Veste reflectorizante, in ce tari sint necesare
![]() ![]() ![]() |
Veste reflectorizante, in ce tari sint necesare
asarban |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
|
||
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|||
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
ESte oblgiatorie sigur in austria.... vesta se gaseste (sau se gasea acum 2 saptamani) la MOL Otopeni (pe sensul de intrare in Bucuresti)... 250 k lei... mai exista la un magazin de echipamente de protectie pentru muncitori dintr-un angro de mobila si decoratiuni de pe valea cascadelor... acolo era 450 k lei.... si topul continua cu magazinul pentru politisti de la gara, langa min. transporturilor... 650 k lei... de acolo ai avantajul ca poti achizitiona si o geaca reflectorizanta cauciucata
![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
este un magazin in Bucurestii Noi langa sectia 5 politie(unde sunt accidentele din sector 1) - au echipamente de protectie si o vesta era in aprilie 262.000 lei cu tva inclus.
vezi aici http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=11207 |
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AL @ 25 May 2005, 07:57) Este oblgiatorie sigur in austria.... vesta se gaseste (sau se gasea acum 2 saptamani) la MOL Otopeni (pe sensul de intrare in Bucuresti)... 250 k lei... Multumesc mult, Al. Am gasit intr-adevar la MOL-ul de langa Podul Otopeni. A fost 197.000 lei usori. Nu stiu daca nu cumva nu era ultima... Oricum, a promis doamna de acolo ca vor mai aduce pentru ca acum sunt obligatorii in Austria. Tot acolo am gasit si o harta a Europei la o scara acceptabila cu 99.000 lei. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
am gasit de vanzare veste reflectorizante portocalii (speciale pentru auto, conforme cu directiva europeana) la benzinaria OMV de pe bulevardul Timisoara din Bucuresti... pretul: 150.000 lei.. cred ca pana acum e cel mai mic pret de pe piata...
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Sau in Sellgross cu 200k!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
lautrec zice aici ca vestele sunt obligatorii in Ungaria, Austria, Italia, Portugalia si Spania + Belgia pe autostrada.
Stie cineva care e lista completa a tarilor? Sigur si in Germania sunt obligatorii. Exista undeva pe net lista actualizata a tarilor care cer sa ai vesta reflectorizanta? This post has been edited by vv: 12 Jul 2005, 17:09 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
AL |
![]()
|
in GErmania nu cred ca sunt deja obligatorii insa ele se folosesc de mult timp din prudenta... deci in west vesta nu este o noutate!!!! ... in Franta biciclistii si scuteristii o folosesc de mult ...
nu exista pe net o asemenea lista...exista doar directiva europeana care prevede ca pana in 2007 toate tarile UE vor adopta obligatiile privind: 1. vesta, 2. 120 km/h pe autostrada (cu exceptia Germaniei dinc ate stiu) si 3. alcolemia permisa sub 0,2... inr est trebuie cautat site-ul drumarilor din fiecare tara... sau site-ul politiei rutiere... pe acolo sigur scrie ceva... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Mai oameni buni, oare pentru maxim 20 RON cat costa amarata aia de vesta, merita atatea discutii ?!?
![]() Oare conectarea la net, pt. cei ce intra de acasa sau café, pentru subiectul asta, in final nu costa mai mult decat vesta in sine? ![]() Credeti ca strica, chiar la noi, sa o ai la tine cand te loveste nenorocul si ai o pana la marginea drumului, in pustietate si mai e si ceata sau noapte...vine boul neatent si te trimite pe Vesnicele Plaiuri ale vanatoarei ?....nu ca vesta te-ar salva, da' ai o sansa in plus sa te observe ceilalti din trafic. ![]() |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
lautrec |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 24 February 05 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(vv @ 12 Jul 2005, 17:06) lautrec zice aici ca vestele sunt obligatorii in Ungaria, Austria, Italia, Portugalia si Spania + Belgia pe autostrada. Stie cineva care e lista completa a tarilor? Sigur si in Germania sunt obligatorii. Exista undeva pe net lista actualizata a tarilor care cer sa ai vesta reflectorizanta? lista completa e chiar asta: Ungaria, Austria, Italia, Portugalia si Spania acestea sunt tarile in care e obligatoriu sa o ai tot timpul in masina. Belgia a fost doar un exemplu prin care am vrut sa spun ca e obligatorie in toate tarile UE pe autostrada. |
--------------------
Dacia/Seat/Suzuki
Logan/Toledo/GS500E
2007/2008/1993
- Lautrec
|
|
lautrec |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 24 February 05 From: Cluj Napoca ![]() |
mda, si e sigur utila. eu am avut din dotarea masinii dar am mai cumparat una cu 2 euro. exact cum zice dacicuss...
in plus lista mea de sus e posibil ca peste o luna sa nu mai fie completa. cu siguranta va deveni obligatorie in dotarea masinilor si in restul tarilor UE... si nu numai pe autostrada. |
--------------------
Dacia/Seat/Suzuki
Logan/Toledo/GS500E
2007/2008/1993
- Lautrec
|
|
delfinut |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 26 January 05 From: Mainz ![]() |
Veste reflectorizante in Iasi, la Autocenter langa Autogara in Canta, la preturile de 12,95, 23,99 si 19,95 lei. N-as putea spune de ce asa variatie, ca erau sigilate in pungi, dar o vedeti mai jos pe cea de 12,95 lei (spatele e similar) - care are mai multa experienta, sa ne spuna si noua daca e regulamentara.
Attached thumbnail(s) vesta2.jpg ( Size: 14.37k ) Number of downloads: 117 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1.4, 2005
|
|
AL |
![]()
|
eu am una din UE... care e conforma sigur cu normele si seamna destulde bine cu asta... deci cred ca este ok!
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
eu am de la serv....era sa o patesc de cateva ori in delegatii cand nu o purtam...evident colegii: uite'l si pe ala..poarta vesta...ideea ca a trebuit la un moment dat sa analizez un tunel...fara vesta cred ca nu mai vb aici...dar pt oricine e folositoare in caz de pana sau altceva
![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
So....
Trebuie sa fie portocalie sau galben-lamaie? Si va trebui sa am 2 bucati in masina in cazul in care ma va ajuta un pasage sa schimb un bec? |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Dom'le, din cate stiu, culoarea nu conteaza...sa fie reflectorizanta...sau ia mai multe nuante sa poti asorta cu ce esti imbracat la momentul ghinionului !
![]() This post has been edited by dacicuss: 20 Sep 2005, 12:34 |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
BogdanF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 16 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Am gasit in germania cu un euro.
|
--------------------
Ford
Focus
- ... FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro |
|
bunicu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 12 September 04 ![]() |
am auzit de curind ca este obligatorie si la noi. este adevarat ?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
|
|
dacicuss |
![]()
|
la masini mari ...
|
--------------------
VW Passat
1.9TDI
|
AL |
![]()
|
pentru doritori... exista cu 170 000 lei (17 RON) la Practiker ...veste portocalii
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In germania , daca ai pana pe autobahn, trebuie sa-ti pui vesta , plasezi triunghiul reflectorizant si lasand masina pe banda de urgenta sa parasesti carosabilul. Altfel, speranta de viata e 15 minute(sau cel putin asa zic militienii nemti). Asa ca s-ar putea sa fie utila vesta. Cred ca i-si merita banii chiar daca nu e utila. Un biciclist care poarta vesta verde e mult mai vizibil noaptea decat unul care are doar ochi de pisica sau stop cu baterii.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Se gasesc si in Metro la raionul auto,galben fosforescent.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 5 Dec 2005, 16:21) In germania , daca ai pana pe autobahn, trebuie sa-ti pui vesta , plasezi triunghiul reflectorizant la ~130m in spatele masinii. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Dar restul chiar asa e? Ca eu stiam de la TV, insa tu vad te intalnesti cu problema.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 7 Dec 2005, 17:58) Eu stiam ca in Germania vesta nu-i inca obligatorie. Cat despre "speranta de viata", eu cred ca e ceva mai mare ![]() Eu am precizat doar ca in caz de pana, triunghiul reflectorizant se pune, pe autostrada, la ~130m in spatele masinii. Regula generala spune ca triunghiul reflectorizant se pune in spatele masinii la un numar de metri egal cu viteza maxima de deplasare pe tronsonul respectiv. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
In toate tarile unde vesta e obligatorie, aceasta trebuie tinuta la indemana. Nu in portbagaj, ca tot luati amenda. E si logi, ca daca obori din masina ar trebui sa o ai deja pe tine, nu sa cobori in intuneric imbracat in negru eventual si sa mergi asa pana la portbagaj.
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
La luneta cumva sau pe spatarul scaunului?
![]() |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Walkirye |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 20 September 02 From: Deutschland ![]() |
QUOTE(Liviu M @ 7 Dec 2005, 16:00) Duminica trecuta am facut un curs de prim ajutor pt. carnetul german, si printre altele individul a spus ca triunghiul se pune la aprox. 200 m in spatele masinii (ca sa existe timp de reactie+franare pana la oprire daca e cazul), iar vesta reflectorizanta nu e obligatorie in Germania decat pt. soferii de autocamioane, autobuze sau transport public. Cica vor sa o introduca ca obligatorie din 2007, dar recomandat e sa fie tot timpul macar una in fiecare masina, caci nu se stie cand e nevoie sa fii mai "vizibil" ![]() |
--------------------
Opel
Astra
- ...
|
|
A.C_LOGAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 21 June 05 From: Bucuresti/D-na GHICA ![]() |
Pt cei interesati de procurarea unei veste reflectorizante.Sunt in oferta la PLUS.cu 12.90 RON.Numai pana pe 17 ian.
|
--------------------
CITROEN
BERLINGO 1.9D
2006
- B 044151 COHN ANDREI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 09:47 |