zgomot mare, bataie de ciocan
![]() ![]() ![]() |
zgomot mare, bataie de ciocan
nicuxo |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 12 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane II 1,5 DCI
2006 sedan
- B 781 KTY
|
|||
silviu dars |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 4 October 09 From: BUCURESTI ![]() |
de obicei se aude o bataie e genul asta cand sunt duse bucsile la bascula sau un cap de bara iar rulmentu ala cu flansa se afla in cap la amortizor in partea superioara a amortizorului si ala bate de obicei in viraj si nu e bataia chiar asa de mare incat se rupe masina in doua
vezi pe ce parte se aude bataia si incearca sa dai roata jos si sa vezi daca articulatia e ok posibil sa ai si o piulita de la un cap de bara slaba |
--------------------
renault
laguna
2005 1.9 cele mai bune preturi la www.autodars.ro
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Cred ca te referi la tamponul motor, ce se afla pe partea superioara a aripii interioare dreapta. Acolo se afla o supapa cu ulei, pentru amortizarea socurilor. De obicei se rupe garnitura in partea inferioara si curge uleiul. Eu am avut aceasta defectiune, dar nu batea cu zgomot metalic.
Am postat undeva pe forum si pozele, in ceva topic care avea in denumire si cuvantul troncanituri. Daca vrei, da un search cu google, poate vei gasi pozele. Mai exista cate o flansa deasupra fiecarui telescop, se vad daca deschizi capota si te uiti la axele telescoapelor. Vei vedea cauciuc care, de fapt, e turnat pe niste talere metalice. Daca acestea nu sunt montate cu "urechea" spre faruri, pot cauza zgomote. Dar nu f. puternice. Eu aud si acum zgomote pe partea drepta cand trec peste denivelari, dar sunt de la telescop, cu toate ca nu curge ulei. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Eu nu am gasit urme de ulei la masina, dar era curs...
Iar la flansa am avut si eu batai, dar nu cu zgomot metalic puternic. |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
super silviu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 13 October 09 ![]() |
Si eu am o problema asemanatoare, in partea stanga se aude urat de tot cand trec peste denivelari. Am fost la service si mi-a zis sa schimb bieleta de directie si capu de bara pe ambele partzi. Am fost si la alt service si acelasi diagnostic, evident le-am schimbat si surpriza, nu s-a schimbat nimik, zgomotul persista
![]() |
--------------------
renault
megane
1999 / clasic
- CT 88 RSP renaul megane 1999 - 1.6e / 90 cp
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Parerea mea e ca problemele sunt de la flansa de la amortizor care are gaura largita si in care amortizorul joaca. O alta problema intalnita de mine este la pivot, mai ales ca zici ca i-ai schimbat de curand. Cand aveam solenza mi-a schimbat un mecanic un pivot si nu mi-a strans bine suruburile de prindere pe bascula, fapt care m-a facut sa-mi pierd si ultima picatura de incredere in mecanici, asa ca merita sa verifici , mai ales ca e vorba de siguranta ta.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
nicuxo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 12 January 08 From: Bucuresti ![]() |
m-am uitat la pivoti, capetele de bara, bucsele de la bara de torsiune...toate sunt ok. singura problema, pe ambele parti, sunt bucsele de la bascula care s-au rupt, joaca acea "teava" pe cauciucul ala turnat. toate 4. le voi schimba din nou, insa cred ca nu doar astea fac zgomotul ala infernal. o sa schimb si acele flanse si rulmenti de care imi spuneti voi si apoi o sa vad daca de aici era buba.
|
--------------------
renault
megane II 1,5 DCI
2006 sedan
- B 781 KTY
|
|
Dodone |
![]()
|
Bucsele la care te referi sunt de la bara stabilizatoare . S-a dicutat si rasdicutat despre ele pe un topic cu cuvant de cautare "troncanituri".
|
--------------------
Renault
|
nicuxo |
![]()
|
bucsele de la bara stabilizatoare le-am schimbat. eu vorbeam de bucsele de la bascula, ca joaca pe acea "teava" pe care sunt turnate, deci sunt rupte.
|
--------------------
renault
megane II 1,5 DCI
2006 sedan
- B 781 KTY
|
|
sans_doute |
![]()
|
![]() Asa-zis membru Group: Members Posts: 229 Joined: 29 May 08 From: Iasi ![]() |
Salutare
Reiau un pic discutia pe topicul asta, chiar daca nu e 100% pe subiect. de ceva timp am un zgomot mare in spate. Si se aude la orice denivelare, ca o bataie destul de serioasa. Pana acum: - schimbat telescoape - golit portbagajul (inclusiv roata de rezerva) si mers asa - verificat sistemul de evacuare, totul e ok, tampoanele isi fac treaba f bine - dat bara spate jos facut niste intarituri la piesele care erau mai de caul lor ![]() - fost la service, unde s-au pus 2 tampoane de cauciuc gros la sistemul de sustinere a rezervorului, avea un joc - dat jos plafonul spate si verificat centurile - urcat din nou pe rampa si bagat levierul prin mai toate colturile sa vedem ce ar putea avea joc. si nu are nimic ![]() - bucsele de la punte par a fi in ordine (nu se vad rupte etc) - sistemul de inchidere portbagaj nu are joc deloc - impins masina in fata si lateral - nu se aude nimic Initial am zis ca n-o fi pe spate si se transmite. Am mers cu bancheta rabatata si se auzea si mai tare - e clar de acolo. Ce a mai ramas neverificat ?? Nu e asa complicata puntea spate.. telescoapele se prind f simplu, arcuri nu are.. ![]() Pls, alte idei ? |
--------------------
Renault
Megane Classic
2002 1.6 16V Ne mai auzim.
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Verifica urechea in care intra broasca de la capota portbagaj, si la mine face la fel, am incercat toate posibiliatile ca si tine si degeaba. Eu suspectez urechea aia, care are un mic joc axial fata/spate, din cauza uzurii unor mici bucsi de teflon...Cei de la Renault au zis ca e de la amortizoare, ca nu sunt conforme cu ce a pus fabricantul (am pus Bilstein pe gaz)...nu cred ca e de acolo.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
sans_doute |
![]()
|
![]() Asa-zis membru Group: Members Posts: 229 Joined: 29 May 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(b06fcn @ 14 Nov 2009, 10:30) Verifica urechea in care intra broasca de la capota portbagaj, si la mine face la fel, am incercat toate posibiliatile ca si tine si degeaba. Eu suspectez urechea aia, care are un mic joc axial fata/spate, din cauza uzurii unor mici bucsi de teflon...Cei de la Renault au zis ca e de la amortizoare, ca nu sunt conforme cu ce a pus fabricantul (am pus Bilstein pe gaz)...nu cred ca e de acolo. Crede ca stiu la ce te referi.. dar zgomotul este prea mare pt urechiusa aia ![]() Oricum o sa incerc, thanks ![]() |
--------------------
Renault
Megane Classic
|
|
brutus36 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 7 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut
Acelasi lucru l-am patit si eu(bataie pe spate) golit porbagaj inclusiv roata de rezerva si nimic. Am fost la service si aveam ceva rupt in interiorul amortizorului. Precizez ca am amortizoare pe gaz. BAFTA. |
--------------------
renault
megan 1.5 DIESEL
2010 break
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
Nu exista amortizoare pe gaz.
Sunt amortizoare cu ulei si amortizoare cu gaz-ulei. Gazul se foloseste pentru a reduce efectul de spumare al uleiului si pentru a creste performanta amortizorului. |
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
sans_doute |
![]()
|
Verificat, nu e urechea aia
![]() brutus, mc de info. si ce amortizoare ai acum pe spate? esti multumit? |
--------------------
Renault
Megane Classic
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
Verifica sistemul de franare. Nu stiu exact ce ai , discuri sau tamburi. Sa nu fie un zgomot din etrier/placute, iar daca ai tamburi, sabotii din interior.
Incearca sa faci o proba fara amortizoare. Alte idei nu mai am. Doar sa nu fi ramas ceva, un obiect prin masina, cazut pe undeva si pe care sa nu-l gasesti. Spor! |
--------------------
>> Renault-uri
Giant Escape M8
|
|
sans_doute |
![]()
|
Sistemul de franare chiar nu l-am verificat. E pe tamburi, am sa vad exact ce e pe acolo.
Cum adica sa fac o proba fara telescoape ![]() |
--------------------
Renault
Megane Classic
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
Simplu, le scoti si faci o tura prin cartier, nu cu viteza mare ca topaie foarte tare...sau poti sa le scoti pe rand si sa faci proba cu cate unul.
Masina se tine in partea elastica a suspensiei, amortizoarele ...amortizeaza. |
--------------------
>> Renault-uri
Giant Escape M8
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
@ sans-doute: zici ca ai verificat urechea aia, are joc la tine? Ca a mea are joc destul de mare si cand o misc sunetul metalic seamana cu zgomotele de rulare...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
sans_doute |
![]()
|
Am incercat eu ceva pe acolo.. dar la mine zgomotul e mult mai mare. Nu mi se pare sa fie din zona portbagajului, mai degraba de dedesubt.
Nu cred ca jocul exista si dupa ce se inchide, pentru se blocheaza urechea aia intr-un fel. This post has been edited by sans_doute: 17 Nov 2009, 14:18 |
--------------------
Renault
Megane Classic
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Urechea aia are doua bucsi de teflon care se uzeaza si cauzeaza zgomotul de haion cunosct si in randul Solenza/Supernova. Si amortizoarele fac zgomot, eu am patit-o cu cele de pe spate cu toate ca pareau in regula. Cel mai simplu e sa le scoti si sa mergi cu ea putin si sa vezi daca mai face, asta ca sa elimini siposibilitatea asta.
Bucsile de la urechea de prindere se pot roti in pozitia in care sunt inca bune si se fixeaza asa cu putina Picatura, dar pe rama , nu pe ureche, aceasta ramanand mobila. Asta pentru a le mai prelungi putin viata. |
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
sans_doute |
![]()
|
Posibil sa fie bucsele.. amortizoarele nu cred pt k au fost verificate si reverificate de atatea ori. Plus ca sunt si noi.
Acum daca intr-adevar sunt bucsele de la punte, nu stiu unde le gasesc. La Bras am intrebat si se vad cu tot cu brat, la vreo 700 RON bucata ![]() |
--------------------
Renault
Megane Classic
|
|
aquabluedod |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 15 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Atentie pt bataile de pe spate eu sunt patit:
daca se umbla la tampoanele de la toba finala si se inlocuiesc e posibil sa fie prea moi ,toba se lasa si teava atinge de bara torsiune dar o face numai in anumite pozitii ale masinii (viraje,frane,demaraje). Se aude exact ca si cum in mers iti bate cu un ciocan in caroserie pe spate.Eu am pus tampoanele dar de la Renault si sa asezat cum trebuie(toba)au disparut ca prin minune toate bataile spate. Uitati-va si la toba finala acolo unde trece peste bara de torsiune. Bafta |
--------------------
Renault
Talisman
2017 1.6 dCi 130 HP Intens
- B 918 NDD Renault Megane III 1.9 dCi 130HP Privilege
|
|
nicuxo |
![]()
|
am remediat si problema. bucsele de la bascula erau efectiv rupte desi le schimbasem acum 5.500 de km. dar marea mea dezamagire au fost bucsele de la bara de torsiune. erau rupte si lipseau de acolo in proportie de 75%. de aceea se auzea acel zgomot de fier pe fier. acum nu mai bate absolut deloc.
|
--------------------
renault
megane II 1,5 DCI
2006 sedan
- B 781 KTY
|
|
sans_doute |
![]()
|
de unde ai cumparat bucsele pt bara de torsiune? si cine le-a montat?
|
--------------------
Renault
Megane Classic
|
|
Dodone |
![]()
|
Am scris de nenumarate ori pe forumul asta ca daca vrei sa nu ai probleme cu piesele ce contin si cauciuc, din ansamblul de suspensie al masinii, cea mai ieftina solutie sunt piesele de origine. Degeaba pui piese mai ieftine ca tin f. putin si tot la cele originale ajungi. Dar platesti piese si manopera de doua ori, timp pierdut (la a doua montare) si nervi in plus cu caru'.
Si spun asta din proprie experienta. |
--------------------
Renault
|
sans_doute |
![]()
|
Dodone, la Bras Iasi le vand cu tot cu bratul metalic si vreau sa vad daca la toate reprezentantele este la fel.
|
--------------------
Renault
Megane Classic
|
|
nicuxo |
![]()
|
pe cele proaste le-am cumparat dintr-un magazin de piese din targ de la vitan, iar pe acestea, ultimele, le-am cumparat de la autokarma. in ambele cazuri le-am schimbat eu. nu este mare greutate.
|
--------------------
renault
megane II 1,5 DCI
2006 sedan
- B 781 KTY
|
|
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
Mi-au aparut si mie batai (tot de ciocan) in podea pe partea soferului, isi fac simtita prezenta la viraj dreapta >80 grade, viteza mica, treapta 1 sau 2.
Stiti ce ar putea fi? |
--------------------
Renault
Megane
2002 Classic Expression, 1.9 dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:11 |