatie.Il deranja ca nu stia cum se poate face sa taca ... cica nu ai timp dupa ce ai luat masina sa citesti manualul atit de stufos ... de asta le place lor Matizul ... n-ai nevoie de manual

--------------------
+
CGB
post 7 Nov 2005, 16:07
Post #17

CGB

da asa e. mi-am adus aminte. iti dai seama... sa nu-mi placa o masina ptr ca mi-e lene sa setez ceva la ea. nu mai conteaza ca e bmw, ca e full de full si pe deasupra mai e si m5. daca mie mi-e lene sa apas 2 butoane...gata nu-mi place.

This post has been edited by cmandrei: 18 Mar 2006, 17:35

--------------------
Race
post 7 Nov 2005, 16:33
Post #18

Membru

Clarkson si echipa Top Gear nu au nici un amestec in top.De aia e sondaj,nu parerea lor.Asa au raspuns proprietarii de masini.
Nu e absolut deloc relevant acest top,pentru ca sunt comparate masini foarte diferite,fara a tine cont nici de clasa,nici de pret.Iar cand vezi ca un roadster e pe primul loc intr-un astfel de top...aberatie.

--------------------
Renault Clio 1.4 16v Extreme 2005
+
coocky
post 7 Nov 2005, 16:36
Post #19

Membru autentic

nu as merge pana la a-l desfiinta...
cred ca parerile lui sunt f pertinente, este un om care poate duce o masina la limita in teste, care stie ce face cand testeaza. Parerea mea este ca in cazul M5-ului el se lega de sistemul de navigatie pentru ca la cati bani costa masina, aceasta poate deveni enervanta...

Eu spuneam ca el este un formator de opinie, si ca britanicii, multi dintre ei, tin cont de parerile jurnalistilor de specialitate in alegerea si evaluarea masinilor.(vorbim totusi despre o tara in care The Sun, ziarul, poate sa clatine pozitia oricarui demnitar, mai putin regina ... - va rog sa cititi ghilimelele).

Apropo de englezii care il urmaresc: eu cred ca ii inteleg pozitia. Tocmai faptul ca nu cade pe spate cand se urca intr-un seria 7 il face sa fie si apreciat. Poate ca nu ai aceleasi gusturi si tot iti vei lua seria 7 dar poti sa il intelegi.

PS: Logan-ul pentru el: masina. Comparatia cu un telefon mobil la care doar vorbesti mi s-a parut o sintetizare fenomenala...

--------------------
Renault Megane II 2004
Seat Leon CUPRA
+
coocky
post 7 Nov 2005, 16:43
Post #20

Membru autentic

apropo de survey-uri

recent am participat la un astfel de survey -> pentru revista Capital -top 50 firme

intrebarile erau de genul:
2 seturi de intrebari:

1)
este important pentru dumneavoastra sa aveti verdeata(flori, plante) la locul de munca? cat? : de loc;putin;mediu;mult;foarte mult.

2)
aveti ghivece cu flori si plante in birou?

Nu spun ca asa s-a facut survey-ul dar si asta poate fi o explicatie... Anyway parerile personale ar trebui sa primeze in fata parerilor unor "perfectly strangers" smile.gif

This post has been edited by cmandrei: 18 Mar 2006, 17:35

--------------------
Renault Megane II 2004
Seat Leon CUPRA
+
ncristi
post 7 Nov 2005, 18:31
Post #21

Membru autentic

Interesant este ca MG-ul care a fost declarata de englezi ca fiind ce-a mai proasta masina acum este inaintea lui mercedes laugh.gif

Sentimentul national ne indeamna... laugh.gif

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
cri123
post 7 Nov 2005, 19:47
Post #22

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Ha ha, hai ca m-am distrat bine... Vectra noua mai proasta ca aia dinainte biggrin.gif VelSatis nici nu e in top smile.gif Scenic vechi mai prost ca asta nou smile.gif Octavia 2 peste Audi smile.gif

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
dmc
post 7 Nov 2005, 23:33
Post #23

Membru autentic

TopGear este o comedie de emisiune de aceea ma si uit pentru ca ma distreaza, ce vedeti nu trebuie luat deloc in serios, a abera este prioritatea numarul 1 acolo.

Acum despre vot ce pot sa zic, peste 70000 de oameni au votat iar concluzia mea este ca le plac masinile japoneze la greu, le plac si alea germane dar cam scumpe pentru ei, asa ca aleg ceva "produs" tot de nemti dar in varianta mai ieftina.

Totusi cred ca ceva, ceva adevar exista in acel top si anume modelele mai vechi ale aceluiasi producator sunt cotate mai bine decat cele mai noi. De exemplu Megane: cel nou are mult mai multa tehnologie, mult mai multe gadget-uri dar din pacate acestea pica ceva mai des decat la modelul vechi, vizite la service mai dese (desi pentru probleme minore) de unde rezulta si nemultumirea clientului.

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
ncristi
post 7 Nov 2005, 23:41
Post #24

Membru autentic

Oricum masinile franceze nu au fost vazute niciodata bine in anglia...

Ar fi interesant sa vedem si un clasament din germania, spania, olanda etc...astea parca-s "mai neutre".
Si nu uitati ca in anglia se fabrica toyota si honda.

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
dmc
post 7 Nov 2005, 23:50
Post #25

Membru autentic

QUOTE(ncristi @ Nov 8 2005, 12:41 AM)
Oricum masinile franceze nu au fost vazute niciodata bine in anglia...

Yup, mi se pare absolut normal, cele doua parti au fost mereu in competitie si uite ca nu doar la romani e valabila zicala "sa moara capra vecinului".

Acum ca tot vorbim de TopGear si de aberatiile lor: cica masinile frantuzesti au un miros ciudat, mor de ras biggrin.gif

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
EL_BGD
post 8 Nov 2005, 09:27
Post #26

Membru autentic

Spunea cineva mai sus, ca octavia iesise inaintea audiului, si vreau sa completez cu parerea mea....daca cineva vrea acolo sa-si ia o masina cu care sa se deplaseze la servici, in vacanta si sa aiba dublu climatronice, optiuni multe si frumoase, dar nu in plus, de ce sa dea banii pe audi, cand de la skoda ia aceasi masina, diferenta intervine atunci cand nu iti place designul skoda si il preferi pe cel audi. Nu e ca la noi, cand NU iti iei Skoda, tocmai ca sa ai Audi. Care-o fi diferenta intre o o2 cu un 2.0 tdi si un a3 sportsback cu acelasi motor (ca nu ai piele, navigatie si alte alea in standard), in afara de design ??!!

--------------------
+
padre
post 8 Nov 2005, 13:03
Post #27

Il padrino

Sa am pardon, Top Gear mi se pare SINGURA emisiune auto. Or mai fi si altele bune, dar eu nu am auzit de ele. Cel putin in comparatire cu obositele noastre emisiuni autohtone nici nu incape comparatie. Cred ca e vorba si de diferenta de buget, tara, etc.
Iar despre M5 a spus ca este, alaturi de Ferrari F430 cea mai tare masina pe care a condus-o vreodata. Asa ca orice alte comentarii sunt de prisos. Mi se pare normal ca daca nu-i place sistemul de navigatie, s-o faca. Tocmai de asta e un jurnalist apreciat, pentru ca e obiectiv si stie meserie.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
danielh
post 8 Nov 2005, 13:27
Post #28

Membru incepator

Majoritatea emisiunilor despre masini la noi sunt niste recitari din materialele de marketing ale vanzatori, clipuri furnizate tot de ei si uneori test drive-uri facute local, in care lauda curbele superbe ale caroseriei si stabilitatea impecabila (caracteristici de asemenea sugerate de furnizorul masinii). Foarte rar auzi comentarii negative.

Vanzatorii masinilor (importatorii, producatorii) abia asteapta sa intre in gratiile ziaristilor. Le pun oricand la dispozitie masinile de test drive in weekend etc. Este un mare conflict de interese aici.

--------------------
Megane Sedan 1.6 16V Confort Privilege
+
EL_BGD
post 8 Nov 2005, 13:36
Post #29

Membru autentic

Mai pe scurt, din pacate, inca traim in tara unde cu 20ron nu am trecut pe rosu altele... mi-e lene si sila sa ma mai gandesc. Un exemplu concludet, la o firma straina se organizeaza un fel de team building in luna decembrie, iar departamentul care se ocupa cu tot felul de organizari si promotii si chestii e format dintr-un singur om (acum), si care intamplator il cunoaste pe proprietarul hotelului unde va avea loc paranghelia....oare cat si-a facut cadou de sarbatori ??? Dar deja o dau in off-topic si imi cer scuze.

--------------------
+
CGB
post 8 Nov 2005, 13:45
Post #30

CGB

ce-mi place mie la top gear e ca, iau aia masina si scot untul din ea. o pun pe circuit, prin oras...etc.
in emisiunile de la noi se ia una bucata masina, se duce in padure la baneasa, se merge cu 30 km/ora in timp ce se filmeaza si o voce nu mai conteneste cu laude la adresa respectivului bolid. apoi dealerul ce vinde masina respectiva trece pe la casieria televiziunii smile.gif .si gata emisiunea.

--------------------
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 10:20
Dacia