Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Veste reflectorizante, in ce tari sint necesare

MoneyTalks
post 22 Dec 2004, 15:05
Post #1

-

Group: Members
From: Ireland

S-a tot discutat despre vestele reflectorizante (cum are politia etc.) dar pe la problemele specifice fiecarei tari. Haideti sa le sistematizam putin, e mai usor pentru cei ce vor sa calatoreasca in strainatate.

Momentan vestele sint obligatorii in Italia si parca Spania.

De la 1 mai 2005 vestele reflectorizante vor fi obligatorii si in Austria excl.gif

Atentie! Vedeti ca vestele reflectorizante sint facute dintr-un material mai special. Am inteles ca ce vind tiganii prin tirg nu sint prea bune. Eu in locul vostru nu m-as risca sa am o astfel de vesta luata de la tigani. Va puteti trezi cu amenda in caz de control, deoarece acele veste nu corespund.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor B
post 22 Dec 2004, 19:59
Post #2

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Vesta reflectorizanta este obligatorie in Spania. Am scris la subiectul austria ceva de aceste veste reflectorizante : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...post&p=16818369

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
MoneyTalks
post 22 Dec 2004, 20:55
Post #3

-

Rion >> Vesta reflectorizanta e obligatoriu sa o ai, in tarile unde e obligatoriu. Daca te opreste politia si nu o ai, platesti amenda. Parca in Italia e vreo 80 euro amenda pentru asa ceva.

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
AL
post 23 Dec 2004, 09:28
Post #4

Member

From: Bucuresti

Eu am fost in Spania asta vara si era obligatorie... idem in Italia !... nu m-a intrebat nimeni, insa am vazut multi soferi care o tineau chiar la vedere, pe spatarul scaunului... costau in jur de 5-7 euro sau se dadeau ca bonus pe langa alte cumparaturi mai scumpe de la raionul auto... daca insa nu o ai si vrei sa o cumperi la intrarea in tarile respective, la benzinariile sau magazinele de langa granita pretul poate ajunge si la 20 euro...

Desi nu este obligatorie, am vazut persoane purtand vesta si in Franta si Germania...ma refer la persoane care asteptau depanarea sau se oprisera din diferite motive pe margine de drum... mai mult, in Franta vesta este purtata de majoritatea biciclistilor pentru a fi mai bine vazuti de soferi.

Vestele se folosesc atat ziua cat si noaptea, atunci cand soferul sau/si pasagerul coboara din masina pe marginea soselei (chiar cu masina scoasa de pe carosabil complet) sau autostrazii (pe banda de urgenta).

Intr-adevar ele trebuie sa fie conforme cu nu stiu ce norma europeana... deci nu pot fi niste carpe vopsite in galben sau portocaliu... la noi se gasesc deocamdata doar in chip de echipamente de protectie pentru muncitori pe santier.... deci la magazine precum Practiker, BricoStore etc. ... am vazut si la un magazin de pe Valea Cascadelor in Bucuresti, la pretul de 400 k lei.... se mai pot procura de la magazinul de uniforme pentru politisti de langa Gara de Nord, insa costa 600 k lei (iulie 2004)...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
BOGDAN DSN
post 23 Dec 2004, 13:38
Post #5

Membru autentic

Al sau Money - spuneti si voi daca stiti - la prima benzinarie (la nickelsdorf) in austria au asemenea veste?
Este posibil sa se gaseasca si in ungaria la benzinarii?

--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
+
MoneyTalks
post 23 Dec 2004, 17:07
Post #6

-

Eu nu ma mai opresc de multi ani la Nikelsdorf. Mai ales pentru benzina. Vinzatorii sint unguri si te fura cu o nerusinare iesita din comun. Ultima data (a platit un prieten benzina) au dat rest 2 euro mai putin mad.gif Am vazut prea tirziu!

Deci nu stiu daca au acolo veste, dar chiar daca au, pretul trebuie sa fie mare. Sint in schimb in orice magazin Interspar, unde costa 5 euro.

QUOTE(misterb @ 23 Dec 2004, 12:36)
si cat eveste trebuie ? de obicei in masina merg 2

Trebuie sa ai o singura vesta. Daca vrei sa ai mai multe, nimeni nu o sa iti spuna nimic... wink.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
BOGDAN DSN
post 23 Dec 2004, 17:43
Post #7

Membru autentic

Money eu in vara am oprit la nickelsdorf si am luat vigneta si nu m-au furat(am fost f. atent si am dat bani aproape fix-traiasca forumul pt.avertizari)
se poate risca pana in viena(la interspar) pt. vesta sau mai e vreun loc unde se poate lua?

--------------------
+
MoneyTalks
post 23 Dec 2004, 18:04
Post #8

-

Deocamdata nu e obligatorie vesta. Dar dupa ce va fi, s-ar putea sa controleze politia. Nu te-as sfatui sa mergi pina in Viena fara. E ca si cum ai merge fara vigneta smile.gif

Cind se va apropia perioada de obligativitate, se vor gasi veste si la Nikelsdorf... smile.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
AL
post 24 Dec 2004, 10:17
Post #9

Member

QUOTE(MoneyTalks @ 23 Dec 2004, 18:04)
Deocamdata nu e obligatorie vesta. Dar dupa ce va fi, s-ar putea sa controleze politia. Nu te-as sfatui sa mergi pina in Viena fara. E ca si cum ai merge fara vigneta smile.gif

Cind se va apropia perioada de obligativitate, se vor gasi veste si la Nikelsdorf... smile.gif
*

Asta vara se gaseau deja veste la benzinaria aia shell de pe partea austriaca...prima de la intrare... insa aerau mai scumpe, nu mai tin minte exact cat (...pe mine ma astepta o vesta ieftina undeva pe langa Linz ... wink.gif )

Money are insa dreptate... daca mergi acum, pana sa devina obligatorie si in austria, poti cumpara de oriunde e mai convenabil si o poti pastra pentru alte dati cand vei merge....pana in 2007 obligativitatea detinerii unei veste in masina se va generaliza in toata UE concomitent cu reducerea alcolemiei permise la 0,2 la mie (sau chiar la 0...dar asta e doar recomandare a UE)!!!... deci in curand si la noi!!!

--------------------
+
mihaibob
post 8 Feb 2005, 12:13
Post #10

Membru incepator

From: Austria

Vestele vor fi oblgatorii in Austria din 1.06.2005. este o masura buna si in locul "taxei de drum" penibile din RO mai bine ar aplica asemenea masuri pozitive. la benzinarii (oricare) o vesta este circa 5-6 euro. In magazine (incepand cu cele specializate pe materiale auto pana la cele pe electronice -"Cosmos", Media markt, etc. sau Interspar) se gasesc si cu 3,49. mai nou am vazut o oferta 5 kg detergent OMO (parca)+vesta gratis la pretul de 9,99 lnterspar in Linz.

--------------------
SEAT TOLEDO - L-228DL
+
MoneyTalks
post 8 Feb 2005, 15:10
Post #11

-

QUOTE(mihaibob @ 8 Feb 2005, 11:13)
mai nou am vazut o oferta 5 kg detergent OMO (parca)+vesta gratis la pretul de 9,99 lnterspar in Linz.

Care Interspar in Linz? Ca sint o gramada... smile.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
mihaibob
post 8 Feb 2005, 15:46
Post #12

Membru incepator

From: Austria

Toate Intersperurile din linz (UNO, PLUSCITY, Kleinmünchen, etc. etc.) este o oferta generala a celor de la Interspar si Eurospar

tocmai vin de la oficiul postal: mai nou au si la oficiile postale austriece veste reflectorizante culoare galbena. pret: 2,90 euro

all the best

--------------------
SEAT TOLEDO - L-228DL
+
BOGDAN DSN
post 9 Feb 2005, 13:19
Post #13

Membru autentic

fac pariu ca aceste veste costa in Romania cel putin dublu fata de austria
3.49 euro =130.000 aprox.iar daca o iei de la oficiile postale 2.9 =108.000
stie cineva cam cat costa in Romania aceste veste si daca sunt valabile la ei(in austria,italia etc) ?Ca sunt destui carpaci care fac prin garaje tot felul de chestii de 2 lei.

editat de AL: raspunsul la intrebarea ta este la postul #5 din acest topic... dar poate mai vin si altii cu ceva noutati!

--------------------
+
oSerX
post 15 Feb 2005, 00:10
Post #14

Membru

Group: Banned

La MediaMarkt in Shopping City Sud era 2.9E. La benzinarii pana la 6,7-9 Euro. In Ungaria ... mai bine ti'o vopsesti singur smile.gif ... Asta pe unde am vazut eu ! Ah ma pregatesc prin aprilie din nou de austria .... super tara... n'am luat vesta si'mi pare rau dar e bine ca e de la 1.06 necesara !

--------------------
BMW 320d - DIE
+
MoneyTalks
post 17 Feb 2005, 21:57
Post #15

-

QUOTE(AL @ 9 Feb 2005, 11:36)
Offtopic: MoneyTalks si mihaibob... vad ca sunteti vecini prin austria.... abia astept sa aud de intalniri ale forumistilor pe acolo....
*

A avut loc azi a doua intilnire a forumistilor din Austria... smile.gif Prima a fost asta vara... wink.gif

La Interspar este valabila oferta de 1 Omo mare + o vesta portocalie, pret 9.99 euro.

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
octa74
post 21 Feb 2005, 11:01
Post #16

Membru incepator

From: Brasov

La Praktiker in Brasov aveau veste reflectorizante cu 449.000 wacko.gif . Stiti unde as putea gasi in Ro ceva mai omenesc dpdv al pretului?

--------------------
Logan Ambiance (cu servo) - BV-xx-NEW
+
B-27-YFV
post 16 Mar 2005, 12:16
Post #17

Membru incepator

QUOTE(MoneyTalks @ 22 Dec 2004, 17:05)
S-a tot discutat despre vestele reflectorizante (cum are politia etc.) dar pe la problemele specifice fiecarei tari. Haideti sa le sistematizam putin, e mai usor pentru cei ce vor sa calatoreasca in strainatate.

Momentan vestele sint obligatorii in Italia si parca Spania.

De la 1 mai 2005 vestele reflectorizante vor fi obligatorii si in Austria excl.gif

Atentie! Vedeti ca vestele reflectorizante sint facute dintr-un material mai special. Am inteles ca ce vind tiganii prin tirg nu sint prea bune. Eu in locul vostru nu m-as risca sa am o astfel de vesta luata de la tigani. Va puteti trezi cu amenda in caz de control, deoarece acele veste nu corespund.
*

In Bucuresti, cu 250.000 lei mi-a cumparat cineva de la un magazin din Bucurestii Noi intersectia Jiului cu Bucurestii Noi (langa sectia de politie). Vand numai la pers. juridice. Magazinul se cheam VIROTI (www.viroti.ro)

--------------------
+
BOGDAN DSN
post 16 Mar 2005, 14:04
Post #18

Membru autentic

Exista 3 culori de vesta - galben,portocaliu si verde.In Austria,Italia etc.sunt valabile toate 3 culori ?Ce inseamna "material mai special" Money ?
Lumineaza-ne ca in vara ajung pe acolo(Austria) si sa stiu - o cumpar de la Nickelsdorf sau de aici(nu de la tigani).

--------------------
+
cata
post 16 Mar 2005, 21:52
Post #19

Membru autentic

la Nickelsdorf costa 12,90 euro
la interspar in viena 1,90

Cred ca este suficient de lamuritor!

--------------------
ex-dsn 2001
+
mariachi
post 17 Mar 2005, 12:11
Post #20

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

in austria la klagenfurt in metro - 3 euroi
sa nu luati din statiile peco ca sunt foarte scumpe

--------------------
Dacia Logan 1,5 dCI 2006 - nr de CJ
+
MoneyTalks
post 17 Mar 2005, 12:22
Post #21

-

QUOTE(cata @ 16 Mar 2005, 20:52)
la interspar in viena 1,90

Si la alte interspar-uri e tot 1,90, dar alea portocalii. Cele cum au politia sint 3.49.

Ca tot a intrebat cineva de 3 culori: sint doar 2, portocalii si ca ale politiei. Iar ca material mai "special" inseamna sa fie reflectorizant, nu doar o cirpa obisnuita.

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
BOGDAN DSN
post 21 Mar 2005, 09:19
Post #22

Membru autentic

QUOTE(B-27-YFV @ 16 Mar 2005, 13:16)
In Bucuresti, cu 250.000 lei mi-a cumparat cineva de la un magazin din Bucurestii Noi intersectia Jiului cu Bucurestii Noi (langa sectia de politie). Vand numai la pers. juridice. Magazinul se cheam VIROTI  (www.viroti.ro)
*

Confirm faptul ca in acest magazin au veste.Am fost vineri si le au la pretul de 262.000 cu tva inclus(circa 7 euro) si dau doar la pers. juridice.Sunt din material reflectorizant si au doua benzi fosforescente(late de 5 cm).
Arata bine si cred ca sunt f. bune pentru cei care vor calatori in tarile unde sunt/vor fi obligatorii.

Programul magazinului cam nasol(9-17 de luni pana vineri)
Sper ca acest post nu e considerat reclama,dar aceste veste sunt mult mai ieftine decat in Brico sau praktiker.

--------------------
+
nairam
post 21 Mar 2005, 19:21
Post #23

Posesor de bebelus...

Stie cineva daca in Grecia, bulgaria si turcia sunt obligatorii vestele reflectorizante? sau astea sunt tari care ... inca nu au apa "calda".... smile.gif

This post has been edited by nairam: 21 Mar 2005, 19:21

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
asarban
post 21 Mar 2005, 19:24
Post #24

Membru autentic

In BG si TR inca nu

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
AL
post 22 Mar 2005, 09:04
Post #25

Member

Nu stiu daca am mai spus asta pana acum, dar ma vad obligat sa repet: exista o directiva europeana care impune cateva obligatii si face cateva recomandari tuturor statelor UE

1. reducerea alcoolemiei permise la 0,2 la mie... recomanda reducerea la 0,0 la mie!
2. introducerea obligativitatii vestei reflectorizante
3. reducerea vitezei in localitati la 50 km/h si recomanda la 40 km/h!!!!
Reducerea vitezei pe autostrazi la 120 km/h.

Unele tari au implementat deja aceste prevederi...altele o vor face pana la termenele prevazute de directiva (2007 sau 2008 din cate am retinut) ... informatia o am de asta vara dintr-o brosura cu noile reguli de circulatie in Spania, in care se facea referire la aceasta directiva! (cine are vesta luata din austria sau spania sau italia cred ca scrie si pe ambalajul ei)

P.S. la chestia cu alcoolemia sunt scandaluri cu Italia si Franta!!!! care nu vor sa o reduca... adica autoritatile vor (in Franta) dar au mari probleme cu producatorii de bauturi.... in Italia cred ca nu vrea nimeni.... biggrin.gif

--------------------
+
dacicuss
post 11 Apr 2005, 12:17
Post #26

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

mda...fratilor...si io mi-am luat una din Austria, pe la 6 Euro bucata...eram vesel ca ce afacere buna facusem wacko.gif ...auzisem ca la noi e in jur de 800.000 lei ( isi luase un amic)...si la intrare in oras, am alimentat la MOL si ce vad eu dand un ochi roata prin magazin? excl.gif Vestele astea reflectorizante, la numai 195.000 lei...pai n-am fost eu fraier?...nu e vorba de suma ci de ideea in sine!

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
MoneyTalks
post 3 May 2005, 09:42
Post #27

-

Vedeti ca sint obligatorii vestele reflectorizante in Austria!

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
i96nds
post 24 May 2005, 15:43
Post #28

Stefan

Group: Moderatori

Hai ca deja se apropie momentul in care as vrea sa plec...
Mai am inca un stres. Stiti cumva daca in Olanda e obligatorie vesta reflectorizanta? Din cate imi aduc eu aminte, cand am fost in Germania in martie scria in benzinarii ca vesta e obligatorie in Spania si Italia. Stiti ceva de Olanda?
Am cautat vesta dintr-asta la benzinariile MOL de pe aici insa nu am gasit. Iar in targ.... chiar nu imi vine sa iau de la aia.... adica vreau sa am certitudinea ca nu e o facatura...

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
asarban
post 24 May 2005, 16:26
Post #29

Membru autentic

Pai pana in Olanda e obligatorie in Austria si Germania..asa ca TREBUIE sa-ti iei..

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
i96nds
post 24 May 2005, 16:37
Post #30

Stefan

Group: Moderatori

QUOTE(asarban @ 24 May 2005, 16:26)
Pai pana in Olanda e obligatorie in Austria si Germania..asa ca TREBUIE sa-ti iei..

Aoleu, inseamna ca am ramas eu in urma.... In martie sigur NU era obligatorie nici in Germania si nici in Austria. Chiar intrebasem asta la o benzinarie inainte de granita cu Austria, cum veneam de la Munchen la Salzburg. Era acolo un afis care zicea doar de Spania si Italia, parca....
Deci s-a schimbat situatia in ultimele 2 luni, da?
Pai atunci de unde iau? Ca la noi la MOL s-au uitat la mine ca la urs cand i-am intrebat de asa ceva.... Iar la ei in Austria sigur ma jumulesc de 10 euro in loc sa dau doar 3, cat face o astfel de vesta.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 09:35
Dacia