Schimb necesar de piese?, sfat
![]() ![]() ![]() |
Schimb necesar de piese?, sfat
IANIAN |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 19 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault laguna
laguna 1
- 10 xxx
2000/b568
|
|||
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Ce putem zice: nasol ca nu ai carte service. Si aici e treaba cu cartea si cu partea.
In orice caz uit o lista aici: 1. schimbi filtre (aer, benzina, ulei, polen). Cel mai important e cel de ulei si de benzina. 2. verifici cureaua de accesorii (adica aia de la alternator). Identifici cea mai lunga portiune libera intre doua fulii si rasucesti de ea. Daca se rasuceste mai mult de 90 de grade ori trebuie intinsa ori trebuie schimbata. In principiu se schimba... 3. daca tot schimbi filtrul de ulei, nu te zgarci si schimmba si uleiul. Oricum nu ai cum sa faci altfel. Chestia e practica comuna pentru orice masina la second hand. 4. Verifica cureaua de distributie. Schimb-o ca sa fii tu sigur, chiar daca ti s-a zis ca a fost schimbata. Pregatirea de iarna: Cumperi antigel, cumperi apa distilata in proportii egale. Antigel vreo 4-5 litri, tot atata apa. Amestecul il faci dupa instructiunile de pe recipientul de antigel. Nu uita sa golesti toata instalatia de racire inainte sa pui amestecul nou. Pentru intrebari si relatii suplimentare, suntem aici... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
orice service care se respecta lipeste eticheta care se afla in cutia curelei de distributie ,undeva in zona motorului in asa vel incat sa fie vizibila . pe ea se noteaza numarul de kilometrii si data la care a fost schimbata. uleiul de asemenea ....insa , pentru linistea ta sufleteasca ar trebui sa schimbi cureaua si rolele distributiei , pompa de apa care la motorul tau este antrenata tot de distributie , cureaua si rolele de la accesorii , filtre -ulei , aer , polen , benzina- , uleiul...si cam atat.
succes , si sa o stapanesti sanatos fara incidente! P.S. normal ar fii sa schimbi toate cele de mai sus la 180000 km , insa ,cum spuneam mai sus "linistea sufleteasca".... |
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
kamael |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 21 September 08 ![]() |
salut
daca tot sunteti la capitotul asta schimb de piese si alte minuni vreau sa ma ajutati si pe mine nitel cu cateva date...... in fine mi-am luat o laguna de 1.8 din `94 de o saptamana.... vreau sa ma apuc putin de ingrijit la ea. am inteles ca trebuie skimbat ulei filtre si alte minuni..... vreau sa-mi spuneti si mie pentru o buna functionare a ei ce ulei ce ..... sa fol .... nu e pr de bani ci sa functioneze ea mai bine ![]() ![]() va multumesc baieti de intelegere si astept un raspuns o zi faina si placere la condus.... This post has been edited by kamael: 21 Sep 2008, 10:33 |
--------------------
renault
laguna 1
- NT-O6-ZZY
1994
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Uleiul ei este ELF. Il recomand cu caldura oricarui posesor de Renault.
Elf 10W40 - ulei mineral, raport bun calitate pret Elf 5W40 - ulei sintetic, un pic mai scump |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
george84 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 17 June 07 From: Bucuresti ![]() |
o intrebare off topic...
zicea jhonny de antigel 4-5 litri... daca bag astia 4-5 litri + apa trebuie sa scot ce are motorul... cum scot apa deja existenta ? |
--------------------
renault
laguna III
2009/1.5 dci
|
|
Johnny78 |
![]()
|
in principiu, radiatorul are un robinet in partea inferioara.
se slabeste aerisitorul, se da drumul la robinet si gata. daca tot esti la capitolul racire, arunca un ochi si la termostat. E simplu de vazut ce si cum si te scuteste de probleme majore mai tarziu. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
IANIAN |
![]()
|
Multumesc pentru sfat!
Și eu vă doresc la fel si vouă, să le stăpîniți sănătosi și fără nici un fel de incidente! Bunul Dumnezeu să vă ocrotească oriunde veti călători! 22 Sep 2008, 21:07: Am fost pe la 3 magazine și iată ce prețuri am găsit: DISTRIBUȚIE- (pompă, 2 role și o curea)-600 Ron FILTRU ULEI -25 Ron ............AER -42 Ron .....BENZINĂ -20 Ron .........POLEN -72 Ron ULEI 10W40 -4litri -81 Ron Iar la altul am găsit: DISTRIBUȚIE-267 Ron POMPĂ APĂ -187 Ron FILTRU ULEI -19 Ron ............AER -49 Ron .....BENZINĂ -41 Ron .........POLEN -76 Ron ULEI MOBIL 10W40 -4litri -94 Ron Iar la altul am găsit: DISTRIBUȚIE-400Ron POMPĂ APĂ -130 Ron FILTRU ULEI -20 Ron ............AER -40 Ron .....BENZINĂ -50 Ron .........POLEN -60 Ron ULEI MOBIL 10W40 -4litri -85 Ron Am cerut să fie originale,dar nu stiu dacă o să fie de LOGAN sau nu,că e tot RENO......nu?Nu aș vrea să cumpăr piese făcute la noi în țară. Am fost la un mecanic si mi-a cerut 700 doar distribuția fără pompă și fără manoperă.....!!!!Nu mă mai gîndesc la restul ..filtre, ulei...."TRĂIM ÎN ROMÎNIA ȘI ASTA E!" Sper să fie de ajutor cuiva! Să vă meargă bine oriunde mergeți! This post has been edited by IANIAN: 22 Sep 2008, 20:07 |
--------------------
renault laguna
laguna 1
- 10 xxx
2000/b568
|
|
LagunaMan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 30 August 07 ![]() |
Intrebare: cum se scoate tot lichidul de racire din blocul motor,avand in vedere ca eu nu am gasit nici un robinet sau altceva prin care sa-l golesc. Vreau sa-i scot lichidul din el pentru ca este de tip G12 specific masinilor germane ,este destul de scump fata de Glaceol si pe deasupra l-am ;indoit; cam mult cu apa distilata. Si inca ceva stie cineva cum pot incerca sa desfund partial radiatorul de incalzire din habitaclu? Partial,adica da ceva caldura dar nu suficienta si nu destul de repede.Termostat schimbat ,antigel la limita normala. Un sfat ceva? Multumesc frumos.
|
--------------------
renault
laguna 1
- P 2783 PM
1996 rt
|
|
Johnny78 |
![]()
|
@IANIAN:
Ulei Elf la Metro gasesti oricum mai ieftin decat la Renault desi diferenta e minora Pretul filtrelor e ok la Renault pentru ca scrie pe ele Piese de origine. Poti sa-ti faci fisa la Autokarma.ro dar nu vor fi de origine ci de la marii producatori: Mann, Purolator, oricum la un pret acceptabil si daca dai comanda on-line ai reducere de aprox 10 sau 15%.In ceea ce priveste filtrele e tot aia, calitativ vorbind. De oriunde ai lua producatorul e acelasi, doar cutia difera... In ceea ce priveste uleiul, vezi ca e un topic cat toate zilele pe aici. Eu recomand ELF pentru ca aia zice si francezul...Eu merg doar cu ELF si nu mi-a facut niciodata nici o figura nasoala. Distributia e cel mai bine sa o iei de la Renault, mai ales ca la tine e pe 16 supape. E bine sa ai ceva garantie dat fiind ca sistemul e mai complex. @LAGUNAMAN: Nu poti scoate lichidul din motor in proportie de 100%. Doar sa faci motorul bucati. Baga pentru inceput apa normala sub presiune ca sa iasa tot, apoi apa distilata ca sa clatesti pe acolo si apoi amestec antigel un pic mai "tare" in antigel ca sa se combine cu apa ramasa in motor. O sa iti zica singura daca ii mai trebuie apa sau antigel. Totul e sa pui densiometrul in amestec... In ceea ce priveste radiatorul, e mai delicata situatia. De obicei se desfunda prin schimbare dar daca ai suficient tupeu sa bagi un amestec de soda caustica in el si ai suficient noroc sa scapi cu plasticele de pe el intregi, atunci ai scapat mai ieftin...Eu nu am avu tupeul asta si am dat in jur de 100 de EUR pe unul nou... This post has been edited by Johnny78: 23 Sep 2008, 01:23 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
yo_alex1986 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 23 April 08 ![]() |
QUOTE(Johnny78 @ 20 Sep 2008, 02:09) Ce putem zice: nasol ca nu ai carte service. Si aici e treaba cu cartea si cu partea. In orice caz uit o lista aici: 1. schimbi filtre (aer, benzina, ulei, polen). Cel mai important e cel de ulei si de benzina. 2. verifici cureaua de accesorii (adica aia de la alternator). Identifici cea mai lunga portiune libera intre doua fulii si rasucesti de ea. Daca se rasuceste mai mult de 90 de grade ori trebuie intinsa ori trebuie schimbata. In principiu se schimba... 3. daca tot schimbi filtrul de ulei, nu te zgarci si schimmba si uleiul. Oricum nu ai cum sa faci altfel. Chestia e practica comuna pentru orice masina la second hand. 4. Verifica cureaua de distributie. Schimb-o ca sa fii tu sigur, chiar daca ti s-a zis ca a fost schimbata. Pregatirea de iarna: Cumperi antigel, cumperi apa distilata in proportii egale. Antigel vreo 4-5 litri, tot atata apa. Amestecul il faci dupa instructiunile de pe recipientul de antigel. Nu uita sa golesti toata instalatia de racire inainte sa pui amestecul nou. Pentru intrebari si relatii suplimentare, suntem aici... am verificat de curiozitate cureaua de accesorii, si intre cele mai indepartate role nu se rasuceste mai mult de 90 de grade, am dat capacul de plastic jos de pe motor si scrie cu vopsea deasupra curelei de accesorii 84000 km, masina are 231000km ![]() ![]() QUOTE(vali1971ro @ 20 Sep 2008, 08:40) orice service care se respecta lipeste eticheta care se afla in cutia curelei de distributie ,undeva in zona motorului in asa vel incat sa fie vizibila . pe ea se noteaza numarul de kilometrii si data la care a fost schimbata. uleiul de asemenea ....insa , pentru linistea ta sufleteasca ar trebui sa schimbi cureaua si rolele distributiei , pompa de apa care la motorul tau este antrenata tot de distributie , cureaua si rolele de la accesorii , filtre -ulei , aer , polen , benzina- , uleiul...si cam atat. succes , si sa o stapanesti sanatos fara incidente! P.S. normal ar fii sa schimbi toate cele de mai sus la 180000 km , insa ,cum spuneam mai sus "linistea sufleteasca".... Ar fi de folos o lista cu fiecare chestie mentionata mai sus la catzi km se schimba |
--------------------
Renault
Laguna
2000 1.9 dTi, 98CP
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Distributia: 90.000 km la diesel, 60.000 km la benzina
filtru ulei: o data cu uleiul, 10k km filtru motorina : nu stiu exact filtru polen : un an jumatate, max doi filtru aer: 50-60k sau cand o cere. Depinde pe unde mergi cu ea. curea accesorii: cand scartaie. in ceea ce priveste distributia ta, cureaua trebuia schimbata la 170k. ai cam sarit din standard. de acum riscul e major... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
yo_alex1986 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 23 April 08 ![]() |
QUOTE(Johnny78 @ 23 Sep 2008, 11:01) Distributia: 90.000 km la diesel, 60.000 km la benzina filtru ulei: o data cu uleiul, 10k km filtru motorina : nu stiu exact filtru polen : un an jumatate, max doi filtru aer: 50-60k sau cand o cere. Depinde pe unde mergi cu ea. curea accesorii: cand scartaie. in ceea ce priveste distributia ta, cureaua trebuia schimbata la 170k. ai cam sarit din standard. de acum riscul e major... mersi, ma gandeam sa duc masina la Auto Test International http://www.autotest2000.ro/ din cate vad testeaza cam tot la masina. Cei drept cam scump. |
--------------------
Renault
Laguna
2000 1.9 dTi, 98CP
|
|
Johnny78 |
![]()
|
cum vrei tu
Ce sa zic...nu ar fi rau pentru linistea ta sufleteasca |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Schimba toate filtrele la fiecare 10.000 de km...nu sunt o avere si masina ta...nu va avea probleme...eu asa fac la toate masinile mele...
Johnny78 - cum dracu sa mergi cu filtrul de aer 50-60.000 de km????????? la praful din tara noastra si 10.000 mi se pare mult.... Si in tarile cu apa calda se schimba filtrul de aer, filtrul de ulei la fiecare revizie...adica din 20.000 in 20.000 sau din 30 in 30.000 dar ei nu au praf..... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Johnny78 |
![]()
|
uite ca mergi ca mine.
l-am schimbat acum aproape un an si nu are nici o problema.la doua schimburi de ulei il mai suflu cu aer comprimat. Daca as schimba filtrele la fiecare 10k, as fi falit. Eu fac 10k in aprox 3 luni, chiar mai putin. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Johnny78 - un filtru de aer este intre 50-80 RON...este chiar o avere?????? ....sincer mie mi se pare cel mai imporatnt filtru al masinii....si partea cu suflatul cu aer comprimat nu este deloc recomandata.....cauta pe net si convinge-te....pt. ca produce fisuri in filtru si de aici pana la a intra praf in motor la greu nu este decat un pas....dar fiecare cum vrea...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Am sa il schimb oricum
in orice caz mi se pare exagerat un pic sa-l schimbi la 10.000 filtrul de ulei inteleg, dar cel de aer? nu te gandi ca ii dau aer comprimat pana se rupe |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cj98czh |
![]()
|
Pot aparea fisuri mici...ce nu le observi dar care lasa praful sa treaca....
La orice revizie, in orice reprezentanta se schimba filtreul de aer si cel de ulei...indiferent daca revizia este din 10 in 10.000 sau din n in n km.... Al meu la 10.000 are un praf pe el de numa....deci le schimb.... Filtrul de aer este dupa parerea mea cel mai important...ca daca ala este imbacsit ...incep probleme, daca praful trece de el incept probleme...etc, etc... This post has been edited by cj98czh: 24 Sep 2008, 13:20 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
LagunaMan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 30 August 07 ![]() |
@johnny78 Multam pt raspuns eu ma gandeam sa mai incerc sa desfund caloriferul din habitaclu cu ceva otet asta facand cu restul circuitului de racire deconectat . Cu soda caustica nu cred ca am sa incerc pentru ca inca mai tin la masinuta mea.Oricum voi incerca partea cu apa sub presiune pentru motor.
![]() |
--------------------
renault
laguna 1
- P 2783 PM
1996 rt
|
|
Johnny78 |
![]()
|
cu adevarat important mi se pare filtrul de ulei. Nu cred ca vrea cineva un ulei cu particule metalice prin el
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
IANIAN |
![]()
|
Ești un domn! Johnny78 și tu vali1971ro!
Vă mulțumesc pentru sfat! |
--------------------
renault laguna
laguna 1
- 10 xxx
2000/b568
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
IANIAN |
![]()
|
UNDE AȘ GĂSI O CARTE SERVICE DE CUMPĂRAT (DACĂ SE GĂSESC) ,CA SĂ POT TRECE TOATE PIESELE CARE LE SCHIMB ÎN TIMP? AM ÎNȚELES CA AR AVEA UNI MECANICI DAR PE CARE I-AM ÎNTREBAT EU NU AU AȘA CEVA!
MĂCAR DACĂ AȘ GĂSI UN MODEL DUPĂ CARE SĂ MĂ GHIDEZ,CĂ ÎL FAC EU. MULTUMESC! ![]() |
--------------------
renault laguna
laguna 1
- 10 xxx
2000/b568
|
|
Johnny78 |
![]()
|
e mai greu, mai ales ca nu va avea aceeasi valoare in ochii viitorului cumparator. nu iti trebuie o carte neaparat, imortant e sa notezi cand ai schimbat una alta...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
IANIAN |
![]()
|
Ce părere aveți de uleiul Castrol Edge 4,75l la 197 Ron (cel sintetic 5w40 sau 5w30)
Este bun pentru mașina mea care este benzinară din 2000(Laguna) are 145.000km avînd în vedere ca este indicat uleiul ELF. Mă tot bate la cap mecanicul, că ăsta e cel mai bun ulei pentru mașina asta.Și eu vreau cei mai bun pt.ea ,dar dacă diferența este foarte mică față (la calitate ma refer)de ELF care este mai ieftin nu-i văd rostul. ![]() |
--------------------
renault laguna
laguna 1
- 10 xxx
2000/b568
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Uleiurile ELF recomandate de Renault sunt in general facute dupa specificatiile producatorului. De fapt, asa se intampla cu toate uleiurile recomandate. De aceea, Opel merge cu GM, Renault cu ELF, VW cu Aral, s.a.m.d.
Producatorul recomanda cel mai bun ulei pentru respectivul motor. Fiecare ulei are o "reteta" care ii permite sa se comporte optim in motorul pentru care a fost recomandat. Nu toate uleiurile de acelasi tip, 10w40, sa zicem, au acelasi comportament pentru toate regimurile de functionare ale motorului. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
IANIAN |
![]()
|
Deci sa inteleg ca nu e indicat să folosesc ulei de la Castrol?
|
--------------------
renault laguna
laguna 1
- 10 xxx
2000/b568
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Fiecare e liber sa foloseasca ce ulei vrea.
Doar ca Elf e facut pentru motoarele de Renault. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
traiann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 30 June 07 From: Timisoara ![]() |
Eu folosesc ulei Castrol Magnatech. Asa am luat-o din Germania si tot Castrol pun la fiecare schimb. Mecanicul care imi e prieten nu a avut vreo obiectie. Eu zic ca e ok...E cam 150 ron schimbul de ulei
|
--------------------
Renault
Laguna I
- TM 29 NTS
1998/1.6 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 12:15 |