Apa Plata: tipuri de filtre casnice,osmoza inversa, filtre UV, cele mai bune ape imbuteliate, analize.
![]() ![]() ![]() |
Apa Plata: tipuri de filtre casnice,osmoza inversa, filtre UV, cele mai bune ape imbuteliate, analize.
Axe |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|||
horyc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 19 May 11 From: Gravesend ![]() |
Mi-am dat seama de mult ca apa de la robinet nu e potabila , drept consecinta o folosesc doar menajer. Pentru ma baut am La Fantana. Pana si gustul difera ca sa nu mai zic de culoare sau continut.
|
--------------------
Renault
Scenic
1999
- TX 6761 XC
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Vorbind de apa de la robinet, probabil ca in toate orasele indiferent de metodele de decantare si tratament din statiile de epurare, in ultima faza se adauga clorul care se spune ca omoara orice urma de viata. In concluzie lampa UV din filtrele montate in apartamente nu-si mai are rostul.
Astfel unii dintre noi scapam ceva mai ieftin, o lampa ieftina costand undeva intre 300-500ron. In aceste conditii, putem scapa destul de ieftin pentru ca o carcasa cu tot cu filtru de carbune activ ca cea din foto, costa undeva la 50ron. Se pot inlantui mai multe astfel de filtre cu diverse medii de filtrare, intrebarea e care anume, pentru o filtrare optima ?!? ![]() This post has been edited by Axe: 15 Jan 2012, 09:46 Attached thumbnail(s) 67762898731840579243506_1509696_700_700.jpg ( Size: 48.53k ) Number of downloads: 2485 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
eu am folosit mult timp 'aquator' de buzau..la 6 luni schimbam filtru' de carbune..acum folosesc apa plata..cea mai ieftina din kaufland adica 'san terra'..ei zic ,ca-i din Carbunari,Azuga..n-are carcalaci sau alte impuritati..sunt f multumita de ea..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
Credeti ca apa plata care o cumparati din magazin nu este filtrata sau tratata cu diverse substante? Din cauza debitului mare care trebuie asigurat pentru apa potabila in marile orase nu este fezabila aplicarea aplicarea acelorasi solutii ca si in cazul purificarii apei de izvor.
Una din cele mai eficiente metode de filtrare este osmoza inversa care produce apa pura dar care nu are gust. De aceea multe din apele plate ieftine vandute in magazine sunt obtinute prin acest procedeu nu au nici un gust. A vinde apa plata imbuteliata devine si in Romania una din cele mai profitabile afaceri. In loc sa se investeasca in statii moderne de filtrare sau solutii de filtrare pentru consumatorii casnici se perpetueaza vanzarea apei plate imbuteliate. |
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
nu stiu ce-i osmoza inversa da' are legatura cu apa distilata? care intr-adevar este cea mai cea..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Axe |
![]()
|
QUOTE(ViperRS @ 15 Jan 2012, 10:45) Credeti ca apa plata care o cumparati din magazin nu este filtrata sau tratata cu diverse substante? Din cauza debitului mare care trebuie asigurat pentru apa potabila in marile orase nu este fezabila aplicarea aplicarea acelorasi solutii ca si in cazul purificarii apei de izvor. Una din cele mai eficiente metode de filtrare este osmoza inversa care produce apa pura dar care nu are gust. De aceea multe din apele plate ieftine vandute in magazine sunt obtinute prin acest procedeu nu au nici un gust. A vinde apa plata imbuteliata devine si in Romania una din cele mai profitabile afaceri. In loc sa se investeasca in statii moderne de filtrare sau solutii de filtrare pentru consumatorii casnici se perpetueaza vanzarea apei plate imbuteliate. Conteaza prin ce procedeu a fost filtrata, gradul de tehnologizare, vechimea echipamentului si cel mai important: schimbarea filtrelor la timp ! Nu am auzit ca osmoza ar afecta gustul, este doar o filtrare extrem de fina. QUOTE(iulia_boris @ 15 Jan 2012, 10:52) Nicio legatura. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Noi avem un izvor la vreo 4 km. de casa, intr-o padure (la Faget), de unde merge lumea sa ia apa care e foarte buna la gust. De fapt, parca n-are
![]() La un moment dat, aparuse in Ziua de Cluj un articol ca apa aia ar fi infestata de materii fecale, s-ar fi dus sanepidu' acolo si ar fi luat probe si s-a cam speriat lumea. Personal, cred c-a fost o micuta campanie de sabotare: de fiecare data cand iau apa, iau o proba, o pun intr-un pahar Erlenmayer igienic si ii fac testul cu kitul de electroliza. De fiecare data, apa incepe sa fiarba dupa cateva minute, insa nu se coloreaza nici in substanta nici la suprafata, ceea ce inseamna ca are incarcatura minerala anorganica, insa e relativ pura microbiologic (evident, nu sterilizez bidoanele, ca doar nu-s ipohondru, insa dupa cateva utilizari, le arunc fiindca totusi, fac ceva depuneri in timp.) De curiozitate, am facut acelasi test odata in Bucuresti cu apa de la chiuveta: s-a inverzit aproape instantaneu si a facut pojghita la suprafata ca matasea broastei. Rezultatul (spre marea mea surprindere) a fost asemanator si cu apa din bidoanele "La Fantana" si "Cumpana", insa intr-o proportie mult, mult mai mica. Asta inseamna ca apa aceea nu e nici pe departe "microbiologic pura" ![]() Oricum, noi astia de la Cluj ne putem considera cat de cat mai fericiti decat bucurestenii, pitestenii sau buzoienii, apa aia efectiv nu se poate bea. Asta de aici macar e de munte si e mai aproape de sursa extractiei. Dar si aici, conductele sunt murdare si au depuneri, procesul de "potabilizare" nu cred sa fie diferit de cel aplicat in sud, doar normele sunt acelelasi, etc. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nici Ursus-ul nu mai este la fel de bun de cand l-au mutat de aici
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Axe |
![]()
|
Chiar si ala ar fi bine sa te intrebi cu ce apa a fost facut
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cu apa buna ... ca de aceea acum nu mai este ok
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
Pai nu se mai face la Buzau? Sau si,si ?
Cat despre apa, am inteles ca asta de prin Tinutul Secuiesc ar fi cea mai ok. Asta de la chiuveta pute de-a dreptul! ![]() Aveam in cap candva sa-mi iau chiuveta deia dubla. Intr-o parte sa am apa menajera, si in partea cealalta sa-mi inseriez niste filtre pe instalatie. |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
cj98czh |
![]()
|
Pai aici este problema ... nu mai este buna de cand nu se mai face la Cluj
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
Axe |
![]()
|
QUOTE(xjc0c0 @ 15 Jan 2012, 18:50) Pai nu se mai face la Buzau? Sau si,si ? Cat despre apa, am inteles ca asta de prin Tinutul Secuiesc ar fi cea mai ok. Asta de la chiuveta pute de-a dreptul! ![]() Aveam in cap candva sa-mi iau chiuveta deia dubla. Intr-o parte sa am apa menajera, si in partea cealalta sa-mi inseriez niste filtre pe instalatie. Nu ai nevoie de chiuveta dubla, se mai da o gaura si gata. Totul arata cam asa si asigura o apa din care sigur nu-ti ramane nimic printre dinti ![]() Filtru-apa-plata-Avr-fap_4433281_1282565095.jpg Filtre-pa-osmoza-inversa-lampa-ultraviolete-filtruapa.JPG Gata, am modificat ![]() This post has been edited by Axe: 15 Jan 2012, 19:41 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
nu am mai baut apa de la robinet de vreo 10 ani...
apa minerala Tusnad + bere de orice fel + pepsi twist + ice tea + schweppes sunt cam singurele lichide care intra in mine ![]() |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
horyc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 19 May 11 From: Gravesend ![]() |
Sa o beti pe cea de la Galati sa vedeti ce buna e...., mal + apa de dunare.
|
--------------------
Renault
Scenic
1999
- TX 6761 XC
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
@daniel4ro: colegu', nu-i cazul sa te ataci, am zis ca apa din Buzau e proasta, nu oamenii.
Am avut "onoarea" sa stau un an si ceva in Buzau, pe Viitorului, din septembrie 2008 pana in decembrie 2009 si, in afara cazului in care Boscodeala nu v-a conectat intre timp orasul la o sursa de Evian sau Perrier, apa aia ramane cum am zis: imposibil de baut. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
Am inteles perfect ce ai spus. Dar daca ai stat intr-un bloc vechi, cu tevi coclite, normal ca nu o puteai bea. Pentru baut am filtru Aquator caruia la 3 luni ii spal carbunele filtrant, iar dupa 4 spalari il inlocuiesc, dar apa de la chiuveta nu are gust si nici miros aiurea.
In zona Buzaului este problema cu lipsa iodului din apa, asta in special in satele din zona dealurilor subcarpatice. Referitor la berea Ursus fabricata la Buzau, apa folosita este forata de la mare adancime si filtrata, nicidecum nu provine din raul Buzau. |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
cj98czh |
![]()
|
Ori de unde ar fi ... berea si-a schimbat gustul in rau .. chestie remarcata si de colegi de-ai mei din Bucuresti care habar nu aveau ca nu se mai fabrica aici ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Axe |
![]()
|
Exista aceasta conceptia cum ca daca apa provine din put de mare adancime inseamna ca-i pura, filtrata. Nimic mai gresit, dupa ce ca un astfel de put costa undeva pe la 50.000-100.000E, exista posibilitatea sa dai peste niste nitriti de toata frumusetea sau panze freatice cu alte substante nocive. Cand sapi un put ca asta e si chestie de noroc pe langa studiile prealabile.
This post has been edited by Axe: 15 Jan 2012, 21:06 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
daniel4ro |
![]()
|
Filtrarea se face dupa extractie, la suprafata.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
Axe |
![]()
|
Normal ca dupa insa conteaza materia prima(ce extragi) si tehnologia filtrarii. Intre astea doua exista scapari si asa ajunge pe raft apa infestata. Probabil nici nu schimba filtrele la timp, trag de ele ca "merge si asa", schimbarea la timp costa, tipic nu ?
Mai este si politica datului la geoale, anumite firme cer teste pentru concurenta sa-i bage in rebus pe aia, cine mama dracului stie unde-i adevarul !? Am gasit un filmulet bine realizat in care se vede dimensiunea si componentele sistemului, sper sa nu-mi spuna cineva ca fac reclama !? http://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=sExQM41w6IU This post has been edited by Axe: 16 Jan 2012, 09:52 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Exact ce-apare la Axe in poze are taica-miu montat acasa. Chiar si mobila de bucatarie seamana
![]() La el vine apa din fantana (aprox. 17-20 metri adancime) prin pompare, ajunge intr-o statie de dedurizare si apoi se separa catre centrala, bucatarie, bai etc. Iar la bucatarie are sub lavoar exact ce se vede in pozele de mai sus. Stiu ca din cand in cand vine cineva si schimba filtrele, face probe, mai regleaza cate ceva pe la statia de dedurizare si asta e tot. Si apa din fantana era ok, am consumat din ea ani de zile pana sa fie gata casa, n-am avut nicio problema, doar ca avea o duritate crescuta. Cand si-a terminat instalatia in casa si-a montat statie de dedurizare, iar cei care au pus statia l-au sfatuit sa-si puna si un sistem din asta pentru consum si gatit. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
Axe |
![]()
|
Am comandat deja asta conform situatiei din teren nu aveam nevoie de pompa(stau la 1), nu trebuia lampa UV(apa din bucuresti are deja clor) si nici osmoza inversa pt ca am citit ca este intr-adevar o filtrare de mare calitate dar nu-i necesara. Filtrul acesta UF(ultra filtrare) face acelasi lucru cu viteza de filtrare mult mai mare, lasa sarurile sa treaca si element filtrant mai ieftin.
Total cu transport si accesorii sub 400ron ![]() This post has been edited by Axe: 16 Jan 2012, 17:51 Attached thumbnail(s) Filtru_apa_ultrafiltrare_casnic_700x700_500x500.jpg ( Size: 110.94k ) Number of downloads: 2306 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Axe |
![]()
|
Sosit - montat - extaziat !
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Axe, care-i faza cu filtrele alea? Ce fac? (adica, mno, evident, filtreaza, duh! da' cat de bine?)
Odata la cat timp trebuie schimbate? |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
Axe |
![]()
|
Pai filtreaza pana la "inutil de bine" daca ne referim la osmoza inversa.
![]() De schimbat se schimba functie de cata apa filtrezi, dupa aproape 5000L. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
De ani de zile folosesc
BRITABRITA atat la baut cat si la gatit. Chir si la flori. Am facut nenumarate teste la fier s la evaporare libera si diferenta este neta fata de apa nefiltrata. Tehnologia este germana si pe toate filtre scrie MAde in Germany nuy un UE sau .... Am prieteni in occident care folosesc si ei de ani de zile acest sistem. Romanii sunt sceptici si de ce sa nu o spunem economi si nu au incredere in sistem, si nici nu este asa cunoscut. Dar o sigura intrebare...Brita Romania oare de ce nu are spoturi cu reclama? Am inteles ca politica firmei este aceasta. TOate dispozitivele, filtrele si canile, se gasesc in marile suprafete comerciale. Careffour, Metro etc. Iata aici o mica descriere a sistemului, care la scara redusa este similar cu cel descris in postarile anterioare. Daca aveti alte informatii prosi contra despre acest sistem.....va rog sa postati. Marele avantaj este ca nu trebuie sa montezi nimic si de ce nu?...este portabil. Cana poti sa o iei cu tine si in camping sau in concediu oriunde. |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
- BV 22 ROC tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
Axe |
![]()
|
Nu stiu ce poate face canuta aia fata de uzinele astea, probabil filtreaza doar nisipul.
Pentru o filtrare buna ai nevoie de presiune, apa trece prin medii destul de greu de penetrat pana la 0,001 care opresc pana si microorganisme si saruri iar ulterior trece prin ultimul filtru care adauga sarurile. This post has been edited by Axe: 18 Jan 2012, 08:37 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:31 |