Uzura placute frana, uzura fata vs. uzura spate
![]() ![]() ![]() |
Uzura placute frana, uzura fata vs. uzura spate
papa_mulo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|||
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
cele spate se uzeaza cam de doua ori mai lent decat cele fata.
Eu am schimbat placutele spate pentru prima data la 80.000 si pe cele fata pentru a doua oara la tot 80.000. daca crezi ca frana de mana tine sus, atunci poti schimba si cele spate, dar la 40.000 pare cam repede. cele fata ar cam trebui inlocuite |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
- pe viitor BMW Z8...sper
|
|
octavian09 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 1 September 08 ![]() |
80.000 de km duc placutele de pe spate??? eu am facut revizia de 30.000 in decembrie si mi-au schimbbat placutele de pe fata iar cele de pe spate au zis ca mai duc vreo 6-7.000 deci mai astept putin sa ma uit la ele. nu folosesc frana excesiv.
|
--------------------
Renault
Megane sedan 2
2007
- IS 84 LLL
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
eu am mers cu ele pana am auzit primul scartait specific. faptul ca s-a intamplat sa fie la 80.000, ce pot sa spun, bafta mea...
eu nu franez din 3 in 3 metri, folosesc frana de motor cand se poate. oricum cand am schimbat eu placutele, nimeni nu parea surprins ca le-am tinut 80.000. ziceau ca e ceva normal. Mi-au zis cand aveam 70.000 sa imi schimb discurile de frana neaparat ca sunt uzate puternic. I-am ignorat ca nu sunt nici eu total pe langa. acum la 101.000 mi-au zis ca mai duc cateva mii linistite. parerea mea este ca e subiectiva treaba. This post has been edited by crazybogdan: 2 Mar 2010, 23:12 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
QUOTE(crazybogdan @ 2 Mar 2010, 23:08) Mi-au zis cand aveam 70.000 sa imi schimb discurile de frana neaparat ca sunt uzate puternic. I-am ignorat ca nu sunt nici eu total pe langa. acum la 101.000 mi-au zis ca mai duc cateva mii linistite. parerea mea este ca e subiectiva treaba. si pe mine cam asa ma tin astia cu discurile ... pana acum am facut 2 revizii si la fiecare .. discurile mai tin pana la urmatoarea ![]() exista vre-un mod de a sti EXACT cand sunt discurile uzate si e cazul sa fie inlocuite ? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
pe mine m-au tinut placutele spate(de fabrica) 92.000km.. cele fata(de fabrica) primul set 38.000 apoi la 92.000 le-am schimbat iar, acum folosesc fata spate TRW
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
pana la urma care sunt semnele cele mai concrete cand trebuie schimbate placutele de frana pe fata? pe spate am inteles faza cu frana de mana. insa pe fata?
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
in afara de verificarea "ochiometrica", semnul cel mai clar este feeling-ul soferului...
|
--------------------
renault
megane II sedan
2004 comfort privilege 1.5 dci
- TM - XX - XXX Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
c_costel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 18 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Au ca si senzor o tablita , cand se toceste placuta atinge acea tablita de disc si face un zgomot ciudat , atunci trebuiesc schimbate .
|
--------------------
renault
modus
2005 1,2 dinamyque
- h 593 r
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
eu stiam ca nu exista senzor de uzura la placutele de frana...poate la tine or fi...dar la modelul meu ( 1.5 dci 82 c.p. - 2004 ) sigur nu exista...
|
--------------------
renault
megane II sedan
2004 comfort privilege 1.5 dci
- TM - XX - XXX Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
florin_trocan |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 57 Joined: 27 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Senzorul este pus la vasul de lichid de frana,cand se tocesc sub o anume valoare scade nivelul din vas...
|
--------------------
renault
megane II 2
2006 privilege dCI 100hp
- b xx xxx
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Nu ati inteles voi bine, c_costel trebuia sa scrie senzor cu ghilimele("senzor").
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
53.000 de mii cu placutele originale, fata spate... urmatoarea verificare va fi cand schimb anvelopele de iarna....
la stilul meu cred ca ma duc peste 65.000 fata si cam ca semit spate... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
|
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
c_costel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 18 November 07 From: Bucuresti ![]() |
@alexxis2001ro Senzor vorba vine , nu au senzor sa se aprinda bec in bord .
Inainte sa se toceasca de tot placuta atinge acea tablita si atunci trebuie sa stii ca placutele sunt duse. |
--------------------
renault
modus
2005 1,2 dinamyque
- h 593 r
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
La M. dci nu este tabla pe placutele de frana (ca avertizor sonor). Eu am 57.000 cu placutele de frana originale fata-spate. Pe discurile de frana este scrisa valoarea minima a grosimii admise: valori diferite fata - spate.Asta este valabil la masina din semnatura, nu stiu la alte serii de fabricatie. Daca are senzor de uzura, exista si un cablu electric ce se leaga la placuta de frana (R. Clio de ex.)
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cristi A @ 3 Mar 2010, 00:22) si pe mine cam asa ma tin astia cu discurile ... pana acum am facut 2 revizii si la fiecare .. discurile mai tin pana la urmatoarea ![]() exista vre-un mod de a sti EXACT cand sunt discurile uzate si e cazul sa fie inlocuite ? Daca ai un subler le masori. Parca pe ele scrie ca daca ajung la 9 mm se schimba (noi au 10 mm). Eu zic sa nu le tii mai putin de 7 mm , dar daca vrei sa faci cum scrie in carte la 9 mm ar trebuie schimbate. Am vazut discuri si de 5 mm si nu au fost probleme. Cele de fata au noi 24 mm, si scrie pe ele sa le schimbi la 21 de mm. |
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
c_costel |
![]()
|
Rog se se stearga sau sa nu se ia in seama posturile mele , acum am vorbit cu un mecanic si mi-a spus ca la Renault Megane nu exista nici un fel de senzor la placute.
Stiam eu ceva dar ....... Ca in bancul urmator Intrebare la Radio Erevan ; E adevarat ca tov. Serghei Ivanov a castigat o masina la loteria organizata de partid ? Raspuns ; Da e adevarat , doar ca sunt doua mici diferente , nu e vorba de o masina ci de o bicicleta Ukraina si nu i s-a dat, i s-a luat . |
--------------------
renault
modus
2005 1,2 dinamyque
- h 593 r
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
QUOTE(mad toz @ 3 Mar 2010, 17:48) Daca ai un subler le masori. Parca pe ele scrie ca daca ajung la 9 mm se schimba (noi au 10 mm). Eu zic sa nu le tii mai putin de 7 mm , dar daca vrei sa faci cum scrie in carte la 9 mm ar trebuie schimbate. Am vazut discuri si de 5 mm si nu au fost probleme. Cele de fata au noi 24 mm, si scrie pe ele sa le schimbi la 21 de mm. multumesc mult ![]() ![]() le voi masura cu proxima ocazie ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
mariuswk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 13 January 10 From: Azuga ![]() |
La mine placutele pe fata originale au tinut 72000 al doilea set tot de"origine"30000 ,acum am cumparate de mine ,au 45000 si mai merg.Despre discuri in cazul cind au doar santuri se pot rectifica(pe fata o singura data ,pe spate de 2 ori,la brasov pot recomanda).La m2 cu siguranta nu exista senzor.
|
--------------------
renault
CAPTUR
2015
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Eu am schimbat plăcuțele de frână spate la 43.500km.
|
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
cramadonis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
81000 km si nu am schimbat deloc placutele.cele pe fata sunt tocite un pic peste jumatate iar cele pe spate sunt mai mult decat ok.
|
--------------------
megane 2
hatch
2004 exception
- T D I megane 2 hatch exception - 1.5 dci 100cp - verde citron - decembrie 2004
logan laureate - 1.4 mpi - white - aprilie 2009 |
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
crazybogdan |
![]()
|
eu nu stiu unde este cartea mea de megane, dar intr-adevar cand se tocesc, lichidu din vas scade, dar foarte putin....Insa inainte sa schimb placutele fata, acestea fiind uzate foarte puternic, la intervale regulate mi se aprindea becul franei de mana, facea 3 bipuri, apoi inceta. Nu mai stiu unde am citit atunci...dar am citit undeva....
|
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(octavian09 @ 2 Mar 2010, 22:39) 80.000 de km duc placutele de pe spate??? eu am facut revizia de 30.000 in decembrie si mi-au schimbbat placutele de pe fata iar cele de pe spate au zis ca mai duc vreo 6-7.000 deci mai astept putin sa ma uit la ele. nu folosesc frana excesiv. Am peste 80.000. Pe fata am schimbat de moft (al service-ului) la 35.000 iar la ultima revizie, acum o luna, m-a intrebat intrigat mecanicul "Da nu prea folositi frana, nu-i asa!?", spunandu-mi ca pe spate uzura este foarte mica si ca in acest ritm o sa mai merg mult si bine cu placutele originale. Recunosc ca, in special la drum intins, este un obicei sa anticipez in asa fel incat sa nu franez sau s-o fac cat mai putin. Este o "joaca" care face sa-mi treaca timpul mai usor. Conteaza foarte mult soferul si traseele, nu exista o regula! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
pot confirma si eu ce spune adi_ar : am facut vineri revizia de 75.000 km si abia acum am schimbat placutele ORIGINALE ale masinii, cu care mi a fost livrata in mai 2007 (placute care erau uzate cam la jumatate, dar am considerat ca si-au schimbat proprietatile totusi, in cei 2 ani jumatate)...adica mai tineau lejer inca 15.000 km , pana la 90.000 , insa am ales eu sa le schimb...
secretul e unul singur si l-a descris bine adi in postul de mai sus: anticiparea si mersul atent : adica daca ai intersectie/trecere de pietoni la cateva sute de metri in fata, nu te apuci sa accelerezi ca apoi sa te proptesti in frana ca berbecul.. ![]() cum s-a spus, e normal sa fie mai uzat pe fata..in cazul meu, daca cele de pe fata m-au tinut 75.000 km si erau uzate jumatate(ma rog, tineau si 90.000 ) , cele de pe spate nu au nici o problema. |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
desi nu prea are legatura scriu si eu aici, sa nu mai consum inca un post aiurea
in cazurile de franare f puternica, pedala de frana se duce jos pana ating cu piciorul si pedala de acceleratie, rezultand o franare concomitent cu o accelerare puternica in gol la voi e la fel? ma gandesc poate trebuie sa completez cu ceva lichid frana, desi franarea de altfel este in regula, placutele sunt bune, nu sunt duse |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Eu am facut revizia de 45000km dar am mers mai repede cu vreo 3000km si nu am schimbat placutele atunci, zicandu-mi mecanicul ca mai merg vreo 5000km.....
Acum am ajuns aproape de 45000 si de vreo saptamana au inceput sa faca urat, la inceput scartaiau si acum huruie cand apas mai tare ! prima data m-am speriat, dar mi-am dat seama dupa. Niste preturi de pe la reprezentante cine a schimbat pana acum...? Mie mi-au zis ca in jur de 3mil cu placutele lor si manopera ![]() (fata numai) |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
telim4lulu |
![]()
|
![]() ---- Group: Members Posts: 732 Joined: 29 February 08 ![]() |
@aqua - si eu am patit acelasi lucru si e normal sa se duca lichidul din vas in moment ce placutele sunt uzate , ptr. ce sa completezi daca ai franare buna , completezi numai dupa ce ai schimbat placutele de frana si vezi ca nivelul de lichid este sub minim
@UTU2005 - Lucas-trw 150 ron pe fata la un magazin de piese auto din oras |
--------------------
----
----
---- ----
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
agua schimba bocanci cu ceva mai subtire.....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 16:51 |