Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ajutor - posibili martori accident grav Bucuresti

danchelu
post 11 Feb 2010, 13:00
Post #1

Group: Members

Dragi forumisti,

Suntem pe urmele unui las care a provocat accidentul grav din Bucuresti , de pe podul Floreasca din data de 4 februarie 2010 in jur de ora 15.00.
In urma acestui accident , o colega de a noastra a murit , un alt coleg este in coma la spitalul Floreasca , iar un altul este ranit grav.

Colegul meu , care se afla intr-o honda impreuna cu alti 3 colegi , se afla la semaforul de la intersectia Calea Floreasca cu strada Fabrica de Glucoza. A plecat de la stop si cand a ajuns la podul Floreasca , o masina care mergea in fata lui pe banda 1 , a facut brusc stanga in fata lui . Colegul meu a incercat sa-l evite , dar a intrat in derapaj (gheata pe jos , strada face un pic curba la dreapta ) , a intrat pe contra-sens unde s-a lovit cu un Subaru. Soferul vinovat a fugit .
Daca cineva a fost martor , sau stie pe cineva , sa ne ajute cu orice informatie ca sa clarificam acest tragic eveniment.

Va multumesc,
Dan Manea
ITC Networks Romania

--------------------
Dacia Logan - B 59 ASW 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hitman1234
post 11 Feb 2010, 13:08
Post #2

Bringing secsi back

Nu vreau sa te descurajez,dar am fost martor la un accident similar, numai ca in loc de subaru s-a lovit un pom..eh,cel care a provocat accidentul s-a intors, a mers impreuna cu victima la politie si s-a rugat sa fie amendat,ca sa-si poata omul repara masina pe rca-ul lui..nu s-a putut face nimic fiindca nu l-a atins in drum spre pom..acum poate e diferit avand in vedere ca s-a lasat din pacate cu victime..

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
papa_mulo
post 11 Feb 2010, 13:09
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Nasol moment...Dan, daca colegul care e "doar" ranit a putut da detalii despre masina vinovata(culoare, marca, eventual daca a fost acrosat vreun pic) ar fi bine de precizat...cresc sansele sa il gasiti.

This post has been edited by papa_mulo: 11 Feb 2010, 13:10

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
crisolro
post 11 Feb 2010, 13:36
Post #4

nasol ... cel/cei din Subaru nu au avut nimic de spus in privinta "autorului moral"?
insanatosire grabnica celor raniti!

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
UXE
post 11 Feb 2010, 13:41
Post #5

Modelator

daca politia nua reusit sa il prinda pana acuma putine sanse sa il mai gaseasca...

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
Tamango
post 11 Feb 2010, 13:42
Post #6

Biciclist

Nu exista notiunea de "autor moral" in cazul unui accident rutier in legislatia romana. Chiar daca gasiti soferul, legal nu-i puteti face nimic. Poate doar ilegal, cativa pumni in bot ...

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
crisolro
post 11 Feb 2010, 13:44
Post #7

cu minime informatii si studierea camerelor din zona e posibil sa-l identifice ... camere ale politiei nu cred ca exista in zona dar poate cele ale firmelor etc. au surprins ceva

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
b76bgaarh
post 11 Feb 2010, 13:47
Post #8

Membru autentic

nasol...

ce model de honda era?
cat de tare mergea honda?
cati purtau centura?

nu stiu dar inainte sa zicem de "autorul" moral...trebuie sa analizam putin si ce a facut soferul honda....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
aleksanders
post 11 Feb 2010, 13:47
Post #9

.

From: ...

nu exista camere pe acea portiune

--------------------
. . - . .
....
+
rtBK
post 11 Feb 2010, 13:49
Post #10

Unique like everyone else

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
UXE
post 11 Feb 2010, 13:51
Post #11

Modelator

iertati-mi observatia dar pe panoul cu reclame scrie POC smile.gif

This post has been edited by UXE: 11 Feb 2010, 13:51

--------------------
+
rtBK
post 11 Feb 2010, 13:53
Post #12

viteza clar a avut, sunt curios ce anvelope avea civic-ul... in orice caz chiar daca este gasit cel care a facut stanga brusc nu stiu cu ce ar fi vinovat ca civic nu a adaptat viteza la conditiile de mers.

de ce.. cel care a virat brusc stanga nu a derapat?

ce viteza avea civic de a derapat si a ajuns in halul ala?

subaru a vazut vreun posibil autoturism care a virat brusc stanga?

se pare ca centura e sfanta... in mod sigur cei din spate nu o purtau.

This post has been edited by rtBK: 11 Feb 2010, 13:58

--------------------

Trek Valencia
+
UXE
post 11 Feb 2010, 13:57
Post #13

Modelator

Una dintre versiuni este ca soferul Hondei a evitat o masina, a derapat, si s-a izbit de un Subaru Forester care venea de pe sens opus. Quote: iar tipul cu honda civic type r mai mult ca sigur a vrut sa impresioneze cat de tare si mare este el. chestia asta era sa il coste viata. din ce am citit in libertatea el ar fi fost de vina. Sigur, ca jurnalistii cunosc elemente de dinamica a accidentelor, au avut camere pe acolo... Vinovatia se stabileste foarte greu, cu atat mai mult cu cat a treia masina implicata a fugit de la locul accidentului si nici nu are semne vizibile pe caroserie. Oricum ar fi fost, ca e clar ca daca ar fi avut viteza mica (nici Subaru de pe contrasens nu mergea prea incet...) nu s-ar fi intamplat ceva atat de grav. Polei pe jos, fiind pod curentii de aer sunt mai reci decat in cazul soselei propriu-zise, viteza, mult ghinion..

--------------------
+
rtBK
post 11 Feb 2010, 13:59
Post #14

pai da... tipu cred ca a trecut mai tarziu si a auzit povestea ciripita de soferul civic-ului. Poate nici nu exista vreo masina care sa fi facut stanga si doar a pierdut el controlul...

--------------------

Trek Valencia
+
UXE
post 11 Feb 2010, 14:01
Post #15

Modelator

asta tin sa cred si eu .. de ce nu se specifica macar modeulul sau culoarea masinii care s-a bagat..

eu sunt curios ce a declarat cel cu subaru .. daca intr-adevar a fost masina sau derapaj

This post has been edited by UXE: 11 Feb 2010, 14:03

--------------------
+
adi_ar
post 11 Feb 2010, 14:07
Post #16

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Date fiind consecintele tragice, ma abtin de la orice speculatie dar fac o observatie: din punct de vedere al OUG195/2002, nu exista "vinovat moral" pentru producerea accidentului, vinovatia este relativ limpede. Nu aceeasi este situatia relativ la acuzatiile de vatamare si omor din culpa, respectiv la factorii care au dus la aceste consecinte.

Situatia este foarte delicata si consider ca daca exista martori, acestia ar trebui sa se prezinte !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
crisolro
post 11 Feb 2010, 14:42
Post #17

zona nu prea e circulata pietonal si nici masinile nu fac coada pe acolo asa ca e cam greu de gasit martori - tot in randul soferilor/pasagerilor trebuie cautate detalii despre presupusul autor moral
nu o fi fost cheie de biserica nici hondarul, chiar nu mai conteaza ce cauciucuri ai cand intri pe sticla ... pacat de atata suferinta si nici daca se gaseste vinovatul el nu o va putea aduce pe acea fata inapoi

This post has been edited by crisolro: 11 Feb 2010, 14:43

--------------------
+
Tamango
post 11 Feb 2010, 14:42
Post #18

Biciclist

QUOTE(UXE @ 11 Feb 2010, 13:57)
... a treia masina implicata a fugit de la locul accidentului si nici nu are semne vizibile pe caroserie.
*

Daca a treia masina nu are semne de accident atunci NU a fost implicata, deci nu putem spune ca a fugit. Si-a vazut de drum ... Singura lui obligatie este cea din art.69 alin 2, care nu se stie cu cat este pedepsita:
"Orice persoana care este implicata sau are cunostinta de producerea unui accident de circulatie soldat cu moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, precum si în situatia în care în eveniment este implicat un vehicul care transporta marfuri periculoase este obligata sa anunte de îndata politia si sa apeleze numarul unic pentru urgente 112, existent în retelele de telefonie din România."

This post has been edited by Tamango: 11 Feb 2010, 14:43

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
crisolro
post 11 Feb 2010, 14:46
Post #19

ar fi posibil ca cel din a treia masina sa nu-si fi dat seama ce s-a intmplat in urma sa (fie ca a tras stanga sau nu de volan)? ... eu din cate cunosc zona, cred ca e posibil, mai aleas daca mai era atent si la altceva (discutie in masina, la mobil etc.)

si nu e neaparat sa se uite la TV, sa intre pe forumuri ca sa vada ce s-a intamplat ... asa ca sa nu ne grabim sa zicem fuga de la locul accidentului etc.

This post has been edited by crisolro: 11 Feb 2010, 14:47

--------------------
+
Madriann
post 11 Feb 2010, 14:50
Post #20

Membru autentic

From: Tunisia

Arata bine Subaru...

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
rtBK
post 11 Feb 2010, 15:00
Post #21

http://www.libertatea.ro/stire/foto-caramb...tm_campaign=rss

am vazut gata...

QUOTE(crisolro @ 11 Feb 2010, 15:42)

nu o fi fost cheie de biserica nici hondarul, chiar nu mai conteaza ce cauciucuri ai cand intri pe sticla
*

nu stiu cum se face ca nu mai el a derapat si a provocat accidentul... daca era sa fie soseaua asa sticla probabil ca ar fi fost mai multe masini infipte prin pomi si parapeti...dar surpriza era doar el

This post has been edited by rtBK: 11 Feb 2010, 15:05

--------------------

Trek Valencia
+
buzasparta
post 11 Feb 2010, 15:11
Post #22

Membru autentic

From: Judetul Romanica

omul a cerut ajutor .daca il puteti ajuta nu vad problema .daca nu mai bine sa va abtineti.chestia de "autor moral " din ce mai stiu eu exista in codul penal. acum trebuie vorbit cu un avocat si vazut daca se poate aplica in acest accident in cazul descoperirii lui.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
clr
post 11 Feb 2010, 15:36
Post #23

Membru autentic

QUOTE(rtBK @ 11 Feb 2010, 15:00)
http://www.libertatea.ro/stire/foto-caramb...tm_campaign=rss

...
nu stiu cum se face ca nu mai el a derapat si a provocat accidentul... daca era sa fie soseaua asa sticla probabil ca ar fi fost mai multe masini infipte prin pomi si parapeti...dar surpriza era doar el
*

Nu inteleg de ce pui intrebarea asta, cand chiar in link-ul dat de tine scrie clar ca au existat evenimente ulterioare chiar cand erau acolo echipajele de ambulanta si descarcerare ...

n timp se chinuiau să scoată victimele dintr-o Honda, o femeie care conducea o Dacie a pierdut controlul volanului și s-a izbit de ale trei autoturisme oprite de polițiști trase pe dreapta

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
rtBK
post 11 Feb 2010, 17:22
Post #24

pentru ca 1. era o femeie la volan ( zilele astea am vazut de ce sunt in stare ) 2. e o dacie veche a unei femei care cel mai probabil nu este ingrijita corespunzator si era o chestiune de timp pana facea o tampenie ca asta.

--------------------

Trek Valencia
+
danchelu
post 11 Feb 2010, 18:16
Post #25

Intr-adevar , este vorba de accidendul semnalat de rtBK.

Din pacate nu exista informatii referitoare la masina care a provocat accidentul.
Singurul care poate vorbi cat de cat este cel care a stat in dreapta fata , dar nu-si aduce aminte amanunte.
Singura informatie pe care o avem e ca e vorba de o masine de culoare deschisa.

S-a pus intrebarea de ce acest sofer n-a derapat si el la randul lui atunci cand a schimbat brusc benzile . In locul acela soseaua face un pic dreapta , deci daca tii rotile drept , natural treci de pe banda 1 pe banda 2.

This post has been edited by danchelu: 11 Feb 2010, 18:29

--------------------
Dacia Logan - B 59 ASW 2007
+
rtBK
post 11 Feb 2010, 20:08
Post #26

Singurul care poate vorbi cat de cat este cel care a stat in dreapta fata , dar nu-si aduce aminte amanunte. 

asta e putin "amuzant" ( a se observa ghilimele ) pentru ca in momente ca astea inregistrezi totul cu incetinitorul... eu zic sa vorbesti cu el intre 4 ochi si sa il intrebi daca chiar exista o masina. E imposibil sa nu fi retinut macar modelul... asta sau era distractia mare in masina. Nu acuz pe nimeni de nimic, dar e foarte suspect accidentul sper ca intelegi asta.

This post has been edited by rtBK: 11 Feb 2010, 20:09

--------------------

Trek Valencia
+
buzasparta
post 11 Feb 2010, 20:39
Post #27

Membru autentic

From: Judetul Romanica

rtbk a fost si un experiment desfasurat pe mai multi subiecti aflati-simulat dar fara ca ei sa stie - intr-o situatie critica si apoi au colectat informatiile.fiecare e relatat ceva diferit.si a mai fost o chestie vazuta la descoperi: au amplasat diferite chestii intr-un loc si au luat un grup de subiecti pe care l-au plimbat pe acolo.la fel fiecare subiect a relatat lucruri diferite sau unele descrieri au completat pe altele - forma sau culoare sau pozitia diferitelor obiecte amplasate . asa ca acum la putin timp dupa soc pentru ca a fost un soc destul de mare e greu sa dea detalii.poate ca in timp isi va aduce aminte mai multe.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
M i h a i
post 11 Feb 2010, 21:16
Post #28

pacat...se vede clar ca este vorba de neadaptarea vitezei la conditiile meteo...de cand este nasol pe jos nu am depasit 30km/h..... zic si eu...daca ai viteza mica..sa zicem...mica...si unu iti taie fata..si nu poti opri...ce faci?intri pe contrasens sa intri in nevinovati? nici gand...direct in lateralul celul care imi taie fata intru..... pt initiator...slabe sanse sa gasesti ceva...supraveghere video nu exista in zona? nu stii tipul masinii? culoarea exacta? si daca afli asa ceva nu prea are la ce sa ti foloseasca..este greu..pacat ca a murit un om...si altii sunt raniti....

--------------------
------ ------ ------
+
supremeon
post 11 Feb 2010, 21:59
Post #29

cam rareori membru...

From: din inima țării...

Daca ai 50 la ora si apuci sa franezi macar timp de 2-3 secunde inainte de impact, atunci viteza se reduce substantial, zic eu...

Haideti sa fim onesti, si sinceri cu noi insine... Honda aia s-a facut praf, iar Subarul este si el puternic sifonat; concluzionam, deci, ca forta impactului a fost destul de mare, ceea ce inseamna 2 lucruri: unu: unul sau ambele vehicule au avut viteza relativ mare; iar doi, nu au apucat sa franeze.
Si, acum, intreb eu: daca s-ar fi bagat cineva in fata celui cu Honda, care ar fi fost prima reactie a lui? SA FRANEZE! si abia apoi sa traga de volan. Franand, ar fi incetinit substantial, iar impactul ar fi fost mai mediocru...

O luam altfel: cand nu ar fi apucat cel cu Honda sa franeze deloc? Atunci cand el insusi este cel care derapeaza (poate datorita vitezei mari)...

Si sa ne intrebam acum, oare in ce imprejurari ar fi ajuns cineva sa i se "bage in fata"? Daca ar fi avut loc un eventual "derapaj", acea masina mai mult ca sigur s-ar fi izbit si ea de ceva, sau, macar s-ar fi rasucit si oprit (datorita actionarii franei).
Insa, eu cred altceva: masina aceea presupusa, daca a existat, nu a observat hoda din spate, sau, soferul a observat-o, si a apreciat ca este la o distanta mare. Aprecierea lui s-ar putea sa fi fost gresita, ghiciti de ce? ... Honda chiar avea viteza... plus ca, honda aceea este cam de culoarea astfaltului, proasta inspiratie de vopsea a avut...

Asta e parerea mea... in 15 oct mi-am pus pneurile pe iarna; din decembrie pana acum circul aproape zilnic pe portiuni cu gheata/polei/zapada... eu zic ca masina nu derapeaza, daca mentii viteza in limite decente... cand e zapada mica pe jos poti circula chiar si cu 50 fara mari probleme, insa nu mai mult... trebuie sa fie o limita in toate lucrurile... cu polei pe jos, din 40-50 km/h ai totusi ceva control, poti frana destul de repede (am "probat" recent, cand s-a facut un rosu la un semafor)...

Repet, sa fim sinceri: ce sanse sunt ca o masina de pe banda 1 sa derapeze, intrand in fata unei masini de pe banda2 si sa scape neatinsa? iar "derapajul" sa fie controlat si estompat, astfel incat masina sa isi poata continua drumul fara ca macar sa opreasca...

Nu vreau sa fac acuzatii, caci si mie, ca si voua, cel putin odata pe zi mi se "taie fata" in trafic... dar, inainte de a cauta un autor moral, trebuie cautati cei care au incalcat regulile de circulatie; una dintre ele ar fi adaptarea vitezei la conditiile de drum; sau, pe intelesul celor care nu stiu cat de "adaptati" trebuie sa fie: 50 e arhi-suficient pe timp de iarna, in curba...

Inca o data, imi cer scuze initiatorului... dar nu vei reusi sa gasesti o alta masina, daca nu s-a tamponat efectiv de honda... si daca ai gasi pe cineva care sa spuna ca ar fi fost el in fata hondei, tot nu ai putea sa-i faci nimic...

Coleziunile frontale sunt cele mai periculoase; in toate posturile in care am comentat accidente am scris ca ar trebui delimitate sensurile de mers... celui cu forester i s-a incurcat viata cateva luni, iar omul cu honda sigur a gresit, insa, nu merita o soarta atat de tragica; un amarat de despartitor intre sensuri ar face diferenta intre viata si moarte; intre acrojaj lateral si tamponare frontala...

This post has been edited by supremeon: 11 Feb 2010, 22:03

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, - pur pretutindeni! primavara cu verde crud si albastru
+
Laurentziu83
post 11 Feb 2010, 22:38
Post #30

Membru autentic

@danchelu: Inainte de toate, vorbeste cu un avocat.
Atata timp cat cel din cauza caruia s-a produs accidentul, nu are nici o urma pe masina, nu prea poate fi considerat vinovat si nici nu are ce sa pateasca.
Mai degraba este vinovat soferul masinii accidentate, deoarece a pierdut controlul volanului sau nu a adaptat viteza la conditiile de trafic. In locul soferului care a facut manevra periculoasa, se putea prea bine sa fie o groapa, sau un caine, obstacole vazute prea tarziu si care sa fi dus la manevre disperate ale soferului masinii accidentate.
Acum e tarziu sa emit pareri, insa, in acel moment, soferul masinii accidentate trebuia sa pastreze traseul normal, indiferent de ce s-ar fi intamplat. Era posibil sa se fi lasat doar cu pagube materiale, iar soferul inconstient sa plateasca pentru asta.

Nu tin eu partea inconstientului, ci doar imi exprim parerea vis-a-vis de acest accident si relativa inutilitate a cautarii acestuia.

--------------------
. . .
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 01:18
Dacia