Povestea leului de 4,2 ani, urmeaza oare povestea leului de 4,5 ?
![]() ![]() ![]() |
Povestea leului de 4,2 ani, urmeaza oare povestea leului de 4,5 ?
dragos_alx |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 470 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Megane 2 CC
Privilege 1,5Dci/Logan Ambition/Kia Sportage CRDI
2009 / 2006 / 2011
- B 727 X D X Megane cu Car Pc si Internet inside :) GPS IGO 2014, harta 3D in relief cu ecran de 7"
|
|||
mondeo.ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 27 November 08 ![]() |
Traim intr-o tara de c-c-t,asta e.Bancile te fura,statul de fura,magazinele te fura,...
Sper sa mai apuc in viitorul mai apropiat sa-mi permit macar o masina noua,ca si-asa n-avem prea multe motive in viata sa ne bucuram. Cum dracu' e posibil sa platesti la o masina de ~25.000e,anual ~1.800-2.000e taxe,asigurari si impozit. Daca mai adaugam si o taxa de inmatriculare 'grasa',care la un motor de 2.5 nu e mica deloc,atunci deja te gandesti sa-ti cumperi o pusca si-un pistol, sa te razbuni pe acei nesimtiti pe care ii cunoastem cu totii. Sa ne gandim si la faptul ca noi,in general,avem castiguri mici si in momentul in care ne cumparam o masina,ne confruntam cu o scadere automata a valorii masinii e suficient sa iesi pe poarta dealer-ului si deja 2-3.000e sunt pe p-^-la.Asta inca ar mai fi acceptabil,dar taxele te omoara. EURO,a ajuns la 4,2 lei.Va inchipuiti cat costa o masina noua in momentu' defata? Cativa destepti vor sa ne bage Loganul pe gat,dar la mine nu tine!Se plang ca fabrica trebuie inchisa ca nu au vanzari.Asta este,se intampla si la case mai mari. Eu sunt curios cati si-ar cumpara Dacia,daca ar avea fonduri cel putin ptr. un Renault. Romanu' e furat si la pompa.Dupa ce ca platim preturi umflate artificial,mai e si posibil sa platesti mai mult decat ai alimentat,ca doar scrie pe pompa.In ciuda faptului ca platim exagerat de mult,motorina din RO tot proasta e.Mai nou avem (tineti-va bine!) motorina EURO 5 ![]() Unde ati mai vazut sa platiti ptr. un credit de nevoi personale,rate care cumulativ valoreaza 3xcreditul cerut.Eu am de platit 4.100 ron anual+dobanda,taxe de administrare,etc.La inceput plateam 750 Ron/luna.De cand cu criza asta,platesc chiar si 1.100 Ron! ![]() |
--------------------
Ford/Dacia
Mondeo/1300
'04 5usi Ghia 2.0TDCi/'83 pt.exp.
- TM 87 KUN/TM 08 SWY
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
la cum merg treburile, o sa ajunga euro la 5 lei rapid. si asta ptr ca leul nu e sustinut de nimic. economia e prastie iar leutul o sa se duca-n cap ca un saritor de la trambulina.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
davincu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 20 September 07 From: Timisoara ![]() |
Mondeo...Omule si eu am un magazin si pot sa jur ca nu fur pe nimeni. Dimpotriva , am dat pe datorie si n-am mai vazut banii inapoi. Pretul din raft e pretul la casa . Incerc sa fiu mai mult decat cinstit ca sa-mi tin clientii ca din asta traiesc.
Sunt convins ca la fel ca mine sunt majoritatea comerciantilor ! Cu toate astea iti inteleg necazul ca si eu traiesc tot in Romania . |
--------------------
renault 5
gts benzina
1985
- TM 03 TIJ
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
500 ron pe luna in plus la cele 2 rate pe care le am. Singura economie este la benzina care era 4 lei acum ceva timp.
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
mondeo.ro |
![]()
|
@davincu,nu m-am referit neapart la magazine,ci mai mult la Shoppingcenter,ca doar de astea are nevoie romanu'.Sunt multe cazuri cand se vand produse expirate
si reambalate si chiar si scumpite,adaptate la preturile actuale. Hai sa-ti povestesc ceva.Iti aduci aminte de ultima promotie la Pepsi?,cea cu paharele,care le primeai gratuit,daca luai pachet cu 2 sticle?..Ei,sa vezi tu comercianti isteti la un Shoppingcenter din Timisoara(nu vreau sa dau numele), care au dezlipit acele pahare si le vindeau cu 1Ron/buc,in acelasi magazin.Asta cum se numeste daca nu 'furt pe fata'? ![]() ![]() |
--------------------
Ford/Dacia
Mondeo/1300
- TM 87 KUN/TM 08 SWY
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
davincu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 20 September 07 From: Timisoara ![]() |
mondeo@ Inteleg ca nu ai nimic cu mine personal si desigur nici eu cu tine.
Hai sa-ti povestesc si eu : referitor la produse cu probleme , am vazut la TV circ pe motiv ca mazare din conserva era cu viermi. -Eu o am cu acte care-i atesta calitatea si e in termen . Nu stiu ce-i in cutia de tabla . Daca vii cu ea inapoi iti returnez banii si scuze ! Retrag marfa !- La TV inchizitie cu Piedone . L-au amendat pe comerciant . N-am inteles de ce ! La shoppingcenter -probabil acelasi ca suntem Timisoreni- un pret pe raft si altul la casa . Asta da o consider hotie ! Faptul ca ti-au dat pepsi fara pahare... e cu autoservire . Alegerea ta daca le cumperi sau nu . Chiar daca e lipsit de gentilete din partea lor . Totusi te duci la Supermarket si ocolesti pravalia din cartier... ![]() Astia cu bancile vor acum un fond de la stat prin care sa-i sprijine BNR sa nu dea faliment -vad la TV . Adica vine banca straina , ma jumuleste de bani - mi-au marit dobanzile in prostie si n-am ce face . Acuma vor sprijin in caz de pericol tot din banii nostrii . Pe mine cine dracu ma sprijina in caz de faliment ? In orice afacere exista si riscuri . Astia nu au nici un risc ci numai profituri ? Faptul ca le garantez cu casa care mai e si asigurata , le face riscul minim . Totusi ei imi iau dobanda ca pentru risc maxim . Acuma vor si protectie suplimentara de la statul Roman chiar daca OTP e banca Maghiara .Noi cu riscu ei numai cu profitul ? Asta-i adevarata excrocherie ! ![]() |
--------------------
renault 5
gts benzina
1985
- TM 03 TIJ
|
|
mondeo.ro |
![]()
|
Nu stiu daca ai inteles sau vazut,paharele alea erau ambalate "la pachet" cu acele sticle,deci in mod normal nu au cum sa le vanda separat.
Treaba cu bancile e o mare magarie.Ei traiesc de pe spatele nostru,bun.Dar nici sa nu-ti bati joc de om.Noroc cu bunicul-meu,care mai are bani in ciorap,la fel si sora-mea,care ma ajuta si raman cu ~10.000RON datorie,care sunt suportabili,dar fac pariu ca si la aceasta suma(cu contract pe 18 luni) o sa platesc ~1.000Ron/luna ![]() C-c-tii astia uita ca noi suntem cei care i-au facut pe ei cu p-^-la mare.Nu mi se pare corect nici mie ca bancile sunt ajutate iar omu' de rand,daca are nevoie de sprijin,e fiu' ploii.Toata criza asta a izbucnit tot din cauza afacerilor dubioase incheiate de banci cu alte societati si acum tot ei sunt cei care se milogesc sa primeasca ajutor? ![]() ![]() Oricum,urmatoarea mea achizitie mare va fi masina noua,dar nu cu banii bancii.O cumpar cash si-mi bag toata...mandria barbateasca in toate bancile din tara. ![]() Te salut. |
--------------------
Ford/Dacia
Mondeo/1300
- TM 87 KUN/TM 08 SWY
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
Va inteleg si va aprob nemultumirile legate de mizeriile ce se intampla indeosebi in marile magazine,am patit-o si eu de "n" ori!.......In privinta creditelor si ratelor la banci insa nu mai pot sa pricep de ce va lamentati,nu v-a fortat nimeni sa va bagati capul in lat si nimeni nu v-a interzis sa cititi cu atentie contractele inainte de a le semna.Si eu vreau de vreo 2 ani sa-mi schimb masina insa in conditiile in care ceea ce practica la ora actuala bancile se numeste oricum numai creditare nu prefer sa-i boicotez in felul meu dandu-le cu flit!Multi dintre voi puteau face la fel si acum altfel ar fi stat lucrurile!
|
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
cat este cursul astazi?
vad ca BNR intarzie sa-l afiseze |
-------------------- |
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
nu cred ca vrei sa-l aflii ....
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
In privinta creditelor si ratelor la banci insa nu mai pot sa pricep de ce va lamentati,nu v-a fortat nimeni sa va bagati capul in lat si nimeni nu v-a interzis sa cititi cu atentie contractele inainte de a le semna.
Nu asta e problema principala. Faptul ca citesti sau nu contractul sau ca iei un credit sau nu. Nu are sens discutia ca eu cumpar cu banu' jos iar altu' cu credit. Singura treaba care e de luat in calcul e unul singur. Faci creditul in moneda in care esti platit sau faci afaceri.... Cum doar apartamentele se platesc in moneda euro si uneori masinile sh in mod normal nu ai de ce sa schimbi moneda in euro. Rationamentul e simplu. Ai un salariu in lei, masina noua o platesti in lei, creditul ar trebui sa-l iei in lei.PUNCT. Ai salariul in euro iei credit in euro. ATENTIE...salariu in euro ideal sa fie si platit in moneda euro. Orice combinatie unde intervine curs de schimb e durere. Hai ca daca e un apartament la care vanzatorul cere euro moneda, atunci pierzi la curs doar cand cumperi apartamentul dar iti garantez ca daca iei creditul in lei cu siguranta banca iti poate oferi un curs mai bun. Daca iei credit in euro si ai salariul in lei....se cheama ca esti nesabuit. Cum ma afecteaza pe mine de ex. care am credit in lei? Pai mi-a scazut rata daca e sa o raportez la euro, suma in lei la rata e neschimbata ba anul trecut a fost o inflatie de 6% parca, deci in mod logic rata mea valoreaza cu 6% mai putin adunat cu ani de credit inseamna ca rata in lei reprezinta mai putin ca valoare..... Toate adunate acopera lejer dobanda un pic mai mare cu 2-3% fata de euro.... In momentul asta nu mai merita sa faci nimic...Au scazut preturile la masini, terenurile au cazut serios, urmeaza apartamentele. Cine are banu' cash acu' e momentul de un teren, o masina... Problema cu euroiu mare e cresterea preturilor la diverse chestii pe care noi facem import....din pacate incusiv carne de porc! |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
sorin_ |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 7 July 06 From: Constanta ![]() |
QUOTE(murfi @ 14 Jan 2009, 12:51) Fara a fi considerata reclama, la urmatoarea adresa puteti vedea graficul si cotatiile forex live. Pacat ca nu merge si pt previziuni... http://www.labursa.ro/scripts/exchange_rate.php |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007 Dynamique 1.4 16v + clima
- CT
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
4,27
sper sa mai scada (cred ca sunt destul de multi care asteapta de ceva vreme sa vanda euro si poate ii convinge cursul de astazi) |
-------------------- |
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
La ce dracu sta dobitocul ala de Isarescu cu 26 mld euro la pachet si ce naiba asteapta.
Asta ar trebui schimbat, pentru ca nu-l controleaza nimeni.E cel mai tare , pe langa el Basescu e moft, ba mai fac si sluj alde Boc si Pogea. Scotea pe piata 1 sau 2 mld si se calma tot, dar nu se vrea decat sa ne stoarca in continuare. Cu ce ne ajuta pe noi ca BNR are rezerva de 26 sau 24 sau 1024 mld daca lasa euro sa ne sape. Ar trebui pus altul la BNR ca asta e vandut.... ![]() |
--------------------
ML
350
2013
- BC-35-SDS MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Macar daca esti asa bine informat, spune-ne si noua unde e vandut isarescu... Mai uite-te si prin jurul romaniei sa vezi ce s-a intamplat. Or fi si astia vanduti
![]() Agitatia prea mare... pe bune... This post has been edited by DrK: 14 Jan 2009, 17:16 |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
mondeo.ro |
![]()
|
QUOTE(Funny @ 14 Jan 2009, 12:12) Va inteleg si va aprob nemultumirile legate de mizeriile ce se intampla indeosebi in marile magazine,am patit-o si eu de "n" ori!.......In privinta creditelor si ratelor la banci insa nu mai pot sa pricep de ce va lamentati,nu v-a fortat nimeni sa va bagati capul in lat si nimeni nu v-a interzis sa cititi cu atentie contractele inainte de a le semna.Si eu vreau de vreo 2 ani sa-mi schimb masina insa in conditiile in care ceea ce practica la ora actuala bancile se numeste oricum numai creditare nu prefer sa-i boicotez in felul meu dandu-le cu flit!Multi dintre voi puteau face la fel si acum altfel ar fi stat lucrurile! Multi dintr noi NU puteau face la fel.Multa lume depinde de credite.La mine era o necesitate schimbarea masinii.Am ales acel tip de credit,ca la 'credit auto',trebuia sa fac CASCO,ceea ce n-am vrut.Nu toti au o caruta de bani.In tara asta,fiecare al 3-lea are cate un credit,indiferent cat de mic o fi el.Tu nu ai observat ca o masina bunicica costa 20-50% dintr-un apartament din Timisoara,Bucuresti,etc.?Nu stiu cati dintre noi isi permit sa faca astfel de investii fara credite.In localitatea in care locuiesc eu,o casa valoreaza intre 15.000-60.000e cu o medie de 25.000-35.000e. Deci,eu ca sa-mi permit o masina noua trebiue sa vand o casa mostenita.NUMAI asa as scapa de un credit nou.Sa nu-mi spui ca romanul isi permite masina noua din salariul lunar,care pana achiti toate facturile si alimentele,ramai cu bani de un plin la masina si astepti sa primesti urmatorul salar. |
--------------------
Ford/Dacia
Mondeo/1300
- TM 87 KUN/TM 08 SWY
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(mondeo.ro @ 14 Jan 2009, 18:14) Multi dintr noi NU puteau face la fel.Multa lume depinde de credite.La mine era o necesitate schimbarea masinii.Am ales acel tip de credit,ca la 'credit auto',trebuia sa fac CASCO,ceea ce n-am vrut.Nu toti au o caruta de bani.In tara asta,fiecare al 3-lea are cate un credit,indiferent cat de mic o fi el.Tu nu ai observat ca o masina bunicica costa 20-50% dintr-un apartament din Timisoara,Bucuresti,etc.?Nu stiu cati dintre noi isi permit sa faca astfel de investii fara credite.In localitatea in care locuiesc eu,o casa valoreaza intre 15.000-60.000e cu o medie de 25.000-35.000e. Deci,eu ca sa-mi permit o masina noua trebiue sa vand o casa mostenita.NUMAI asa as scapa de un credit nou.Sa nu-mi spui ca romanul isi permite masina noua din salariul lunar,care pana achiti toate facturile si alimentele,ramai cu bani de un plin la masina si astepti sa primesti urmatorul salar. da cine te pune sa iei masina de 30.000 de euro, daca nu ti-o permiti? ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Funny |
![]()
|
QUOTE(mondeo.ro @ 14 Jan 2009, 18:14) Multi dintr noi NU puteau face la fel.Multa lume depinde de credite.La mine era o necesitate schimbarea masinii.Am ales acel tip de credit,ca la 'credit auto',trebuia sa fac CASCO,ceea ce n-am vrut.Nu toti au o caruta de bani.In tara asta,fiecare al 3-lea are cate un credit,indiferent cat de mic o fi el.Tu nu ai observat ca o masina bunicica costa 20-50% dintr-un apartament din Timisoara,Bucuresti,etc.?Nu stiu cati dintre noi isi permit sa faca astfel de investii fara credite.In localitatea in care locuiesc eu,o casa valoreaza intre 15.000-60.000e cu o medie de 25.000-35.000e. Deci,eu ca sa-mi permit o masina noua trebiue sa vand o casa mostenita.NUMAI asa as scapa de un credit nou.Sa nu-mi spui ca romanul isi permite masina noua din salariul lunar,care pana achiti toate facturile si alimentele,ramai cu bani de un plin la masina si astepti sa primesti urmatorul salar. Sa stii ca eu sunt de felul meu un tip modest si foarte putin pretentios......La mine merg si blugii de la Metro cu 14 lei perechea(sunt perfecti pentru job)iar daca-mi iau doua perechi de "lux" pe an(max 80 lei perechea)e suficient.Prin urmare nu umblu in fundu'gol sau cu matele ghioraind dar nici nu ma rup in figuri sa cumpar nu stiu ce produse de "firma" la preturi astronomice,atunci cand pentru asta trebuie sa fac credit sau sa-mi pun casa gaj. Am o singura patima,o patima grea....Nu,nu sunt femeile asa cum ar crede unii mai carcotasi de aici ![]() ![]() Asadar "rabla" pe care o am acum(luata de mine si de consoarta din salariile pe "n" ani-salarii care fie vorba intre noi nu au fost deloc mari)este foarte posibil sa mai ramana in ograda noastra multa vreme daca nu-si va gasi un cumparator dispus sa ofere pretul pe care-l merita!De ce sa o vand pe nimic doar fiindca unii se plang de criza sau invoca "trendul",astia nu au decat sa-si ia masini ieftine si bune de unde vrea muschiul lor striat,eu acte caritabile fac doar cu cine si cand este cazul!De ce sa-mi iau o masina vanzand o casa cand pot sa-mi iau masina pe care mi-o pot permite fara datorii(si te asigur ca-mi pot permite si W-uri,"cerculete intersectate" sau alte bazaconii daca ma duc si ma "vand" bancii!),masina care-si poate face la fel de bine datoria precum suratele ei de zeci de mii de euro,masina care-mi lasa posibilitatea de a petrece un week-end la munte cu gratarul sfaraind si cu berile puse la racit in rau?Crezi ca nu e o diferenta intre a visa si intre a-ti permite un hobby atat de costisitor,crezi ca mie nu mi-ar placea sa-mi trantesc dosul in ceva mai confortabil daca as avea cu ce si pentru asta nu ar trebui sa devin pe viata sclavul bancilor,crezi ca nu-mi dau seama ce inseamna o masina de duzina si ce inseamna una "lucrata"?Crede-ma fiindca stiu destui care tin Touareg-ul in fata blocului si locuiesc 5 insi inghesuiti in 2 camere iar seara servesc iaurtul "casa buna" fiindca asa le-a spus lor nutritionistul si altceva oricum nu si-ar permite din cauza ratelor?!Sa fim seriosi,cine are bani poate sa-si ia orice,cine e masochist insa se duce la banca si in loc sa-si ia Logan,Megane sau alta "rabla" se arunca direct la X5 iar apoi se uita cu jind la vecinii de la trei(ai dracului sa fie , de unde unde or avea lovele? ![]() ![]() Later edit:Si inca ceva.........Sa ai imprumut pentru o masina de 15-20000 iepuroi si sa nu ai casco seamana cu a face echilibristica la 30 de metri inaltime fara a avea plasa dedesubt!Ce faci daca o busesti sau daca ti-o salta vreun "binevoitor",platesti rate pentru certificatul de inmatriculare? ![]() This post has been edited by Funny: 15 Jan 2009, 14:03 |
--------------------
Dividae
et
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Respect maxim pentru cuvintele tale, my friend...
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
mondeo.ro |
![]()
|
Eh..,nu e dracu chiar atat de negru.Idea e ca am avut nevoie de bani ptr. niste lucrari la casa,mobila,masina si altele.Pe masina am dat doar 10.800e.Suma cheltuita pe masina corespunde aprox. sumei pe care am imprumutat-o.Nu mi-am vandut casa sa-mi cumpar masina.
Eu consider ca nu e necesar sa faci casco la o masina de ~10.000e si sh.Nici la un Megane nou n-as fi facut.Daca luam ceva mai valoros,faceam casco inainte de a ridica masina ![]() @Funny:E adevarat,as fi putut sa-mi cumpar o alta rabla,dar crede-ma,am avut destule si nu mai am chef sa mi se opreasca motorul in fata la benzinaria din comuna Biled (timisorenii stiu la care ma refer ![]() daca afara sunt -11,-13 grade.De banii dati pe masina nu cred ca as fi putut sa cumpar mai mult decat un Logan full sau un clio,dar voi chiar credeti ca una dintre astea doua se compara cu un Mondeo TDCI? Greseala cu banca,sunt convins,nu se va mai repeta. :lol:si DA,voi vinde o casa mostenita sa cumpar o masina noua.Mai bine asa decat dator vandut la banca. ![]() PS:casa mea are mai mult de doua camere si mai am vreo doua locuinte,deci imi permit sa vand una.Daca nu,ma pun si vand cateva hectare de teren arabil si tot imi cumpar.Ce sa faci,pasiunea. ![]() |
--------------------
Ford/Dacia
Mondeo/1300
- TM 87 KUN/TM 08 SWY
|
|
davincu |
![]()
|
Salut Mondeo@ ... si eu sunt tot taran Timisorean ca tine , adica am o casa la tara.
Funny@... nici degetele de la maini nu sunt la fel...Pot aparea `nspe mii de situatii in care ai nevoie de banci . Hai sa zicem ca una ar fi aceea ca degeaba voi fi eu bogat la batranete cand nema putirinta. Asa ca ma bucur acuma oarecum in avans si accept ca treaba asta ma costa , adica dau dobanzi ! Da acuma la noi in Banat circula o vorba nemteasca:" un om , un cuvant" (ein man ein worth) nu stiu daca asa se scrie. Am studiat treaba cu bancile aproape 2 luni si mi-a fost foarte greu sa iau o hotarare-pur si simplu nu vroiau sa-mi dea informatii complete. Intrebare CLARA . Iau atatia banii . Cati va dau inapoi ? De ce anume depinde ? Am inteles ca depinde de cursul valutar dar cum adica schimbi dobanda dupa cum vrei tu fara sa existe macar niste criterii . Pe deasupra imi introduci tot felul de costuri suplimentare despre care n-ai suflat un cuvant inainte desi am intrebat ? Din August pana acum mi-a crescut rata cu cca 35% Colac peste pupaza imi povestea cineva : < vroiam sa economisesc niste bani si am depus la o banca 10.000.000 (vechi) . peste o luna ma duc sa mai adaug ceva si primesc extrasul de cont.Surpriza ! Aveam mai putin decat am depus . Explicatia ? Comisioane de administrare cont ! Abia de la o anumita suma in sus dobanda depaseste comisionul> Cunosc om care a avut 5000 lei la CEC inainte de 89 . Aia era o suma bunicica . Dupa 20 de ani , nu ca nu are dobanda , dar nu mai are nimic ! Sfatul tau e corect . Nu luati de la banca ! Dar de unde era sa-mi inchipui ca se pot intampla astfel de porcarii ? Statul ma protejeaza cumva ??? Nuuuu. Da eu daca am ocazia sa-i trag o tzeapa statului , oare ce voi face?? Desigur voi fi un bun cetatean...Român ! Stiu ca nu foloseste la nimic sa scriu aici , dar ma mai racoreste ! S-auzim de bine ! Eu circul cu Reno5 , de care sunt foarte multumit. Si mi-au trecut multe masini prin mana. Am vazut insa si masini cu faruri de 600 euro sau defectiuni cu schimb de pompa si injectoare la 3000 euro. Daca-i musai cu 1000 euro maine imi iau alta . V-am spus ca sunt de la tara ! ![]() This post has been edited by davincu: 15 Jan 2009, 23:10 |
--------------------
renault 5
gts benzina
1985
- TM 03 TIJ
|
|
Funny |
![]()
|
@davincu "Ein Mann,ein wort"
Putini oameni gandesc sanatos,asa cum o faci tu!E inevitabil sa nu faci greseli in viata,important este daca inveti ceva din ele.Iti inteleg rationamentul,e normal sa-ti doresti o multime de lucruri atunci cand esti tanar si nu la senectute , dar intrand in jocul mizerabil al bancilor nu faci altceva decat sa-ti distrugi tineretea periclitand in acelasi timp si batranetea. Altfel se pune problema in cazul lui mondeo care pare ca are o situatia financiara peste medie,in cazul lui este mult mai simplu sa scape de un credit care devine de nesuportat la un moment dat prin simpla vanzare a unor proprietati.Totusi tot el va fi perdantul,banca ii va percepe comisioane iar valoarea proprietatilor a scazut si va scadea in continuare.Asta-i motivul pentru care nu-i inteleg pe unii cunoscuti,prefera sa ia credite impovaratoare dar sa ramana cu trei apartamente,doua case in mediul rural si vreo 20 de hectare pe langa!Frustrare,prostie sau doar avaritie!!!??? |
--------------------
Dividae
et
|
|
mondeo.ro |
![]()
|
Pai,la tara o casa oricum nu valoreaza prea mult,sau mai bine spus,preturile locuintelor in oras sunt astronomice.De ~80.000e,la tara,cumperi doua locuinte cu parchet,gresie,termopane si gaz.In oras(ex Timisoara) de acei bani cumperi un apartament cu trei camere.La fel si cu terenurile.Un loc de casa la tara costa 5.000-15.000e,in oras platesti 50-100.000e si chiar mai mult.Un hectar de teren arabil la tara costa 2.000-3.000e.langa orase costa 5.000-50.000e.
Valoarea proprietatilor,la tara,nu prea mai o sa scada,ca preturile oricum sunt ridicol de mici.Idea este ca nu pot sa vand toate ptr. a-mi achita datoriile si sa raman cu hainele de pe mine.Daca as avea o locuinta in oras,proprietate privata, ori m-as muta in timisoara(ca nu locuiesc in oras)si as vinde vreo doua locuinte la tara.Dar,la fel de posibil ar fi sa vandrespectivul apartament si sa-mi cumpar absolut tot ce am nevoie.De banii luati pe un apartament din Timisoara,iti poti cumpara o casa buna,o masina din clasa medie,o cabana pe malul Muresului(am spus ca stau la 5km de Mures)si mai ramai cu bani in buzunar ptr. mobila noua si o viata decenta ptr. cel putin un an de zile.Poate chiar mai mult. Nu cred ca are rost sa ai trei locuinte,in momentul in care,tu iti faci credite si platesi dobanzi ca fraieru'.Eu nu am trei Apartamente,dar daca as avea nici n-as sta pe ganduri.As baga anunt in ziar chiar maine.As vinde unul si daca as avea doar doua, nu neaparat trei. |
--------------------
Ford/Dacia
Mondeo/1300
- TM 87 KUN/TM 08 SWY
|
|
al3 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 7 June 07 From: Bacau/Iasi ![]() |
Euro - 4.3025 lei pe 16 ianuarie era 4.2655
Dolarul SUA - 3.3182 lei ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2006 Ghia 1.6 16V TI-VCT
- BC
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
la 4,5 lei pa euroi. apoi la 5 lei. si tot asa. incet dar sigur.
se inchid fabrici si uzine, altele trimit juma din salariati in somaj. e jale in economie. nu se mai produce nimic. asa ca leul o sa cada-n cap precum migurile armatei romane. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
mondeo.ro |
![]()
|
Trebuie facut ceva,ca euro asta ne manca viata.Din cauza lui viata noastra se scumpeste si nivelul de trai scade.Toate se scumpesc si Leul nostru scade tot mai mult.Eu ma gandesc si la faptul ca eu pana imi schimb masina va trebui sa scot mai multi bani din buzunar,chiar foarte multi.
|
--------------------
Ford/Dacia
Mondeo/1300
- TM 87 KUN/TM 08 SWY
|
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Eu cand am spus ca viermele de Isarescu e de vina , alti destepti imi tineau conferinte.
Sa scoata naibii 1,2,3 mld euro pe piata interbancara si daca nu-l fac 3 lei .....la ce ne ajuta ca BNR are rezerve de 26-28 mld E ![]() Basescu e mic copil pe langa Isarescu, asta ne... conduce.... ![]() |
--------------------
ML
350
2013
- BC-35-SDS MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Nu e asa simplu sa dai drumul in economie la atatia bani, bani care nu au nici o acoperire in bunuri si in servicii, si ei vor duce la inflatie. Ori cum economia Ro "duduia" pana acum doar din vanzari, ca mare lucru nu se prea producea, e normal sa se intample asa.
|
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 10:56 |