Pierde apa din vas - Laguna 1.6 16V, ...si nu gasesc pe unde :((
![]() ![]() ![]() |
Pierde apa din vas - Laguna 1.6 16V, ...si nu gasesc pe unde :((
marius_21 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 5 July 11 From: Zalau/ Salaj ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
- SJ 58 VMR
1999 / 1.6 16V
|
|||
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 876 Joined: 30 October 07 ![]() |
A mai ramas garnitura de chiuloasa de verificat. Poate sa fie arsa si sa-ti arunce lichidul de racire pe evacuare. Alte simptome nu are? Incearca sa vezi daca da caldura.
|
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
- nr. de Bacau
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
|
|
iulex80 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 10 May 08 From: tg mures ![]() |
du-te la mecanicul tau si zi sa iti dea jos capacul de protie de la cureaua de distributie si vedeti pompa de apa.
si zi la mecanic sa itzi bage presiune cu compresorul poate veti vedea ceva. multa bafta |
--------------------
renault
Espace și Scenic
- MS-13-JTW
2004/2007 Espace 4 PH 1 2.0T 2004
Scenic 2 PH 2 1.6 16v 2007 |
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
Mie la fel mi-a pierdut apa pe la garnitura de la termostat ... desfa capota si accelereaza masina cu mana de la cablu si intre timp pune mana sub termostat si vei vedea daca scapa pe acolo.
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
marius_21 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 5 July 11 From: Zalau/ Salaj ![]() |
@ lupan daniel: de bagat caldura baga foarte bine, pe esapament nu se vede sa scuipe nimic.
@ oves: imi poti spune mai exact unde este acel termostat? Vreau sa verific eu cu manuta mea daca scapa pe acolo. Multumesc tuturor pentru postari. O sa va tin la curent cu ce rezolv. O sa schimb si lichidul de racire complet. Nu vreau sa ma apuce iarna fara antigel suficient ca atunci nu am rezolvat nimic ![]() Multumesc inca odata. |
--------------------
Renault
Laguna
- SJ 58 VMR
1999 / 1.6 16V
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
eu am pierdut lichidul pe la garnitura de sub injectore...e acelasi motor ca la megane...merita sa verifici....
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
- BZ 87 BVM
Coupe 1999 K4M-A7-00
|
|
oves |
![]()
|
http://www.reno.ro/Suport-termostat-t139452.html aici mi sa zis si mie unde se afla termostatul este o poza .. sub tubulatura de la admisie intra furtunul de la radiator in pompa de apa acolo este prins in trei suruburi mie pe acolo mi-a pierdut cand turam motorul pe acolo imi scapa sa speram sa fie doar atat.
This post has been edited by oves: 13 Oct 2011, 20:35 |
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
Sempre |
![]()
|
![]() Membru veteran Group: Members Posts: 149 Joined: 3 June 07 From: CONSTANTA ![]() |
la mine curge lichidul sub masina se prelinge pe baia de ulei ,cred ca pompa de apa este de vina, pompa de apa este in partea stanga
This post has been edited by Sempre: 13 Oct 2011, 20:46 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 1 phase2 1.6 16v 107
1999 CONCORDE
|
|
bdvtuner |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 7 November 08 ![]() |
lichidul de racire se poate pierde sub forma de vapori iar vara e mai greu de observat acum daca a venit timpul mai rece poti banui ca e garnitura de chiulasa doar daca la esapament iese abur exagerat de mult. daca nu iese cauta la radiator gauri sau fisuri .
uita te sub masina dupa pete(sa nu fie de ulei) verifica pompa de apa ...se poate gauri si pierde apa |
--------------------
renault
laguna1
- GL-40-VYO
1995 hachback
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Chiar daca nu suna prea ordodox,incearca la acest tip de defdect sa remediezi deocamdata efectul si lasa cauza pe data viitoare.Cu alte cuvinte pune in vasul de expansiune un flacon de pdra sau lichid pentru radiatoare si sisteme de racire(ieftin si bun).Sa stii ca face minuni. Eu am lovit un caine si pierdeam cam 2 litri in 10-15km dupa care turnam cu bidonul si tot asa pana la mare.Apoi am pus de la o benzinarie un flacon si minune :abia mai pierdea,drept urmare am mai bagat unul si gata.
|
--------------------
n
n
-
n
|
|
oves |
![]()
|
Pompa de apa se afla in dreapta cum stai si te uiti la motor sub cutia aia neagra dreptunghiulara de la admisie
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
Sempre |
![]()
|
![]() Membru veteran Group: Members Posts: 149 Joined: 3 June 07 From: CONSTANTA ![]() |
la mine pompa de apa este sub capacul de la distributie adica in stanga cum te uiti la motor ,poate la tine este in dreapta ,nu te contrazic
![]() |
--------------------
RENAULT
1999 CONCORDE
|
|
marius_21 |
![]()
|
Azi o sa cumpar antigel si o sa schimb complet lichidul din instalatie. Luni ma duc cu ea la service, sa vedem daca o sa mai scape pe undeva. Cu ocazia asta o sa rog mecanicul sa verifice furtun cu futun.
Revin cu detalii. |
--------------------
Renault
Laguna
- SJ 58 VMR
1999 / 1.6 16V
|
|
oves |
![]()
|
Sempre nu are cum sa fie diferita pozitionarea, amandoi avem aceeasi motorizare
![]() |
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
virusacheh5n1 |
![]()
|
![]() 0769-51-53-51 Group: Members Posts: 140 Joined: 12 September 08 From: BUCURESTI, SEC 6 ,ROMANIA ![]() |
fiecare a pozitionat pompa de apa in mod diferit dar ea este situata pe partea dreapta unde se afla si cureaua de distributie.cand se indica o piesa pe masina (partea stanga,partea dreapta)se ia ca baza pozitia de condus si anume stanga (scaun sofer )si dreapta( scaun pasager).sper ca am putut sa fiu si eu de putin ajutor.daca v am incurcat scuze anticipat.
This post has been edited by virusacheh5n1: 15 Oct 2011, 15:52 |
--------------------
RENAULT
RENAULT ESPACE 2.0 DCI ,173CP/FILTRU DE PARTICULE
- O769-51-53-51
2007
|
|
oves |
![]()
|
nu ne-ai incurcat cu nimic
![]() |
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
soryn_soryn |
![]()
|
![]() doar membru Group: Members Posts: 529 Joined: 25 February 09 From: Floresti Giurgiu ![]() |
scuze de off topic dar cand te uiti la motor pompa este in partea stanga acolo este si distributia
|
--------------------
renault
laguna
- gr 70 sor
1999/ph 2 1,6 16v
|
|
marius_21 |
![]()
|
Am fost cu laguna la alt mecanic, s-a uitat si ala pe sub ea, pe la furtune, peste tot....NIMIC. Nu am aflat pe unde poate sa piarda apa. Am schimbat antigelul complet luni dimineata, ieri dimineata era gol pe jumatate vasul.
![]() ![]() ![]() Ce sa mai stiu face cu masina asta? ![]() O sa iau o solutie de-aia care se baga in sistemul de racire, care cica blocheaza/inchide eventualele pierderi. Sa vad dupa daca tot la fel face... ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- SJ 58 VMR
1999 / 1.6 16V
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
NU baga porcaria aia de solutie.
Du-te la un mecanic bun. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
valifilioreanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 8 July 09 From: Bucuresti ![]() |
Pe la caloriferul de caldura de sub bord te-ai uitat? e posibil sa curga pe acolo, sa intre sub mocheta si sa nu vezi. Am patit la un peugeot treaba asta, se prelingea pe pedalier, intra sub mocheta si de acolo curgea jos printr-o gaura de scurgere din pedalier.
|
--------------------
Renault
Laguna
- B-16-AVE
RXE 2.0L 1994 cu GPL DE VANZARE AICI: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=223628&hl
|
|
oves |
![]()
|
dar intrebarea este pierde numa cand merge motoru ? sau si cand sta
La un moment dat tot o sa piarda mai mult si se va vedea locul cu pricina |
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
Sempre |
![]()
|
am m-ai aflat un loc pe unde imi curgea antigelul in spatele alternatorului sub injectoare este o teava metalica care vine de la termostat,acolo daca o scoti afara( are doar un surub) o sa vezi ca la un capat areun fel de inel de cauciuc,la mine era tocit si pierdea pe acolo,poate si la tine este la fel ...
|
--------------------
RENAULT
1999 CONCORDE
|
|
marius_21 |
![]()
|
Am bagat ieri seara solutie pentru "blocarea scurgerilor" si am completat cu antigel pana la limita de maxim a bidonului. Astazi au mers ai mei pana la tara si deja vasul este iar pe jumatate gol. Si nu au folosit clima. Ce sa ma mai fac cu masina asta????????
![]() ![]() Tot imi ziceti sa verific pe la termostat, pe la nu stiu ce garnituri, calorifer etc. Puteti sa imi spuneti mai exact in ce loc sa verific, unde sunt reperele respective? Ce poze? Mai am un Punto dar e mai simplu motorul ala si la ala nu am clima. In schimb la laguna imi prind urechile. ![]() Nu pierde apa cand sta motorul, ieri dupa ce am bagat solutia respectiva, am lasat motorul sa mearga cateva zeci de minute si nu a scazut deloc. La mecanici am fost, la 2, si la fel...nu gasesc pe nicaieri pe unde pierde. Nu gasesti un mecanic de treaba lui Dumnezeu in orasul asta ![]() Oi baga-o intr-un stalp intr-o zi de ma mai enerveaza mult. (Asta zisa asa la nervi...nu fac eu asta ![]() This post has been edited by marius_21: 22 Oct 2011, 17:15 |
--------------------
Renault
Laguna
- SJ 58 VMR
1999 / 1.6 16V
|
|
fascistu |
![]()
|
![]() fascistu Group: Members Posts: 1.107 Joined: 22 February 10 From: arad ![]() |
zic si eu o prostie.... am patit si eu de imi pierdea apa, nu pierde pe langa capacu de la vas? normal nu o vezi cand ii cald motoru ca pierde cate putin si se evapora...mie mi-a fost infundat un furtun, daca ma uit la masina stiu sa iti zic care ii dar asa nu imi aduc aminte sa explic, da asta nu prea conteaza ca nu se poate sa fie in acelasi loc, in fine, mie nu putea sa imi dea apa inapoi in borcan si atunci o arunca pe langa capac si niciodata nu vedeam pe unde curge ca se evapora cum am zis mai sus...
This post has been edited by fascistu: 22 Oct 2011, 18:35 |
--------------------
Renault
Laguna II
- AR 02 KID
2001/1.9 DCI, 120 hp Renault Laguna II, 1.9 DCI, 120 hp, 2001
|
|
Roscaiulian20 |
![]()
|
![]() Rosca Iulian Group: Members Posts: 28 Joined: 15 December 10 From: Calarasi ![]() |
La fel am eu o problema....am mereu umeda mocheta sub pedala de aceleratie,dar antigelul e mereu in limita normala.
|
--------------------
Renault
Laguna 1
1996 2.2TDI RXE Laguna 1 the best car
|
|
fascistu |
![]()
|
![]() fascistu Group: Members Posts: 1.107 Joined: 22 February 10 From: arad ![]() |
picura pe la radiatoru de caldura... eu l-am schimbat si pe ala , mi-a fost infundat, l-am schimbat si a mers tot ok, l-am desfundat si pe asta vechi si il am de rezerva acuma...
|
--------------------
Renault
Laguna II
- AR 02 KID
2001/1.9 DCI, 120 hp Renault Laguna II, 1.9 DCI, 120 hp, 2001
|
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
marius_21 ,motorul poate sa-ti "pape" antigelul .Cand garnitura de chiulasa nu mai etanseaza perfect intr-o anumita zona ..antigelul patrunde in capul pistonului si-apoi isi urmeaza drumul spre evacuare .Toate astea pana intr-o zi cand pe evacuare va fi mai mult abur decat gaze arse .Sper sa nu fie asta problema dar ...cam toate duc spre acolo .Numai bine !
|
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
@marius_21....in proportie de 80% iti curge pe la capacul de la termostat. motorul fiind foarte cald, chiar si iarna, apa se evapora si din cauza asta nu se vede pe unde pierzi...nu stiu sa-ti spun cu exactitate unde este, pentru ca eu am avut diesel si este diferit....dar si mie mi-a mancat zilele pana am depistat pe unde curgea. Am schimbat capacul de la termostat ( cu tot cu termostat ) si s-a remediat problema. Are o garnitura foarte nasoala, care se deformeaza foarte usor si pierde "usor" apa.
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
CONTRÔLE DE L’ÉTANCHÉITÉ
DU CIRCUIT - Remplacer la soupape de vase d’ex p a n - sion par l’adaptateur - Brancher sur celui-ci l’outil - Faire chauffer le moteur, puis l’arrêter. - Pomper pour mettre le circuit sous pression. - Cesser de pomper à 0,1 bar inférieur à la valeur de tarage de la soupape. - La pression ne doit pas chuter, sinon rechercher la fuite. - Dévisser progressivement le raccord de l’outil pour décompresser le circuit de refroidissement, puis déposer l’outil et reposer la soupape de vase d’expansion munie d’un joint neuf. 2L nu sunt de ici de colo..e o cantitate destul de semnificativa...ai incercat sa bagi presiune in instalatie? ..sau pe loc,sa o tii la 2500 rot/min vreo 5-10 minute sa faca presiune si poate atunci vezi pe unde curge/abureste cu capota deschisa...poate in timpul mersului,cum so mai spus,se evapora si nu lasa urme...din cauza curentilor de aer. Purge (aerisirea) - Laisser tourner le moteur pendant 10 minutes à 2500 tr/mn jusqu’à enclenchement du ou des motoventilateurs (temps nécessaire au dégazage automatique). - Vérifier que le niveau de liquide est au voisinage du repère “MAXI”. - NE PAS OUVRIR LA OU LES VIS DE PURGE MOTEUR TOURNANT. copy/paste dintr-un manual. |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 18:35 |