Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ce are laguna mea?, am verificat tot si nu-i gasesc buba...

PMG_tr
post 20 Aug 2009, 19:19
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Turnu Magurele

Salutare, vin si eu cu o problema careia nu-i gasesc rezolvare, cu aproximativ 6 luni in urma am schimbat capete bara plus bielete de directie, apoi masina a mers perfect, insa de ceva timp incoace tot simt un cloncanit la roti in fata, la denivelari mici, iar cand dau marsalier usor si apoi calc fran normal simt un sunet ciudat ca un cloncanit sau uneori ceva de genul "tanc.." am fost cu ea la service si mi-au verivicat capetele de bara, la bascula au spus ca e totul ok...de la ce sa fie ca ma dispera rau, cei de la service spun ca mi se pare mie, ca e totul in regula,dar nu e asa...ajutati-ma va rog..

--------------------
Renault Laguna 2 1,9 DCI 74kw 2003 expresion - TR-04-CWY
NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Manuel
post 20 Aug 2009, 19:26
Post #2

Membru autentic

From: VASLUI

Tampon motor sau caseta de directie. Mai plauzibil mi se pare tamponul.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
ViperRS
post 20 Aug 2009, 20:10
Post #3

Membru autentic

From: Cluj Napoca

flanse rulmenti? mai ales la denivelari mici ar trebui verificate

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
+
PMG_tr
post 20 Aug 2009, 20:29
Post #4

Membru autentic

flansele de la rulmenti de la telescoape?
nu le-am schimbat dar am schimbat rulmentii, flansele nu aveau nimic, iar legat de acel tampon motor...eu nu am nici o trepidatie la motor...e undeva la roti...

--------------------
+
gruita2005
post 20 Aug 2009, 20:39
Post #5

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

Iti spun eu ce este: bucse bara stabilizatoare. Daca vrei sa sti sigur incearca asa: bagi mana pe langa distributie si ajungi la bara stabilizatoare si trage de ea si vezi daca mai "clancane". Cu masina ridicata pe elevator nu poti afla pentru ca rotile se lasa din greutate in jos si nu mai au joc bucsele. Daca alea sunt de vina, vezi ca are Silviu la bursa ieftine la 30 de lei/buc parca. Eu am dat 270 lei pe doua bucati de cauciuc plange.gif
Bafta si sa ne spui ce a fost ok?

--------------------
Ford Mondeo II 1997, 1.6 16V, 90CP - MM 05 PMD
+
barbu_marius12
post 24 Aug 2009, 23:35
Post #6

Membru incepator

Iti dau un pont in caz ca sunt bucsile de la bara stab ca sa nu dai atatia bani pe ele.Exista un magazin in bucuresti care vinde bucsile astea cu 15 ron buc.Cine vrea nr de tel sa imi zica ca il dau cu cea mai mare placere.

--------------------
renault laguna 2 renault laguna 2 2002 Autentiq - ag-06-rdd
+
andu911
post 24 Aug 2009, 23:38
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

mie poti sa-mi zici si adresa, ca-s din Bucuresti. biggrin.gif

--------------------
- - -
+
R-NOS
post 25 Aug 2009, 02:34
Post #8

Membru

si mie biggrin.gif

--------------------
renău laguna d'aia inițială... :P 2007
butelcă de 2 litri dizăl si 150 ponei nărăvași
+
matrix67b
post 25 Aug 2009, 07:26
Post #9

Membru autentic

From: Targu-Jiu

QUOTE(PMG_tr @ 20 Aug 2009, 21:29)
flansele de la rulmenti de la telescoape?
nu le-am schimbat dar am schimbat rulmentii, flansele nu aveau nimic, iar legat de acel tampon motor...eu nu am nici o trepidatie la motor...e undeva la roti...
*

Esti sigur ca ai studiat flansele cu atentie? Cauciucul lor incepe sa crape intr-o zona ceva mai putin vizibila. Dar astea ar trebui sa se auda la denivelari ceva mai mari.
Verifica iarasi, zona etrierilor: placutele sa nu aiba joc in etrier, strangerea etrierilor, etc. Cloncanitul acela care se aude cand franezi la mers inapoi, cel mai probabil este de la frane si mi-aduc aminte ca mai multi au avut probleme la placutele de pe spate . Eventual sa asculti mai cu atentie daca acel cloncanit se aude pe fata sau spate .Deschide geamul sau mai bine pune pe cineva sa asculte de la exterior , cand dai inapoi.
Este posibil ca asta sa fie o cauza comuna cu zgomotul ce se aude in mers. Daca nu ai verificat bucsile la bara stabilizatoare, o poti face si uitandu-te cu o lanterna si daca ti se pare ceva in neregula treci la o verificare mai minutioasa.
Daca acel troncanit il simti si in volan este foarte probabil sa fie caseta de directie, mai precis sa aiba uzura la bucsa pe partea dreapta. Cu toate ca multi spun ca aceste casete sunt foarte rezistente eu zic sa iei in calcul si asta. Dar, atentie, eventualul joc se poate vedea cel mai bine demontand capul de bara pe partea dreapta ,cu masina pe elevator sau mai bine pe canal.

This post has been edited by matrix67b: 25 Aug 2009, 07:30

--------------------
Renault Laguna 2 / Privilege 2003 1,9dci /120cp
+
byby
post 25 Aug 2009, 07:28
Post #10

Membru autentic

From: IASI

Verifica si pivotii, dar pentru asta e bine sa fie desfacut si scos din fuzeta, pentru ca altfel nu iti dai seama. Iti spune unul care a patit asa ceva, si nu stia de unde e bataia. Am schimbat de pomana amotizoarele si flansele cu rulmenti din aceasta cauza, si era un amarat de pivot.

--------------------
Renault Laguna 2003 1,9 dci Privilege
+
matrix67b
post 25 Aug 2009, 07:39
Post #11

Membru autentic

From: Targu-Jiu

Eu n-am pomenit de pivoti pt ca banuiesc ca ai facut-o deja sau n-ai facut-o cum trebuie, asa cum spune byby.
Daca te hotarasti sa desfaci pivotul eu te sfatuiesc sa comprimi arcul si sa-l mentii asa cat timp lucrezi pt ca altfel risti sa distrugi filetul la pivot.

--------------------
Renault Laguna 2 / Privilege 2003 1,9dci /120cp
+
dominy
post 25 Aug 2009, 10:05
Post #12

Membru autentic

eu aveam un zgomot la plecarea de pe loc si la franare .. am crezut ca e planetara, caseta directie etc... surpriza era un surub foarte putin desfacut la unul din brate, am dat surubul jos am pus alta saiba (saiba este una mai deosebita ) si am scapat de zgomot

--------------------
renault laguna 2 2002 dci 120 hp - GL 22 DOM
+
barbu_marius12
post 25 Aug 2009, 12:34
Post #13

Membru incepator

Adresa nu o stiu dar va dau un nr de tel:0212100031.Suna-ti acolo si le spuneti ce masina e sau mai bine daca sunte-ti din bucuresti va duceti direct acolo.bafta

--------------------
renault laguna 2 renault laguna 2 2002 Autentiq - ag-06-rdd
+
audiofilu'
post 25 Aug 2009, 12:40
Post #14

Membru autentic

ia vezi,nu pleaca zgomotul de bucsa coloanei de directie?
ca sa testezi acea bucsa nu trebuie decit sa tragi de coloana volanului,deasupra pedalierului in sens TRANSVERSAL.
daca se simte un usor joc atunci esti in echipa cu mine,si eu il am dar nu ma deranjeaza in mod deosebit...bine ca nu este caseta sa bara stabilizatoare.
si eu am fost de nenumarate ori la service si pina la urma m-am scirbit si m-am dus la un particular care in 5 minute a verificat toate articulatiile posibile si mi-a dat si dovada:am simtit cu minuta mea jocul;se mai numeste bucsa mitraliera in limbaj "mecanic".Din pacate,se schimba toata coloana de directie si e cam scumpa.
Ia incearca si posteaza raspunsul aici.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
victor cristian
post 25 Aug 2009, 18:54
Post #15

Membru autentic

From: Bucuresti

incearca sa franezi foarte usor mergand pe acel drum cu denivelari si daca dispare cloncanitul inseamna ca este de la etriere.am mai intalnit acest fenomen la wv caddy si erau suportii etrierelor prea uzati

--------------------
renault LagunaII 1.8,16v 2003limousine
+
conzerva
post 25 Aug 2009, 22:20
Post #16

Membru autentic

From: Oradea

la fel am patit si eu, la denivelari se auze o bataie infundata, la service mi-a zis ca e de la caseta si mi-au mai zis ca bucsile de la capatul de bara si de la bieletele antirului sunt uzate.............. am schimbat tot mai putin caseta si nimica........... apoi mi-a recomandat cineva sa schimb flansa amortizor, la prima vedere parea ok dar cauciucul acela era rupt vre-o 3cm, nu se vedea bine cei drept, dar l-am schimbat si acuma e ok biggrin.gif ..............vez si tu mai verifica odata flansa

--------------------
Renault Laguna2 1,9dci 2002 Privilege 120CP - BH 86 VSY
+
gruita2005
post 26 Aug 2009, 08:21
Post #17

Membru de la Baia Mare

Bine, bine dar noi tot dam solutii de aflare a problemei si D-l PMG_Tr nu ne-a dar nici un raspuns. Si sunt foarte curios ce probleme avea biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
+
PMG_tr
post 27 Aug 2009, 16:17
Post #18

Membru autentic

he he, imi pare rau ca nu am mai putut intra,dar am fost si eu in concediu,a mers masina brici, ca deh...la drum intins nu se aude cloncanitul.. infine, de la etriere nu este, pt ca eu le-am desfacut, probat tot, e in regula, de la coloana am incercat, nu simt nimic, sa vad cum fac sa ma uit la bucsile de la bara stabilizatoare, am ajuns ieri insa sunt foarte racit, verific si va anunt...daca nu e nici de la alea..imi bag..eu nu stiu ce sa-i mai fac, ma las pagubas si merg numai cu muzica tare, va multumesc

--------------------
+
andu911
post 27 Aug 2009, 19:33
Post #19

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Eu merg pe coloana de directie. biggrin.gif
Cred ca am aceeasi problema ca si tine... cloncane la denivelari mici, in viraje.

Incepuse sa faca urat si cand treceam prin denivelari cu volanul drept, dar i-am dat de cap ca-i din coloana si am reusit sa izolez zgomotul. Am ramas doar cu virajele. biggrin.gif

Nu pream cum s-o repar ca-i capsulata...

This post has been edited by andu911: 27 Aug 2009, 19:34

--------------------
- - -
+
gruita2005
post 28 Aug 2009, 07:48
Post #20

Membru de la Baia Mare

Bucsile bara le poti verifica simplu de tot, deschizi capota si bagi mana pe langa distributie si o sa dai de o bara de otel de 22 mm care face un "U" acolo. Tragi de ea si daca se misca sau se aude vreun zgomot pe la mijlocul masinii atunci alea sunt. Bafta!

--------------------
+
PMG_tr
post 28 Aug 2009, 11:28
Post #21

Membru autentic

ufff..ca abia astept sa-mi revin sa ies din casa ca nu mai pot, noroc ca pe forum trebuie sa scriu ca de vb nu pot deloc, deci daca nu-i de la bucsi bara stabilizatoare treb sa fie de la coloana, aia nu-i cam scumpa?.. tin sa mentionez ca zgomotul ala urat il simt ma ales la trecere cu cale ferata..indiferent ca-s rotile virate sau nu...parca am un opritor asa..in fine..sa vad ce rezolv si va anunt, multam

--------------------
+
byby
post 28 Aug 2009, 12:06
Post #22

Membru autentic

Colegu', ai citit ce ti-am scris mai sus? Verifica pivotii , dar in mod temeinic. S-a mai discutat de aceste cloncanituri de care nimeni isi dadea seama de unde e pana nu au scos pivotul din portfuzeta. Mergi la un service sa iti verifice pivotii asa cum ti-am zis.

--------------------
+
ccv81
post 28 Aug 2009, 17:10
Post #23

intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!!

From: Botosani

la mine un set de pivoti m-au tinut doar 10000km.du-te la un itp si roaga-i sa-ti verifice daca ai batai sau jocuri.eu asa am procedat in cazul pivotilor deoarece erau schimbati si eu aveam batai.e o parere.bafta

--------------------
renault laguna2 2003 EXPRESSION 79kw 107cp - BT 01 XUA
Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
+
PMG_tr
post 28 Aug 2009, 17:41
Post #24

Membru autentic

acum 2 saptamani am facut itp-ul si chiar l-am intrebat pe ala de pivoti si mi-a zis ca nu au nimic... p.s. am tras si de bara stabilizatoare si nu se aude nimic...mai ramane chestia cu coloana cum a zis andu, numai ca nu prea imi dau seama cum sa verific..

--------------------
+
ccv81
post 29 Aug 2009, 07:21
Post #25

intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!!

From: Botosani

mai icearca sa verifici bieletele antiruliu.sunt foarte pacatoase si alea,sau daca nu,vezi sa nu se fi dus bucsile bascula alea din spate.se duc cel mai repede.si eu am o bataie si stiu ca e de la bucsi.le-am schimbat o data, dar tot slabe.avem in botosani niste strazi,ca nici la dusmani nu le doresc sa circule zilnic pe aici.mai rau ca la tara. radmasa.gif

--------------------
renault laguna2 2003 EXPRESSION 79kw 107cp - BT 01 XUA
Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
+
PMG_tr
post 29 Aug 2009, 10:40
Post #26

Membru autentic

bieletele antiruliu le-am vrificat, k initial si eu tot pe ele le banuiam, insa sunt ok, de bu8csa aia inferioara...nu stiu ce sa zic ca m-am uitat atunci la ea...dar nu prea am putut sa-mi dau seama prea mult, cert e ca zgomot nu facea, rupta nu era..dar nici prea bine nu arata..ce sa mai pe 8 intru in concediu si ma duc cu ea la priceputii aia de la reno sa vad ei ce parere au..

--------------------
+
conzerva
post 29 Aug 2009, 10:55
Post #27

Membru autentic

From: Oradea

daca ai timp sa mai verifici inca odata flansa amortizor, nu-ti ia mult timp............ mai incearca inca odata..........

--------------------
Renault Laguna2 1,9dci 2002 Privilege 120CP - BH 86 VSY
+
PMG_tr
post 30 Aug 2009, 07:06
Post #28

Membru autentic

ok, va multumesc mult, trebuie s-o rezolv eu, va tin la curent, respect

--------------------
+
byby
post 31 Aug 2009, 09:48
Post #29

Membru autentic

Referitor la ce ti-am spus cu pivotii: Si eu facusem ITP -ul si l-am rugat pe tipul de acolo sa o chinuie si sa imi spuna exact ce are pt ca auzeam zgomotul ala si nu stiam de unde vine. Mi-a spus ca totul e ok. Dupa aia am citit pe forum ca un coleg a desfacut piulita si a scos pivotul din portfuzeta, si abia atunci a vazut ca e stricat. La fel a fost si la mine, cu masina pe roti si pe elevator nu avea pivotul joc deloc, dar cand l-am lasat liber umbla de nebun.

--------------------
+
dondan
post 1 Sep 2009, 13:11
Post #30

Membru autentic

From: oradea

salutari.daca nu sunt uzate bucsile sau bara stabilizatoare m-ai uitate sus la iesirea din caseta de directie sunt tijele alea doua in care vin infiletate capetele de bara.
pune pe cineva sa miste volanul stanga,dreapta scurt si rapid si tu tine mana pe tijele alea.
daca simti ca au joc alea sunt cu siguranta.atunci trebuie sa desfaci burdufurile de la caseta si sa le schimbi.
ele au inspre capetele de la caseta doua sfere si acolo se produce uzura.si de acolo se aude bataia la gropi mici,sau la denivelari.

--------------------
Renault Laguna 2 Laguna 2 privilege estate 2005 - BH 70 DON
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 13:59
Dacia