iluminare portiere, nu se aprind becurile din usi cand le deschid
![]() ![]() ![]() |
iluminare portiere, nu se aprind becurile din usi cand le deschid
steele |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 14 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Estate
2003 1.9 dci
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Laguna are panou sigurante si in stanga bordului.
Meganul ar treb sa aiba si el. Sigur e o siguranta, si eu am patit-o. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
sint citeva sigurante si in stinga volanului. deschide panoul si o sa le vezi. ai in manual schema lor. de fapt e o legenda care explica pictogramele asociate lor.
in manualul meu nu scrie nimic despre o siguranta care controleaza luminile din usi. (poate "coupe conso" ?) |
--------------------
.
.
.
|
|
Georginho |
![]()
|
![]() Inventiv Group: Members Posts: 1.002 Joined: 6 July 07 ![]() |
Si la M1 sunt sigurante in stanga volanului. Pe capac, in interior sunt puse simbolurile tutuor sigurantelor. Deci poti merge direct la sursa.
![]() Bafta! |
--------------------
|
|
CataT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.089 Joined: 19 April 07 From: C o n s t a n t a ![]() |
Ai verificat becurile?
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16V
|
|
steele |
![]()
|
becurile le-am verificat primele.
m-am uitat si la panoul de sigurante din stanga volanului. sigurantele sunt la locul lor, intacte, etc. cred ca o sa verific firele din usi sa vad daca nu cumva sunt intrerupte pe undeva va multumesc pt suport |
--------------------
Renault
Megane Estate
2003 1.9 dci
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Scoate fiecare siguranta si uita-te bine la ea, sa nu fie arsa.
Nu iti poti da seama dintr-o privire de ansamblu. Normal ca toate sunt la locul lor, colorate frumos.... dar una din ele e arsa. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Becurile din usi sunt alimentate direct din UCH, acolo trebuie sa fie problema (645=UCH in schema).
http://img362.imageshack.us/my.php?image=luminiusiex7.jpg |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
steele |
![]()
|
QUOTE($$ilvviu @ 5 Apr 2008, 20:45) Scoate fiecare siguranta si uita-te bine la ea, sa nu fie arsa. Nu iti poti da seama dintr-o privire de ansamblu. Normal ca toate sunt la locul lor, colorate frumos.... dar una din ele e arsa. ![]() normal ca m-am uitat si la fiecare siguranta in parte ![]() QUOTE(19vik @ 5 Apr 2008, 23:41) Becurile din usi sunt alimentate direct din UCH, acolo trebuie sa fie problema (645=UCH in schema). http://img362.imageshack.us/my.php?image=luminiusiex7.jpg inclin sa te cred 19vik. am gasit o schema electrica care ar arata ca exista un "lower door light switch" dar nu il gasesc si si la masina mea(l-am cautat aclo sunde zice in schema ![]() iata si link-ul: http://www.ray-lee.co.uk/MR364MEGANE8.pdf deci daca e de la UCH, atunci ce ramane de facut, trebuie schimbat sau merge resetat? This post has been edited by steele: 6 Apr 2008, 10:36 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2003 1.9 dci
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca te referi la intrerupatorul asta, nici la mine nu exista decat locasul gol in rama compartimentului de depozitare din podea. M-am uitat in tutorialul lui cipman, cu demontatul mochetei si nici la el nu am vazut. Cred ca au fost concepute sa aprinda luminile din usi in momentul cand deschizi capacul ala, ca sa vezi in compartiment. Sunt cele doua intrerupatoare care apar si in schema pusa de mine mai sus (doar doua, pentru locurile din fata). Sincer, nu stiu unde sunt amplasate intrerupatoarele usilor (care aprind luminile cand deschizi usile), dar nu cred ca s-au stricat toate o data, sau s-au ars toate becurile o data, sau s-au intrerupt firele la toate usile o data. Nu te grabi sa inlocuiesti UCH-ul, verifica intai mufele acestuia, are vre-o patru parca. Una din ele contine si firele pentru becurile alea.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
steele |
![]()
|
QUOTE(19vik @ 6 Apr 2008, 15:30) Daca te referi la intrerupatorul asta, nici la mine nu exista decat locasul gol in rama compartimentului de depozitare din podea. M-am uitat in tutorialul lui cipman, cu demontatul mochetei si nici la el nu am vazut. Cred ca au fost concepute sa aprinda luminile din usi in momentul cand deschizi capacul ala, ca sa vezi in compartiment. Sunt cele doua intrerupatoare care apar si in schema pusa de mine mai sus (doar doua, pentru locurile din fata). Sincer, nu stiu unde sunt amplasate intrerupatoarele usilor (care aprind luminile cand deschizi usile), dar nu cred ca s-au stricat toate o data, sau s-au ars toate becurile o data, sau s-au intrerupt firele la toate usile o data. Nu te grabi sa inlocuiesti UCH-ul, verifica intai mufele acestuia, are vre-o patru parca. Una din ele contine si firele pentru becurile alea. asa am sa fac, imediat ce se mai opreste ploaia ![]() mersi de sfaturi. o sa postez imediat ce aflu "diagnosticul" |
--------------------
Renault
Megane Estate
2003 1.9 dci
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Salutare. Reinvii topicul asta pentru ca nu vreau sa deschid altul aiurea. Legat tot de luminile din portiere. Masina mea din semnatura nu a venit cu lumini in usi. Bun, m-am decis sa imi montez singur, deci am facut rost de 4 lampi originale de pe un megane de la dezmembrari. Acum problema este ca vreau sa le conectez la instalatia masinii insa nu prea am idee unde. Multi spun ca la plafoniera, dar solutia asta e cea mai simpla si astfel in momentul in care deschizi o usa se aprind toate luminile din toate usile, insa din ce am mai citit se pare ca se pot lega astfel incat sa se aprinda doar lampa usii care este deschisa. Insa nu stiu unde anume se leaga, ce fire trebuiesc, daca deja sunt trase, ce culori au firele, etc. Orice detaliu e binevenit.
Mersi. |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
La mine indiferent ce usa deschid se aprind lampile din toate 4 portierele, ce vrei tu este prea complicat.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Nu cred ca e asa complicat. E legat de senzorul de la portiere, care detecteaza cand usa s-a deschis. Trebuie legata cumva fiecare lampa din fiecare usa de senzorul fiecarei usi, astfel fiecare lampa s-ar aprinde doar pt usa deschisa.
In fine, daca tot spui ca ai si se aprind toate 4, banuiesc ca le ai legate la plafoniera. Ai idee ce fel sunt legate la plafoniera? ce fir iti vine in usa? + sau masa? PS: are cineva idee cum se face, sau vreo schema electrica pentru partea iluminatului in usi? This post has been edited by skorpio_bog: 25 Sep 2009, 15:19 |
--------------------
Renault
|
19vik |
![]()
|
E schema in postul #8, inclusiv culorile firelor... daca le ai deja trase, macar din UCH pana in mufele de pe stalpi.
Si la mine se aprind toate 4 indiferent ce usa deschid. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Trebuie intai sa vezi ce stare are acel contact din usa in momentul cand aceasta este deschisa, NO sau NC, daca este NO atunci ai o problema. Eu zic sa nu te complici pentru ca exista posibilitatea sa strici ceva
![]() Mie in usa, pentru lampa, imi vin 2 fire, unul gri si unul roz(parca nu mai stiu exact ![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Si cum as putea sa vad daca le am trase deja? deci din schema inteleg ca firele sunt unul rosu si unul albastru nu? Unde e acest UCH localizat?
HacK: si acel contact care este mai exact? adica unde trebuie sa ma uit? ce inseamna NO si NC? adica daca usa este inchisa sau deschisa? This post has been edited by skorpio_bog: 25 Sep 2009, 15:28 |
--------------------
Renault
|
19vik |
![]()
|
Nu e nici-unul albastru, scrie pe schema pe fiecare fir:
RG=rosu... sau roz GR=gri NO=negru SA=... nu mai stiu Contactul e un switch in broasca fiecarei usi, nu apar in schema, sunt legate tot la UCH. This post has been edited by 19vik: 25 Sep 2009, 15:30 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
am inteles cu codarea culorilor firelor acum. mersi 19vik. pe schema aia ce reprezinta 1520, 1521, R2, R3, R4, R13 si R243? si EBPT2 si E13AC-1?
|
--------------------
Renault
|
19vik |
![]()
|
1520, 1521 = intrerupatoare in compartimentele de depozitare din podea (cand ridici un capac, se aprind lampile);
R243 = mufa de pe stalp pentru usa spate dreapta (intre balamale); R3, R4, R13 = mufele de pe stalpi pentru celelalte usi; R2 e o mufa comuna pentru mai multe circuite, nu stiu exact unde e amplasata, dupa schite pare a fi pe langa sina din stanga a scaunului soferului, insa am motive sa cred ca de fapt e undeva la baza stalpului fata stanga; BPT2 e linia "+" temporizat pentru lumini interioare din UCH. In schema ai si in ce pini din fiecare mufa vin firele, de ex. in UCH vin in mufa gri, pinii 9 si 10. UCH-ul e in spatele panoului cu sigurante din bord. Toate firele sunt cu sectiunea de 0,35 mm2. Acum, teoretic ai toate datele sa-ti tragi cablajul ca din fabrica... practic insa... ai ceva de defrisat prin masina. Switch-urile de usa deschisa din broaste pun cate un pin din UCH la masa, nu cred ca te poti lega de ele. Daca vrei sa te legi la plafoniera, e o mufa pe stalpul stanga fata, putin deasupra bordului, desi nu prea simplifici problema, cam tot atat ai de lucru si trebuie sa ai in vedere ca adaugand 4 becuri x 5 W, cresti curentul cu ~2 A pe firele de la UCH pana la mufa aia, mai bine renunti la ideea cu legatul la plafoniera, parerea mea. Bafta! Apropo, la mine se aprind temporizat lampile alea si cand opresc motorul fara sa deschid vre-o usa. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
19vik deci cel mai bine este sa ma leg pe bpt2 ala nu? adica sa trag fir direct de la uch din pinul 9 si 10 pana la fiecare din cele 4 mufe de la usi adica respectiv R3,R4,R13 si R243 nu? Asa ma gandisem si eu, ca initial zisesem bun, trag fire direct de la plafoniera de sus pentru fiecare usa. insa apoi m-am gandit ca daca mai adaug inca 4 consumatori la plafoniera, creste evident consumul si se inching firele actuale de la plafoniere si nu prea e de bine.
Deci acum singura solutie viabila este sa trag direct fire de pe pinii 9 si 10 de la uch? si inca o chestie, nu am umblat niciodata la uch si nici nu stiu cum arata. Pinii astia sunt numerotati pe uch? sau cum ii identific care e 9 si care e 10? si inca ceva: nu pot sa le montez fara acele contacte din compartimentele de depozitare de la podea? am vazut la un coleg de serviciu care are din fabrica lumini in usi ca nu are contactele alea in compartimentele de depozitare. |
--------------------
Renault
|
19vik |
![]()
|
Acceseaza link-ul din postul #9, citeste capitolele 81B si 87B. Conectorul PP3 te intereseaza. De regula pinii sunt marcati chiar pe mufe, randurile si coloanele, sau primul si ultimul, 1 si 12 in cazul asta.
Merge si fara intrerupatoarele din podea, nici eu nu le am. Inainte sa te apuci de demontat, desfa mufa de la o usa si vezi daca pe partea de pe stalp ai pinii, daca da, atunci ai deja cablajul tras pana acolo. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Hack |
![]()
|
QUOTE(19vik @ 26 Sep 2009, 02:28) 1520, 1521 = intrerupatoare in compartimentele de depozitare din podea (cand ridici un capac, se aprind lampile); Daca vrei sa te legi la plafoniera, e o mufa pe stalpul stanga fata, putin deasupra bordului, desi nu prea simplifici problema, cam tot atat ai de lucru si trebuie sa ai in vedere ca adaugand 4 becuri x 5 W, cresti curentul cu ~2 A pe firele de la UCH pana la mufa aia, mai bine renunti la ideea cu legatul la plafoniera, parerea mea. La face lift nu mai exista intrerupatoarele acelea, iar in loc de 4 becuri de 5W mai bine pui led-uri si nu trebuie sa-ti mai faci griji de consum ![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Nu imi fac griji de consum. Momentan nu pun leduri, macar sa mearga ca aia originala si apoi mai vad. Din cate am vazut pe la cei ce au lumini in usi din fabrica lumineaza destul de suficient becurile default. Mersi de indrumari. Ma documentez bine acum si in curand ma voi apuca de lucru. Sper sa iasa ok.
|
--------------------
Renault
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Imi vine greu sa cred ca intre usa si stalp are mufa..si eu am masina tot din 2007 si vine cu un furtun de cauciug grofat in forma de S,prins pe usa si stalp prin care trec firele si atat.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
rcosmin, daca te uiti atent unde se imbina acel furtun de cauciuc cu stalpul, vei vedea ca are un fel de capac de plastic din 2 bucati. Acolo e mufa.
This post has been edited by skorpio_bog: 26 Sep 2009, 20:40 |
--------------------
Renault
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
19vik |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
da, exact aia e. la aia ma refeream si eu. e ca un capac de plastic format din 2 bucati care se imbina ca o mufa. acolo este.
|
--------------------
Renault
|
elro |
![]()
|
Stiu la ce va referiti,eu nu am asa ceva si nu sunt singurul...practic firele trec direct prin acel "furtun" grofat
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 00:23 |