Vinul, Ce sa luam si de ce sa ne ferim
![]() ![]() ![]() |
Vinul, Ce sa luam si de ce sa ne ferim
L!nuX |
![]()
|
||
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|||
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu beau decat vin alb sec sau demisec (am ceva probleme cu stomacul si nu ma prea impac cu vinul rosu, imi da arsuri).
Nu sunt un fin cunoscator, dar in general prefer Jidvei. Ceea ce beau in mod uzual este Sauvignon Blanc demisec. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Pacat ca nu poti bea decat vin alb. Eu prefer vinul rosu si cel mai tare si mai tare imi place feteasca neagra dar sa fie sec si macar de 13 grade. Private Reserve de la astia de la Dealu Mare (Halewood) mi se pare o alegere cu care nu dai gres.
A lucrat pentru ei Aurelia Visinescu dar acum si-a facut firma si scoate vinuri bune....de Sahateni, tot in zona Prahova. Mai sunt de cautat vinurile de la Ceptura (dupa gustul meu) Vin varsat eu am luat de la Pusca si mai des de la o crama de pe langa Iancului..pe Mihai Bravu. Aveau vinuri de la Vanju Mare si erau destul de bune. Nu am mai fost de ceva vreme acolo, sper sa mai functioneze. Am o nelamurire...de ce in titlul topicului e scris "vin-ul"? |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
Grasa de cotnari (dulce , e desert ) iz
![]() |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 422 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Sfrijita ca o Sfanta Vineri,
Mi-a spus o baba: - La romani, Babeasca - place mult la tineri, Pe cand Feteasca - la batrani! ( Pastorel Teodoreanu ) Cam asa e, in tinerete iti plac vinurile mai dulci, mai tarziu descoperi gustul vinurilor mai seci. Din experienta mea: vinuri transilvane - Jidvei ( Sauvignon blanc, ca si colegului clr, Gewurtz Traminer ), Recas - cam toate, vinuri albe demiseci sau seci, nu prea acide, potrivite la drum lung Cotnari toate cele 4 originale Grasa, Tamaioasa, Feteasca si Francusa primele doua dulci, celelalte mai seci Busuioaca de Bohotin - numai de Husi Murfatlar vinuri rosii Cabernet si Merlot si o delicatesa - de cursa lunga - Lacrima lui Ovidiu Personal nu prea imi plac vinurile din Vrancea, Muntenia ( in special Tohani ) si Oltenia, desi cele sub marca Beciul Domnesc merg ( mi se par prea acide ). Cat despre ce vin la ce mancare merge - e o intreaga literatura - vezi cartile regretatului Radu Anton Roman La limita off topicului, dar e vorba tot de produse din vin - singurele coniacuri romanesti care "se merita" - Zaraza de Murfatlar si cel de Jidvei Cat despre sprit - cunoscatorii in ale vinului il considera o barbarie Ca sa inchei - cele cinci calitati ale vinului, dupa Fanus Neagu: 1. Sa fie alb 2. Sa fie sec 3. Sa fie rece 4. Sa fie mult 5. Sa fie gratis ![]() |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e
05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308VT
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Nu stiu cat de in afara subiectului sunt, dar ma risc
![]() Wine with a Fly A dinner party of different nationalities had arrived at a restaurant. They each ordered a glass of wine, but when the wine arrived they noticed that each of the glasses had a fly in it. * The Swede demanded to have new wine in the same glass. * The Englishman demanded to have new wine in a new glass. * The Finn picked the fly out of the wine and drank the wine. * The Russian drank the wine, fly and all. * The Chinese ate the fly but left the wine. * The Jew caught the fly and sold it to the Chinese. * The ROMANIAN drank two thirds of the wine and then demanded to have new wine. * The Norwegian took the fly and went off to fish for cod. * The Irishman ground the fly and mixed it in the wine, which he then donated to the Englishman. * The American sued the restaurant and claimed for a 65 million dollar compensation for mental suffering. * The Scotsman grabbed the fly by the throat and roared: 'Now spit out all that you swallowed!!' L!nux, sper sa nu ma judeci prea aspru. ![]() Imi place vinul din partea deluroasa a Buzaului, Breaza Pietroasele. Pentru cine a avut sansa sa bea vin de acolo, facut de om acasa, stie despre ce este vorba. Ca si vinuri comerciale nu recomand nimanui sa bea vinuri italiene, sunt cele mai nasoale. |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
ceva fineturi autohtone pentru ocazii la preturi decente daca stiti
![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 422 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Putin mai scump, dar de buna calitate, merge si la o ocazie mai deosebita Jidvei
La un pret mai mic - Cotnari Pretul la un vin cat de cat de calitate intre 10 si 20 de lei sticla Atentie la holograme - sunt de preferat sa fie pe etichete! |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e
05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308VT
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
tiberiu27, ai incercat Tamaioasa Romaneasca de Cotnari ? e mult mai aromata, il consider cel mai bun vin dulce alb de la noi. Lacrima lui Ovidiu 5/12 ani, excelent desert.
Vin alb sec folossc doar la gatit, excelent in sos vnatoresc, fripturi... |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
L!nuX |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
cand am vazut VIN-ul am crezut ca-i vorba de VIN daca tot suntem pe reno.ro.
L!nuX cere si tu sa-ti modifice 'titl-ul' L.E. vad ca s-a schimbat titlul si revin la subiect: De cand am baut vinuri de prin franta, italia si africa de sud nu ma mai atrage nici un fel de vin romanesc. Le tot incerc dar oricat de scumpa ar fi sticla tot imi da impresia de esenta de struguri alcoolizata. This post has been edited by murfi: 7 Aug 2009, 13:59 |
-------------------- |
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Eu prefer vinurile albi seci sau, eventual, demiseci.
Cel mai mult imi place, de departe, Francusa de Cotnari. O bunatate!!! ![]() Fiind din Iasi, mai "halesc" si cate o Fetasca Regala sau Aligote, ambele de Bucium, de la crama. Si mai este o combinatie buna la Bucium: Feteasca Regala sau Aligote (sec) 70%+Muscat Otonel (dulce) 30% = un demisec foarte bun Spre rusinea mea la Cotnari la crame nu am ajuns inca si tot imi propun de ceva vreme. Fac si ei un demisec bun din Tamaioasa, Francusa, Feteasca si Grasa pe care il gasiti si la sticla imbuteliata: Dealul Catalina, dar la crama experimentezi altfel combinatiile astea ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
Geox16v |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
Cine stie ce e cu sulfitii? Scrie pe unele etichete ''contine sulfiti'' La ce se refera, sunt ceva conservanti ptr vinuri mai nasoale facute din concentrat sau sunt ceva aditivi alimentari care dau gust?
|
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Sunt folositi ca antioxidanti ...cica sunt continuti in mod natural in strugure. Omul adauga un plus
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Am si eu o curiozitate ca vad ca vorbiti doar de sticlele de 0,75 l. Vinurile in sticla de sticla de 1,5 l sunt baubile ?
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
@murfi: vinurile din Africa de Sud -
![]() ![]() La mare cautare in tarile "exotice" este Feteasca Regala. Nu cred ca exista situatie in care sa dai gres cu ea. O sticla ajunge la 12 Euroi fara taxe, este unul din cele mai scumpe vinuri in magazinele de specialitate. Dar, simtul meu gustativ imi spune ca e ceva schimbat la el cand pleaca la export ![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Pot garanta si pentru vinurile din Australia...
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Asa mai sunt si vinuri de prin america latina, chile fiind un mare exportator de vinuri. Acum sa nu credeti ca orice vin cu eticheta frantuzeasca sau de alta natie este bun. Din pacate majoritatea celor importate la noi sunt mediocre si costa cat nu fac. Vin bun am mai baut in spania si california. Si nemtii au cateva vinuri bune, albe si seci.
This post has been edited by murfi: 7 Aug 2009, 16:15 |
-------------------- |
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
@Geox16v:
Toate vinurile (ma refer aici la soiurile nobile) contin sulfiti. Unii producatori scriu asta pe eticheta, altii nu se mai obosesc... Sulfitii provin atat din struguri (in urma tratamentelor aplicate - stropirile impotriva manei vitei de vie), cat si din procesul de vinificatie (tratamentele pentru accelerarea limpezirii si mai ales cele impotriva otetirii). Chiar si vinurile care nu sunt din soiuri nobile (hibrizii gen capsunica, zaibar, terasa etc.) tot contin sulfiti - de ex. de la pregatirea butoaielor prin afumarea cu un fitil de... (ati ghicit) sulf. Asa ca fiti sanatosi, bucurati-va alaturi de cei dragi cu un vin bun, dar cu masura (nu din cauza sulfitilor... ci din cauza alcoolului...) |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pot recomanda calduros Feteasca Neagra Special Reserve de la Prahova Valley. De asemenea, este interesant Vinul Cavalerului (desi e combinatie intre 2 soiuri), Castel Bolovanu si Printul Mircea.
Dintre vinurile albe - Feteasca Regala (Jidvei). In ultima vreme am gasit ca fiind foarte bune vinurile rosii de Chile. Un pic mai scumpe, dar nu exagerat, 20-30 RON. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Profund dezamagit de vinurile Domeniul Coroanei. UN pret mare ce vine a doua zi dimineata cu durere de cap....
|
--------------------
Sedan
Negru
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
ca vin de import iti recomand vinul de porto: Tawny Porto de la una din firmele: Offley, Porto Cruz, sau Ferreira. E foarte tare (mai tare decat un Martini de exemplu) in jur de 21 de grade. e dulce si foarte aromat. Nu merge baut dupa masa, doar inainte ca aperitiv, si neaparat in cantitati mici
![]() autohtone: Domeniul coroanei - Segarcea => cel mai bun dupa parerea mea. LE: radu: durerea de cap vine oricum ![]() This post has been edited by ipiq: 9 Aug 2009, 18:35 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Vinuri bune sunt si alea de Purcari
![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
Ianuarie 2008 / LMSE
- B-81-LXV iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
DrK |
![]()
|
ipiq: nu vine ma durerea de cap oricum. Am baut murfatlar si n`am avut nimic. Aceeasi cantitate, aceeasi culoare
![]() |
--------------------
Sedan
Negru
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Prefer Pinot Noir de la Murfatlar, Busuioaca de Bohotin de Husi, Tamaioasa Romaneasca de Cotnari, si Lacrima lui Ovidiu. De obicei prefer vinurile dulci/demidulci, dar sunt sigur ca cei ce au o pasiune in alegerea unui vin de calitate stiu ca cele mai "naturale" sunt vinurile seci, fara adaos de zahar. Personal nu cred ca vinurile imbuteliate de pe piata sunt 100% naturale, ci cred ca un vin in care poti avea incredere din acest punct de vedere este cel invechit in pivnita/barul propriu mai multi ani, timp in care nu schimba starea de limpezime si gustul, pe fundul sticlei nefiind depuneri "de matreata".
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Radule, mie chiar imi place Domeniile Coroanei! Sauvignon Blanc mi se pare foarte bun! Acum, stii cum e! Orice vin, indiferent cat de curat e daca bei cu galeata te doare tavanul!:)
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Un alb sec pe care il beau intotdeauna cu placere: Grüner Veltliner...
Si poate o sa surprind afirmand ca si intre vinurile ordinare / ieftine de masa / taranesti facute de italieni gasesti uneori chiar exemplare bunicele... This post has been edited by Vio: 10 Aug 2009, 15:10 |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
DrK |
![]()
|
Da ma... Am baut si eu Sauvignon Blanc de la DC si nu am avut probleme. Vinul rosu de la ei mi-a dat cateva duredi de cap... A doua seara am baut un vin bulgaresc si nu am avut probleme
![]() |
--------------------
Sedan
Negru
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Incep cu o rugaminte: daca spuneti un vin care nu e larg raspandit pe piata romaneasca, spuneti si de unde il cumparati.
Vio, mutam de pont, am sa il incerc. De fiecare data cand sunt in Austria/ Germania cer la nimereala, sec sa fie, ca nu le cunosc de nici un fel. Preferintele mele: 1. rosu SEC. Prefer Merlot Prince Mircea. 2. alb SEC. Prefer: Pouilly Fumé, este un vin frantuzesc care se gaseste si la noi la Carrefour. Eu am aflat de el in Elvetia (partea franceza), mi-a placut foarte mult si am fost surprins sa il gasesc si la noi. Oricum, prefer 1 pahar de vin sec si bun (chiar daca e scump), decat 1 sticla de vin mediocru. Decat sa beau o sticla si sa ma fure alcoolul, prefer sa beau un pahar, care sa ma bucure si pe care sa il tin minte pana a 2-a zi si poate mai mult. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Recas nu bea nimeni?sau este porcarie pt gusturile nobile de aici
![]() Vin din Africa de Sud nu o sa beau si nici macar nu o sa incerc... Radu...cand ai zis ''Am baut si eu Sauvignon Blanc de la DC''' prima data m-am gandit la Depozitu' de Calculatoare.. ![]() This post has been edited by MHY: 10 Aug 2009, 22:06 |
--------------------
------
------
------
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:06 |