Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

curea transmisie

melcu
post 12 Feb 2014, 15:18
Post #31

Halatu'...cat e halatu' ?

Group: Members
From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA

Nu vreau sa-ti stric ziua, dar la motorul meu in "kit de distributie" nu intra pompa de apa! Mare atentie! Schimb-o si pe ea pentru 200 lei in plus, pentru ca s-ar putea sa plangi daca dupa 500km te lasa pompa si o iei de la zero.

Kit-ul complet (ca la carte) ar trebui sa contina:

- curea accesorii
- intinzator accesorii
- rola/role accesorii
- curea distributie
- role distributie
- intinzator distributie
- pompa apa
- antigel corespunzator motorului

Recunosc, eu nu am schimbat rolele pentru ca la inspectie vizuala pareau OK (nu scartaie, nu au joc). M-am riscat putin, dar in cazul meu a insemnat o economie de vreo 500 lei.

bafta.

This post has been edited by melcu: 12 Feb 2014, 15:20

--------------------
Renault Laguna 2 - B-33-RTN 2002 Privilege 3.0 V6 CVA
Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459

Formatez drivere de cooler...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adryano666
post 12 Feb 2014, 15:58
Post #32

Membru

asta e ca am facut comanda de tot si am loat tot in afara de pompa de apa chiar nu mi-au mai ramas bani, dar o fac asa momentan si sper ca in max 1-2 sapt sa ii iau si pompa de apa...ce risc daca nu schimb pompa de apa?? ce se poate intampla?

--------------------
renault laguna 3 - TR-66-SBY 2008 2.0 131hp
+
melcu
post 12 Feb 2014, 16:06
Post #33

Pai ma omule, te zgarcesti acum la 200 lei pentru pompa si peste 1-2 saptamani iei alta curea, alta manopera pentru a schimba pompa ? O sa te coste mai mult de 200 lei (sau cat naiba e o compa pentru motorul tau (a mea a fost 214 ron) - de asta zic. De riscat nu risti decat sa pierzi antigel si sa pierzi bani.
Mai bine o lasi pe dreapta 2 saptamani pana faci rost de bani si pentru pompa apoi o desfaci o singura data si schimbi tot. E pacat de Dumnezeu ... mergi si tu 2 saptamani cu RATx (x=orasul tau) ca nu e ger afara...

Si nu te lua dupa mecanicii lu' peste. O curea (mai ales aia de distributie) nu se remonteaza dupa ce-a fost detensionata! Punct.
LE: nu stiu exact codul de motor, dar am selectat la intamplare Laguna II 2003 1.8 16v (86kW) si am gasit pompa Valeo la 125 lei. Vezi si pe la Airtex, Ruville, Hepu...

This post has been edited by melcu: 12 Feb 2014, 16:10

--------------------

+
adryano666
post 12 Feb 2014, 16:16
Post #34

Membru

nu ma zgarcesc melcule dar mi-au mai ramas fix 6 lei smile.gif)) am un kg de motorina de ei smile.gif)) acum nu am mai avut si am facut comanda asa, vad eu cum fac si iau si pompa de apa/... merci

--------------------
+
melcu
post 12 Feb 2014, 16:22
Post #35

Parerea unui om care a bagat ceva bani in masina este sa stai calm, sa folosesti acei 6 lei pe un card activ de la Regia Autonoma de Transport si sa-l validezi doar cand iti miroase a controlor radmasa.gif Asteapta pana faci rost de ca$$ pentru a schimba si pompa. E pacat de banii tai sa faci acum distributia si peste o perioada sa dai iar bani pe curea noua si manopera. Nu stiu cum e la 1.8, dar la 3.0 e chinuiala dracu sa o schimbi pentru ca nu ai loc!

Referitor la posturile mele de mai sus, eu de ce intelesesem ca-i vorba de o Laguna 1.8 16v ? Acum vad in semnatura ca scrie 1.9dCI. Nu ca ar conta foarte tare, dar sa nu inducem in eroare! Pompa tot pe acolo e ca bani.

LE: 1.8 16v avea tipul cu laguna automata (cutia "tiptronic") si am ramas setat pe acel post. Scuze smile.gif

This post has been edited by melcu: 12 Feb 2014, 16:29

--------------------

+
cj98czh
post 12 Feb 2014, 17:05
Post #36

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

adryano666 - ca sa intelegi ... ca sa montezi pompa de apa trebuie demontata distributia ... deci platesti odata acuma schimbul de distributie si mai platesti inca odata cand pui pompa de apa ... asta tot vrea sa iti spuna melcu ..

Acuma alta intrebare ... cat de bine se pricep prietenii tai la mecanica ?? eu tot te sfatuiesc sa gasesti un atelier serios si sa primesti niste pareri avizate ...

Oricum partea cu schimb de distributie, accesorii si pompa de apa este valabila cand cumperi un second ..

Tu ai avut mare noroc ca nu s-a dus si nu ai bagat cu adevarat multi bani ... ca atunci era mai rau .. dar te sfatuiesc sa nu-ti fortezi norocul foarte tare ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
adryano666
post 13 Feb 2014, 08:16
Post #37

Membru

gata dragi colegi m-am convins nu se merita sa mai stric si alceva si sa fac treaba de carpeala...nu montez nimic pana nu pun si pompa de apa...prieteni mei sunt foarte buni pariez pe ei ca fac orece mecanic de la mine din oras...defiecaredata cand am avut probleme la ei am apelat si nu au gresit in ce mi-au spus...

13 Feb 2014, 08:18:
melcu la mine in oras nu exista asa ceva smile.gif) e orasu mic ce sa ii faci...orcum nu e mare panica 4 km de la mine pana la munca...mersu pe jos face picioru frumos (inclusiv varice) radmasa.gif

This post has been edited by adryano666: 13 Feb 2014, 08:18

--------------------
+
melcu
post 13 Feb 2014, 08:24
Post #38

Bravo si mult noroc. Chiar e pacat de masina sa-ti bati joc de ea.

P.S: gasesti tu o bicicleta, ceva smile.gif

--------------------

+
adryano666
post 13 Feb 2014, 09:31
Post #39

Membru

ms pentru sustinere dar prefer pe jos e mai sanatos asa smile.gif)

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 10:45
Dacia