Cum se schimba bascula?, schimbare bascula megane 2.2
![]() ![]() ![]() |
Cum se schimba bascula?, schimbare bascula megane 2.2
catalyn_grigore |
![]()
|
||
Membru si atat. Group: Members Posts: 239 Joined: 14 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2006 Hatchback 1.6 16V /
xenon/tuxedo/cc/incalzire scaune/+diverse
- fara
|
|||
catalyn_grigore |
![]()
|
diasul am primit un PM de la tine nu am cum sa iti raspund pe PM ca nu am destule postari.pana la urma nu am mai dat jos bascula ca sa schimb pivotul fiindca e foarte multa munca si nu are rost. am reusit sa depresez pivotul si sa-l pun pe cel nou la loc destul de repede adica toata "distractia" a durat aproximativ 2 ore.bine a durat atat ca sa ocupat tata, probabil eu stateam 1 zi intreaga:). daca vrei ma poti gasi pe mess la id-ul catalyn_grigore sau aici daca vrei mai multe detali.
|
--------------------
Renault
- fara
|
|
diasul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 30 May 08 ![]() |
Merci de raspuns. Pivotul se schimba fara sa dai jos bascula, destul de simplu dar eu am bucsele duse si drept urmare ma pregatesc pentru aceasta operatiune. Pana la urma are idee cineva daca e asa complicat cum am auzit?
|
--------------------
renault
megane 1.5 DCI 80CP
2003
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Si cam cum se manifesta cand ai bucsele terminate?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
catalyn_grigore |
![]()
|
din cate am inteles ca sa schimbi bascula ar trebuie demontat tot H-ul pe care e prina si caseta de directie si pe urma se poate scoate bascula.sincer cred ca e foarte mult de munca dar sper sa nu trebuiasca sa ajung acolo prea curand masina are 98.000 km si e ok poate o fi schimbat primul propietar desi nu cred.bafta daca te apuci de schimbat.
|
--------------------
Renault
- fara
|
|
diasul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 30 May 08 ![]() |
|
--------------------
renault
megane 1.5 DCI 80CP
2003
|
|
VPP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 30 April 06 ![]() |
Salutare!
Am fost la service cu revizia de 1 RON si printre altele mi-au gasit bucsele duse la bratul stanga;au zis ca se schimba cu totul(370Ron) Oare se pot schimba numai bucsile?! Le-a schimbat cineva? |
-------------------- MEGANE SEDAN 2.2, Pack Autentique 1.6 16V, Albastru ROY, mp3, MAI 2006
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Imi place gaselnita de la Renault
![]() Vi la noi si iti verificam masina cu 1 RON si dupa verificare iti spun ca trebuie sa schimbi bielete de directie,bielete antiruliu... si iti iau o caruta de bani ![]() Iti recomand sa le verifici intr-un alt service inainte sa le spui sa le schimbe, nu spun asta cu rautate dar in unele service-uri se schimba si ce nu trebuie pentru a creste putin incasarile in aceasta perioada destul de dificila. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
Mihai.D.G. |
![]()
|
![]() Jupanu' Group: Members Posts: 1.107 Joined: 23 April 08 From: Pantelimon City ![]() |
Se pot schimba si bucsile si pivotii (55-60 lei fiecare) Bascula am schimbat si eu demontand H-ul...
|
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.5dci
|
|
VPP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 30 April 06 ![]() |
Exista cumva un reper pentru bucsi?
Merci! CAt despre schimbari aiurea de piese, am schimbat o bieleta de directie si cele antiruliu si chiar se cunoaste evident in mersul masinii. Nu cred ca e "placebo" This post has been edited by VPP: 24 Apr 2010, 02:02 |
-------------------- MEGANE SEDAN 2.2, Pack Autentique 1.6 16V, Albastru ROY, mp3, MAI 2006
|
|
driv8r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 5 January 08 ![]() |
Am gasit bucse cu 20 respectiv 25 lei ,dar la masina mea s-au dus bucsele de la cadru motor si este foarte dureros pt buzunar. Un cadru nou 1200 lei.Bucse nu se gasesc pt el si SH sunt foarte scumpe aproximativ 200 E
|
--------------------
renault
megane
2007 2.2 1,5 dci expression
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Cati km ai cu ea,caci din semnatura nici 3 ani nu are!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
QUOTE(VPP @ 23 Apr 2010, 22:01) Salutare! Am fost la service cu revizia de 1 RON si printre altele mi-au gasit bucsele duse la bratul stanga;au zis ca se schimba cu totul(370Ron) Oare se pot schimba numai bucsile?! Le-a schimbat cineva? Haha astia sunt tampiti la cap, asa mi-au spus si mie cand i-am intrebat. Uite aici piesa, mergi la un service independent si nu te lua dupa idioti aia. Daca ai ocazia ridica masina pe rampa si trage de tot ce gasesti pe dedesupt, nu are voie sa joace nimic nici 2 mm. http://www.autokarma.ro/catalog_fisa.php?i...6959&filtru=061 |
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
Mihai.D.G. |
![]()
|
![]() Jupanu' Group: Members Posts: 1.107 Joined: 23 April 08 From: Pantelimon City ![]() |
QUOTE(driv8r @ 25 Apr 2010, 02:04) Am gasit bucse cu 20 respectiv 25 lei ,dar la masina mea s-au dus bucsele de la cadru motor si este foarte dureros pt buzunar. Un cadru nou 1200 lei.Bucse nu se gasesc pt el si SH sunt foarte scumpe aproximativ 200 E Am schimbat cadrul h din cauza ca s-a rupt ...Am bucsele pe el. Masina are 40.000 si bucsele sunt perfecte. Daca le vrei, zi o vorba... |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.5dci
|
|
misu_imv75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 18 May 07 From: Craiova ![]() |
A, fos la mecanic pentru un diagnostic la suspensie , imi trancane la gropi...
In urma verificarii mi-a recomandat sa schimb 2 bielete antiruliu 55 ron buc,2bucsi mari brat 70 ron buc, 2 bucsi mari bara stabilizatoare 20 ron buc , 2 bucsi mici bara stabilizatoare 15 ron buc ( preturi la care imi face el rost de piese ) si imi mai inlocuieste si bucsa din caseta de directie, cea din partea dreapta. Manopera 150 ron. Ce parere aveti , sunt bune preturile la piese si manopera ? Multumesc This post has been edited by misu_imv75: 26 Apr 2010, 19:18 |
--------------------
Renault
Megane
2004 ,1,5dci
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
manopera este foarte buna!
Bielete antirului mi se par cam ieftine. Nu spun ca e ceva rau, dar calitativ ar putea sa sufere. |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
- pe viitor BMW Z8...sper
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Bara stabilizatoare are 2 bucsi mari si 2 mici ?
|
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
driv8r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 5 January 08 ![]() |
QUOTE(Mihai.D.G. @ 26 Apr 2010, 18:46) Am schimbat cadrul h din cauza ca s-a rupt ...Am bucsele pe el. Masina are 40.000 si bucsele sunt perfecte. Daca le vrei, zi o vorba... Am gasit intre timp un SH,dar nu strica sa am nr tau in agenda,circul mult cu masina in Bucuresti si la ce drumuri avem... 26 Apr 2010, 22:49: QUOTE(Catalinmodena @ 25 Apr 2010, 13:34) 104.000 km si troncanea foarte tare. Dupa ce am schimbat cadrul este ca noua. Mentionez ca am schimbat doar 2 bielete de directie pana acum si un cap de bara.Urmeaza rulmenti fata+flansa dreapta. This post has been edited by driv8r: 26 Apr 2010, 22:49 |
--------------------
renault
megane
2007 2.2 1,5 dci expression
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(misu_imv75 @ 26 Apr 2010, 20:17) A, fos la mecanic pentru un diagnostic la suspensie , imi trancane la gropi... In urma verificarii mi-a recomandat sa schimb 2 bielete antiruliu 55 ron buc,2bucsi mari brat 70 ron buc, 2 bucsi mari bara stabilizatoare 20 ron buc , 2 bucsi mici bara stabilizatoare 15 ron buc ( preturi la care imi face el rost de piese ) si imi mai inlocuieste si bucsa din caseta de directie, cea din partea dreapta. Manopera 150 ron. Ce parere aveti , sunt bune preturile la piese si manopera ? Multumesc te rog da-mi niste detalii vis-a-vis de bucsa din caseta de directie te rog. eu am joc la caseta pe dreapta si trebuie sa-l rezolv pana in februarie cand fac itp-ul si stiu ca acest joc apare de la o porcarie de bucsa. eventual daca tu ai joc in caseta si se rezolva schimband aceasta bucsa da-mi te rog detalii despre mecanic. la pretul ala de manopera vin pana la craiova numai sa o rezolv. multumesc |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
2011
- B-XXX-LGF
|
|
misu_imv75 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 18 May 07 From: Craiova ![]() |
Am rezolvat azi ''trancanitul''
Am schimbat 2 bielete de la bara stabilizatoare,2 bucsi de la brat ( preventiv,cauciucul era crapat) si am remediat si bucsa de la caseta de directie... remedierea constand in imbracarea ei in partea cu diametru mai mic ( exterior ) cu plastic decupat dintr-o sticla de Fanta ![]() Am testat masina pe drum prost cu piatra cubica si e liniste totala ![]() This post has been edited by misu_imv75: 27 Apr 2010, 20:03 |
--------------------
Renault
Megane
2004 ,1,5dci
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(cristixxxlog @ 27 Apr 2010, 07:32) te rog da-mi niste detalii vis-a-vis de bucsa din caseta de directie te rog. eu am joc la caseta pe dreapta si trebuie sa-l rezolv pana in februarie cand fac itp-ul si stiu ca acest joc apare de la o porcarie de bucsa. eventual daca tu ai joc in caseta si se rezolva schimband aceasta bucsa da-mi te rog detalii despre mecanic. la pretul ala de manopera vin pana la craiova numai sa o rezolv. multumesc bucsa de caseta o gasesti in targ la Vitan la baietii care vin cu piese dela Pitesti pret 10ron se potriveste perfect pe cremaliera casetei de directie,a fost probata de mine |
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
emix_dary |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 4 October 10 From: Resita ![]() |
A scris cineva ca are 2 bucse mari si 2 bucse mici pe bara stabilizatoare.eu am schimbat bucsele respective si sunt doar doua si costa aproximativ 50 lei bucata.se schimba greu chiar si in servis.se desface cadrul motor.daca e mecanicul priceput in o ora rezolva problema.
|
--------------------
Renault
Megane
1,5dci 2006
- ozn
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Baietii mai de pe Renault.
Am fost la Service si am stat langa ei sa vad cum inlocuie bascula. Asa este Trebuie dat jos jugul in forma de H pe care sta sprijinit radiatorul. Daca este un baiat cu rabdare si indemanare face operatiunea asta fara sa deranjeze cu ceva radiatorul. Dar va spun sigur ca alta solutie nu este. Deci : -o ridica pe elevator -desface scutul motorului si clipsurile aparatorilor de la roti, doar cele dinspre faruri ca sa le poate indeparta putin, cat baga cheia Torx pe a desface cele 2 suruburi care fixeaza cadrul in forma de H de cel de sustinere motor -mai sunt doua table de calare ale cadrului H care au pe stanga 4 suruburi iar pe partea dreapta alte 4. -mai sunt alte 2 piulite ce fixeaza si apropie cadrul H de puntea masinii. -acum trebuie 2 oameni fiindca unul trage cadrul H in jos iar altul potriveste un cric pneumatic dar inalt care sa sustine radiatorul la locul lui fiindca altfel ar cadea. Aici trebuie indemanare. Apoi se desfac pe rand suruburile care fixeaza bratele bascula (sunt doar 2 suruburi si numai frontal se pot desface,respectiv din pozitia unde a fost fixat cadrul H)care sunt destul de lungi(tocmai de aceea nu se pot scoate fara a se da jos cadrul). -apoi se scot usor bratele . Asa ca daca sunteti priceputi si aveti la indemana ce va trebuie faceti, daca nu, lasati-i pe baietii de la service. |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
cat a fost manopera?
|
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
- pe viitor BMW Z8...sper
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
240 cu geometrie cu tot.
![]() 3 Mar 2011, 09:33: Am stat langa ei si a durat de la ora 14(cand am fost programat) pana la ora 18 jumatate. O sa vedeti ca este de lucru mai mult cu desfacutul. Bafta ! ![]() This post has been edited by cosmin_69: 3 Mar 2011, 09:33 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Sfatul meu: lasati mecanicii (buni/rai cum sunt) sa isi faca meseria, nu va bagati voi pe acolo. Am vazut si eu cum se schimba, nu e chiar asa usor ca in teorie...
|
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cosmin_69 @ 2 Mar 2011, 21:17) -acum trebuie 2 oameni fiindca unul trage cadrul H in jos iar altul potriveste un cric pneumatic dar inalt care sa sustine radiatorul la locul lui fiindca altfel ar cadea. Aici trebuie indemanare. La ce service ai facut lucrarea?... te intreb pentru ca in reprezentanta se leaga cu o sarma radiatorul in partea de sus, prin gaura in care intra cuiul de inchidere al capotei... este mult mai simplu si mult mai elegant... sta atarnat fara sa mai fie nevoie de cric pneumatic si alte inventii fara rost... ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
cosmin_69 |
![]()
|
ritter
Exact ritter Sunt de aceeasi parere ca este o operatiune grea si nu are rost sa bagam nasul unde ne depeseste. 3 Mar 2011, 13:23: QUOTE(solidconvert @ 3 Mar 2011, 12:33) La ce service ai facut lucrarea?... te intreb pentru ca in reprezentanta se leaga cu o sarma radiatorul in partea de sus, prin gaura in care intra cuiul de inchidere al capotei... este mult mai simplu si mult mai elegant... sta atarnat fara sa mai fie nevoie de cric pneumatic si alte inventii fara rost... ![]() La un service pe langa Reaul Chiar asa le zice LA SERVICE Oricum au fost priceputi sa stii am fost supermultumit de lucrare. Au lucrat precaut. Aaaaaaaaaa. Am o intrebare. Cand au desfacut jugul au gasit pe plasticul de le bara sprijinit pe interior,mai exact sub radiator, repet inainte de a desface jugul, o fasie ca si cum ar fi fost de la un radiator cu elementi din aluminiu libera pe acolo. ![]() ![]() ![]() This post has been edited by cosmin_69: 3 Mar 2011, 13:23 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
coles |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 12 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Sal! Pentru schimbat ambele bascule te costa 240 la AutoCobalcescu. Eu am gasit un service , pe langa McDonald`s Crangasi si am dat 160.
|
--------------------
Renault
Captur 2
2021
- B-59-MPM
|
|
adimegane |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 18 June 07 From: Bucuresti ![]() |
La o revizie de 60.000 de km am primit un deviz de vreo 22 de mil cu chestii de schimbat , printre ele Serus de pe centura mi-a scris si ca trebuie sa schimb "Bascula suspensie fata" ( ce reprezinta ? )
Intrebari : 1) Preturile de 309 +TVA pentru Bascula suspensie fata si 329 +TVA pentru Rotula Axiala AS. pot fi evitate prin cumparare din alta parte la 50-70% din pret ? Si daca da, de unde ? ( am vazut siteul autokarma ) 2) Manoperele urmatoare unde se gasesc mai ieftin ? a) Inloc brat INF semitren FA 119 + TVA b ) dem-rem bielet cu rotula ax dir 42 + TVA c) ctr geom trenuri fata-spate 96 + TVA d) reg para trenuri fata si spate 24 + TVA e) test vehicul 21 +TVA This post has been edited by adimegane: 27 Sep 2012, 19:25 |
--------------------
Renault
Megane 2
2008 - 2.2 1.5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:54 |