curea transmisie
![]() ![]() ![]() |
curea transmisie
adryano666 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 1 August 13 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|||
claur |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 23 May 10 ![]() |
trebuie sa schimbi pompa de servo, uleiul de servo si cureaua. eu as verifica sa nu cumva sa fi ajuns ulei/vreo bucata de curea pe la distributie. daca e contaminata cureaua de distributie as schimba-o deasemenea
bafta |
--------------------
Renault
koleos I
2011 , 2.0 dci 4x4 150 cp euro 5
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
1. Cureaua zici ca s-a rupt. Ori era prea batrana ori s-a gripat vreo fulie (pompa servo / alternator).
2. Ce ulei ai completat ? Pentru servo este ulei ATF (pentru cutie automata, preferabil ATF220 / Dexron II D, Elf G3). Eu totusi n-as mai trage de ea si as incerca sa evaluez pagubele. E curios ca ai fff mult ulei in zona pompei, nu ar fi trebuit sa existe! Daca spui ca este mult iti recomand sa te uiti si la cureaua de distributie, sa nu fi intrat si pe acolo. O curea contaminata nu prea are multa viata, plus ca uleiul ATF este mai acid decat cel de motor. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
2002 Privilege 3.0 V6 CVA Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
adryano666 |
![]()
|
la distributie am capac nu cred ca a ajuns pe acolo nimic, cureaua sa rupt in lung, sa alungit ca naiba pana m-ai tinea in o ata..
![]() |
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
claur |
![]()
|
pai daca era ulei pe acolo...o verifici sa vezi cum se invarte. Cureaua s-a rupt din vreo cauza:) putea fi din cauza ca s-a blocat servo. Poate decat s-a spart vreun furtun/conducta si a aruncat ulei. Trebuie sa verifici de unde fine uleiul si in ce stare e pompa de servo (si nu numai - toate elementele de pe curea: role, AC, alternator)
|
--------------------
Renault
koleos I
|
|
adryano666 |
![]()
|
cureaua era batrana, in urma cu 2 luni oprisem motorul si am vazut o pietricica in curea, am zis trebuie sa o schimb...dar am uitat si acum mi-a reamintit ea, sa ma exprim mai bine cu uleiul....este cazut pe scut sub recipientul de ulei sevo, era chiar si pe deasupra capacului, tind sa cred ca iesit prin gaurica aia mica din capac de la presiune...ea datuse semne de ieri...incepuse sa fluiere asa...zici ca tragea aer fals...dar cum am avut treaba nu am apucat sa ma uit...vizual vorbind ca orcum nu stiu eu ce sa ii fac...cum sa probez rolele...fuliile...adica daca se invart in ambele sensuri...melcu da ulei atf am avut nu stiu de care sa iti spun dar este un bidon alb am dat 38 de lei pe el la recomandarea baiatului de la magazin...
|
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Atunci esti OK. Pune curea noua (~50-60 lei) si da-i bataie, ochiometric discutand, vezi ce se intampla
P.S: sa nu mai invarti de fulii in sens invers....sensului de rotire! |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
|
adryano666 |
![]()
|
ok merci mult amandurora, dasta iubesc leguma...pentru forumul asta
![]() ![]() 11 Feb 2014, 09:43: si nu am apucat sa invart de nimic pentru ca dupa ce am mers cei 4 km am lasato la un prieten acasa si nu mi-am bagat nasu in nimic...orcum era noapte si mai eram si cu femeile ![]() This post has been edited by adryano666: 11 Feb 2014, 09:43 |
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
claur |
![]()
|
invarte cu mana in sensu de rotire(spre in fata) de pompa de servo, role, alternator. Daca toate se invart fara sa simti semne de gripare totul este ok. Cureaua se monteaza foarte usor, iti trebuie o singura cheie (nu mai retin de cat). O schema a curelei iti este de folos de asemenea pentru a nu te balbai ceva timp pana iti dai seama cum vine. Este ceva de genu
http://www.renaultforums.co.uk/attachment....21&d=1379367238 pui cureaua ca in diagrama pe toate rolele/fuliile mai putin una care iti e mai la indemana. cu o cheie pe surubul rolei intinzator, invarti de el in sensul de strangere la maxim ( e pe arc); mentii cheia in pozitia aia si pui cureaua pe ultima rola/fulie; ii dai usor drumul la intinzator, verifici ochimetric cureaua sa fie pozitionata bine peste tot si asta e; daca te ajuta cineva e si mai usor; unul pune cureaua, unul tine intinzatorul blocat la maxim |
--------------------
Renault
koleos I
|
|
adryano666 |
![]()
|
perfect...multumesc trebuie sa bem o bere toti odata...
|
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
adriano ,asa am patit si eu ,am avut si uleiul scurs pe langa pompa,dar, pompa a cedat(o ata a intrat pe langa ax deteriorand simeringul). Asa ca verifica sa nu dea ulei pe langa ax.
This post has been edited by garc3a2000: 11 Feb 2014, 10:10 |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
- es/4197-BVS
2002 privilege
|
|
adryano666 |
![]()
|
am sa verific cand scap la 4 jumatate, cureaua eu zic ca sa rupt in mod bun... din ochi aseara nu cred ca a afectat mare lucru...eu am mers cu cureaua cazuta 4 km am facut servomuschi....sper sa fie doar cureaua si sa nu mai am alte complicatii...
|
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
melcu |
![]()
|
Depinde din ce oras esti (dupa numar, nu prea pot sa-mi dau seama...), dar in Bucuresti o poti avea cam in 3-4 ore la magazinele de profil.
p.s; SIGUR asa se punea cureaua de accesorii la 1.9 ? Nu de alta, dar este fix ca la mine, V6-3000cmc... Acum nu stiu sigur cum e la tine, dar eu imi amintesc de un indicator pe intinzatorul de la curea, NEW si OLD (adica curea noua si curea remontata). Nu dati cu pietre, nu mai tin minte deca este la accesorii sau la distributie..... dar oricum dureaza 5 secunde sa arunci un ochi. This post has been edited by melcu: 11 Feb 2014, 10:28 |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
|
adryano666 |
![]()
|
gata o rezolv astazi...am sunat la un magazin de piese serios si au zis ca daca nu au pe stoc o aduc astazi pe comanda...sunt din rosiori de vede jud. teleorman....
|
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
1) verifica sa nu se fi infasurat cureau a de accesorii jos in jurul fuliei de la arbore ca iti sare distributia de la loc (acolo cureua de distributie nu este protejata de carcasa)
2) vezi cauza uleului de la servo aruncat aiurea .. 3) nu pune curea noua inainte de a investiga / remedia punctul 1 si 2 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
QUOTE(adryano666 @ 11 Feb 2014, 09:01) Cureaua de la distributie nu e sora cu cea de la accesorii? Cand ai luat masina ai mers pe incredere sau ai verificat cand s-a facut distributia? Daca sunt la fel de "batrane" parerea mea e sa te orientezi catre un kit de distributie/accesorii sa nu dai de alte belele. |
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
adryano666 |
![]()
|
distributia o schimbase de 2 saptamani..mi-a aratat si factura de franta...bine nu se merge pe incredere ca un samsar adevarat iti spune ce vrei sa auzi...m-am uitat nou nouta...l-a ora 2 imi ajunde cureaua 79lei si binenteles ca am sa verific si distributia ca nu strica...merci
11 Feb 2014, 10:51: nu bag mana in foc dar cred ca distributia nu are nimic...ce ma frapeaza e acel ulei care era aseara pe acolo... 11 Feb 2014, 15:25: gata am loat cureaua este de marca contitech si deabi astept sa plec...cu sfaturile voastre sper sa o montez bine si sa nu mai fie nevoie sa va stresez cu alte intrebari...revin cu rezultatul 12 Feb 2014, 08:12: gata am pus cureaua la un service si mi-au schimbat si rola intinzatoare ca huruia.....acum problema vine de la fulia alternatorului, tipul mi-a zis ca e blocata si se aude foarte urat in anumite momente se aude un zgomot ca de rulment spart, ce ma invatati sa fac?? This post has been edited by adryano666: 12 Feb 2014, 08:12 |
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
vali1971ro |
![]()
|
Schimbi fulia cu una noua. Ca si curiozitate, de ce nu ai schimbat ambele role la accesorii?
|
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
melcu |
![]()
|
Schimbi fulia sau alternatorul cu totul din SH. Ai mare grija, de cele mai multe ori daca se blocheaza fulia de la alternator o sa patineze cureaua pe ea pana ia foc. asta in cazul in care nu se rupe si atunci cureaua de accesorii ajunge pe pinionul de la distributie, unde face prapad! (partea de jos a distributiei nu este protejata)
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
|
vali1971ro |
![]()
|
eventual si kitul de distributie tot SH
![]() |
--------------------
.
.
|
|
melcu |
![]()
|
Daca demontarea - reconditionarea -remontarea alternatorului costa mai mult, ce ai impotriva unuia SH la cativa firfirei de la colegii forumisti ?
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
|
vali1971ro |
![]()
|
Este vorba numai de fulie care se schimba destul de usor si al carei pret de nou pleaca de la 150ron. Acolo este un rulment care in timp se duce. Ce iti garanteaza ca la scurt timp dupa montare nu crapa si aia? E cam acelasi lucru cu schimbarea rolelor de la distributie/accesorii cu altele sh (la care tot rulmentii incep sa huruie ca mai apoi sa se gripeze). Nu neg ca sunt multe componente care pot fi inlocuite cu sh-uri, consider insa ca piesele importante ale masinii, care pot produce daune costisitoare, trebuie inlocuite cu piese noi.
This post has been edited by vali1971ro: 12 Feb 2014, 11:49 |
--------------------
.
.
|
|
adryano666 |
![]()
|
am gasit fulie pe okazii cu 120 de lei noua....daca ma crezi nici nu am apucat sa vad masina ca a venit gagicamea la mine la munca i-am dat cheia si cureaua si direct la service sa dus...sa o omor nu alta cand am ajuns eu tipu deja montase cureaua si cica ai fulia de la alternator blocata...ba esti prost sa il omor acolo de nervi si pe ea si pe mecanici ca vroiam sa vad cu ochi meu...acum la 1 vin 2 prieteni sa le dau masina sa se uite ei ca in ei am incredere...sa o dea jos si sa se uite la fiecare rola in parte...
si daca fulia e blocata cum spune tipu asta ineamna ca cureaua patineaza prin canelurile ei pe fulie si daca o fortez se alege prafu de tot nu?? This post has been edited by adryano666: 12 Feb 2014, 12:17 |
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mai nene tu ai o problema ... si problema asta a ta poate sa fie foarte costisitoare ... ce pana mea iti bati joc de masina si nu schimbi tot kitul de accesorii cu absolut toate rolele noi ... ce faci tu eu incadrez la capitolul carpeala ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
vali1971ro |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
adryano666 |
![]()
|
nene ce nu intelegi ca eu vroiam sa vad cum sunt rolele dar nu am mai apucat, tipu mi-a schimbat rola intinzatoare eu vreau sa vad ce a pus ca nu stiu sigur daca a fost noua la pretul pe care mi-a cerut 40 de lei manopera cu tot cu rola...si daca imi trebuie fulia alternatorului o cumpar dar dupa ce ma uit eu sau prieteni mei care se pricep mai bine ca sa zicem daca tipu mi-a pus o rola de pe la el si aia sa fie mai varza ca a mea?? binenteles ca ma duc si ii dau cu ea in cap....ms de sugestii vali
|
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
vali1971ro |
![]()
|
40ron...nici daca facea el rola la ciocan nu putea sa coste atat! Te costa in jur de 900ron piesele pentru distributie si accesorii inclusiv fulia de la alternator. Parerea mea e sa faci un pustiu de bine (tie si masinii) si sa faci investitia asta. Asa esti sigur de ce ai acolo, ai garantie si nu te mai doare capul! De obicei cand cumperi o masina sh din diferite "surse" mai mult sau mai putin dubioase primul lucru pe care il faci este schimbul asta, pentru linistea ta. Daca nu, mai tarziu poti ajunge la schimbat supape sau chiulasa completa la care se adauga cele enumerate de mine mai sus...
Succes |
--------------------
.
.
|
|
adryano666 |
![]()
|
merci,..tocmai ce am dat masina prietenilor, astept sa umble si sa imi zica ce e de schimbat ce mama naibi huruie asa ca zici ca e un rulment spart care se invarte....momentan nu prea am bani necesari dar ma gandesc sa nu mai circul cu ea pana nu o pun serios la punct...daca e doar fulia azi o comand si o pun daca merge frumos e perfect daca nu o las pe bara momentan iau bicileta fac rost de bani si iti urmez sfatul....
12 Feb 2014, 14:02: gata dragi colegi sa gasit buba...mecanici varza...m-au sunat prieteni si cica e zob distributia...rola e terminata aia huruie asa de urat... This post has been edited by adryano666: 12 Feb 2014, 14:02 |
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
vali1971ro |
![]()
|
baga bani, baga bani...asa cum ti-am povestit
![]() |
--------------------
.
.
|
|
adryano666 |
![]()
|
gata am bagat deja...ultimi bani de ii mai aveam zic ca i-am pierdut la pacanele
![]() |
--------------------
renault
laguna 3
- TR-66-SBY
2008 2.0 131hp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 23:55 |