VW Phaeton si VW Touareg, De ce unul se vinde prost, si celalalt bine?
![]() ![]() ![]() |
VW Phaeton si VW Touareg, De ce unul se vinde prost, si celalalt bine?
Modus |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|||
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
pentru ca al doilea e suv si nu prea avea concurenti, in timp ce in clasa limuzinelor de lux, erau deja masini cu pretentii: mercedes s-class, bmw seria 7 , hai si audi a8...
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Modus |
![]()
|
Touaregul are concurenti puternici: Range Rover, Audi Q7, Mercedes Clasa M si BMW X5 (care chiar daca in off road sunt sub Touareg sunt concurenti cu acesta), poate si Porsche Cayenne.
Nu cred ca ai dreptate aphophis. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Mie imi place la nebunie Phaeton-ul, si mi-a placut dintotdeauna, dar daca as fi avut 70.000 euro sau cat costa el nou sigur nu l-as fi cumparat. Si asa gandesc multi...
Fiecare marca are clientii ei. VW e "masina poporului" si desi pe la noi e considerata sfanta, prin alte tari e considerata o masina "normala." Se cumpara modelele Golf, Passat, etc.. pentru ca sunt la un pret corect acolo, dar cand ajungi la pret de A8, S-Klasse, etc.. nu cred ca e oricine dispus sa dea banii... Avantajul este ca din cauza vanzarilor proaste, pretul de revanzare e fenomenal. Gasesti Phaeton-uri bune si sub 20k si e ceva, avand in vedere in ce segment se plaseaza... Touaregul e SUV, cum spunea cineva, si nu e chiar atat de scump decat daca iti iei o nebunie gen W12. Are si el, un pret corect, pentru segmentul unde se plaseaza... |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
In ultimul timp am vazut destule phaeton-uri... inclusiv unul facut praf ( Fara fata ) prin berceni. si trecand pe acolo zilnic vedeam cum ii apar elemente ajungand sa fie "tzipla", "ca noua", "abia i s-a terminat rodajul".
Cand eram mai mic, discutam cu cineva ca masina asta a fost facuta sa poata fi condusa la orice tepmeratura fara probleme. Nu prea am inteles de ce...dar poate ne spune cineva daca e adevarata faza si mai multe detalii. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rtBK @ 25 Aug 2009, 10:27) Cand eram mai mic, discutam cu cineva ca masina asta a fost facuta sa poata fi condusa la orice tepmeratura fara probleme. Nu prea am inteles de ce...dar poate ne spune cineva daca e adevarata faza si mai multe detalii. Mda, si mie imi plac cele 2 modele VW, cel mai mult, chiar. Jeremy Clarkson a prezentat Phaeton intr-un episod Top Gear si l-a descris in culori foarte frumoase. Din ce spunea el, instalatia de climatizare este atat de buna incat mentine temperatura constanta foarte bine si in plus, indiferent de conditii geamurile nu se pot aburi. JC chiar a invitat o fata cu un decolteu foarte generos sa bea impreuna un ceai aburind, pe bancheta din spate... geamurile nu s-au aburit. Nu am reusit sa gasesc filmuletul pe youtube, ar fi fost mai elocvent. Phaeton este si foarte silentios si foarte bine inchegat, la viteze foarte mari ai parte de un confort deosebit. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.253 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Phaeton e o limuzina destul de luxoasa dar care nu a beneficiat de reclama destula si care are si un pret pe masura. Tuaregul a avut parte de foarte multa reclama si la noi cum se cauta suv-uri vom vedea mai multe tuareguri decat phaeton.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
Eu cred ca tine de identitatea marcii care este totusi una populara / medie / mainstream, oricum vreti sa-i spuneti. E greu sa asociezi VW cu luxul absolut pe care de regula il au limuzinele din acea categorie. Cu alte cuvinte s-au intins prea mult inafara propriei pozitionari.
|
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
eu zic ca din cauza fiabilitatii..... portbagajului....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Raspunsul e simplu: Phaeton :> faiton- in traducere libera in arhaismul moldovenesc = CARUTA!
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
daca VW Phaeton se numea Audi A8, se vindea ca painea calda...
Pentru mine ordinea masinilor din aceasta clasa ar fi: Lexus LS600hL Mercedes S-Klasse VW Phaeton |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
VW Phaeton nu a prins pentru ca forma lui a fost destul de fada ...pret mare...se dorea la pretul asta ceva cu un impact vizual mult mai mare zic eu...pacat..este o masina superba...am mers (in dreapta) cu un 5.0 V10 tedeiiii..
![]() Fratzica...eu as alege A8W12 ![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
eu zic ca patheon-ul pierde din doua motive
1.daca iti iei o limuzina, roman fiind iei o marca de fite. BMW, AUDI, JAGUAR. ETC..., ca nu degeaba la noi sunt mai multe masini ca in alte tari mai dezvoltate si mai mari ca numar de locuitori, prin care merg si ai nostri pe la cersit, capsunit, construit. 2.tuaregul merge bine pentru ca nu stim istorie automobilistica si nu suna bine un off-road adevarat ca un pajero sau patrol, si din tuareg parca te uiti la ceilalti dintr-un patheon, si totusi te uiti o idee de mai sus, ca altfel nu iti vezi de lungul nasului. CONCLUZIE, diferenta dintre cele doua o face mentalitatea si incultura fiecaruia. nu am vrut sa jignesc pe nimeni dar asta e parerea mea generala. cazurile particulare se discuta in particular. |
--------------------
REnauLT
LAguNA
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
rtBK, putina Wikipedia nu strica niciodata
QUOTE Initial development of the Phaeton, given the internal project code VW611, began with Piëch giving his engineers a list of ten parameters the car needed to fulfill. Most of these specifications were not made known to the public, but a number of them were told to automotive reporters. One of them was that the Phaeton should be capable of being driven all day at 300 kilometres per hour (186 mph) with an exterior temperature of 50 °C (122 °F) whilst maintaining the interior temperature at 22 °C (72 °F). Piëch requested this even though the Phaeton's top speed was electronically limited to 250 kilometres per hour (155.3 mph).[2] Another requirement was that the car should possess torsional rigidity of 37,000 Nm/degree. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Eh...hai sa nu ramanem cu gura cascata la orice bulshit de marketing!
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(Modus @ 25 Aug 2009, 07:56) Am si eu aceasta curiozitate, si va invit sa va dati cu parerea: de ce VW Paheton care e o masina remarcabila, se vinde atat de slab, iar Touaregul, care si el este de lux si are concurenti puternici, se vinde bine? Se vinde bine in Romania. Ca in Germania, Touaregul se vinde la fel ca Phaetonul. |
--------------------
-
-
-
|
|
Afrodita |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 73 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
cred ca tine foarte mult de relatii publice, de fapt tot ce ati motivat voi mai sus tinea de promovarea phaetonului prin modalitati ce tin de relatiile publice. din pacate se pare ca departamentul respectiv nu a fost solicitat asa cum trebuie. pe de alta parte, alti colegi au dreptate in ceea ce priveste imaginea creata de brandul vw, vw e o masina comuna, accesibila si fiabila, dar nu luxoasa, nu ofera confort sau viteza sau mai bine zis nu s-a axat pe una din aceste zone, de unde si nincrederea consumatorului. cand toyota a vrut sa vanda masini de lux a fost sfatuita sa nu le vanda sub numele toyota si sa creeze mai degraba un nou brand care sa nu aiba nimic in comun cu primul. azi la auzul marcii lexus, multora le sclipesc ochii gandindu-se la frumusetea si comfortul oferit de limuzinele specifice, la eleganta surprinsa chiar si in nume, dar putini stiu ca de fapt lexus apartine marcii toyota, masina comuna de oras.
![]() la relansarea touareg s-a facut o reclama foarte inteligenta: stiind ca oameni nu au incredere in ceea ce se spune in reclame si ca actualul rol al advertisingului e sa aminteasca oamenilor ceea ce stiau deja, mai adaugi si un accent englez care da senzatia de eleganta si ai reteta perfecta. "stii deja ca poate toate astea asa ca de ce sa mai murdarim frumusetea asta de masina?" ![]() |
--------------------
Renault
Megane I
1996 1.6
- DYD when in doubt google it!
i tend to make mistakes when learning something new. then again, who doesn't? |
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Mie unul chiar imi place mult Phaetonul,care insa nu a avut prea mare succes din aceleasi motive pentru ca si Velsatisul.
Cu privire la Lexus,niciodata nu mi-au placut.Numai cand ma gandesc la faptul cum copiau pe fata la debutul marcii designul modelelor mercedes!Ca sunt fiabile si acum arata bine,asta e alta treaba! This post has been edited by Catalinmodena: 26 Aug 2009, 12:28 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Afrodita |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 73 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
ma rog, eu am dat un exemplu. la fel a fost si cu infiniti, marca a nissan si asa mai departe
![]() |
--------------------
Renault
Megane I
1996 1.6
- DYD when in doubt google it!
i tend to make mistakes when learning something new. then again, who doesn't? |
|
Modus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
da, sunt niste uratenii
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
mai demult pe discovery a fost o emisiune cu top 10 masini de lux sau ceva de genu'. si phaeton era prin top p-acolo. se spunea despre el ca este o masina cu exterior de vw si interior de bentley. la propriu. adica un procent insemnat din interiorul phaetonului (ceasuri, scaune, consola, fete usi...etc) se regasea pe nu stiu ce model de bentley. la fel si motorizarea. oricum supermasina. design simplu su curat. nu iese prin nimic in evidenta. poate chiar d-asta n-are asa mare succes pe la noi. vazut asa in fuga sau de la distanta, seamana prea mult cu vechiul passat.
si un raspuns dat pe alt forum, care lamureste de ce phaetonul se vinde prost: "I like Phaeton, but they really had to remove the VW badge from it and leave it as just Phaeton. Rich people (si aici adaug io: cocalarii de pe la noi) don't buy cars for driving, they buy them for the prestige - "What do you drive? - Mercedes, you? Volkswagen... wrong name for the 70,000 car" This post has been edited by cristib: 27 Aug 2009, 09:12 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Modus |
![]()
|
Atunci ce pot sa zic? Pacat de Phaeton ca este un insucces comercial din cauza snobismului. Pana la urma si la VelSatis situatia este aceeasi. Masina ofera un confort interior si un lux demne de segmentul E din care face parte, dar cred ca si daca nu ar fi avut un design exterior banal (tipic rivalilor sai germani) tot nu s-ar fi vandut mult mai bine.
This post has been edited by Modus: 27 Aug 2009, 15:56 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
A l e x |
![]()
|
Foarte bine scris in post-ul citat de Cristi, dar nu e vorba numai de cocalari... Voi daca ati avea 70.000 buget pentru o masina, v-ati lua Phaeton?
Vel Satisul si el sufera din cauza marcii, pentru ca nimeni nu vrea "lux" de la Renault si nimeni nu e dispus sa plateasca prea mult pentru o masina Renault. Dar Vel Satisul mai are o problema. E urat cu spumeeeeee |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Modus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
A l e x |
![]()
|
Poate, dar foarte putini...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
si lu Sarcozi ii place......
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
tudor. |
![]()
|
![]() satisfied renault owner Group: Members Posts: 132 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu a avut succes din cauza faptului ca e VW. E sigur asta.
Nu am condus Phaeton, dar sunt convins ca feel-ul este de A8. Touareg-ul are succes pentru ca este printre cele mai ieftine suv-uri mari. Land Rover Discovery/RR Sport, Bmw X5, Volvo XC90, si altele sunt mult mai scumpe. |
--------------------
Renault/Volvo/BMW
Clio III/S40/X5
2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Phaetonul arata perfect din punctul meu de vedere, nu as schimba nimic la el(poate pretul
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 00:32 |