Uzura placute frana, uzura fata vs. uzura spate
![]() ![]() ![]() |
Uzura placute frana, uzura fata vs. uzura spate
aqua |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pedalele sunt la dimensiunea stas... e o reglementare europeana pt asta...
eu agat acceleratia cand am o anumita pereche de bocanci.... faptul ca se duce pana jos pedala este datorat AFU.... ca sa nu mai calci aceleratia schimba bocanci sau adopta un alt stil de a tine piciorul pe frana..... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
pt UTU :la reprezentanta placutele fata au costat 316 ron , cred ca fara manopera..
pe ele scrie numai RENO, nu mi-am putut da seama daca sunt Lucas TRW sau altceva |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Poate saptamana viitoare merg sa le schimb, sa vad cum stau cu bugetul...
![]() Mie asa mi-au zis ca in jur de 3mil cu totul.... Da e interesant ca nu scrie pe ele de care sunt, doar reno, mi-a mai zis cineva,unii zic ca sunt textar... ![]() Deocamdata imi huruie destul de urat la apasare mai tare putin, astazi nici nu am mai mers cu ea la servici. O sa zic aici dupa ce le schimb ce si cum a fost ![]() |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
vad ca la toata lumea placutele din spate tin mai mult. mie mi le-au schimbat pe toate la revizia de 30.000km. pe fata erau cam la jumatate, pe spate erau complet tocite, abia mai aveau putina "carne". fara explicatie.
au costat 257 (fata) si 216 (spate), placutele lor. nu mai tin minte daca tva e inclus. |
--------------------
.
.
.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ai stat tu langa ei cand le-au dat jos?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
da, am stat linga el cind le-a dat jos. din principiu nu las masina in service nesupravegheata, daca este posibil. la revizii am stat mereu linga ea.
|
--------------------
.
.
.
|
|
mariuswk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 13 January 10 From: Azuga ![]() |
Schimb placute de frina cu piesele clientului cu conditia ca proprietarul sa participe la schimb.Nu se admite exceptii.Pret negociabil(pt fata 0 bere pr spate 2)
![]() |
--------------------
renault
CAPTUR
2015
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Rimio de Vassur @ 10 Mar 2010, 08:42) vad ca la toata lumea placutele din spate tin mai mult. mie mi le-au schimbat pe toate la revizia de 30.000km. pe fata erau cam la jumatate, pe spate erau complet tocite, abia mai aveau putina "carne". fara explicatie. au costat 257 (fata) si 216 (spate), placutele lor. nu mai tin minte daca tva e inclus. cablul de frana de mana... aia e explicatia scumpe placutele la reprezentanta, da la shumacherii de pe aici care uzeaza un set la 90 000 km, chiar si cu preturile astea da reno faliment in romania ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
Djibrille |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 9 January 10 ![]() |
Schimbatul placutelor depinde foarte mult de stilul de condus(de folosirea franei de motor, de mersul molcom sau sportiv etc.). Eu le-am schimbat pe fata la 45000 km dar mai mult pentru ca incepusera sa huruie la franari mai puternice ca altfel mai aveau cam 25-30% din grosime. Pe spate mai merg mult si bine.
Dupa schimbare am scapat de huruit si am obtinut scartait la franari usoare(pe langa tacanitul de la volan ![]() Placutele Ferodo premier m-au costat ~180ron manopera 0 (le-am schimbat singur). |
--------------------
Renault
Megane II.1 1.5 dci 60KW/82CP
2005
|
|
dmtrsc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 19 October 08 ![]() |
Spune-mi te rog de unde ai luat ferodo premier cu 180 RON .Trebuie sa mi le schimb si eu de urgenta .Multumesc anticipat.
|
--------------------
renault
megane 2
- b 57 sof
2006 authentic 1.6 16v
|
|
dcom |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 20 August 07 ![]() |
SCHIMB DISCURI DE FRANA, SE FACE DUPA CE REUSESTI SA TERMINI 2 SETURI DE PLACUTE DE FRANA.
LA CEA DE A TREIA SCHIMBARE DE PLACUTE SE FACE SI SCHIMBUL DE DISCURI. ASTA-I FORMULA CA SA MENTII MASINA IN PARAMETRI MAXIMI DE FRANARE. 29 May 2010, 13:03: NU CONTEAZA CATI KILOMETRI ARE MASINA CAND SE SCHIMBA PLACUTELE...UZURA ESTE ACEIASI. This post has been edited by dcom: 29 May 2010, 13:03 |
--------------------
renault megane 2
renault megane 2
2006
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Placutele fata m-au tinut 35.000 km - schimbate la Augsburg, TRW Lucas 130 lei plus 70 manopera.
Placutele spate m-au tinut 52.000 km - schimbate la service no-name, Febi de la Autokarma 60 lei plus 50 manopera. La urmatorul set voi schimba si discurile. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Blanca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 24 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Caktuss, shumacherii schimba la 15000km noi soferii de weekend la 90 000. Fiind in service la AMG Bucuresti pentru AC de primavara am profitat de revizia de un leu si la un moment dat sunt chemat de seful de service ca trebuie sa-mi schimbe placutele de frana fata-spate. Mentionez ca am 55000km, placutele originale dar este prima data cand nu m-au lasat langa masina sub nici o forma. Am studiat totusi impreuna grosimea ,pe fata consumate putin peste jumatate ,pe spate carnita cam 10mm. Evident nu am fost de acord cu schimbarea lor iar seful suparat : sa stiti ca placutele sunt uzate daca ajung la 10mm!!! Noroc cu acest forum zic eu minunat si cu schimbarea cauciucurilor iarna-vara acum cateva luni cand mai studiasem odata grosimea lor. Asadar atentie dragi colegi meganisti! Daca vreti sa le schimbati ca huruie sau scartaie, daca vreti o marca anume de placute este alta treaba ! Daca puteti, verificati grosimea lor!
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2006 1.6 16v
|
|
Bogdan-Adrian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 338 Joined: 10 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Prima oara am schimbat placutele fata la 20.000, erau tocite cam ~80%. Acum la revizia de 40.000 am schimbat si fata si spate, uzura fata ~80%, uzura spate ~95%, astea de pe spate aproape la limita. Am pus Ferodo SL inclusiv la revizia de 20.000 unde am schimbat cum am scris mai sus doar pe fata, putin mai moi dar discurile tin mai mult (e cu dus si intors).
|
--------------------
Renault Megane 2.2
Confort Privilege 1.5 dci 105 CP
2007
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
este normal ca cele de pe fata sa se toceasca mai repede.teoretic, forta de franare pe fata, de fapt eficienta franei fata trebuie sa fie mai mare decat cea de pe spate.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
trebuie sa ma pregatesc de un schimb complet de placute.
asta e pe bune sau e vreo eroare:? http://www.renault.ro/servicii-post-vanzar...motrio/franare/ stie cineva codurile de placute? sa imi pot comanda de pe net ... ![]() |
--------------------
OOOO
A3
- BV03:-)
2010 / Vorsprung Durch Technik "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Piesele Motrio sunt varianta LowCost de la Renault.
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Ce atrage dupa sine acest low cost? Calitatea ar trebui sa fie aceeasi ca la cele de origine altfel nu pot fi comercializate.
|
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Nu este exact aceeasi calitate si una Low.....ca si pretul.
Dar totusi in limitele stabilite de lege.....nu sunt recomandate in perioada garantiei(scrie clar). Adica ca Logan by Renault....intelegi? @+ This post has been edited by espacern: 26 May 2014, 15:54 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu zic sa nu te incurci cu prostii, cu franele nu e de joaca, eu am dat 300 de lei pe un set de placute cat de cat de calitate(Ate by Continental), ce te astepti la 75 de lei, din care 15 se duc pe TVA, si din aia 60 ramasi, renault are adaos jumate, iar din aia 30 de lei ramasi e inclus si profitul firmei din china care le face..deci ce te astepti de la niste placute de frana care costa cativa dolari sa le faci? Bagati-va mintile in cap
![]() Ontopic, la masina proprie la 130.000 am schimbat pentru prima oara placutele spate care erau cele din fabrica, iar discurile spate sunt tot alea de fabrica acum la 150.000. Par ca mai merg mult si bine. Iar pe fata discurile originale din fabrica schimbate la 147.000 km, in timpul asta s-au schimbat 3 seturi de placute. Nu a prea circulat masina prin oras. This post has been edited by argon: 26 May 2014, 17:48 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Lord Hades |
![]()
|
Stai linistit ca placutele de 300 lei tot cativa dolari costa. Diferenta vine din brand. Daca sunt aprobate de renault trebuie sa aibe exact aceleași performante tehnice. Altfel nu pot fi recomandate de renault.
|
--------------------
OOOO
A3
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Renault recomanda multe lucuri, si majoritatea prostii de luat banul la client. Daca placutele alea sunt proaste, la Renault ii convine sa le recomande, ca vinde si niste discuri de frana mult mai des decat ar trebui sa le schimbi.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Nike_bodo008 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 31 May 10 From: iasi ![]() |
eu am dat 80 lei pe un set de placute pe spate de la TRW, atat cat respecta niste standarde, mai ales ca sunt facute in Ro de aia si pretul, sunt autorizate RAR pentru comercializare
|
--------------------
renault
grande scenic
- BC89NIL
2006
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Cum adică TRW sunt făcute-n RO?
Eu am acum pe față/spate TRW-uri. Spatele m-a costat 86 de lei iar fața 141. Cu ocazia asta am schimbat și lichidul de frână cu Bosch DOT 4 Super. Mă declar total mulțumit! |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
ida01ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 12 March 07 From: Bacau ![]() |
disc frana...si nu va mai luati dupa mecanicii "destepti". xcum, cu cat mai multa manopera, cu atat mai bine...
Bafta This post has been edited by ida01ro: 26 May 2014, 22:40 Attached File(s) ![]() |
--------------------
Renault
Clio 2 bicorp 1,4 16v / Megane 2 break 1,6 / 16v
2003
|
|
Lord Hades |
![]()
|
codurile pt placute fata / spate?
|
--------------------
OOOO
A3
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 08:47 |