Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Deschidere haion din cartela Laguna 2 Grandtour, + Ridicare Automata Portbagaj‎

the_dodita
post 12 Feb 2011, 19:29
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Panciu, Vrancea

Dupa ce mi-am indeplinit o dorinta, montandu-mi ESP-ul la masina, cred ca a venit vremea sa va supun atentiei o alta mare dorinta a mea (de fapt doua, dar au legatura una cu alta):
-1. de cand am luat masina asta, amortizoarele de la hayon nu erau in cea mai buna stare, in sensul ca vara sunt OK, dar iarna nu prea mai sta hayonul ridicat, trebuie sa-l tin cu mana. Asa ca tot timpul m-am gandit sa le schimb, dar sa le schimb cu altele care, cu ajutorul unor arcuri sau fara, asta sa-mi spuneti voi, sa-mi ridice singure hayonul... Ar foarte util atunci cand ai mainile ocupate de plase si plasute....

- 2. Stie cineva daca din DDT se poate activa ceva in sensul ca, de exemplu, daca apesi de doua ori un buton de pe cartela sa se deschida portbagajul (hayonul)? Sau daca nu, are cineva idee cum sa adaptez ceva care sa faca aceasta functie? Ar fi foarte util impreuna cu punctul 1 de mai sus.

Mentionez ca am vizionat o gramada de filmulete pe youtube in legatura cu amortizoarele, dar numai ptr Seat, VW, Skoda, nimic ptr Renault, cu atat mai putin Laguna 2. Vreau ajutorul vostru cu idei despre tipul amortizoarelor, mod de prindere etc.
Multumesc

This post has been edited by the_dodita: 13 Feb 2011, 08:11

--------------------
Renault Laguna III - VN xxx DOD 2008, 2.0 dCI, 110 kw, DYNAMIQUE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
the_dodita
post 14 Feb 2011, 16:58
Post #2

Membru autentic

Nimeni nici o idee? Ma gandeam sa schimb unghiul in care actioneaza telescopul si sa pun doua telescoape (echilibroare) de Solenza, sunt mai tari, am inteles...

--------------------
+
Radocanu
post 14 Feb 2011, 21:03
Post #3

Membru lagunist

From: Hunedoara

the_dodita: Buna idee, cred ca partea mecanica va fi usor de facut, dar trebuie avut grija cand il ridica, sa nu-l arunce dintr-o data , si sus sa se forteze in balamale, sau sa loveasca marginea de sus a hayonului in plafon...
Va fi mai greu, partea electrica!

--------------------
Renault Laguna 2 - Facelift - HD-88-CAR 2006 1.9 dci - Dynamique
Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384
+
the_dodita
post 14 Feb 2011, 21:37
Post #4

Membru autentic

Pai, din ce-am citit pe alte forumuri unde baietii aia chiar si-au montat asa ceva, echilibrorul de Solenza chiar aproape de sfarsitul cursei se ridica mai incet (nu e asta cea mai buna exprimare, sunt sigur) dar este special facut ca sa nu bruscheze haionul la capatul cursei...
cu partea electrica, oricat m-am zbatut prin DDT, nu am gasit nimic ptr descuierea portbagajului...

Oricum, nu ma dau batut, sunt sigur ca ceva se poate aplica si la noi, la Laguna. o sa mai studiez...

Ma mira numai interesul scazut ptr aceasta problema pe acest forum, pentru alte marci de masini sunt pagini intregi dedicate acestei automatizari...

--------------------
+
Radocanu
post 15 Feb 2011, 07:02
Post #5

Membru lagunist

Eu te sustin! Voi studia si eu problema! Sunt interesat si eu de asa ceva, poate imi confunda lumea masina cu audi Q7, sau Mercedes ML ...

--------------------
Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384
+
pirvualex
post 15 Feb 2011, 11:10
Post #6

Membru incepator

--------------------
Laguna 2 2.2 dci 2002
+
itmanro
post 15 Feb 2011, 14:42
Post #7

Drive the Change

From: Baia Mare

Daca ar fi si bun link-u am vedea ceva. tongue.gif

--------------------
Renault Laguna II Black 1.6 16V - MM 23 SBY Autentique
+
Yutcaru
post 15 Feb 2011, 15:10
Post #8

Membru autentic

From: Timisoara

Yap,nu merge nimic,poate e ceva fain,dar nu se vede blush.gif

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP - TM 24 GBY 2001 Expression
+
super98
post 15 Feb 2011, 17:49
Post #9

Super membru :d

From: Ialomita

nu stiu care e politica de pus site-uri... sper sa nu mi-o iau 017.gif
cred ca vrea sa zica de site-ul tutorialelogan.
in loc de xxx puneti logan(punct)ro, restul ramanand la fel.

This post has been edited by super98: 15 Feb 2011, 17:52

--------------------
Renault Laguna II 1.9 DCI 120CP KG0G0 motor F9QC750 - 2002
+
Yutcaru
post 15 Feb 2011, 18:58
Post #10

Membru autentic

From: Timisoara

Asa merge

This post has been edited by Yutcaru: 15 Feb 2011, 19:00

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP - TM 24 GBY 2001 Expression
+
Radocanu
post 16 Feb 2011, 10:22
Post #11

Membru lagunist

Buna idee...dar nustiu daca vom putea modifica cartela, pentru deschiderea portbagajului...

--------------------
Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384
+
the_dodita
post 16 Feb 2011, 11:16
Post #12

Membru autentic

Ideea mea nu era sa modific cartela, ci sa putem cumva sa activam o functie in UCH astfel incat la apasarea de doua ori a butonului sa se deschida numai portbagajul.... cam in genul inchiderii automate a geamurilor din cartela (tii apasat prelung pe butonul de incuiere).
Asta vreau eu sa aflu, daca cineva cunoaste bine programul DDT sa ne explice daca exista posibilitatea de activare a unei functii ...

@Radocanu : multumesc ptr sustinere, poate fiind mai multi o sa decoperim ceva cat mai repede... daca da caldura, ca m-am saturat de frig, ma apuc de modificat la inchiderea hayonului..

This post has been edited by the_dodita: 16 Feb 2011, 11:18

--------------------
+
the_dodita
post 27 Apr 2014, 09:41
Post #13

Membru autentic

Readuc la viata topicul asta, pentru ca dupa ce am montat niste module care inclina oglinda la mersul inapoi si pliaza oglinzile din telecomanda, acum sunt foarte aproape de a primi si un modul care, odata motat pe masina, la a doua sau a treia (aici se poate seta) apasare pe butonul de descuiere de pe telecomanda (sau de pe consola), va deschide portbagajul (atentie nu-l va descuia, ci il va deschide, exact ca atunci cand apasam manual butonul de pe haion).
Acum mai ramane partea mecanica de realizat, astfel incat sa se si ridice haionul cand apasam de 2 sau 3 ori pe butonul de descuiere.
Eu am preluat o poza, nu mai stiu de unde, si acolo e o idee. Daca aveti si altele, va astept, eu chiar vreau sa realizez asta, chiar daca e utila o data sau de doua ori pe an.

hayonalt.jpg ( Size: 360.31k ) Number of downloads: 786

This post has been edited by the_dodita: 27 Apr 2014, 09:43

--------------------
+
FlameZJe
post 27 Apr 2014, 10:31
Post #14

Membru

From: Caransebes

La fel ca si celelalte doua modicari facute de @the_dodita si asta e o super idee. As vrea sa stiu, daca se poate, care au fost costurile pentru celelalte doua module si cat sunt de greu de realiza/montat. Mersi!

--------------------
Renault Laguna 2 - CS 20 PUX 2001
Renault Laguna II 2001 - 1.6 CS-20-PUX
+
the_dodita
post 27 Apr 2014, 10:39
Post #15

Membru autentic

Celelate doua module ajung cam la 100-120 lei amandoua (depinde daca le cumperi gata montate sau le lipesti tu) + transport.
Acesta din urma ptr portbagaj inca e in stadiul de constructie si nu este gata. Cam in 2-3 zile o sa vad si cat ajunge acesta ca pret. Nu le construiesc eu, eu numai am contactat pe cineva si i-am data ideea, am facut masuratori pe masina si am mai dat cateva sugestii de imbunatatire.
Ca montat trebuie sa tragi un fir de la tripla spate (ptr marsarier) pe sub plasticul de la usa sofer pana in fata la UCH si de acolo, prin doua cauciucuri de pe stalp si, respectiv usa, in usa sofer. Acolo ai toate firele care-ti trebuie ptr a monta cele doua module.

This post has been edited by the_dodita: 27 Apr 2014, 10:41

--------------------
+
bogdan.stavar
post 27 Apr 2014, 13:27
Post #16

Membru autentic

From: Braila

vreau si eu modulul pentru oglinzi...scuze de off topic...cat ma ajunge?

--------------------
Renault Laguna II 2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
+
the_dodita
post 27 Apr 2014, 16:25
Post #17

Membru autentic

Kit-ul il poti lua de AICI, iar daca vrei informatii despre el aici (descriere, schema, componente, mod de functionare).
Costa 47 lei nelipit (trebuie sa lipesti tu componentele) sau 57 lei asamblat complet si testat + taxe postale.
Faci comanda pe site, nu eu le-am fabricat, eu numai am dat ideea si am masurat pe masina diferite tensiuni si adus sugestii...

This post has been edited by the_dodita: 27 Apr 2014, 16:28

--------------------
+
bogdan.stavar
post 27 Apr 2014, 17:06
Post #18

Membru autentic

eu am maini libere la laguna....sa inteleg ca atunci cand bag mana la portiera sa deschis masina se vor deplia oglinzile si atunci cand ma indepartez de langa masina si masina se inchide automat se vor plia oglinzile.....asa e?

--------------------
+
the_dodita
post 27 Apr 2014, 17:52
Post #19

Membru autentic

Daca sunt pliate, oglinzile se vor deplia la descuierea masinii... Dar ca sa se plieze, trebuie sa fie apasat butonul de incuiere a masinii de doua ori. Tu, automat, cand te indepartezi de masina, se incuie usile, dar nu se incuie de doua ori, asa ca plierea nu se va face decat daca mai apesi si pe butonul de incuiere de pe telecomanda. Dar atunci iti anulezi maini libere...
Poti sa iei, dupa acelasi site de mai sus, asta, dar atunci trebuie sa anulezi functia de blocare automata a usilor la peste 15km\h (daca o ai activata), pentru ca acest releu nu stie daca ai contactul pus sau nu (asa cum stie modulul de pliere de mai sus). Deci asta o sa functioneze cam asa: la incuierea masinii se pliaza oglinzile, la descuiere se depliaza... simplu, numai ca trebuie sa fii atent ca in mers sa nu apesi pe butonul de blocare a usilor de pe consola, ptr ca se vor plia oglinzile in mers, si nu e bine.
Sper ca ai inteles.

Acum mi-a venit o idee: modulul de pliere al oglinzilor poate functiona si pe "maini libere" cu conditia ca, dupa ce te-ai indepartat putin si s-au incuiat usile, mai apesi o data pe butonul "LOCK+AUTO". In acest fel nu pierzi nici descuierea automata cand bagi mana la manerul usii si pliezi si oglinzile. Incearca la masina daca, atunci cand apesi acest buton, se aude inchiderea centralizata (chiar daca au fost incuiate usile). Daca inchiderea se aude, atunci modulul merge sigur, ptr ca el are nevoie de doua impulsuri pe firul care incuie usa sofer, intr-un interval definit de timp (2-3 sec, nu mai stiu exact).
Deci primul impuls este cand se incuie automat, dupa ce te-ai indepartat putin de masina, iar al doilea impul il dai tu, apasand "LOCK+AUTO".

This post has been edited by the_dodita: 27 Apr 2014, 18:42

--------------------
+
FlameZJe
post 27 Apr 2014, 19:04
Post #20

Membru

sunt super sistemele. in plus si releul de semnalizare one touch e grozav. cand e gata si cel pt haion le vreau si eu!! smile.gif

--------------------
+
bogdan.stavar
post 27 Apr 2014, 19:18
Post #21

Membru autentic

mmm....la facelift nu exista acel "al 3 lea" buton lock + auto. Acel al treilea buton e penttru sa aprinzi farurile....Plus ca daca apas de doua ori pe lock sau tin apasat se ridica geamurile la masina.....
Daca functia de pliere a oglinzilor presupune sa nu se incuie automat masina pste 15km /h e naspa...mai degraba prefer sa se incuie masina...

--------------------
+
the_dodita
post 27 Apr 2014, 19:32
Post #22

Membru autentic

Ah, nu observasem ca ai Ph2. Pentru tine nu vad nici o solutie ptr moment cu modulul actual, imi pare rau. Ca sa-ti mearga modulul, trebuie doar sa intri pe site si sa dai un mail celui care a construit modulul (Iulian Magirescu se numeste) si sa-i spui ca vrei un modul de pliere a oglinzilor doar la 1 apasare (nu la 2 cum e construit acum). El o sa-ti programeze microcontrolerul de pe modul si asa o sa ai un modul perfect functionabil, care recunoaste cand ai contactul pus, nu-i pasa daca ai activata incuierea automata la 15 km\h si pliaza si depliaza oglinzile la prima apasare (sau cu "maini libere"). Ce zici, e mai OK asa, nu?

--------------------
+
florin_iovan2000
post 27 Apr 2014, 19:52
Post #23

Membru

Interesanta ideea.

--------------------
renault laguna 2,ph2, 2006, 1.6 16V+LPG
+
audiofilu'
post 27 Apr 2014, 20:24
Post #24

Membru autentic

Sau nu. Personal cred ca nu merita, in cei aproape 9 ani de cand lm Laguna nu a fost nici macar o situatie in care sa am nevoie de o dechidere in gemul ML sau Q7 (deschidere asistata electric la apropierea de masina).

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
JAK
post 27 Apr 2014, 21:13
Post #25

RENAULT fan

QUOTE(the_dodita @ 27 Apr 2014, 19:32)
Ah, nu observasem ca ai Ph2. Pentru tine nu vad nici o solutie ptr moment cu modulul actual, imi pare rau. Ca sa-ti mearga modulul, trebuie doar sa intri pe site si sa dai un mail celui care a construit modulul (Iulian Magirescu se numeste) si sa-i spui ca vrei un modul de pliere a oglinzilor doar la 1 apasare (nu la 2 cum e construit acum). El o sa-ti programeze microcontrolerul de pe modul si asa o sa ai un modul perfect functionabil, care recunoaste cand ai contactul pus, nu-i pasa daca ai activata incuierea automata la 15 km\h si pliaza si depliaza oglinzile la prima apasare  (sau cu "maini libere"). Ce zici, e mai OK asa, nu?
*

mai stii cumva a mai luat cineva modulul acela de pliere oglinzi ,i a mers ,eu tot am probleme cu el inchifr oglinzile numai dc deschid usa dupa ce am blocat si deblocat o data ,inchid si deschid usa si apoi dc blochez iar mi le rabateaza,apoi dc vreau sa le depliez deschid si in momentul cand deschid usa atunci de depliaza ,dar decat usa soferului am observat

--------------------
renault laguna 2 - dj 11 auu 2003,1,9 dci ,initiale
+
the_dodita
post 27 Apr 2014, 21:14
Post #26

Membru autentic

QUOTE(the_dodita @ 27 Apr 2014, 09:41)
... eu chiar vreau sa realizez asta, chiar daca e utila o data sau de doua ori pe an.

Numeste-o un moft, dar ideea asta o am de doi-trei ani si vreau s-o pun in practica. Am scris mai sus, nu e ceva sa utilizezi zi de zi, sunt constient de asta.
Mai mult, am dat comanda de modul in seara asta, dar l-am facut in felul urmator: la a doua apasare pe butonul de descuiere de pe cartela sau de pe consola se deschide usa portbagajului, sau la a treia apasare se va deschide numai geamul de pe usa (asta din cate stiu eu e valabil numai pe anumite dotari, Privilege sau Initiale, ca a mea)

28 Apr 2014, 07:20:
QUOTE(JAK @ 27 Apr 2014, 21:13)
mai stii cumva a mai luat cineva modulul acela de pliere oglinzi ,i a mers ,eu tot am probleme cu el inchifr oglinzile numai dc deschid usa dupa ce am blocat si deblocat o data ,inchid si deschid usa si apoi dc blochez iar mi le rabateaza,apoi dc vreau sa le depliez deschid si in momentul cand deschid usa atunci de depliaza ,dar decat usa soferului am observat
*

Eu nu stiu daca a mai cumparat cineva, dar la masina pe care mi-am luat-o acum am montat modulul si merge asa cum trebuie. Vezi sa nu fi legat tu ceva aiurea sau poate ai un contact imperfect la usa sofer... Daca ai legat bine, da-i un mail celui care l-a construit, e super de treaba , explica-i ce se intampla si poate iti da o rezolvare

This post has been edited by the_dodita: 28 Apr 2014, 07:20

--------------------
+
FlameZJe
post 28 Apr 2014, 09:00
Post #27

Membru

@the_dodita cat de greu de adaptat crezi ca va fi modulul de deschidere pt varianta hatchback?

--------------------
+
the_dodita
post 28 Apr 2014, 10:02
Post #28

Membru autentic

Atata vreme cat ai deschiderea de la portbagaj tot apăsând pe un buton electric, nu e nicio diferenta, modulul functioneaza la fel. Sunt in cercetări ptr partea mecanica a deschiderii usii de la portbagaj, iar acolo cred ca e mai usor decat la break, usa are un alt unghi.

--------------------
+
FlameZJe
post 28 Apr 2014, 12:35
Post #29

Membru

adevarat dar se si deschide mai mult si e si mai grea...cred

--------------------
+
florin_iovan2000
post 1 May 2014, 08:15
Post #30

Membru

QUOTE(the_dodita @ 28 Apr 2014, 10:02)
Atata vreme cat ai deschiderea de la portbagaj tot apăsând pe un buton electric, nu e nicio diferenta, modulul functioneaza la fel. Sunt in cercetări ptr partea mecanica a deschiderii usii de la portbagaj, iar acolo cred ca e mai usor decat la break, usa are un alt unghi.
*

Spor in actiune! Sa ne ti la curent cu dezvoltarea proiectului.

--------------------
renault laguna 2,ph2, 2006, 1.6 16V+LPG
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 22:13
Dacia