Deschidere haion din cartela Laguna 2 Grandtour, + Ridicare Automata Portbagaj
![]() ![]() ![]() |
Deschidere haion din cartela Laguna 2 Grandtour, + Ridicare Automata Portbagaj
the_dodita |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 1 October 08 From: Panciu, Vrancea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna III
- VN xxx DOD
2008, 2.0 dCI, 110 kw, DYNAMIQUE
|
|||
florin_iovan2000 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 9 November 12 ![]() |
|
--------------------
renault
laguna 2,ph2,
2006, 1.6 16V+LPG
|
|
the_dodita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 1 October 08 From: Panciu, Vrancea ![]() |
Asadar luni o sa primesc modulul de deschidere a porbagajului... La doua apăsări pe butonul de descuiere de pe telecomanda sau de pe consola, acesta se va deschide. Mai ramane de realizat partea mecanica. M-am oprit la doua variante: balamale motorizate de la Passat B5 sau electromagneti care sa respingă haionul pana e preluat de amortizoare. Acum va cer idei, de unde fac rost de ele? Sunt blocat la aceasta faza, dati-mi un punct de plecare, va rog...
Modulul arata asa: tmp_Mod_de_conectare_deschidere_portbagaj_20140509_090752459152312.png ( Size: 382.03k ) Number of downloads: 449 This post has been edited by the_dodita: 11 May 2014, 05:46 |
--------------------
Renault
Laguna III
- VN xxx DOD
|
|
FlameZJe |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 2 February 11 From: Caransebes ![]() |
o idee:
https://www.youtube.com/watch?v=7yTrhxoXf34 e acolo si linkul de unde sunt luate. sunt destul de scumpe acolo dar poate gasesti si pe la noi ceva mai ieftin. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- CS 20 PUX
2001 Renault Laguna II 2001 - 1.6 CS-20-PUX
|
|
the_dodita |
![]()
|
Multumesc ptr link, dar nu functioneaza cu arcurile pe amortizor decat cateva ridicari, pentru ca arcurile stau presate aproape tot timpul... am citit toate topicurile de pe forum VW, si daca si la Golf au probleme, unde haionul este mult mai usor... nu este o solutie viabila la noi. Ar mai fi o solutie cu arcuri ca la portbagajul de la batrana Dacie, prinse pe sub tapiterie, si cu o rola cu o sufa ca la frana de la biciclete...
Nu gasesc balamale ca la VW Passat, chiar daca ar fi mai scumpe, macar sa le vad ca sa-mi dau seama daca se pot adapta. |
--------------------
Renault
Laguna III
- VN xxx DOD
|
|
FlameZJe |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- CS 20 PUX
|
|
the_dodita |
![]()
|
Astea-s balamale de Passat din 98-05. Mi-e îmi trebuie motorizate, de la Passat tip nou...
|
--------------------
Renault
Laguna III
- VN xxx DOD
|
|
FlameZJe |
![]()
|
am mai gasit cateva chestii interesante:
http://www.dezmembrarimasini.ro/vand-motor...n--2966338.html sau amortizoare de 1000N sau mai mari: de mobilier: http://www.roxymob.ro/pagini/feronerie-pat...bil-hafele.html sau din uk pentru ceva remorca.... http://www.ebay.co.uk/itm/2-x-1000N-Gas-st...=item461f6d499d sper sa fie ceva util. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- CS 20 PUX
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
@the_dodita- am vazut pe Opel Vectra C exact ce vrei sa faci, daca ai cunostinte cu marca respectiva modelul break, poate or avea aceasta optiune configurata pe masina. Ce am vazut personal acum ceva timp, amortizoarele haionului de la Opel break erau cu un diametru foarte mare in comparatie cu ce avem noi.... Poate la ei in forum sau dezmembrari Opel....s-o gasi ceva model. Ochestie nu am vazut la noi in forum: nimeni nu si-a montat o tableta in locul headunit-lui originale, in schimb pe alte forumuri le-au si incorporat in consola cu ceva fibra de sticla... P.S.-pentru Laguna2 sunt 2 tipuri de amortizoare, mai moi pentru haion simplu sau mai tari pentru haion cu eleron, o spun din proprie experienta...
|
--------------------
renault
laguna2
- b545hnj
expression2003 1,9dci galben 270k km, sunt in crestere!
|
|
AdR!@N |
![]()
|
![]() Adrian Group: Members Posts: 1.175 Joined: 13 December 10 From: Timisoara ![]() |
@adrian_74 Eu am montat o tableta de 7"
![]() DSC_0248.jpg ( Size: 949.86k ) Number of downloads: 355 |
--------------------
Renault
Latitude
Luxury 2.0dCi CVA Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
@AdR!@N-ar trebui sa deschizi topic daca e ceva deosebit sa vedem cu totii...offtopic
|
--------------------
renault
laguna2
- b545hnj
|
|
AdR!@N |
![]()
|
![]() Adrian Group: Members Posts: 1.175 Joined: 13 December 10 From: Timisoara ![]() |
Sa imi adun ceva material si in zilele urmatoare facem un topic cu "Laguna entertainment"
|
--------------------
Renault
Latitude
Luxury 2.0dCi CVA Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
|
|
the_dodita |
![]()
|
Revin la problema deschiderii haionului din telecomanda.. daca partea electronica am rezolvat-o cu un modul care, la a doua apăsare pe butonul telecomenzii, deschide haionul ca si cand l-ai deschide manual, partea mecanica se va rezolva cam in doua zile, prin adăugarea unor arcuri de 40 cm lungime. Ele se vor monta pe telescopul haionului, asa cum am vazut pe youtube la un Rover 75. Costul acestora este cam 80 lei. O sa va tin la curent cu proiectul, ptr ca Roverul este berlina iar la break-ul meu haionul sigur este mai greu si unghiul deschiderii diferit, si am emotii in privinta calculelor facute pentru a vedea ce putere trebuie sa aiba arcurile respective. Oricum daca merge si sunt doritori, o sa va dau informatii de unde sa cumparati aceste arcuri facute la comanda.
Cam asa arată arcurile la Rover... This post has been edited by the_dodita: 8 Oct 2014, 09:29 Attached thumbnail(s) Screenshot_2014_10_03_09_12_57.png ( Size: 730.49k ) Number of downloads: 282 |
--------------------
Renault
Laguna III
- VN xxx DOD
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
the_dodita, ideea e super si daca reusesti chiar te rog sa dai toate detaliile.
Modulul pe care l-ai prezentat cu ceva timp mai devreme unde se conecteaza? Pe firele de la butonul inchiderii sau pe cablurile de la unul din motorasele din usa? |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Exact asta am vrut sa fac si eu la masina din semnatura, dar, la comprimarea pistoanelor de la haion nu ramane desul loc sa incapa un arc comprimat, asta ar fi prima problema, iar a 2, tot pe youtube am vazut si eu la wv golf si skoda fabia, deschideau haioanele de pe telecomanda si aveau pe pistoanele cu gaz arcuri, care ajutau la deschidere, dar mai aveau 2 tampoane cu arc, care imingeau in haion.
Tot de acolo am vazut ca au fost nevoiti sa foloseasca pistoane cu gaz de 500Nm cele din fabrica fiind de 320Nm si intrebarea era cat puteau sa reziste acele balamale in care se fixeaza pistoanele cu gaz, avand in vedere ca erau de putere mult mai mare fata ca cea din fabrica si mai aveau si acele arcuri care puneau si ele presiune pe balamale. Uite aici : https://www.youtube.com/watch?v=1mUzvLGB4vU p.s eu am schimbat pistoanele cu gaz, cele din fabrica erau de 320Nm, am pus de Megan Bicorp care sunt de 500Nm avand aceleasi dimensiuni iar haionul se ridica singur cam de la 5 cm de cand incep sa il ridic cu mana, deci as avea nevoie de ceva care sa il impinga din caroseria masinii, asa cum are cel din video. This post has been edited by RazvanF: 8 Oct 2014, 15:06 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
the_dodita |
![]()
|
@andri1940
Modulul are 2 intrari de la inchiderea centralizata (+de la incuiere si + de la descuiere usi pe care le poti lua de la motorasele din usa, fir verde si fir maro) si iesiri ptr butonul de deschidere portbagaj si deschidere geam portbagaj (prin relee). La a doua apasare rapida pe butonul de descuiere de pe telecomanda, modulul deschide portbagajul, iar la a treia apasare deschide geamul. Am primit arcurile, le-am montat, dar, din pacate, sunt prea moi, tot mai trebuie sa ridic haionul cu mana, cam 2-3 cm ca sa plece singur... Omul care le-a facut, dupa masuratorile pe care i le-am dat, le-a facut corect, dar sarma arcului este de 3 mm in diametru si arcul nu are destula forta. Din pacate trebuie sarma de 4 sau 5 mm, dar masina pe care face arcurile este manuala si nu poate infasura sarma de diametru mai mare de 3... Asta este, mai cautam, am gasit pe la Sibiu o firma care vinde arcuri la metru, si au si diametrul interior si exterior aproape de ceea ce trebuie (22-25 mm interior si 30-35 mm exterior). O sa-i contactez sa vad ce spun si ei. Va tin la curent. IMAG0988.jpg ( Size: 891.41k ) Number of downloads: 223 IMAG0987.jpg ( Size: 863.22k ) Number of downloads: 193 This post has been edited by the_dodita: 10 Oct 2014, 04:54 |
--------------------
Renault
Laguna III
- VN xxx DOD
|
|
adrian_74 |
![]()
|
@the_dodita - dece nu te inspiri de la Opel Vectra C break?
|
--------------------
renault
laguna2
- b545hnj
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 20:51 |