Ajutor schimbare rulment fata, torx intepenit, nu pot scoate discul....
![]() ![]() ![]() |
Ajutor schimbare rulment fata, torx intepenit, nu pot scoate discul....
tykazs |
![]()
|
||
Aurel Group: Members Posts: 108 Joined: 11 January 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
1.4 RL
Hatchback 1996
- NT07BHH
|
|||
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Bate in capul surubului folosind un dorn mai gros. Ai grija sa nu deteriorezi locasul de cheie. In felul asta se rupe stratul de rugina.
Daca nu vrea nici asa, incearca sa incalzesti cu flacara in zona capului surubului...se gasesc lampi cu gaz la hipermarket-urile de bricolaj. Atentie sa nu dai foc la masina. Foloseste o cheie torx cu tubulara. Rahaturile alea in forma de "L" nu sunt de forta si deterioreaza lejer locasul din capul surubului. |
--------------------
Dacia
Dacia
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000
- B 13 ABC Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Gasesti la cateva zeci de lei surubelnita de impact... Nu stiu cat de buna poate fi la banii aia, da' poti incerca.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Exista spray degripant. Spray-ezi suruburile respective si peste 3-4 ore incerci sa desfaci. Sau toarna motorina pe suruburi (si in acest caz tre' sa astepti cateva ore). Daca nici asa nu mere, aplici ce au spus predecesorii.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Daca nu merge si nu merge gaureste-l cu un spiral de 6.Dupa care bagi unul de 8 usurel ca sa-ti agate resturile.Suruburi am eu sa-ti dau...Am schimbat ieri placutele si discurile.
Am incercat cu un surub pe discurile vechi din curte faza cu gauritul si merge... |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
ce torx este acolo?
te pot ajuta eu cu o cheie dar de cat este? |
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Problema cu suruburile de la discul de frana este arhicunoscuta(prin service-uri si la cei care fac fregvent operatia asta).
Din cauza caldurii generate la franare rezulta un fel de"sudura"a surubelelor pe disc(partea de filet nu este afectata,doar capul). Daca nu ai o scula "hotarata"(cap torx de 40 cred)iti recomand sa folosesti cu incredere un ciocan(de cel putin 1,5 kg)si o dalta un pic mai boanta,nu foarte ascutita. Si un pic de incalzire inainte ajuta dar ciocanul si dalta sunt cei mai buni"prieteni"la operatia asta. Loveste fara frica si cu socuri repetate in partea de exterior a surubului. Bineinteles ca surubul care il scoti este pierdut si trebuie schimbat cu altul nou(multe seturi de disc noi vin impreuna cu suruburi). Spor la treaba....... |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Sigur torx de 40
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
tykazs |
![]()
|
fratilor, va multumesc mult pentru sfaturi! adevarul e ca nu ma asteptam la atatea reply-uri! am incercat majoritatea sfaturilor - inclusiv cu lampa de gaz... am rupt un torx de tubulara dintr-o trusa orfesionala... paguba mare... si m-am enervat si am luat la batut cu dalta in capul suruburilor in sensu de desfacere cu gand sa tai floarea care tine discul si apoi sa il extrag cu o presa si ulterior sa scot capetele de suruburi ramase insa in aceasta inititativa, au inceput sa se desfaca
![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
1.4 RL
Hatchback 1996
- NT07BHH
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Se potriveste de Logan, care este si original Renault... (cel din stanga nu stiu 100 %, dar dreapta e sigur). Pretul este cam 30 lei, cu vaslina si coliere. Cel care il va schimba sa curete extrem de bine piesele ce erau protejate de vechiul burduf, altfel pot aparea probleme de la nisipul ce se strange in vaselina.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
tykazs |
![]()
|
ok, am rezolvat toata povestea. Am luat rulment de logan care s-a potrivit perfect iar cu burduful am merg la un magazin de piese auto si am probat de acolo mai multe modele care le aveau si s-a potrivit foarte bine un burduf de solentza de la planetara "tip nou" dupa cum mi-a spus vanzatoarea de acolo. Am reusit si am pus totul la loc si acum e liniste, nu mai huruie rulmentul. Munca a fost mult mai multa decat mi-am inchipuit insa cu rabdare am reusit. La scos rulmentul am folosit o presa iar inelul interior ramas pe butuc l-am taiat atent cu flexul.
Multumesc tuturor pt sfaturi! |
--------------------
Renault Megane
1.4 RL
Hatchback 1996
- NT07BHH
|
|
urzik |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 16 June 10 ![]() |
Am si eu un huruit pe fata, stanga si presupun ca este rulmentul. este greu de schimbat? dureaza mult? sau cam cat costa rulmentul+manopera?
Cam cat timp credeti ca mai pot sa merg cu rulmentul asta? |
--------------------
renault
megane
1996. 1.6-55kw Dambovita
Megane I -1996, 55kw |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca esti sigur ca zgomotul(huruit)este de la rulment nu mai amana schimbarea.
Pe fata ai directia/frana si nu este de amanat. Costa cam de la 30 lei(functie de marca/magazin)rulmentul. Manopera presupune: Demontat/montat roata Demantat/montat surub planetara Demontat/montat disc frana Demantat/montat frana Demontat/montat amortizor Demontat/montat pivot Demontat/montat bieleta directie Demontat/montat fuzeta Depresat/presat rulment in fuzeta Efectuat control directie(paralelism). Functie de service costul operatiunilor de mai sus difera. Numai bine! |
--------------------
.
.
.
|
|
urzik |
![]()
|
Pai huruie pe partea stanga, din ce in ce mai tare. proportional cu viteza, se aude mai tare cand virez dreapta. Eu asa zic, ca este rulmentul, poate fi altceva?
Ooo, sunt ceva operatiuni, deci si manopera o sa fie pe masura:( acum m-am uitat pe autokarma si cel mai ieftin rulment (de fapt zic ei "set rulment roata") este 76,38 lei... |
--------------------
renault
megane
1996. 1.6-55kw Dambovita
Megane I -1996, 55kw |
|
mitzunator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 25 December 07 From: Craiova ![]() |
in principal huruitul D.P. cu viteza e rulmentul,l amine asa a fost de 2 ori pe fata.mai fa un test mergi cu viteza pe niste curbe si daca cand iei curba la dreapta se aude huruit pe stanga este rylmentu stanga,faci invers si este rulmentul dreapta,vezi unde se aude fata spate.manevra merge pt fata spate,depinde de stanga sau dreapta.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2008 [B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
|
|
urzik |
![]()
|
Da, exact asa face, knd virez dreapta, wow, huruitul parca e la picioarele mele. Iau salariul saptamana asta si clar il schimb, dar am de facut aprox 200 km; sa nu mai merg deloc cu ea sau nu se duce chiar asa de repede?
|
--------------------
renault
megane
1996. 1.6-55kw Dambovita
Megane I -1996, 55kw |
|
edy1092 |
![]()
|
![]() edy1092 Group: Members Posts: 116 Joined: 29 January 12 From: Bucuresti ![]() |
La mine huruie doar cand las masina pe liber .... inainte de franarea propriuzisa .... SA FIE TOT RULMENTII FATA ??? eu pe astia ii banui ... [/b]
![]() This post has been edited by cj98czh: 7 Aug 2012, 15:24 |
--------------------
Renault
Megane 3
2011 Renault Megane 3 Estate 1.5dCI 110HP
>>>Fan Renault pana in anul 2050<<< |
|
jas2 |
![]()
|
Rulmentii fata huruie si la schimbarea directiei...
Incearca pe drum drept sa faci usor stanga dreapta dar mai larg si schimbandu-se centrul de greutate huruie pe partea slaba. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
edy1092 |
![]()
|
![]() edy1092 Group: Members Posts: 116 Joined: 29 January 12 From: Bucuresti ![]() |
am nevoie de ajutor, nu pot sa scot planetara afara din fuzeta sa pot schimba un RULMENT ROATA FATA ... dati=mi idei ...turbez de nervi ...e sudat acolo
![]() Am incercat cu o presa cu 3 craci si degeaba, sare de pe fuzeta ... am bagat o piulita in capul plaentarei si am dat cu barosul NU IESE ... Am fost nevoit sa-mi prind discul si placuta de frana din nou sa pot merge cu masina... e ceva in neregula NU IESE , OARE CU CE PRESA SA INCERC ????? AJUTOOOOOOR ![]() This post has been edited by edy1092: 9 Aug 2012, 21:17 |
--------------------
Renault
Megane 3
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.332 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Du-te mai nene la un service care are scule ca strici masina...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
edy1092 |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 9 Aug 2012, 21:16) LA SERVICE AM FOST, LE-AM STRICAT LA AIA PRESA ... NU VREA SA IASA ...SI CEL MAI TRAGIC ESTE CA EU NU MAI POT MERGE MULT CU MASINA FIINDCA HURUIE INGROZITOR RULMENTUL ALA This post has been edited by edy1092: 9 Aug 2012, 21:20 |
--------------------
Renault
Megane 3
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(edy1092 @ 9 Aug 2012, 22:14) am dat cu barosul NU IESE ... Cand nu merge cu ciocanul atunci trebuie....un ciocan mai mare. Si da pe canale cu degripant inainte cu cateva ore. Apoi bagi piulitza pe filet si dai cu sete in ea fara mila.....iese garantat. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
tykazs |
![]()
|
QUOTE(edy1092 @ 9 Aug 2012, 21:14) am nevoie de ajutor, nu pot sa scot planetara afara din fuzeta sa pot schimba un RULMENT ROATA FATA ... dati=mi idei ...turbez de nervi ...e sudat acolo ![]() Am incercat cu o presa cu 3 craci si degeaba, sare de pe fuzeta ... am bagat o piulita in capul plaentarei si am dat cu barosul NU IESE ... Am fost nevoit sa-mi prind discul si placuta de frana din nou sa pot merge cu masina... e ceva in neregula NU IESE , OARE CU CE PRESA SA INCERC ????? AJUTOOOOOOR ![]() o metoda folosita de mine in astfel de situatii este sa incalzesti fuzeta cu flacara. Scoate fuzeta impreuna cu planetara deoparte, desfa daca ai cum colierele de la burduf, recupereaza ce poti din vaselina si apoi trage burduful la distanta de capul planetarei. Ia o lampa de gaz (de la un instalator) si tine flacara pe fuzeta pana se infierbanta rau. Baga piulita pe capatul planetarie si da-i baroase. daca e infiarbantata bine, dupa 3 ciocane bune, se deblocheaza. |
--------------------
Renault Megane
1.4 RL
Hatchback 1996
- NT07BHH
|
|
edy1092 |
![]()
|
se pare ca trebuie sa caut o presa dinasta
![]() Ectractor Rulmenti cu Cilindru Hidraulic 50.kN 75 - 105.mm YT-0609.jpg This post has been edited by edy1092: 12 Aug 2012, 11:52 |
--------------------
Renault
Megane 3
|
edy1092 |
![]()
|
Dupa 18 zile de chin, 3 vizite la service_uri diferite, 2 prese cu craci indoite, cand mi se terminase toate sperantele fiindca toti cu care discutam mi-au recomandat planetara +fuzeta SH AM REUSIT SA SCHIMB RULMENTUL
![]() Planetara a iesit numai la presa cu 14 TONE ![]() Rulmentul s-a rupt in 2 bucati si a iesit afara cu 8 tone ![]() schimbrulment1.jpg schimbrulment2.jpg 2538622878_2d57a036af.jpg This post has been edited by edy1092: 28 Aug 2012, 09:30 |
--------------------
Renault
Megane 3
|
mihai.td |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 26 June 08 ![]() |
Salut,
Stiu ca topic-ul asta e despre rulmenti, nu frane, dar s-au discutat putin si discurile de frana, asa ca o sa scriu tot aici. Am incercat azi dimineata sa schimb discurile, si am reusit sa rup un torx in suruburile discurilor. Am sa incerc si celelate sugestii date aici, dar am o intrebare. Discurile noi au venit cu un singur surub torx, si omul de la care le-am cumparat m-a asigurat ca se pune numai unul. Am vazut intr-adevar, pe multe alte masini un singur surub dar a mea are doua. Stiti cumva daca pot ramane la unul singur? As prefera sa pot face asta, si pentru ca nu mai trebuie sa caut suruburi, dar si pentru ca dau atatea batai de cap. |
--------------------
Renault
Megane
2002, 1.6 16v, Berlina
|
|
espacern |
![]()
|
Surubelurile acelea au rol de mentinere a discului pe fuzeta si fixarea propriuzisa a discului se realizeaza cand se strange roata cu suruburile.
Poti sa ai si un singur surubel.....fara probleme. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
edy1092 |
![]()
|
~ Invatare de minte, fiindca nu am schimbat ~
A inceput sa huruie si rulmentul dupa partea dreapta fata, sper sa nu mai fie nevoie de presa ...... ![]() |
--------------------
Renault
Megane 3
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
Speri degeaba...
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.332 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu ai cum sa dai rulmentul jos pe fata fara presa ... la fel nu ai cum sa-l pui fara presa ...
This post has been edited by cj98czh: 25 May 2013, 23:19 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 01:08 |