Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

dezamagire mare service, MERIDIAN VEST

kornel
post 1 Apr 2006, 08:46
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Fratilor..... am patit-o.
Stiu ca s-a mai discutat dar cititi si va minunati.
ma duc pe 31 martie sa fac revizia de 15.000 la MERIDIAN VEST. cand ajung akolo un nenea de la service zica ca de fapt trabea sa vin cu o zi inainte ca asa eram in calculator trecut, dar zice ca se rezolva, ca nu e din vina mea si imi face ordinul de repararie in care solicit revizia la 15.000, VERIFICARE ambreiaj si VERIFICARE frana. (a se citi VERIFICARE si nimic mai mult). cel de akolo zice ca nu stie cand va intra masina pe rampa is da niste intervale orare de gen o juma de ora, 2 ore. Menitonez ca vin direct de la Slatina, special pentru service si in paralel (ca sa nu fac 2 drumuri) imi fac si o programare la un consulat tentru obtinerea unor vize. Stiind ca la consulat programarea este la ora 12, zic ca ma duc si imi rezolv traba si vin sa iau masina (daca era gata, daca nu asteptam). pe la o anumita ora nu mai stiu exact cat era ceasul) primesc un telefon de la service ca masina este gata si sa vin sa o iau. am zis: mama ce operativi sunt astia, mi-au facut masina asa repede (cred ca trecuse cam 2,5-3 ore de cand o lasasem).
si ma duc sa iau masina.
total deviz reparatie 1.185,68 RON (11.856.800 lei) in care erau incluse:
1. sparay curatat instalatie (probabil de A/C) - 19,37
2. lavete 3 buc - 1,69
3. filtru ulei - 26,3
4. filtru aer - 90,83
5. filtru aer - 161,51
6. PLACUTE FRANA FATA - 364,51 blink.gif
7. garnitura baie ulei - 2,69
8. filtru motorina - 264,28
9. ulei - 67,73
10. revizie - 59,38
11. manopera service - 166,27
Preturile sunt cu TVA

Cand am vazut m-am crucit.
mi-au schimbat placutele de frana fara acordul meu si nici nu mi-au dat vechile placute sa le vad si sa constat uzura. mentionez ca masina avea 14.000 km, cei mai multi facuti in afara localitatii pe ruta Slatina-Bucuresti-Ploiesti, nu conduc cu viteza mare (o singura data am mers cu 150 km/h), iar celelalte masini la care le-am avut sau le am am schimbat placutele la 30-35.ooo km.
Acum ma vad in situatia urmatoare: sa nu achit factura si sa plec pe jos akas si sa vin in alta zi sa rezolv problema, sau sa achit factura, sa iau masina si sa vin alda data sa vad ce e de facut.
in conditiile de reparatie de pe spatece comenzii scrie clar:"Daca, in cursul lucrarilor cerute, sunt necesare operatii suplimentare, reparatoul trabuie sa informeze clientul si sa obtina acordul acestuia pentru realizarea acestora.", deci trabuiau sa ma informeze ca este necesara schimbarea placutelor de frana si eu sa imi dau acordul (pe care nu mi-l dadeam la aceste preturi).

Prin urmare va rog si va recomand sa nu mergeti la MERIDIAN VEST nici in cea mai grava siuatie in care va aflati.
Eu o sa fac o reclamatie scrisa la Meridian Vest, in care ii informez ca o sa anunt si Protectia Consumatorilor si Renault Romania dar o sa ii dau si in judecata pentru prejudiciul suferit si pentru situatia in care am fost pus.

--------------------
megane 2 sedan 2005 expresion
Megane II Confort Expresion, 1,5 dci, 100cp, climatronic, gri platine, D69, noiembrie 2005, 22.000km la 15.05.2006
SMART MCC, 599cmc, 50cp, 2 locuri
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
padre
post 1 Apr 2006, 09:10
Post #2

Il padrino

From: Bucuresti

Foarte bine faci, sunt niste nesimtiti in cazul asta!
Daca vrei eu am pastrat placutele de frana schimbate la aprox. 26000 km - sunt uzate aprox. 50% - sa vezi cum arata! Asta in conditiile in care din cei 26000 km parcursi pana atunci mai mult de jumatate au fost facuti in Bucuresti prin cele mai mari aglomeratii. Mai puteam merge lejer pana la urmatoarea revizie dar am zis sa nu ma zgarcesc la 250-300 RON (apropo, atata m-au costat pe mine) si sa le schimb, mai ales ca asa scrie si in cartea de service, parca.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
R19/16v
post 1 Apr 2006, 09:13
Post #3

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

da` garnitura de baie de ce naiba au schimbat-o? ce-au cautat acolo?
eu la scenic am facut aproape 45k km cu un set de placute. si am ajuns sa le schimb ca se blocase sistemul de glisare al etrierului si le tocisera doare pe cele de pe interior (parca), deci poate faceam 50k km fara probleme. fa-le scandal!
si daca refuza sa coopereze, insta sa vezi placutele si sa iti dovedeasca ca sunt de la masina ta (tare's curios cum o sa o faca p'asta)

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
semit
post 1 Apr 2006, 09:18
Post #4

Private Spice

asa e cand nu stai langa ei..nu m-as mira sa ai placutele vechi..... si ulei 67.00 lei????????? frate la Diesel intra 4.6 litri ce ulei e ala Panther sau Space Oil?????

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
kornel
post 1 Apr 2006, 09:20
Post #5

Membru incepator

asa scrie in factura "GARNITURA BAIE ULEI" cand am intrebat de e asta mi-au zis ca e un inel de cauciuc si ca nnu e de la baie, e de la filtr (oricum nu era scump)

--------------------
Megane II Confort Expresion, 1,5 dci, 100cp, climatronic, gri platine, D69, noiembrie 2005, 22.000km la 15.05.2006
+
SorinN
post 1 Apr 2006, 09:47
Post #6

Membru autentic

E garnitura de la busonul pe unde se da drumul la ulei, teoretic se schimba la fiecare schimb de ulei.

--------------------
Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003
+
R19/16v
post 1 Apr 2006, 11:02
Post #7

Oldschool Member

From: Ploiesti

cum a zis semit "asa e cand nu stai langa ei"...
trebuie stat cu ochii pe ei ca pe butelie...

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
kornel
post 1 Apr 2006, 11:33
Post #8

Membru incepator

Ulei ELF TURBODIESEL 10W 40 si au pus chiar 4l.

--------------------
+
ktmbull
post 1 Apr 2006, 13:23
Post #9

Membru autentic

Astia de la Meridian sunt cei mai mari tampiti, n-am vazut asa ceva de cand sunt.
Pai eu ma duc sa-mi ridic masina de la ei si ala de la receptie imi spune sa vin dupa 14 ca nu am lasat-o pe tura lui. Am zis ca-l dau cu capu de toti peretii, masina mea statea gata la ei in parcare si ala nu vroia sa mi-o dea ca nu e pe tura lui.

Experienta service:

-IPSO scump si nesimtiti, sub o fata amabila se ascunde o parsiveala de nedescris, incearca sa schimbe de pe masina cat mai multe, asta cand e pe banii tai ca daca e pe garantie!

-MERIDIAN aici nu prea ai ce cauta ,decat daca esti asigurat si n-ai incotro.

-AUTO MARCUS GROUP(Pantelimon) nici astia nu dau pe afara dar macar te lasa sa stai langa masina si e si mai ieftin la ei.

PS. Semit tu unde faci reviziile?

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
kornel
post 2 Apr 2006, 07:37
Post #10

Membru incepator

acu e si ma grava problema.
in drum spre slatina am descoperit ca directia trage bine stanga, iar volanue nu mai e fix pe centru. o sa merg luni la un service sa vad ce se intampla. inainte de revizie nu facea asa. tot luni ma duc la avoc at sa intentez actiunea in instanta. va tin la curent.

--------------------
+
b06fcn
post 2 Apr 2006, 09:46
Post #11

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

@Kornel :

Daca tot esti din Slatina, nu era mai usor sa te duci la Craiova sa faci revizia? Ca eu am fost de cateva ori la Redac si pot spune ca lucreaza mai bine decat in Bucuresti...iar service-urile Renault transformate din service-uri Dacia nu sunt fiabile...la fel ca si cele Renault "originale". Singurul bun este Mach 1 de la Sofitel, in rest, kko.

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
alx
post 2 Apr 2006, 10:03
Post #12

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

meridianul era varza incepand din 2002 cand mi-am luat eu supernova de la ei si a durat 5.5 ore sa monteze o alarma si inchidere amarata... ca sa nu mai spun ca am ramas fara benzina la 100m de dealer...

sa ma repet? sibiu!

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
Fanu
post 2 Apr 2006, 11:52
Post #13

Membru

Kornel, du-te la Pitesti, unde e soseaua care merge spre Balea Lac. Sunt super OK baietii.

--------------------
Megane II.2 Bicorp Confort Expression 1.5 dCi 100 - Bleu Extreme
+
semit
post 2 Apr 2006, 12:14
Post #14

Private Spice

QUOTE(ktmbull @ Apr 1 2006, 01:23 PM)

PS. Semit tu unde faci reviziile?
*

cat am fost in garantie la Auto Marcus..am venit cu toate piesele de acasa..am stat de fata cu ei.... la sfarsit am luat tot acasa... de cand i-am invitat sa-mi faca un oral ca nu au vrut sa schimbe claxonu` in garantie.....nu am mai trecut pe acolo si nici nu voi mai trece..urmatoarea revizie va fi la SERUS...

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
ciprian burlacu
post 2 Apr 2006, 12:14
Post #15

Membru autentic

From: Constanta

Si eu am fost multumit de service-ul din Sibiu!

--------------------
Scenic RX4 Privilege 2.0 16v
+
radari
post 3 Apr 2006, 05:54
Post #16

Membru autentic

am impresia ca nu avem ce face din pacate. se pare ca sunt tolerati si de renault romania.
io unu' am sters de pe lista meridian si ipso definitiv.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2006 1.6-16V
Daewoo Nubira II - 2002,1.6-105hp
+
vali79m
post 3 Apr 2006, 06:26
Post #17

No. 620

From: Titan-Salajan

Iar eu unul nu ma mai duc decat la revizia de 1 an sau 15.000 iar in rest fac reviziile unde stiu de cuvinta...dar nu la renault romania.

--------------------
Clio Symbol 2005 dci-80 cp
+
madmax1
post 3 Apr 2006, 09:05
Post #18

Membru incepator

From: bucharest

dragi renoisti.
e revoltator ce se intampla. haideti sa ne unim si sa solicitam inchiderea service-ului Meridian (eventual si altele) pentru ca problema lui Kornel am avut-o si eu. inclusiv cu neinformatul in legatura cu piesele schimbate si am platit 1300 RON la revizia de 60 000 (la un clio) si CULMEA si cu directia la fel. mi-au stricat directia. trebuie sa luam masuri. astia ne omoara nene. ce ziceti? facem o petitie catre renault romania?

--------------------
renault clio bicorp 2003
+
BOG
post 3 Apr 2006, 09:18
Post #19

Riders on the Storm

From: Bucuresti/Botosani

Incep sa nu mai inteleg nimic legat de service-urile astea.......Dupa ce am studiat ce se scrie pe aici despre ele am ales sa-mi remediez micile probleme la Serus....Dar, simbata, am fost cu Logan-ul la Meridian Vest sa-mi schimbe cablu de acceleratie si sa indreapte bara fata ca avusesem o problema cu ea si s-au miscat super repede iar costul a fost de 237.000 lei vechi......Nu era foarte multa lume asa ca am intrebat din curiozitate si ce ar putea sa faca pentru Megane-ul meu....Am de facut la el o inlocuire de janta + verificarea geometriei si de reparat aripa dreapta spate...La Serus m-au programat in jur de 10 aprilie ( daca am noroc a zis unul din cei care s-a ocupat de mine) iar la Meridian au zis ca pot sa vin fara probleme azi si cel tirziu vineri am masina inapoi.....si mai sint si alte aspecte dar nu le mai trec aici.....Deduc astfel ca fiecare are o alta parere despre un service sau altul.....Eu zic sa facem un clasament cu argumente pro si contra, cu ce a patit fiecare si asa vom avea cit de cit o idee......

--------------------
Reno M 2.1/CD 2005/1.6 16 V - B xx BOG
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
madmax1
post 3 Apr 2006, 09:24
Post #20

Membru incepator

From: bucharest

OK. probabil depinde de cine e pe tura la service. unii mai buni altii mai rai. problema cea mare e ca ne pun viata in pericol (cu directia) si ma intereseaza prea putin cine e bun si cine e prost din mecanici. din moment ce se intampla chestii din astea inseamna ca e un service care nu se ridica la standardele unui service normal si trebuie inchis pana isi rezolva problemele interne. E ca si cum un magazin iti vinde conserve expirate si cu botox smile.gif cui ii mai pasa ca 60% din marfa e buna?

--------------------
renault clio bicorp 2003
+
cj666
post 3 Apr 2006, 09:33
Post #21

Membru autentic

From: Cluj

Problema e ca ar trebui facte petitii pentru 80-90% din service-urile renault. Cu mici excaptii (vezi Sibiu sau Pitesti) se pare ca e jale. Personal incompetent si nesimtit, preturi mari, lucrari de mintuiala. Asa ca am impresia ca nu se poate rezolva nimic. Pina masinile se vind de la sine, trebuie sa ne asumam riscul.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
BOG
post 3 Apr 2006, 09:47
Post #22

Riders on the Storm

Cred ca tine foarte mult de politica pe care o aplica patronii...spre exemplu, in timp ce eram simbata la Meridian Vest, am aflat asa sub forma unei birfe ca la departamentul de tinichingerie pt Reno aveau vreo 4 angajati care lucrau cu "foarte mult spor"...de era plin de masini pe sectorul lor....reclamatii, scandal, nu stiu ce.....si acum au un tip nou care are si chef de munca si o face si bine, de vreme ce...aflu din respectiva birfa....ceilalti au fost concediati....Oricum m-a surprins ca inainte sa preia Logan-ul a venit un tip cu o foaie si a dat tutrul masinii si a scris tot ce a gasit in neregula (zgirieturi..etc) si a trebuit sa semnez, operatie repoetindu-se cind au terminat d elucrat la masina..am dat din nou un tur si am semnat ca am primnit autoturismul asa cum l-am lasat.....Poate se mai schimba ceva......Eu m-am hotarit sa las totusi masina la Serus daca tot am ales din start service-u lor si dupa operatie o sa postez aici concluziile....

--------------------
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
Ruiz
post 3 Apr 2006, 09:56
Post #23

Membru incepator

QUOTE(Fanu @ Apr 2 2006, 11:52 AM)
Kornel, du-te la Pitesti, unde e soseaua care merge spre Balea Lac. Sunt super OK baietii.
*

Adica la AMAT. Amabili baieti. Am dat intr-o balta imensa pe la 80 km/ora si cind am iesit din ea aveam un zgomot ( vibratie ) foarte puternic in habitaclu care parea ca vine de la motor.M-am dus imediat la ei ( si era intr-o vineri pe la orele 17:00 ) le-am explicat ce s-a intimplat si mi-au bagat imediat masina in service.Putea fi ceva sau foarte rau ( apa intrata prin filtru de aer ) sau foarte simplu ( o tabla de protectie indoita care facea contact cu galeria de evacuare ).
Pina la urma a fost varianta simpla. Oricum, mi-au ridicat-o pe rampa, au indreptat-o au mai facut si o verificare pe la roti, au tras de toate alea si mi-au dat-o inapoi.
Bine-nteles ca n-am platit nimic.
Asta mai suna a service serios.

--------------------
Renault Megane Sedan 2005
Megane II Sedan 1,6 115CP 2005
Confort Expression - Beige Angora
+
Solon
post 3 Apr 2006, 13:32
Post #24

Membru autentic

AMAT-ul e chiar ok.Reparatie facuta la ei-n-aveam de ales.
Cu toate ca stiu cativa dintre ei care au fost pe la service-uri Dacia.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
ktmbull
post 3 Apr 2006, 13:41
Post #25

Membru autentic

Eu am intalnit probleme la toate service-urile unde am fost(Ipso, Meridian Vest, AutoMarcus Pantelimon).
De fiecre data cand am avut probleme am sunat la Vocea Clientului.

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
kornel
post 3 Apr 2006, 14:23
Post #26

Membru incepator

@ b06fcn
@ Fanu
am drumuri multe la bucuresti, meridian vest este in drumul meu si imi este mai usor sa ma duc la ei.

scrisoare catre meridian vest

Catre, SERVICE MERIDIAN VEST
In atentia d-lui ing.Octavian AFLORII

Stimate Domule Director,
Imi permit sa va aduc la cunostinta o situatie inedita cu care m-am confruntat in atelierul de service si sa va informez ce masuri voi lua urmare acestora.
In ziua de 31.03.2004 orele 9.00 m-am prezintat la service Meridian Vest pentru efectuarea reviziei de 15.000 km la masina Renault Megane B-47-FSW. Mentionez ca am venit special de la Slatina pentru aceasta operatiune, cu programare si confirmare telefonica.
Se completeaza de catre consilierul de service Cristi ordinul de reparatie 123723, in care solicit revizie de 15.000 km, verificarea ambreiajului,a franelor si a deschiderii portbagajului.
Deoarece operatorul care a facut programarea a incurcat datele (am fost programat pentru 30 martie), Dl Cristi imi comunica ca masina poate intra la revizie si la verificarile solicitate, dar ca nu este sigur la ce ora, deoarece era peste programarile din acea zi si imi comunica niste intervale orare ce variaza intre o jumatate de ora si 1 ora.
Va aduc la cunostinta ca am achizitionat masina de la Meridian Vest si ca la 7500 am efectuat un schimb de ulei tot la dumneavoastra.
Avand in vedere cele comunicate de consilierul de service am hotarat de comun acord sa las masina in service si sa intre cand este disponibil si sa ma anunte telefonic de realizarea comenzii.
Primesc un telefon in jurul orelor 13.00 in care mi se comunica efectuarea reviziei si a celorlalte solicitari din ordinul de reparatie si ca actele sunt la biroul facturare, drept pentru care anunt ca ma voi deplasa la service sa ridic masina in jurul orelor 15.00.
In momentul in care mi se intocmeste factura (nr. 3639199) constat cu surprindere ca sunt inscrise operatii ce nu au fost cerute de mine (inlocuire placute frana), drept pentru care solicit informatii suplimentare de genul: de ce au fost inlocuite placutele?, unde sunt placutele vechi? (remarc obligativitatea returnarii pieselor uzate conform ordinului de reparatie), de ce nu mi s-a cerut acordul (conform ordinului de reparatie) pentru efectuarea operatiei?.
Nimeni nu a stiut sa imi raspunda la aceste intrebari, invocandu-se schimbarea turei atat la service cat si la consileri, fiind indrumat sa revin luni pentru a rezolva situatia.
Prin urmare consider ca nu au fost si nu sunt indeplinite in nici un fel conditiile de schimbare a placutelor de frana si efectuarea operatiunilor legate de acestea si impunerea unor operatii nejustificate si nejustificabile in acest moment deoarece nu am identificat vechile placute pentru a constata starea lor de uzura.
Pentru a preveni alte neplaceri, achit factura si revin sambata 1.04.2006 pentru a discuta situatia. Nici acum nu pot dicuta cu nimeni despre aceasta situatie, drept pentru care va transmit aceasta instiintare.
Mai mult decat atat, pe drumul de intoarcere catre Slatina, observ o deviere a directiei si decalare a volanului catre stanga. Analiza directiei pe stand scoate la iveala o decalare mare unghiului de fuga, iar mecanicii suspecteaza schimbarea unui pivot.
Fata de cele prezentate mai sus solicit restituirea contravaloarea placutelor de frana si a manoperei aferente, precum si decontarea remedierilor la directie.
In acest caz, permiteti sa va anunt ca voi sesiza Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Renault Romania si imi rezerv dreptul de a va actiona in instanta pentru prejudiciul adus.

--------------------
+
padre
post 3 Apr 2006, 14:45
Post #27

Il padrino

Neaparat sa ne tii la curent cu deznodamantul actiunii tale.
Foarte bine faci, si eu as face la fel.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
BOG
post 3 Apr 2006, 14:51
Post #28

Riders on the Storm

Chiar sint curios ce raspuns vor da cei de la Meridian.....sau daca vor raspunde...

--------------------
+
b06fcn
post 3 Apr 2006, 15:17
Post #29

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Nu raspund...50% sanse...asta e service de fosti camionagii si cazangii de Dacia...la fel ca si aia din Pantelimon...

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
bogdan1978buc
post 3 Apr 2006, 15:20
Post #30

Membru autentic

Mama mama, abia astept sirul evenimentelor, mai ales ca la revizia de 10k si eu vroiam sa ma duc acolo, ca deh, am luat masina de la ei.

--------------------
Renault Megane 2006 1.5dci
Megane 82 cp, putin mai rapid decat cele uzuale :)
Broker asigurari.
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 04:17
Dacia